Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Συμβουλές για στοίχημα στο Dota 2

Συμβουλές για στοίχημα στο Dota 2

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Το Dota 2 είναι ένα από τα διασημότερα E-Sports, έχοντας εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Σαφώς ένα παιχνίδι με τόσο μεγάλο κοινό δε γίνονταν να απουσιάζει από τις στοιχηματικές αγορές, όντας ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια για όσους ασχολούνται με στοίχημα σε E-Sports.

Στο προηγούμενο άρθρο μας αναλύσαμε τα χαρακτηριστικά του Dota 2, πως παίζεται και τι στοιχηματικές αγορές διατίθενται στα τουρνουά E-Sports. Σε αυτό το άρθρο θα δώσουμε κάποιες συμβουλές που είναι καλό να λάβετε υπόψη εάν θέλετε να στοιχηματίσετε στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Παρακολούθησε παιχνίδια των ομάδων

Αν θες να ασχοληθείς στοιχηματικά με το Dota 2 αλλά δεν έχεις καθαρή εικόνα από το παιχνίδι, θα πρέπει να παρακολουθήσεις κάποιες αναμετρήσεις των επαγγελματικών ομάδων, να δεις τον τρόπο που παίζουν και να πάρεις μια πρώτη ιδέα. Με μια απλή επίσκεψη σε ιστοσελίδες όπως το Twitch θα βρεις όλους τους μεγάλους αγώνες της ημέρας, ενώ οι περισσότερες στοιχηματικές πλατφόρμες που διαθέτουν αγορές για e-sports, παρέχουν συνήθως Live Streaming των αναμετρήσεων.

Μελέτα στατιστικά

Όπως και σε άλλα αθλήματα, έτσι και εδώ, τα στατιστικά των ομάδων παίζουν σημαντικό ρόλο στη μελέτη πριν από ένα παιχνίδι. Υπάρχουν ιστοσελίδες όπως το dotabuff.com που εξειδικεύονται στο συγκεκριμένο e-sport και παρέχουν πολύτιμα στατιστικά αναφορικά με το ποσοστό νικών των ομάδων, τη φόρμα τους στα τελευταία παιχνίδια, τη βαθμολογία στο τουρνουά, το αν το παιχνίδι είναι κρίσιμο αλλά και το ranking όλων των ομάδων. Παράλληλα είναι σημαντικό να δείτε τις προηγούμενες αναμετρήσεις ανάμεσα σε δύο ομάδες (αν υπάρχουν). Εκτός των ομαδικών στατιστικών, θα βρείτε και χρήσιμα ατομικά στατιστικά των παικτών της κάθε ομάδας.Μάθε πληροφορίες για το τουρνουά που στοιχηματίζεις

Τα τουρνουά Dota 2 προσφέρουν μεγάλα χρηματικά έπαθλα συγκριτικά σε σχέση με άλλα e-sports. Ωστόσο δεν είναι όλα τα τουρνουά ίδιας σημασίας, κάποια έχουν μεγαλύτερη λάμψη και το prize pool είναι πολύ υψηλό. Θα πρέπει να είσαι ενημερωμένος για το είδος τουρνουά που στοιχηματίζεις, ποιες ομάδες συμμετέχουν, τους κανόνες (πόσοι χάρτες παίζονται), και τη βαθμολογία. Κάποια παιχνίδια μπορεί να είναι βαθμολογικά αδιάφορα για τη μία ομάδα και μπορεί αυτή να τη βρείτε ως το φαβορί στις αποδόσεις, ωστόσο σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι αρκετά πιθανό να δοκιμάσει νέες στρατηγικές και να πειραματιστεί σε νέα πράγματα, να παίξει πιο χαλαρά ή να χρησιμοποιήσει άλλους παίκτες.

Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε πως κάποιες ομάδες μπορεί να τρέχουν ένα σημαντικό νικηφόρο σερί, ωστόσο θα πρέπει να αξιολογήσετε το επίπεδο των αντιπάλων που αντιμετώπισαν και το μέγεθος των τουρνουά. Σε μεγάλες διοργανώσεις παρατηρείται πως νεανικές ομάδες με νικηφόρο σερί δεν τα πηγαίνουν εξίσου καλά σε αγώνες μεγάλης προβολής, όπου χρειάζεται μεγαλύτερη εμπειρία.

Ενημερώσου για τυχόν αλλαγές στο ρόστερ

Αλλαγές στο ρόστερ μπορούν να συμβούν για διάφορους λόγους, κυρίως λόγω αρρώστιας κάποιου παίκτη ή και στρατηγικής. Μερικές ομάδες αποφασίζουν να φέρουν ένα νέο παίκτη για να αντικαταστήσει κάποιον άλλο, αλλά αυτό μερικές φορές δε λειτουργεί προς όφελος τους, μιας και χαλάει η χημεία της ομάδας. Το Dota 2 είναι παιχνίδι που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην στρατηγική και την επικοινωνία της ομάδας. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις που η ομάδα μπορεί να φέρει ως αντικαταστάτη έναν πιο άπειρο παίκτη, που δεν έχει συνηθίσει να παίζει σε τόσο μεγάλο κοινό και αυτό μπορεί να επηρεάσει την επίδοση όλης της ομάδας. Πληροφορίες για αλλαγές στο ρόστερ συνήθως ανακοινώνονται στα social media των ομάδων (facebook, twitter, instagram κτλ), ενώ μπορείτε να τις βρείτε και σε ιστοσελίδες που εξειδικεύονται σε στατιστικά του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Προσοχή στα μικρά τουρνουά

Σε αγώνες μικρών τουρνουά που γίνονται online ανάμεσα σε ομάδες από διαφορετικές περιφέρειες έχουν σημειωθεί περιπτώσεις όπου υπήρχαν προβλήματα στο server. Μία ομάδα μπορεί να αντιμετωπίζει μικρή καθυστέρηση που μπορεί να μην ξεπερνά μεν τα 1-2 δευτερόλεπτα ωστόσο είναι χρόνος που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τέτοια φαινόμενα βέβαια είναι όλο και πιο σπάνια όσο εξελίσσεται η τεχνολογία. Εδώ να σημειώσουμε και τις περιπτώσεις DDoS-attack σε τουρνουά που διεξάγονται online. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι διοργανωτές δίνουν χρόνο στην ομάδα να λύσει το πρόβλημα, ωστόσο αν δεν τα καταφέρει, τότε είναι αναγκασμένη να παίξει με παίκτη λιγότερο. Πολλές στοιχηματικές πλατφόρμες δεν παρέχουν επιστροφή των χρημάτων σε μια τέτοια περίπτωση. Συνήθως «θύματα» τέτοιων επιθέσεων είναι μικρότερες και άπειρες ομάδες.

Κάνε σωστή διαχείριση κεφαλαίου

Είναι σημαντικό πριν την έναρξη της στοιχηματικής περιόδου να καθορίσεις το αρχικό κεφάλαιο που θα διαθέσεις προς στοιχηματισμό στη σεζόν. Η σωστή διαχείριση του κεφαλαίου σου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στο στοίχημα. Απέφυγε τα πολύ μεγάλα πονταρίσματα και προτίμησε να μην υπερβαίνεις σε κάθε στοίχημα το 5-8% της κάβας σου. Αν ενδιαφέρεσαι, μπορείς να διαβάσεις το άρθρο για το Κριτήριο Kelly, το οποίο έχει σκοπό να υπολογίσει ο παίκτης σωστά την πιθανότητα επαλήθευσης του στοιχήματος του και με βάση αυτό να διαθέσει και το κατάλληλο ποσό από το διαθέσιμο κεφάλαιο του.

Στοιχημάτισε στην πλατφόρμα με τις καλύτερες αποδόσεις

Τα E-Sports αναπτύσσονται διαρκώς και όλο και περισσότερες στοιχηματικές πλατφόρμες προσθέτουν αγορές για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Έχοντας λογαριασμό σε πολλές στοιχηματικές πλατφόρμες, σου δίνεται η δυνατότητα να ποντάρεις στην καλύτερη απόδοση της αγοράς, κάτι που μακροπρόθεσμα κάνει τη διαφορά.

Στοιχηματικές που διαθέτουν στοιχήματα για τουρνουά Dota 2:


Bookmaker
Εξυπηρέτηση
Αποδόσεις
Ειδικά Στοιχ.
Live Betting
Πληρωμές
Mobile
Σύνολο


Αν σας ενδιαφέρει το στοίχημα για E-Sports μπορείτε να βρείτε τον οδηγό μας για το Counter Strike καθώς και συμβουλές για στοίχημα στο CS:GO.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.