Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στοίχημα στο Counter Strike: Πως παίζεται και αγορές

Στοίχημα στο Counter Strike: Πως παίζεται και αγορές

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Τα Esports αποκτούν διαρκώς όλο και περισσότερη φήμη και οπαδούς σε όλο τον κόσμο και αυτό δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει τον κόσμο του στοιχήματος, αφού οι στοιχηματικές πλατφόρμες συμπεριλαμβάνουν όλο και περισσότερα esports και αγορές στο κουπόνι τους. Ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια Esports είναι το Counter Strike: Global Offensive ή εν συντομία CS:GO.

Πρόκειται για το 4ο παιχνίδι της σειράς Counter Strike και κυκλοφόρησε το 2012, τόσο για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές όσο και για κονσόλες. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο και αυτόματα αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για όσους θέλουν να στοιχηματίσουν σε E-Sports.

Το παιχνίδι απαιτεί γρήγορους χρόνους αντίδρασης, τέλειο στόχο και μια πολύ καλή κατανόηση των χαρτών, όπου ζητούμενο είναι η καλή στρατηγική και επικοινωνία της ομάδας. Αυτός είναι ίσως ο λόγος για τον οποίο το παιχνίδι έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τόσο πιστούς οπαδούς και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο όσον αφορά τον αριθμό ατόμων που παρακολουθούν ζωντανά τα μεγάλα τουρνουά.

Ιστορική αναδρομή


Το CS: GO αναπτύχθηκε από την Valve Corporations και την Hidden Path Entertainment και όπως προαναφέρθηκε κυκλοφόρησε το 2012. Πριν από το Global Offensive, το οποίο είναι το 4ο παιχνίδι της σειράς, κυκλοφόρησε ο πρώτος τίτλος Counter Strike (πιο γνωστός ως Counter Strike 1.6) το μακρινό πλέον 2000. Πάντως οι ρίζες του χρονολογούνται ακόμα νωρίτερα, αφού είχε κυκλοφορήσει αρχικά ως παραλλαγή του Half Life, που είχε δημιουργηθεί από δύο μέλη της ομάδας. Αυτή η τροποποίηση κέρδισε γρήγορα δημοτικότητα και έλξη, που οδήγησε την Valve να προσλαμβάνει τους δημιουργούς και έκτοτε ξεκίνησε η ανάπτυξη της σειράς.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχει μεγάλο κοινό και στον ελληνικό χώρο, όντας ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια την εποχή της άνθισης των Internet Café. Τα χρόνια έχουν περάσει αλλά το Counter Strike παραμένει σταθερά στις πρώτες θέσεις των gamers. Ενδεικτικό ότι τα μεγάλα τουρνουά στον κόσμο γίνονται sold out και τα συνολικά χρηματικά έπαθλα που μοιράζονται ξεπερνούν πολλές φορές τις 600 χιλ. δολάρια.

Πως παίζεται

Στοίχημα στο Counter Strike: Πως παίζεται και αγορές
To CS:GO είναι παιχνίδι First Person Shooter (FPS), στο οποίο δύο ομάδες 5 ατόμων, οι Terrorists (Τρομοκράτες) και οι Counter Terrorists (αντιτρομοκράτες), συγκρούονται σε διάφορους χάρτες (maps) με στόχο την αλληλοεξόντωση τους.

Ωστόσο υπάρχει και άλλος στόχος μέσα στο παιχνίδι: Οι Terrorists να τοποθετήσουν βόμβα σε ένα από τα δύο σημεία που επιτρέπεται και οι Counter Terrorists να προφυλάξουν αυτές τις περιοχές. Αν οι τελευταίοι δεν τα καταφέρουν και η βόμβα τοποθετηθεί, τότε έχουν στη διάθεση τους 40 δευτερόλεπτα για να την απενεργοποιήσουν.

Οι Terrorists κερδίζουν ένα γύρο αν σκοτώσουν όλα τα μέλη των Counter Terrorists ή αν εκραγεί η βόμβα. Στον αντίποδα, οι Counter Terrorists νικάνε ένα γύρο αν σκοτώσουν όλα τα μέλη των Terorrists ή αν απενεργοποιήσουν τη βόμβα στον απαιτούμενο χρόνο. Αν σκοτώσουν όλα τα μέλη των Terorrists αλλά η βόμβα εκραγεί, τότε χάνουν το γύρο.

Κάθε χάρτης αποτελείται από 30 γύρους, με τις δύο ομάδες να αλλάζουν μεριές μετά την ολοκλήρωση 15 γύρων. Η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει 16 γύρους είναι η νικήτρια του χάρτη. Νικήτρια ομάδα του παιχνιδιού είναι αυτή που θα κερδίσει σε 2 χάρτες. Ως εκ τούτου σε ένα παιχνίδι μπορούν να παιχθούν έως 3 χάρτες (Best of 3). Εξαίρεση αποτελούν συνήθως οι τελικοί των μεγάλων τουρνουά, όπου ο νικητής πρέπει να κερδίσει 3 χάρτες και έτσι μπορούν να παιχθούν έως 5 χάρτες (Best of 5).

Σε περίπτωση ισοπαλίας σε έναν χάρτη (15-15) ακολουθεί παράταση, η οποία κρίνεται σε έξι έξτρα γύρους. Κάθε ομάδα παίζει τρεις γύρους σε κάθε μεριά και νικήτρια είναι αυτή που θα φτάσει πρώτη σε τέσσερις νίκες.
Στοίχημα στο Counter Strike: Πως παίζεται και αγορές

Επιλογή χαρτών


Λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, οι δύο ομάδες διαλέγουν τους χάρτες που θα αγωνιστούν. Στο επαγγελματικό CS:GO υπάρχουν 7 διαθέσιμοι χάρτες (Inferno, Train, Nuke, Mirage, Dust II, Vertigo, Overpass). Όλοι τους διαφέρουν σε αισθητική και τρόπο παιχνιδιού. Το format επιλογής των χαρτών μπορεί να είναι διαφορετικό από διοργάνωση σε διοργάνωση, αλλά συνήθως στα μεγάλα τουρνουά ισχύει το παρακάτω:

Σε σειρά Best Of 3 (έως 3 χάρτες), η πρώτη ομάδα αποκλείει αρχικά ένα χάρτη, το ίδιο πράττει με τη σειρά της η δεύτερη και μετά αμφότερες διαλέγουν από ένα χάρτη που θα αγωνιστούν. Στη συνέχεια, αποκλείουν με τη σειρά τους από ένα χάρτη και στο τέλος η πρώτη ομάδα διαλέγει τον 3ο χάρτη αν αυτός χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί. Σχετικά με το ποια ομάδα ξεκινάει τη διαδικασία (map veto process), πάλι εξαρτάται από τους κανόνες του τουρνουά, αλλά συνήθως αυτό κρίνεται είτε από στρίψιμο του νομίσματος είτε από την κατάταξη των ομάδων (ranking).
Στοίχημα στο Counter Strike: Πως παίζεται και αγορές

Counter Strike:GO και στοίχημα


Στο CS:GO μπορείτε να στοιχηματίσετε στον νικητή του αγώνα και στον νικητή του χάρτη, ενώ υπάρχει και αγορά over/under 2.5 στους συνολικούς χάρτες που θα παιχθούν.

Παράλληλα θα βρείτε χάντικαπ, ακριβές σκορ (2-0, 2-1, 0-2, 1-2), νικητής του γύρου με πιστόλια στο χάρτη, χάντικαπ γύρων στο χάρτη, καθώς και over/under συνολικών kills ομάδας και παικτών ανά χάρτη. Στοιχήματα διατίθενται τόσο pre-game όσο και live.

Όσοι θέλουν να ασχοληθούν με το στοίχημα στο CS:GO μπορούν να το κάνουν σε διάφορα τουρνουά και λίγκες που διοργανώνονται όλο το χρόνο. Τα περισσότερα παιχνίδια μεταδίδονται μέσω Twitch, Stream.tv, Youtube κ.α. και οι στοιχηματικές πλατφορμες τα διαθέτουν σε Live Streaming.

Μερικές από τις κορυφαίες ομάδες αυτή τη στιγμή είναι οι Natus Vincere, Astralis, G2, mousesports, Fnatic και Team Liquid.

Πιο συνηθισμένα στοιχήματα που θα βρείτε:

  • Νικητής αγώνα
  • Νικητής χάρτη
  • Over/Under Συνολικών χαρτών που θα παιχθούν (συνήθως 2 ή 3)
  • Ακριβές Σκορ (συνήθως 2-0, 2-1, 1-2, 0-2)
  • Νικητής του γύρου με πιστόλια στο χάρτη
  • Χάντικαπ αγώνα, γύρων
  • Συνολικά kills παικτών σε χάρτες (over/under αριθμός)

Δείτε εδώ συμβουλές για στοίχημα στο Counter Strike
Στοίχημα στο Counter Strike: Πως παίζεται και αγορές

Στοιχηματικές που διαθέτουν στοιχήματα για τουρνουά CS:GO


Bookmaker
Εξυπηρέτηση
Αποδόσεις
Ειδικά Στοιχ.
Live Betting
Πληρωμές
Mobile
Σύνολο

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.