Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Esports: Ο ηλεκτρονικός αθλητισμός που... κερδίζει έδαφος στο διαδικτυακό στοίχημα

Esports: Ο ηλεκτρονικός αθλητισμός που... κερδίζει έδαφος στο διαδικτυακό στοίχημα

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Υπάρχουν εδώ και χρόνια, αλλά την τελευταία δεκαετία έχουν αρχίσει να γίνονται όλο πιο δημοφιλή. Τα Esports κερδίζουν συνεχώς περισσότερους φαν σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον επειδή ο παίκτης μπορεί να παίξει μέσω ίντερνετ με αντιπάλους απ’ όλο τον κόσμο αλλά και να παρακολουθήσει αναμετρήσεις από οποιοδήποτε σημείο της γης. Όπως είναι λογικό δεν θα μπορούσαν να μην προσελκύσουν και τις πλατφόρμες του στοιχήματος με τα σπουδαιότερα τουρνουά να προσφέρονται για στοιχηματισμό.

Τι είναι τα Esports

Τα Esports για όσους δεν γνωρίζουν είναι επί της ουσίας αθλητικοί διαγωνισμοί που αφορούν βιντεοπαιχνίδια. Πολλοί επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες αθλητές αγωνίζονται ατομικά ή σε ομάδες με σκοπό να νικήσουν σε διάφορα τουρνουά βιντεοπαιχνιδιών πολλών και διαφορετικών ειδών. Το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που ακόμα και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να εισαχθούν στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει συμβεί. Πάντως η ΔΟΕ τα αναγνώρισε το Νοέμβριο του 2018 ως έχοντα αθλητική δραστηριότητα και μάλιστα θα είναι ένα από τα επίσημα αγωνίσματα που οι νικητές θα βραβευτούν με μετάλλια στους Ασιατικούς Αγώνες του 2022 Παράλληλα, αρκετά μεγάλα κλαμπ έχουν ιδρύσει τμήματα Esports
. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η Μάντσεστερ Σίτι, η Ίντερ, η Ρόμα, η Σπόρτινγκ, η Βόλφσμπουργκ αλλά και η Βαλένθια. Που μπορώ να παίξω στοίχημα

Με το ενδιαφέρον να αυξάνεται διαρκώς και οι παίκτες αλλά και οι θεατές των Esports να γίνονται ολοένα και περισσότεροι, οι στοιχηματικές πλατφόρμες δεν θα μπορούσαν να μην προσφέρουν για στοιχηματισμό, αρκετές από τις συγκεκριμένες διοργανώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους πλέον έχουν έρθει ακόμα περισσότερο στο προσκήνιο. Όλες οι νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες οι οποίες βρίσκονται σε λειτουργία στην Ελλάδα προσφέρουν στους παίκτες την ευκαιρία να διασκεδάσουν με Esports .

Τα πιο δημοφιλή παιχνίδια

Υπάρχουν αρκετών ειδών παιχνίδια στα Esports που τραβούν τα βλέμματα. Οι βασικές κατηγορίες είναι οι εξής: MOBA (Online Mutliplayer Battle Arena), FPS (First Person Shooter) και RTS (Real Time Strategy). Στην πρώτη κατηγορία ανήκει το πασίγνωστο κι εξαιρετικά δημοφιλές League of Legends, στη δεύτερη το Counter-Strike και στην τρίτη το StarCraft. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπει το ποδόσφαιρο και πλέον είναι όλο και πιο διαδεδομένα τα τουρνουά του FIFA της εταιρίας EA Sports και του Pro Evolution Soccer της Konami.

Live Betting και Live Streaming

Το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου και ειδικά των νεαρών -οι περισσότεροι που παρακολουθούν και παίζουν Esports είναι μεταξύ 18 και 34 ετών- οδήγησε τις στοιχηματικές πλατφόρμες στη δημιουργία της επιλογής Live Betting που καθιστά την εμπειρία ακόμα πιο διασκεδαστική. Πλέον προσφέρονται και ζωντανοί αγώνες και στοιχηματικές επιλογές για όλα τα γούστα, προκειμένου ο χρήστης να μπορεί να κάνει την καταλληλότερη επιλογή.

Την ίδια στιγμή οι στοιχηματικές πλατφόρμες προσφέρουν την ευκαιρία και για Live Streaming. Ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε ζωντανή μετάδοση όλο και περισσότερους αγώνες και να αποφασίζει με βάση την εξέλιξη των αναμετρήσεων για τις επιλογές του. Φυσικά, ο κάθε παίκτης μπορεί απλά να παρακολουθεί τους αγώνες Esports και να μαθαίνει καλύτερα τα παιχνίδια.

Στα χνάρια των αγορών του εξωτερικού

Σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, ακόμα και στις ΗΠΑ που επετράπη πρόσφατα ο στοιχηματισμός στα Esports, υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Αυτό μοιάζει δύσκολο προς το παρόν να συμβεί και στην Ελλάδα, αλλά ήδη οι νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες προσφέρουν πληθώρα επιλογών που γίνονται όλο και πιο πολλές για να καλύπτουν και τον πιο απαιτητικό παίκτη.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.