Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τι σημαίνουν οι τζίροι στο στοίχημα

Τι σημαίνουν οι τζίροι στο στοίχημα

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Τζίροι στο στοίχημα είναι το συνολικό ποσό των χρημάτων που ποντάρεται σε έναν αγώνα. Για παράδειγμα όταν λέμε ότι σε έναν αγώνα Ρεάλ-Μπαρτσελόνα ο τζίρος είναι 20 εκατ. ευρώ, αυτό σημαίνει ότι τόσα χρήματα παίχτηκαν συνολικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, στο ανταλλακτήριο της Betfair.

Όλες οι πληροφορίες αντλούνται από εκεί καθώς πρόκειται για στοιχήματα τα οποία είναι μεταξύ των παικτών και δεν υπάρχει καθόλου γκανιότα. Ανάλογα με κάθε παιχνίδι διαμορφώνονται και οι τζίροι. Ένα δημοφιλές παιχνίδι, όπως είναι ένας τελικός Τσάμπιονς Λιγκ, είναι λογικό ότι θα τραβήξει την προσοχή όλου του κόσμου και θα συγκεντρώσει και περισσότερα πονταρίσματα.

Οι τζίροι αφορούν τα συνολικά πονταρίσματα σε έναν αγώνα, ωστόσο κατανέμονται και ξεχωριστά σε κάθε σημείο. Σημειώνεται δηλαδή πόσα χρήματα έχουν παιχτεί στον άσο, στην ισοπαλία στο διπλό αλλά και σε επιλογές όπως το over/ under.

Γιατί είναι σημαντικοί οι τζίροι στο στοίχημα

Οι τζίροι στο στοίχημα είναι αυτοί που στην ουσία διαμορφώνουν μία απόδοση μετά την δημοσιοποίηση της από τους book. Για παράδειγμα αν ένα παιχνίδι ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα ανοίξει σε τιμές 2.50-3.40-3.00 και υπάρξει μεγάλο ποντάρισμα στον άσο, τότε η απόδοση του θα πέσει και παράλληλα θα αυξηθεί αυτή του διπλού.

Είναι αρκετά σημαντικό να παρακολουθούμε την πορεία των τζίρων στο στοίχημα καθώς πολλές φορές μπορεί να σημαίνουν αρκετά πράγματα. Για παράδειγμα αν σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι υπάρχει τεράστιο ποντάρισμα στον άσσο που βρίσκεται στο 2.60 τότε ίσως να υπάρχουν κάποιες νέες πληροφορίες τις οποίες δεν έχουμε προσέξει. Τέτοιες μπορεί να είναι ο τραυματισμός κάποιου παίκτη της αντίπαλης ομάδας ή η ανακοίνωση της ενδεκάδας που μπορεί να περιέχει αρκετές αλλαγές.Γενικά πριν επιλέξουμε ένα παιχνίδι για στοιχηματισμό καλό είναι να δούμε και τι τζίρους έχει κάνει. Δεν χρειάζεται βέβαια να παρασυρόμαστε από τις επιλογές του κόσμου, μπορούμε και οι ίδιοι να μελετήσουμε τα στοιχεία που μας παρουσιάζονται για κάθε παιχνίδι, ωστόσο είναι καλό να έχουμε μία γενική άποψη για τον αγώνα.

Ένα μειονέκτημα ωστόσο στην παρακολούθηση των τζίρων είναι το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε το πλήθος των παικτών που έχουν ποντάρει σε ένα συγκεκριμένο αγώνα, παρά μόνο τα συνολικά πονταρίσματα. Για παράδειγμα σε έναν αγώνα μπορεί να έχουν ποντάρει 10 χιλ. άνθρωποι και ο συνολικός τζίρος να ανέρχεται στις 500 χιλ και σε ένα άλλο να έχουν ποντάρει μόλις 1.000 ωστόσο να έχουν διαθέσει τεράστια ποσά και ο τζίρος να ξεπερνάει το 1 εκατ. Αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο δεν μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα όμως παίζει σημαντικό ρόλο.

Μεταβολές στις τιμές των τζίρων

Οι μπουκ βλέποντας τα πονταρίσματα που γίνονται σε ένα παιχνίδι φροντίζουν να αλλάζουν και τις αποδόσεις σε κάθε σημείο του παιχνιδιού ανάλογα βέβαια με το ύψος των πονταρισμάτων. Δεν κοιτάνε τις ομάδες παρά μόνο προς τα που κινείται το χρήμα. Όταν ένα σημείο δέχεται υπερβολικό ποντάρισμα τότε ρίχνουν την τιμή προκειμένου να αποθαρρύνουν τους υπόλοιπους να το προτιμήσουν.

Οι μπουκ πάντα παίζουν με τη γκανιότα και γι΄αυτό και φροντίζουν να αλλάζουν τις αποδόσεις ανάλογα με τα πονταρίσματα που δέχεται κάθε παιχνίδι. Ρίχνουν την απόδοση σε ένα σημείο το οποίο έχει δεχτεί αρκετό ποντάρισμα, για παράδειγμα ένα over και παράλληλα ανεβάζουν την απόδοση του under προκειμένου να την κάνουν πιο ελκυστική για τον παίκτη.

Μύθοι και καχυποψίες

Πολλές φορές έχει ακουστεί η φράση «έπεσε πάρα πολύ ο άσσος, κακό αυτό, λογικά δεν θα βγει το σημείο» από παίκτες του στοιχήματος οι οποίοι θεωρούν ότι επειδή ένα σημείο πήρε τεράστιο ποντάρισμα είναι και πιο πιθανόν να σπάσει. Προφανώς αυτό το σκεπτικό είναι λάθος καθώς όπως αναφέραμε και παραπάνω ο μπουκ ρίχνει το σημείο προκειμένου να προστατέψει πρώτα τον ίδιο. Είναι λογικό κάποια από αυτά τα σημεία να μην βγουν, όμως αυτό έχει να κάνει με το γενικότερο χαρακτήρα του ποδοσφαίρου και αν έβγαινα ν όλα τα σημεία που έπαιρναν ποντάρισμα τότε θα ήμασταν πλούσιοι.

Ο πιο ίσως διαδεδομένος μύθος είναι τα «ανταλλακτήρια» της Ασίας. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτήρια στην Ασία παρά μόνο μπουκ οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους και δεν δημοσιεύουν τους τζίρους τους ελεύθερα σε όλο τον κόσμο.

Συνοψίζοντας είναι καλό να κοιτάμε τους τζίρους πριν επιλέξουμε παιχνίδια για στοιχηματισμό. Ωστόσο δεν πρέπει να τους έχουμε ως μοναδικό κριτήριο και να επιλέγουμε βάσει αυτών, ούτε όμως και να αποφεύγουμε παιχνίδια επειδή έχουν λάβει τα μεγαλύτερα πονταρίσματα.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βλέπετε τους τζίρους όλων των σημαντικών αγώνων της ημέρας, καθώς και την πτώση των αποδόσεων.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.