Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ταυτοποίηση στοιχείων

Ταυτοποίηση στοιχείων

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Η Ταυτοποίηση Στοιχείων είναι μία απαραίτητη διαδικασία από τη στιγμή που ένας παίκτης θα αποφασίσει να έχει συναλλαγές με μία στοιχηματική πλατφόρμα. Μπορεί για κάποιους να φαίνεται ως μία δυσάρεστη διαδικασία η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί είναι όμως απολύτως απαραίτητη και επιβάλλεται σε κάθε στοιχηματική πλατφόρμα από τους νόμους του κράτους.

Η διαδικασία ταυτοποίησης γνωστή και ως KYC (Know Your Customer) δηλαδή "Γνώρισε Τον Πελάτη Σου" σε ελληνική μετάφραση μπορεί να δυσαρεστεί κάποιους παίκτες οι οποίοι θα επιθυμούσαν κάποιο πιο απλό τρόπο για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα χρήματα του λογαριασμού τους, είναι όμως υποχρεωτική και συνάμα απαραίτητη. Με αυτόν τον τρόπο οι δύο συναλλασσόμενοι, η πλατφόρμα και ο παίκτης μπορούν να αισθάνονται ασφαλέστεροι για τις μεταξύ τους συναλλαγές.

Πότε ζητάει η στοιχηματική πλατφόρμα τα απαραίτητα έγγραφα

Η ζήτηση των απαραίτητων εγγράφων για την διαδικασία ταυτοποίησης δεν γίνεται κατά το άνοιγμα του λογαριασμού στην εκάστοτε πλατφόρμα αλλά από τη στιγμή που ο παίκτης θα προχωρήσει σε κατάθεση ενός χρηματικού ποσού και στη συνέχεια αν έχει κερδίσει κάποιο στοίχημα σε ανάληψη. Ο λόγος που δεν ζητούνται τα απαραίτητα έγγραφα από την αρχή είναι απλός. Μόλις ένας παίκτης ανοίγει λογαριασμό η στοιχηματική πλατφόρμα δεν του παρέχει υπηρεσίες. Η μεταξύ τους "επαφή" ξεκινάει από την στιγμή που ο παίκτης θα προχωρήσει στην κατάθεση ενός ποσού και θα υπάρξει κάποια αποδεδειγμένη συναλλαγή. Στην Ελλάδα η διαδικασία ταυτοποίησης οφείλει να πραγματοποιηθεί εντός 30 ημερών από την εγγραφή σας στην πλατφόρμα βάσει του κανονισμού της Ε.Ε.Ε.Π. (ΦΕΚ 3162 / 25.11.2014). Διαφορετικά η εκάστοτε στοιχηματική πλατφόρμα μπορεί να προχωρήσει σε νόμιμη φραγή του λογαριασμού.Για ποιο λόγο γίνεται η διαδικασία ταυτοποίησης

Τρεις είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που οι στοιχηματικές πλατφόρμες ζητάνε τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοποίησης:

1. Επαλήθευση απαιτούμενου ορίου ηλικίας. Ο κάθε παίκτης οφείλει να έχει συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του (σύμφωνα με τον νόμο στην Ελλάδα) προκειμένου να μπορεί να λάβει συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια. Έτσι αποφεύγεται ο κίνδυνος κάποιος ανήλικος να μπορεί να έχει πρόσβαση σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.
2. Αποφυγή απάτης και χρήσης της κάρτας και του λογαριασμού από τρίτο πρόσωπο. Έχει συμβεί αρκετές φορές κάποιος παίκτης να πέφτει θύμα ηλεκτρονικής απάτης από τρίτο πρόσωπο ο οποίος μπορεί να του έχει τραβήξει χρήματα από την κάρτα ή τον λογαριασμό. Γι΄αυτό η εκάστοτε πλατφόρμα υποχρεώνει τον εκάστοτε παίκτη να αποστέλλει την χρεωστική ή πιστωτική κάρτα που ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο, γνωρίζοντας έτσι το άτομο με το οποίο συναλλάσσεται.
3. Ξέπλυμα χρήματος. Πολλές φορές οι στοιχηματικές πλατφόρμες μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ένα μέσο για να νομιμοποιήσει κάποιος έσοδα από μία παράνομη δραστηριότητα κάτι το οποίο πλέον δεν είναι εφικτό.

Ποια είναι τα απαραίτητα έγγραφα για ταυτοποίηση

Η κάθε στοιχηματική πλατφόρμα αυτό που θέλει να επιβεβαιώσει είναι την αληθινή ταυτότητα του κάθε παίκτη, τον τόπο κατοικίας του καθώς και τον αληθή τραπεζικό του λογαριασμό.

Ποια έγγραφα γίνονται αποδεκτά

Ως επαλήθευση ηλικίας/ ταυτότητας:

• Αστυνομική ταυτότητα
• Δίπλωμα οδήγησης
• Διαβατήριο
• Σε κάποιες πλατφόρμες γίνεται αποδεκτή και ή υπηρεσιακή ταυτότητα (π.χ .στρατιωτική οργάνων ασφαλείας) ή το πιστοποιητικό γέννησης.

Ως απόδειξη μόνιμης κατοικίας:

• Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΚΟ στο όνομα του εκάστοτε παίκτη π.χ. ρεύματος, κινητού, ίντερνετ, σταθερού τηλεφώνου
• Εκκαθαριστικό εφορίας τελευταίου έτους
• Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από ΚΕΠ, Δήμο ή Αστυνομικό Τμήμα
• Κατάσταση τραπεζικού λογαριασμού, ή ενημερωτικό κάρτας, που να αποστέλλεται από την τράπεζα στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει στο στοιχηματικό σας λογαριασμό.

Ως αποδεικτικού μέσου πληρωμής:

• Κάρτα: εμπρός και πίσω όψη της κάρτας. Καλύπτουμε τα οκτώ μεσαία ψηφία της κάρτας στη μπροστινή πλευρά και τον τριψήφιο κωδικό (CVC ή CV2) που βρίσκεται στην πίσω όψη. π.χ 4935 ΧΧΧΧ ΧΧΧΧ 3228 στην μπροστινή πλευρά και κρυμμένα και τα τρία ψηφία π.χ. ΧΧΧ στην πίσω
• Τραπεζικός Λογαριασμός:Kατάσταση τραπεζικού λογαριασμού (bank statement)
• Ηλεκτρονικό πορτοφόλι (π.χ. Skrill, Neteller): Αντίγραφο λογαριασμού (screenshot) με τα προσωπικά σας στοιχεία

Συμβουλές για αποφυγή ταλαιπωρίας

• Καλό θα ήταν να κάνετε την ταυτοποίηση των στοιχείων σας αμέσως μετά την εγγραφή σας στην εκάστοτε πλατφόρμα. Για να ανοίξατε λογαριασμό σε κάποια στοιχηματική πλατφόρμα λογικά θα προχωρήσετε και σε κατάθεση ενός χρηματικού ποσού οπότε θα ήταν καλύτερο για εσάς να ταυτοποιηθεί και επίσημα ο λογαριασμός σας και να προχωρήσετε συνέχεια στην κατάθεση.
• Η ελληνική ταυτότητα είναι η μοναδική στην ΕΕ που δεν αναγράφει ημερομηνία λήξης οπότε θα ήταν προτιμότερο να στείλετε το δίπλωμα οδήγησης ως αποδεικτικό επαλήθευσης ταυτότητας.
• Καλύψτε οπωσδήποτε τα στοιχεία στην κάρτα σας τόσο τα 8 μεσαία που βρίσκονται στην μπροστινή όψη και οπωσδήποτε και τον τριψήφιο κωδικό που βρίσκεται στην πίσω όψη.
• Θα ήταν ασφαλέστερο να μην αφήνετε πολλά χρήματα στην κάρτα την οποία χρησιμοποιείτε για τις συγκεκριμένες συναλλαγές. Πρόκειται για ένα υπερβολικό μέτρο προστασίας αλλά έτσι μπορεί να αισθάνεστε ακόμα ασφαλέστεροι στην περίπτωση που κάποιος υποκλέψει τα στοιχεία σας.
• Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε κάρτα τρίτου για να βάλετε χρήματα στο λογαριασμό σας ακόμα και αν αυτή είναι από μέλος της οικογενείας σας.

Κλείνοντας η ταυτοποίηση των στοιχείων σας σε στοιχηματικές πλατφόρμες είναι αναγκαία απαραίτητη και εξασφαλίζει τόσο εσάς όσο και την πλατφόρμα με την οποία συναλλάσσεστε. Είναι προτιμότερο για εσάς να προχωρήσετε από την αρχή στην εν λόγω διαδικασία για να μπορείτε στη συνέχεια να κάνετε πιο εύκολα και γρήγορα τις συναλλαγές σας.

Bookmaker
Εξυπηρέτηση
Αποδόσεις
Ειδικά Στοιχ.
Live Betting
Πληρωμές
Mobile
Σύνολο

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.