Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Συμβουλές για Fantasy Sports

Συμβουλές για Fantasy Sports

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Τα Fantasy Sports εδώ και χρόνια αποτελούν ένα άκρως διασκεδαστικό παιχνίδι για τους παίκτες στους όποιους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν σε διάφορα αθλήματα και πρωταθλήματα σαν να είναι οι κανονικοί προπονητές της ομάδας. Ξεκινώντας από την Αμερική και το baseball, το Fantasy ταξίδεψε στην Ευρώπη και φυσικά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την συλλογή του.

Το agones.gr σας έχει παρουσιάσει τα γενικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού το οποίο πλέον έχει κάνει την εμφάνιση του και στο στοίχημα μέσω της στοιχηματικής πλατφόρμας του Stoiximan. Για να επιλέξετε όμως την καλύτερη δυνατή ομάδα χρειάζεται αρκετή μελέτη και χρόνος και γι' αυτό σας παρουσιάζουμε παρακάτω κάποιες συμβουλές που θεωρούμε ότι θα σας φανούν χρήσιμες στην δημιουργία της ομάδας σας.

Επίλεξε το fantasy που σου ταιριάζει


Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, baseball, και American Football. Πρόκειται για τέσσερις από τις βασικότερες κατηγορίες fantasy sports στον κόσμο. Προφανώς και μπορείτε να πάρετε μέρος σε όλες, σε όλα η συμμετοχή είναι δωρεάν εκτός βέβαια από αυτά που βρίσκονται στις στοιχηματικές πλατφόρμες, και να διαμορφώνετε κάθε εβδομάδα και αγωνιστική την ομάδα ανάλογα με τις εμπνεύσεις σας. Για να φτάσετε όμως στην κορυφή θα χρειαστεί να έχετε και τις απαραίτητες γνώσεις οπότε μοιάζει πιο συνετό να επιλέξετε για παράδειγμα το Fantasy του UEFA Champions League αν παρακολουθείτε περισσότερο ποδόσφαιρο, παρά το αντίστοιχο της Euroleague στο μπάσκετ. Έτσι θα παρακολουθείτε τους αγώνες με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και θα βλέπετε και οι ίδιοι πως συμπεριφέρονται οι "παίκτες" σας κάθε αγωνιστική.
Συμβουλές για Fantasy Sports

Ξοδέψτε χρόνο σε μελέτη


Αρχικά για να σχηματίσετε την ομάδα σας θα χρειαστεί να ξοδέψετε αρκετό χρόνο, αν φυσικά στοχεύετε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν γίνεται μέσα σε μισή ώρα να έχετε δημιουργήσει ένα σύνολο 15 παικτών στην Πρέμιερ Λιγκ. Δείτε τα στατιστικά της προηγούμενης χρονιάς των παικτών που σας ενδιαφέρουν, τον χρόνο συμμετοχής τους ή ενημερωθείτε ακόμα και από τα ρεπορτάζ των ομάδων για τον ρόλο που αναμένεται να έχουν τη νέα σεζόν. Μελετήστε τους εκτελεστές των πέναλτι και των φάουλ, τους παίκτες που παίρνουν εύκολα κάρτες η αυτούς με την μεγαλύτερη βαθμολογία την περσινή χρονιά. Όλα αυτά θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην συλλογή των πόντων σας.

Διαχειριστείτε σωστά το μπάτζετ σας


Σίγουρα όλοι θα θέλαμε στην ομάδα μας τον Μέσι, τον Ρονάλντο και τον Εμπαπέ στο ποδόσφαιρο, κοστίζουν όμως αρκετά και θα μειώσουν κατά πολύ το μπάτζετ μας στις άλλες θέσεις. Διαχειριστείτε με τον κατάλληλο τρόπο το μπάτζετ που σας δίνετε και προχωρήστε σε έξυπνες επιλογές. Σε κάθε Fantasy κάθε χρονιάς υπάρχουν οι σχετικά φθηνοί παίκτες που θα κάνουν την έκπληξη στη σεζόν και θα βρεθούν ανάμεσα στους κορυφαίους σε πόντους.

Δώστε σημασία στους κανόνες και τη μέθοδο βαθμολόγησης


Όπως είναι λογικό Fantasy με Fantasy διαφέρει.Σε αυτό της Πρέμιερ Λιγκ για παράδειγμα που το βρίσκει κανείς στην επίσημη πλατφόρμα της διοργάνωσης, δημιουργείς την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και κάθε αγωνιστική μπορείς να προχωράς σε συγκεκριμένο αριθμό αλλαγών. Πολύ σημαντικό είναι να τσεκάρεις αναλυτικά την μέθοδο βαθμολόγησης κάθε διοργάνωσης. Πόσους πόντους κερδίζεις αν ο σκοράρει ο επιθετικός σου και πόσους ο αμυντικός; Πόσους άμα ο γκαρντ σου στο μπάσκετ κάνει τρία κλεψίματα για παράδειγμα και πόσους χάνεις αν υποπέσει σε 4 λάθη; Για να επιλέξεις σωστά τους κατάλληλους παίκτες θα χρειαστεί οπωσδήποτε να ξοδέψεις χρόνο για να διαβάσεις τους τρόπους με τους οποίους κερδίζεις αλλά και χάνεις πόντους.

Μην παίρνετε παίκτες μόνο από τις ίδιες ομάδες


Αν και στα περισσότερα Fantasy υπάρχει περιορισμούς στους παίκτες που μπορείτε να διαλέξετε από την ίδια ομάδα, καλό θα είναι να μην τον εξαντλείτε. Μπορεί να μην αγωνιστούν όλοι μαζί στην ενδεκάδα, ειδικά αν διαλέξετε παίκτες από την ίδια γραμμή, ή να μην ξεχωρίσουν όλοι μαζί σε ένα παιχνίδι. Αν πάντως θέλετε να επιλέξετε περισσότερους ποδοσφαιριστές από ένα σύλλογο φροντίστε να είναι κάποιος που θα πρωταγωνιστήσει μέσα στη χρονιά, όπως π.χ. η Μάντσεστερ Σίτι στην Πρέμιερ Λιγκ ή η Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα.
Συμβουλές για Fantasy Sports

Να είστε ενεργοί κάθε αγωνιστική


Κάθε αγωνιστική θα πρέπει να βλέπετε ποιοι παίκτες από την ομάδα σας μπορεί να έχουν τραυματιστεί, να είναι τιμωρημένοι ή απλά να μην τους επιλέγει ο προπονητής τους για βασικούς. Είναι κρίμα να χάνετε πόντους επειδή δεν είχατε την διάθεση να προχωρήσετε σε αλλαγές. Άλλωστε από τη στιγμή που ξεκινάτε το παιχνίδι πρέπει να δεχθείτε ότι θα διαθέτετε λίγο χρόνο μέσα στην εβδομάδα σε αυτό.

Μην φοβάστε να παίξετε τα μπόνους σας


Σε κάποια Fantasy κυρίως στα μακροχρόνια, όπως π.χ. σε αυτό της Πρέμιερ Λιγκ παρέχονται κάποια μπόνους στους παίκτες τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν για μία φορά σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Μην φοβάστε να τα χρησιμοποιήσετε ακόμα και αν είναι νωρίς αρκεί βέβαια να το ευνοούν οι προϋποθέσεις. Για παράδειγμα μπορεί να χρειαστεί να ζητήσετε να συμπεριληφθούν και οι πόντοι από τους παίκτες του πάγκου σας, σε μία αγωνιστική που θεωρείτε ότι οι αντίπαλοι των συγκεκριμένων παικτών σας ευνοούν.

Προχωρήστε σε αλλαγές


Όσο έχετε την δυνατότητα μην φοβάστε να «πειράξετε» την ομάδα σας. Αυτό βέβαια αφορά Fantasy που διεξάγονται σε ολόκληρη τη σεζόν και όχι κάθε αγωνιστική ξεχωριστά. Μελετήστε τον προσεχή αντίπαλο κάθε ομάδας και όσο γίνεται διαμορφώστε την καλύτερη ενδεκάδα. Πιο πιθανό για παράδειγμα είναι ο Βάρντι να σκοράρει περισσότερα τέρματα απέναντι στη Σαουθάμπτον παρά απέναντι στη Λίβερπουλ. Οπότε μην διστάσετε σε κάποια παιχνίδια να προχωρήσετε σε αλλαγές ακόμα και παικτών που θεωρούνται τα δυνατά σας χαρτιά.

Σωστή επιλογή αρχηγού


Ο αρχηγός είναι ίσως ο πιο σημαντικός παίκτης σε όλα τα Fantasy και αυτό γιατί συνήθως διπλασιάζει τους πόντους του. Εδώ ναι επιλέξτε ένα μεγάλο όνομα. Κάποιον επιθετικό που σκοράρει κατά ριπάς, έναν μέσο που δίνει συνέχεια ασίστ ή έναν παίκτη στο μπάσκετ που πασάρει και σκοράρει. Εδώ ναι ξοδέψτε τα περισσότερα χρήματα σας. Προσοχή όμως επειδή στα περισσότερα Fantasy μπορείτε να αλλάξετε αρχηγό κάθε αγωνιστική, παίζει ρόλο για ακόμη μία φορά το πρόγραμμα των ομάδων. Μελετήστε προσεκτικά λοιπόν και οι πόντοι θα έρθουν.

Γενικά τα Fantasy Sports αποτελούν μία επιλογή που μπορεί να διασκεδάσει τον παίκτη και να τον κάνει να «ζήσει» με ακόμα πιο δυνατό τρόπο κάθε διοργάνωση. Αν μάλιστα αποφασίσετε να παίξετε μαζί με την παρέα σας τότε σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.