Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πώς παίζω στοίχημα πινγκ πονγκ

Πώς παίζω στοίχημα πινγκ πονγκ

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Το πινγκ πονγκ ή επιτραπέζια αντισφαίριση στα ελληνικά, επινοήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και πιο συγκεκριμένα το 1870 στην Αγγλία κι αποτελούσε ένα παιχνίδι αναψυχής μετά τα γεύματα. Πλέον θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στον κόσμο και στην Ασία είναι ένα από τα σπορ με τα οποία ασχολούνται όλο και περισσότεροι αθλητές ερασιτεχνικά αλλά και επαγγελματικά.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο είναι αρκετά θεαματικό, συναρπάζει με την ταχύτητά του και τη γρήγορη εξέλιξη που έχει, ενώ ο απλός εξοπλισμός που χρειάζεται προκειμένου να παίξει κάποιος (δύο ρακέτες, ένα μπαλάκι κι ένα τραπέζι πινγκ πονγκ) το κάνει ακόμα πιο διάσημο. Αποτελεί Ολυμπιακό Άθλημα από το 1988, όταν κι εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Ολυμπιάδας της Σεούλ.

Όσον αφορά το στοίχημα, η γρήγορη εξέλιξη είναι κι εδώ σημαντική, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συχνά-πυκνά γίνονται ανατροπές που προσφέρουν μία «άγρια» ομορφιά και καθιστούν το ping pong απρόβλεπτο και συναρπαστικό. Παράλληλα δεν υπάρχει ισοπαλία και οι αγώνες ολοκληρώνονται με νίκη του ενός ή του άλλου παίκτη. Φυσικά για τους παίκτες που θέλουν να διασκεδάσουν παίζοντας σε κάποια από τις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες που υπάρχουν στην Ελλάδα, οι διαθέσιμες επιλογές είναι πολλές και καλύπτουν όλα τα γούστα.

Οι βασικοί κανόνες του πινγκ πονγκ

Το πινγκ πονγκ είναι κατά κύριο λόγο ατομικό άθλημα όπως και το τένις, ενώ παίζεται επίσης και σε ομάδες των δύο ατόμων.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, για να παιχτεί ένας αγώνας πινγκ πονγκ χρειάζεται ένα μπαλάκι, το τραπέζι του πινγκ πονγκ και δύο ρακέτες. Το μπαλάκι είναι πολύ ελαφρύ και ζυγίζει περίπου 2,7 γραμμάρια, ενώ το τραπέζι πρέπει να έχει 274 εκατοστά πλάτος 152,5 εκατοστά και ύψος 76 εκατοστά.

Χωρίζεται σε δύο μέρη από το φιλέ που βρίσκεται στη μέση. Το φιλέ έχει ύψος 15,25 εκατοστά.
Πώς παίζω στοίχημα πινγκ πονγκ
Σκοπός του παιχνιδιού είναι να νικήσει ένας παίκτης σε τρία ή τέσσερα σετ (στα πιο σημαντικά τουρνουά) και να πάρει τη νίκη. Κάθε σετ τελειώνει στους 11 πόντους και το ίδιο ισχύει ακόμα κι αν οι δύο αντίπαλοι βρεθούν σε τάι μπρέικ, δηλαδή αν είναι ισόπαλοι 2-2 και ο αγώνας κρίνεται στα τρία νικηφόρα σετ ή 3-3 και ο αγώνας κρίνεται στα τέσσερα νικηφόρα σετ.

Για να τελειώσει ένα σετ πρέπει ο παίκτης να έχει διαφορά τουλάχιστον δύο πόντων από τον αντίπαλό του. Για παράδειγμα αν οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται στο 10-10, θα παίξουν μέχρι κάποιος να πάρει διαφορά δύο πόντων και ταυτόχρονα το σετ. Οι έξτρα πόντοι είναι γνωστοί και ως «παράταση», όπως ισχύει και στο βόλεϊ.

Υπάρχουν οι εξής τέσσερις τρόποι για να χάσει ένας παίκτης πόντο και να τον κερδίσει ο αντίπαλος.

  • Να κάνει λάθος σερβίς
  • Να μην κατορθώσει να επιστρέψει το μπαλάκι στο αντίπαλο γήπεδο
  • Να χτυπήσει το μπαλάκι δύο φορές στο γήπεδό του
  • Να χτυπήσει το μπαλάκι δύο φορές στη ρακέτα του την ίδια στιγμή


Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στο σερβίς. Το σερβίς για να είναι έγκυρο πρέπει πρώτα να χτυπήσει μία φορά στο γήπεδο του παίκτη ο οποίος το πραγματοποιεί και στη συνέχεια μία φορά και στο γήπεδο του αντιπάλου. Αν χτυπήσει στο φιλέ και περάσει στο γήπεδο του αντιπάλου επαναλαμβάνεται, όσες φορές κι αν συμβεί, χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική ποινή. Αν μείνει στο γήπεδο του σέρβερ ή πάει άουτ μετά την επαφή με το φιλέ, είναι πόντος για τον αντίπαλο.

Επιπλέον, η σειρά στο σερβίς αλλάζει κάθε δύο πόντους, εκτός από την περίπτωση που ένα σετ έχει φτάσει σε «παράταση» και τότε η σειρά αλλάζει μετά από κάθε πόντο. Ο παίκτης ο οποίος σερβίρει στο ξεκίνημα του σετ, μετά τον δεύτερο πόντο που θα παιχτεί, θα παραχωρήσει το σερβίς στον αντίπαλο ο οποίος θα συνεχίσει με άλλα δύο σερβίς. Αυτό σημαίνει ότι δεν σχετίζεται ποιος θα σερβίρει, με το ποιος παίρνει τον πόντο, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στο βόλεϊ.

Τα βασικά στοιχήματα στο πινγκ πονγκ


Και στην επιτραπέζια αντισφαίριση όποιος αποφασίσει να διασκεδάσει ποντάροντας στο συγκεκριμένο άθλημα, θα βρει πολλές διαθέσιμες επιλογές οι οποίες καλύπτουν και τις προσδοκίες του πιο απαιτητικού παίκτη. Ακολουθούν οι κατηγορίες βασικότερων στοιχημάτων.

Νικητής Αγώνα

Αποτελεί τη βασικότερη αγορά που μπορεί να συναντήσει κανείς κι αφορά την τελική έκβαση ενός παιχνιδιού πινγκ πονγκ. Πρόκειται για ένα στοίχημα το οποίο έχει δύο επιλογές, καθώς δεν υπάρχει ισοπαλία. Οι αποδόσεις είναι ικανοποιητικές όταν οι δύο αντίπαλοι είναι παρόμοιας δυναμικότητας, ενώ τα φαβορί σε κάποιες περιπτώσεις προσφέρονται σε πολύ χαμηλές τιμές.
Πώς παίζω στοίχημα πινγκ πονγκ
Νικητής σετ

Είναι ένα ακόμα βασικό στοίχημα στο οποίο ο παίκτης μπορεί να επιλέξει ποιος αθλητής θα πάρει το σετ. Πριν το πρώτο σερβίς το συγκεκριμένο στοίχημα αφορά μόνο τα σετ που θα γίνουν σίγουρα (δηλαδή τα τρία πρώτα αν το παιχνίδι είναι best of 5 ή τα τέσσερα πρώτα αν είναι best of 7). Ανάλογα με την εξέλιξή του παιχνιδιού μπορεί να ποντάρει και στα επόμενα.
Πώς παίζω στοίχημα πινγκ πονγκ
Χάντικαπ και πλεονέκτημα

Οι συγκεκριμένες αγορές μοιάζουν πολύ με τις αντίστοιχες του βόλεϊ ή του μπάσκετ. Τα φαβορί ξεκινούν με χάντικαπ (πχ -7,5 πόντοι) και τα αουτσάιντερ με πλεονέκτημα (πχ +7,5 πόντοι). Θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα ότι πριν την έναρξη των αγώνων το χάντικαπ και το αβαντάζ αφορούν στις περισσότερες περιπτώσεις τους συνολικούς πόντους.

Παρ’ όλα αυτά, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι ενδεχομένως να υπάρχει και χάντικαπ για το πρώτο σετ, ενώ μετά την έναρξή του, θα μπορεί ο παίκτης αν το επιθυμεί, να επιλέξει για το χάντικαπ και στα επόμενα σετ.
Πώς παίζω στοίχημα πινγκ πονγκ
Over και Under στο ματς και το σετ

Ένα από τα βασικά στοιχήματα που συναντάει ο παίκτης ο οποίος θα θελήσει να ποντάρει σε κάποιο παιχνίδι πινγκ πονγκ είναι και το Over/Under. Κι εδώ η κύρια αγορά σχετίζεται με τους συνολικούς πόντους των δύο παικτών στο τέλος της αναμέτρησης. Το ρίσκο είναι σημαντικό βέβαια, καθώς υπάρχουν πολλές εναλλαγές στην εικόνα των αγώνων από το ένα σετ στο άλλο, ενώ αν ένας αγώνας ολοκληρωθεί με 3-0 υπέρ του ενός παίκτη, είναι πολύ πιθανό οι πόντοι που θα παιχτούν να είναι λίγοι.

Φυσικά ο παίκτης μπορεί να επιλέξει και το ποντάρισμα στο Over ή το Under ενός παίκτη, χωρίς να τον ενδιαφέρει ο αντίπαλος, ούτως ώστε να κάνει όσο πιο ασφαλές γίνεται το ποντάρισμά του, γνωρίζοντας σε κάποιο βαθμό την αγωνιστική κατάσταση του αθλητή.

Τόσο το Over όσο και το Under είναι βεβαίως διαθέσιμα και για κάθε σετ ξεχωριστά παρουσιάζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όποιον θέλει να αποφύγει ένα ποντάρισμα που εν μέρει θα εξαρτάται με την τελική έκβαση του αγώνα.
Πώς παίζω στοίχημα πινγκ πονγκ

Τα ειδικά στοιχήματα στο πινγκ πονγκ


Ένα κλασικό ειδικό στοίχημα που μπορεί να συναντήσει κάποιος και στο πινγκ πονγκ και στηρίζεται πλήρως στην τύχη, είναι αυτό που σχετίζεται με το σύνολο πόντων κι αν αυτό θα είναι μονό ή ζυγό. Παράλληλα υπάρχουν και οι παρακάτω κατηγορίες.

Ακριβές σκορ

Όταν κάποιος επιθυμεί να ποντάρει στο ακριβές σκορ ενός αγώνα πινγκ πονγκ καλείται να επιλέξει μεταξύ έξι ενδεχόμενων στις περιπτώσεις που ο νικητής πρέπει να κατακτήσει τρία σετ όπως συμβαίνει στις περισσότερες διοργανώσεις. Ένα παιχνίδι πινγκ πονγκ μπορεί να ολοκληρωθεί με τα παρακάτω σκορ:

  • 3-0
  • 3-1
  • 3-2
  • 0-3
  • 1-3
  • 2-3

Πώς παίζω στοίχημα πινγκ πονγκ
Αριθμός σετ

Ένα άλλο ιδιαίτερο ειδικό στοίχημα αφορά τον αριθμό των σετ τα οποία θα παιχτούν. Αυτό το στοίχημα είναι τριών επιλογών αν ο αγώνας είναι best of 5, ή τεσσάρων επιλογών όταν το παιχνίδι κρίνεται στα τέσσερα νικηφόρα σετ (best of 7). Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι επιλογές είναι οι εξής.

  • 4 σετ
  • 5 σετ
  • 6 σετ
  • 7 σετ


Live Betting


Το πινγκ πονγκ είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και για ζωντανό στοίχημα, καθώς σημαντικός αριθμός αγώνων προσφέρονται και σε Live Streaming. Παράλληλα υπάρχουν επιλογές οι οποίες δεν είναι τόσο δημοφιλείς πριν την έναρξη ενός αγώνα, αλλά στο Live Betting προσφέρονται σε δελεαστικές τιμές και δεν περνούν απαρατήρητες.

Πρώτος στους Χ πόντους

Μία σημαντική επιλογή αφορά τον αθλητή ο οποίος θα φτάσει πρώτος σε συγκεκριμένο αριθμό πόντων κατά τη διάρκεια ενός σετ. Σε αυτό το στοίχημα ο παίκτης μπορεί να επιλέξει και το αουτσάιντερ με μεγαλύτερη άνεση, καθώς η συγκεκριμένη αγορά δεν σχετίζεται με την κατάληξη του σετ.
Πώς παίζω στοίχημα πινγκ πονγκ
Ποιος θα σκοράρει τον επόμενο πόντο

Και σε αυτήν την περίπτωση ο παίκτης καλείται να αποφασίσει γρήγορα αν το επιθυμεί, ποιος θα πάρει τον αμέσως επόμενο πόντο. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ούτως ώστε να γνωρίζει ποιος θα σερβίρει, καθώς ο παίκτης ο οποίος ξεκινάει από θέση σερβίς τον πόντο, έχει ένα μικρό πλεονέκτημα. Επίσης αποτελεί μία επιλογή με μπόλικο ρίσκο, καθώς σ’ έναν και μόνο πόντο μπορεί να συμβούν τα πάντα και δεν είναι δεδομένο ότι ο καλύτερος αθλητής θα επικρατήσει.
Πώς παίζω στοίχημα πινγκ πονγκ
Πόσα σετ θα έχουν «παράταση»

Πρόκειται για ένα στοίχημα που σχετίζεται με τα σετ στα οποία ο παίκτης ο οποίος θα επικρατήσει, θα χρειαστεί να ξεπεράσει τους 11 πόντους. Με πιο απλά λόγια, για να πάει ένα σετ σε «παράταση» θα πρέπει οι δύο αντίπαλοι να βρεθούν ισόπαλοι 10-10.

Το στοίχημα αυτό είναι αρκετά δύσκολο και γι’ αυτόν τον λόγο οι αποδόσεις είναι αρκετά ελκυστικές. Επιπλέον παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν οι παίκτες είναι παρόμοιας δυναμικότητας και δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ τους.
Πώς παίζω στοίχημα πινγκ πονγκ
Πέρα από το πινγκ πονγκ και το ποδόσφαιρο, μπορείτε να στοιχηματίσετε στο μπάσκετ, στο τένις και στο βόλεϊ .

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.