Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

E-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Sports όλων των εποχών

E-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Sports όλων των εποχών

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Τα βιντεοπαιχνίδια που αφορούν Sports είναι εξαιρετικά διάσημα μεταξύ εκείνων που ασχολούνται συστηματικά με τα E-Sports και το agones.gr σας παρουσιάζει τα δέκα κορυφαία παιχνίδια όλων των εποχών.

Πρόκειται για μία από τις πέντε βασικές κατηγορίες των E-Sports και είναι πολύ δημοφιλής, διότι οι φίλοι του αθλητισμού έχουν την ευκαιρία να χειρίζονται τους αγαπημένους τους παίκτες ή τις αγαπημένες τους ομάδες. Η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη και ο βαθμός εθισμού είναι μεγάλος.

Παρακάτω θα βρείτε τη λίστα με τα δέκα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών, με θέμα τα Sports...

10. Mario Tennis


E-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Sports όλων των εποχών
Κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2000 και προκάλεσε αίσθηση καθώς ήταν το πρώτο παιχνίδι τένις βασισμένο στον πολύ διάσημο χαρακτήρα Super Mario. Έγινε πολύ διάσημο στις κονσόλες της Nintendo και κυκλοφόρησε ξανά στο Wii το 2010 και ήταν εξίσου δημοφιλές. Αρκετά χρόνια μετά, πολλοί φίλοι των βιντεοπαιχνιδιών το προτιμούν για τη διασκέδασή τους και πλέον θεωρείται ένα από τα κορυφαία παιχνίδια όλων των εποχών.





9. Punch Out!!

E-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Sports όλων των εποχών
Μία από τις πιο θρυλικές σειρές παιχνιδιών που αφορούν τα Sports είναι το Punch Out!! Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία το 1983 και η τελευταία του έκδοση τέθηκε στη διάθεση του κοινού το 2015. Ήταν παιχνίδι μποξ και η πιο διάσημη εκδοχή του ήταν αυτή του 1987, όταν ο τελευταίος μποξέρ που έπρεπε κάποιος να νικήσει, ήταν ο σπουδαίος Μάικ Τάισον. Για την εποχή του υπήρξε εντυπωσιακά ρεαλιστικό και κέρδισε τις εντυπώσεις.





8. NBA Jam

E-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Sports όλων των εποχών
Αποτέλεσε το πρώτο βιντεοπαιχνίδι μπάσκετ που είχε τόσο μεγάλη απήχηση στο κοινό, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι το έπαιξαν σε ολόκληρο το πλανήτη για πολλά χρόνια. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1993 και η τελευταία του έκδοση έγινε διαθέσιμη στους fans το 2011. Επρόκειτο για αγώνες μπάσκετ που διεξάγονταν σε ανοιχτά γήπεδα με τους αθλητές να έχουν «εξωπραγματικές» δυνατότητες και να πραγματοποιούν εντυπωσιακά καρφώματα. Η φράση BoomShakaLaka για ένα κάρφωμα έγινε διαχρονική και μάλιστα κυκλοφόρησε μέχρι και τραγούδι με τον συγκεκριμένο τίτλο.





7. WWF No Mercy


E-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Sports όλων των εποχών
Θεωρείται ένα από τα παιχνίδια της κατηγορίας Sports που κατέγραψαν τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία κι αφορούσαν αγώνες ελευθέρας πάλης που εξελίσσονται όμως βάσει σεναρίου. Ο παίκτης είχε την ευχέρεια να επιλέξει μεταξύ πολλών παλαιστών και ήταν διαθέσιμα θρυλικά ονόματα του Wrestling όπως ο «Rock» και ο «Undertaker». Ήταν εξαιρετικά ρεαλιστικό με βάση τα δεδομένα του 2000, όταν και είχε κυκλοφορήσει, αποσπώντας θετικές κριτικές. Αποτέλεσε την έμπνευση για τα παιχνίδια που κυκλοφορούν ακόμα και τώρα, όπως το WWE 2K20.





6. Pro Evolution Soccer


E-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Sports όλων των εποχών
Άλλη μία θρυλική σειρά με θέμα σε αυτήν την περίπτωση το ποδόσφαιρο. Η εταιρεία Konami κυκλοφόρησε το ISS Pro ή αλλιώς Winning Eleven για πρώτη φορά το 1995 και η δημοφιλία του εκτοξεύτηκε σιγά-σιγά στα ύψη. Από το 2001 κι έπειτα μετονομάστηκε σε Pro Evolution Soccer με τον τίτλο αυτό να παραμένει και να εξελίσσεται μέχρι και σήμερα. Θεωρείται μία από τις «ναυαρχίδες» του e-Soccer που έχει κατακτήσει και τον κόσμο του στοιχήματος. Τα εξαιρετικά του γραφικά και ο ρεαλισμός το έκαναν τόσο διάσημο σε όλες τις εκδόσεις του.





5. Madden NFL


E-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Sports όλων των εποχών
Το αμερικάνικο ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο δημοφιλές σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά μέσω της σειράς video games Madden NFL έγινε πιο διάσημο. Πήρε το όνομά του από τον άλλοτε προπονητή και σχολιαστή John Madden ο οποίος έγραψε τη δική του μεγάλη ιστορία στο άθλημα. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το μακρινό 1988 και μπορούσε κάποιος να το παίξει μόνο σε υπολογιστή, ωστόσο με το πέρασμα των χρόνων έγινε διαθέσιμο και για κονσόλες. Μέχρι και το 2020 κυκλοφορεί υπό την αιγίδα της EA Sports και είναι άκρως ρεαλιστικό, κάνοντας ακόμα και ανθρώπους οι οποίοι δεν ενθουσιάζονται με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο να το προτιμούν για τη διασκέδασή τους.





4. FIFA Football


E-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Sports όλων των εποχών
Και ποιος δεν γνωρίζει τη σειρά βιντεοπαιχνιδιών ποδοσφαίρου FIFA; Όλοι όσοι αγαπούν τον αθλητισμό και τα σχετικά παιχνίδια έχουν παίξει κάποια στιγμή στη ζωή τους. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1993 από την Electronic Arts (EA) και ξεχώρισε επειδή έλαβε τη σχετική άδεια από τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA) ούτως ώστε να χρησιμοποιεί τα επίσημα ονόματα των ομάδων και των παικτών, όπως φυσικά και τα εμβλήματά τους. Άνοιξε νέους ορίζοντες στα «ποδοσφαιράκια» και είναι η κορυφαία σειρά σε πωλήσεις στην ιστορία των παιχνιδιών που αφορούν τα Sports. Όπως είναι λογικό, έχει ενταχθεί στον κόσμο των E-Sports και του στοιχήματος e-Soccer, ενώ κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερο.





3. Rocket League


E-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Sports όλων των εποχών
Η ιδέα ποδοσφαιρικών αγώνων με παίκτες-αυτοκίνητα ήταν καταδικασμένη εξαρχής να... πετύχει. Κατόρθωσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών φίλων των video games, καθώς συνδυάζει την ικανότητα οδήγησης με το χτύπημα της μπάλας, με σκοπό να καταλήξει στην εστία του αντιπάλου και να σημειωθεί γκολ. Από το 2015 όταν και κυκλοφόρησε έχει κατορθώσει να «κλέψει» τις καρδιές των gamers οι οποίοι το έχουν τοποθετήσει σε περίοπτη θέση στη λίστα με τα αγαπημένα βιντεοπαιχνίδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί κατακόρυφα και πλέον οι αγώνες προσφέρονται και για στοιχηματισμό.





2. Tony Hawk’s Pro Skater


E-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Sports όλων των εποχών
Μπορεί ένα παιχνίδι με βασικό στοιχείο το πατίνι να πετύχει; Η απόδειξη είναι η σειρά παιχνιδιών Tony Hawk’s Pro Skater η οποία έγραψε τη δική της ιστορία και παραμένει δημοφιλής μέχρι και σήμερα. Λίγο πριν την αυλαία της τρέχουσας χιλιετίας και πιο συγκεκριμένα το 1999 κυκλοφόρησε το πρώτο παιχνίδι με τίτλο Tony Hawk’s Pro Skater, εμπνευσμένο από τον Αμερικανό skater Tony Hawk. Ο συνδυασμός των εξαιρετικών για την εποχή γραφικών, των πολλών και εντυπωσιακών πιστών αλλά και της καλής μουσικής κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις και ο αριθμός πωλήσεων πέρασε στην ιστορία. Σε κάθε έκδοση υπήρχε και κάποιος Celebrity, με κορυφαία στιγμή τη συμμετοχή του θρυλικού Τζέιμς Χέτφιλντ των Metallica.





1. NBA 2K


E-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Sports όλων των εποχών
Δεν ξεκίνησε τόσο εντυπωσιακά την παρουσία του και δεν τράβηξε τα βλέμματα με το «καλημέρα» -είχε κυκλοφορήσει μόνο για την κονσόλα Dreamcast τα πρώτα χρόνια-, όμως πλέον έχει φτάσει στην κορυφή των βιντεοπαιχνιδιών και παραμένει εκεί εδώ και μία δεκαετία. Κυκλοφόρησε από τη SEGA το 1999, αλλά η δημιουργία της 2K Sports το «εκτόξευσε» και το βοήθησε να ξεπεράσει το NBA Live που μέχρι τότε κυριαρχούσε. Από το NBA 2Κ8 κι έπειτα το οποίο κυκλοφόρησε το 2007, μέχρι και το 2020 σαρώνει στις πωλήσεις και πουλάει εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Θεωρείται η πιο πιστή απεικόνιση ενός αθλήματος σε video game και είναι τόσο ρεαλιστικό όσο κανένα άλλο παιχνίδι.






Αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η συγκεκριμένη λίστα, μπορείτε να διαβάσετε και για τα 10 κορυφαία παιχνίδια FPS όλων των εποχών.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.