Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

VAR και στοίχημα

VAR και στοίχημα

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Το VAR έχει μπει πλέον στο ποδόσφαιρο για τα καλά, διαμορφώνει αποτελέσματα, κρίνει προκρίσεις και τίτλους έχοντας όμως προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις για το πόσο βοηθάει εν τέλει στο θέαμα και το ρυθμό του αγώνα.

Όπως είναι λογικό το VAR έχει αλλάξει και τον τρόπο στοιχηματισμού των παικτών, έχει προσθέσει νέες επιλογές στις στοιχηματικές πλατφόρμες ενώ έχει διαμορφώσει και νέες τιμές στις ήδη υπάρχουσες επιλογές.

Πότε εφαρμόζετε το VAR

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ο διαιτητής δεν μπορεί να συμβουλευτεί τον VAR για οποιαδήποτε περίπτωση στο παιχνίδι, άλλωστε αυτό θα αποτελούσε και μεγάλο πρόβλημα στον ρυθμό του αγώνα. Οι περιπτώσεις οι οποίες εξετάζονται από τον VAR είναι οι εξής:
  • Για γκολ που έχουν ακυρωθεί ή μπορεί να ακυρωθούν, είτε για περίπτωση οφσάιντ είτε για φάουλ.
  • Για περιπτώσεις πέναλτι
  • Για απευθείας κόκκινες κάρτες

VAR στο στοίχημα: Πως επηρεάζει


Με βάση λοιπόν τις παραπάνω κατηγορίες για τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί το VAR, επηρεάζονται ανάλογα και συγκεκριμένες επιλογές στο στοίχημα.

Καταλογισμός Πέναλτι

Με τη χρήση του VAR έχουμε δει να καταλογίζονται πιο εύκολα πέναλτι που παλιότερα μπορεί να μην δίνονταν, όπως για παράδειγμα ένα χέρι στο οποίο ο ρέφερι δεν θα είχε καλή οπτική γωνία ή και περιπτώσεις που μπορεί να μην είχαν υποπέσει στην αντίληψη του. Έτσι υπάρχει σαφής αύξηση στον καταλογισμό των πέναλτι σε έναν αγώνα, με τις τιμές στην εν λόγω αγορά να συναντώνται μερικές φορές ακόμα και κάτω του 3.00.

Κάρτες

Τα σκληρά μαρκαρίσματα πλέον γίνονται εύκολα αντιληπτά από τον VAR ο οποίος είναι σε θέση να ενημερώσει τον διαιτητή της αναμέτρησης για το χρώμα της κάρτας με το οποίο πρόκειται να "τιμωρήσει" τον παίκτη που έχει υποπέσει στην παράβαση. Έχουμε δει αρκετές φορές τον διαιτητή να αλλάζει την κίτρινη κάρτα σε κόκκινη μετά και από τη συμβουλή του βίντεο. Όπως είναι λογικό οι αποδόσεις έχουν αλλάξει και στην κατηγορία της κόκκινης κάρτας στο παιχνίδι.

Λεπτά καθυστερήσεων

Όταν ένας διαιτητής κάνει χρήση του VAR όπως είναι λογικό δεν σταματάει το χρονόμετρο του. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος του ημιχρόνου στο οποίο θα έχει καταφύγει στην βοήθεια του VAR θα δώσει σίγουρα παραπάνω λεπτά καθυστερήσεις. Οπότε αν θεωρήσουμε σε ένα παιχνίδι ότι είναι πιθανό να γίνει χρήση του VAR τότε μπορούμε και να επιλέξουμε τον εν λόγω στοιχηματισμό . Η επιλογή αυτή βέβαια δεν προσφέρεται σε όλους τους αγώνες και πλέον οι στοιχηματικές πλατφόρμες έχουν ρίξει αρκετά τις αποδόσεις τους στις επιλογές όπως π.χ, 2 ή περισσότερα λεπτά καθυστερήσεις στο πρώτο ημίχρονο, που παλιότερα αποτελούσε

Χρόνος επίτευξης τέρματος

Επειδή μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις σχετικά με τον χρόνο επίτευξης ενός τέρματος και την επικύρωση του από το VAR καλό θα είναι να διαβάσετε τους όρους και τους κανόνες της στοιχηματικής πλατφόρμας που θα επιλέξετε αν επιθυμείτε να τοποθετήσετε ένα τέτοιο στοίχημα. Οι περισσότερες βέβαια λαμβάνουν ως χρόνο επίτευξης του τέρματος την αρχική στιγμή που ένας ποδοσφαιριστής στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ακόμα και αν αυτό το γκολ ακυρωθεί ως οφσάιντ και επικυρωθεί λίγα λεπτά αργότερα μέσω VAR.

VAR και ειδικές αγορές
VAR και στοίχημα
Όπως είναι λογικό με την έλευση του VAR οι στοιχηματικές πλατφόρμες προχώρησαν και στην διάθεση νέων επιλογών που έχουν να κάνουν με την καινοτόμα αυτή κίνηση. Αυτό που προσφέρουν συνήθως είναι το Over/Under στην χρησιμοποίηση του Video Assistant Referee από τον διαιτητή. Εδώ χρειάζεται βέβαια να διευκρινιστεί πότε το στοίχημα επαληθεύεται. Οι περισσότερες στοιχηματικές πλατφόρμες έχουν κάνει σαφές ότι θεωρούν ως αποδεκτή την επιλογή μόνο όταν ο διαιτητής θα πάει ο ίδιος στο video να ελέγξει την αμφιλεγόμενη φάση και όχι αν λάβει απλά ενημέρωση από το ακουστικό του.
Live betting

Το VAR ειδικά στην αρχή του είχε δημιουργήσει προβλήματα στον live στοιχηματισμό ειδικά από τη στιγμή που μία ομάδα πετύχαινε ένα γκολ και αυτό ακυρωνόταν στη συνέχεια. Έτσι αν κάποιος είχε παίξει για παράδειγμα επόμενο γκολ γηπεδούχου ομάδας και αυτή σκόραρε, τα χρήματα θα πιστωνόταν κανονικά στον λογαριασμό του και σε περίπτωση ακύρωσης του από το VAR η πλατφόρμα ήταν αναγκασμένη να "τραβήξει" το κερδισμένο ποσό πίσω. Αυτό προφανώς και δεν συνιστά μία ενδεδειγμένη επιλογή γι’ αυτό πλέον οι στοιχηματικές πλατφόρμες μετά την επίτευξη ενός τέρματος, αργούν να ξεκλειδώσουν τις διαθέσιμες επιλογές ή και το cash out που μπορεί να προσφέρουν προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους παρεξηγήσεις.

Γενικότερα, το VAR έχει αλλάξει αρκετά πράγματα στο ποδόσφαιρο και συνάμα στο στοίχημα. Αποδόσεις διαμορφώνονται διαφορετικά και ο κάθε παίκτης σκέφτεται πλέον έχοντας και το VAR στο μυαλό του στις επιλογές που θέλει να κάνει. Ένα από τα πιο σημαντικά όμως που έχει επιφέρει στη ψυχολογία του παίκτη είναι ότι πλέον γνωρίζει πως αν χάσει ένα στοίχημα αυτό δεν θα γίνει λόγω μίας διαιτητικής απόφασης από τη στιγμή βέβαια που θα υπάρχει η χρήση του VAR στο παιχνίδι.

Μπορείτε βέβαια να παρακολουθήσετε έναν αγώνα και να διαπιστώσετε και οι ίδιοι την χρήση του μέσω του live streaming που παρέχουν οι περισσότερες στοιχηματικές πλατφόρμες.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.