Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

eSoccer στοίχημα: Τι είναι, πως παίζεται και συμβουλές

eSoccer στοίχημα: Τι είναι, πως παίζεται και συμβουλές

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Τα Esports γίνονται όλο και πιο δημοφιλή με το πέρασμα των χρόνων και αποκτούν όλο και περισσότερους φιλάθλους. Ένα άκρως αναπτυσσόμενο άθλημα που ανήκει σε αυτήν την κατηγορία είναι το E-Soccer, το οποίο έγινε αρκετά γνωστό μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και απέκτησε κοινό και από το χώρο του στοιχήματος, αποτελώντας μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές για στοίχημα στο διαδίκτυο.

Τι είναι το E-Soccer

Ένα από τα παιχνίδια που θα συναντήσει κάποιος στα Esports είναι το E-Soccer. Πολύ απλά είναι ποδοσφαιρικές μονομαχίες σε υπολογιστή ή κονσόλα που γίνονται μέσω ηλεκτρονικών παιχνιδιών ποδοσφαίρου, όπως το FIFA και το PES (Pro Evolution Soccer). Αυτές διεξάγονται ανάμεσα σε επαγγελματίες παίκτες, ομάδες ή ακόμα και ερασιτέχνες.

Τουρνουά E-Soccer - Τι είναι το Ultimate Quaran-Team;

eSoccer στοίχημα: Τι είναι, πως παίζεται και συμβουλές
Υπάρχουν διάφορα πρωταθλήματα E-Soccer, ωστόσο αυτό που κέρδισε το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού είναι το Ultimate Quaran-Team τουρνουά. Πρόκειται για τουρνουά που ίδρυσε η ποδοσφαιρική ομάδα Λέιτον Όριεντ, καλώντας άλλους συλλόγους μέσω social media να δηλώσουν συμμετοχή. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης, είναι να ενισχυθούν ομάδες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα κατά το διάστημα διακοπής των πρωταθλημάτων.

Συνολικά 128 ομάδες από 16 διαφορετικές χώρες δήλωσαν συμμετοχή, μεταξύ των οποίων και ο ΠΑΟΚ και τα παιχνίδια του τουρνουά διεξάγονται στο FIFA 2020.

Υπάρχουν διάφορα φιλικά και επίσημα τουρνουά που βασίζονται στο FIFA και στο PES. Από τα πιο γνωστά είναι το FIFA eWorld Cup, τουρνουά που παίζεται στο FIFA και διεξάγεται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Το φετινό καλοκαίρι θα διεξαχθεί και το eEuro 2020 στο PES με τη συμμετοχή της Ελλάδας, αφού η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Δημήτρη Κεφαλίδη και Κωνσταντίνο Γκεμιτζόγλου, θριάμβευσε στον προκριματικό όμιλο με 8/8 νίκες. Υπάρχουν και άλλα τουρνουά με επαγγελματίες παίκτες όπως η Esoccer Liga Pro κ.α.

Γενικοί κανόνες


Οι κανόνες μπορεί να ποικίλουν από τουρνουά σε τουρνουά, ωστόσο το πιο σύνηθες είναι ότι τα παιχνίδια διαρκούν συνολικά από 8 έως 12 λεπτά, ενώ όλα παίζονται σε 85 mode. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι σύλλογοι που επιλέγονται είναι ισοδύναμοι σε rating 85 ώστε οι παίκτες να μην αποκτούν πλεονέκτημα ανάλογα με την ομάδα που χρησιμοποιούν και η κάθε αναμέτρηση να κρίνεται αποκλειστικά στις ικανότητες τους πάνω στο παιχνίδι.

Υπάρχουν όμως και τουρνουά στο FIFA, όπου οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Ultimate Team που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι. Σε αυτή μπορούν να συμπεριληφθούν παίκτες από παλαιότερες γενιές, ενώ η δημιουργία της καλύτερης δυνατής ομάδας απαιτεί δυνατή χημεία μεταξύ των παικτών.

E-Soccer και στοίχημα


Ολοένα και περισσότερες στοιχηματικές μπαίνουν στο… χορό των Ε-Sports, προσφέροντας αποδόσεις σε διάφορα παιχνίδια. Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει το E-Soccer, όπου θα βρείτε σχεδόν όλα τα είδη στοιχήματος που μπορείτε να επιλέξετε και σε αγώνα αληθινού ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα εκτός από τελικό αποτέλεσμα, μπορείτε να βρείτε στοιχήματα για Over/Under, G/G-N/G, Διπλή Ευκαιρία, 1ος Γκολ, Γκολ Αγώνα, Ασιατικά χάντικαπ, Μονά/Ζυγά, Combo Bets κ.α. Στα ειδικά στοιχήματα που δίνονται μπορείτε να συναντήσετε επιλογές όπως «Ομάδα να κερδίσει χωρίς δεχτεί γκολ», «Ομάδα να μην δεχτεί γκολ» και «Διαφορά Νίκης».

Ανάλογα το τουρνουά, μπορείτε να στοιχηματίσετε και σε μακροχρόνια στοιχήματα όπως νικητής διοργάνωσης κ.α.

Συνήθως οι στοιχηματικές πλατφόρμες παρέχουν πληροφορίες για τη διοργάνωση, τη διάρκεια του παιχνιδιού και τα ονόματα των παικτών (συνήθως φέρουν κάποιο ψευδώνυμο) ή των ομάδων που θα αναμετρηθούν καθώς και τους συλλόγους ή τις Εθνικές ομάδες που θα χρησιμοποιήσουν στην κάθε αναμέτρηση.
eSoccer στοίχημα: Τι είναι, πως παίζεται και συμβουλές

Live Betting


Εκτός από pre-game αγορές, αρκετές στοιχηματικές πλατφόρμες παρέχουν και επιλογές για Live Betting. Κι εδώ οι αγορές είναι σαν αυτές που θα συναντήσετε σε παιχνίδια αληθινού ποδοσφαίρου, με τους μπουκ να παρακολουθούν την έκβαση του παιχνιδιού και να προσαρμόζουν τις αποδόσεις και τις αγορές ανάλογα με την εξέλιξη του. Μάλιστα ο τρόπος παιχνιδιού, με τη μια φάση να διαδέχεται την άλλη, προσφέρει μεγάλες στιγμές αδρεναλίνης στους παίκτες του στοιχήματος.

Συμβουλές για να κερδίσετε στο E-Soccer:


Αφού αναλύσαμε τι είναι το E-Soccer, πως παίζεται και ποιες αγορές διαθέτονται από τις στοιχηματικές πλατφόρμες, παρακάτω προσφέρουμε μερικά tips και συμβουλές στην προσπάθεια να βγείτε κερδισμένοι από το στοίχημα E-Soccer.

  • Δείτε στατιστικά από προηγούμενα ματς. Όπως στο στοίχημα σε πραγματικούς αγώνες, έτσι και στους αγώνες e-soccer, τα στατιστικά μπορούν να αποδειχθούν αρκετά χρήσιμα όταν έχουμε να κάνουμε με το στοιχηματικό κομμάτι. Αρκετές ιστοσελίδες παρέχουν στατιστικά των παικτών ή των ομάδων που συμμετέχουν στο εκάστοτε τουρνουά και μπορείτε να βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα, όπως για παράδειγμα αν παίζουν πιο επιθετικά ή πιο συντηρητικά, το ποσοστό νικών τους, αν έχουν έμφαση σε over/under/goal, no goal, πότε σημειώνουν τα γκολ κ.α.
  • Παρακολουθήστε προηγούμενα παιχνίδια. Αν θέλετε να βγάλετε καλύτερα συμπεράσματα για το προφίλ του παίκτη ή της ομάδας e-soccer, μπορείτε να παρακολουθήσετε προηγούμενα παιχνίδια τους. Στα social media των περισσότερων ομάδων ή σε κανάλια στο Twitch αναρτώνται τα βίντεο με προηγούμενες αναμετρήσεις και μπορούν να προσφερθούν για χρήσιμα συμπεράσματα.
  • Επαγγελματίας ή ερασιτέχνης παίκτης; Είναι σημαντικό η πλατφόρμας στοιχήματος που προσφέρει παιχνίδια E-Soccer να αναφέρει σε παρένθεση τους παίκτες πίσω από τα χειριστήρια. Ορισμένοι είναι έμπειροι επαγγελματίες παίκτες, που ξέρουν το παιχνίδι με… κλειστά μάτια. Αντίθετα άλλες ομάδες σε διάφορα τουρνουά μπορεί για λόγους μάρκετινγκ να χρησιμοποιούν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από τις ομάδες ποδοσφαίρου ή ερασιτέχνες, οπότε το παιχνίδι και η στοιχηματική προσέγγιση αλλάζει σε κάθε περίπτωση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό πριν στοιχηματίσετε να έχετε ψάξει και να ξέρετε το προφίλ των παικτών που θα δώσουν την ηλεκτρονική μάχη.
  • Οι επαγγελματίες παίκτες ξέρουν άμυνα. Αν έχετε στο μυαλό σας τα παιχνίδια FIFA ή PES που παίζετε με την παρέα σας σας, καλύτερα να αναθεωρήσετε πριν στοιχηματίσετε σε e-soccer. Οι επαγγελματίες παίκτες ξέρουν πολύ καλά να παίζουν άμυνα και σε καλά τουρνουά με ισοδύναμους παίκτες είναι λίγες οι φορές που το σκορ θα ξεφύγει. Οπότε κάτι 5-4 που μπορεί να φέρνατε συχνά με την παρέα σας, είναι σπάνιο να συμβούν σε τακτική βάση σε επαγγελματικά τουρνουά.
  • Για Live Betting προτιμήστε πλατφόρμες που διαθέτουν Live Streaming. Αν θέλετε να ασχοληθείτε με το Live Betting στο E-Soccer θα ήταν καλό να προτιμήσετε πλατφόρμες που διαθέτουν Live Streaming των παιχνιδιών ώστε να έχετε δική σας εικόνα για το πως εξελίσσεται η αναμέτρηση και να μην παίζετε στα «τυφλά».
  • Προσοχή στο χαρακτήρα του τουρνουά. Πριν στοιχηματίσετε, είναι καλό να κάνετε μια μικρή έρευνα για το είδος του τουρνουά που προσφέρεται για στοιχηματισμό, καθώς και τους κανόνες του. Για παράδειγμα κάποια τουρνουά όπως το Ultimate Quaran-Team έχουν και φιλανθρωπικό σκοπό και πολλές ομάδες μπορούν να εμφανιστούν πιο χαλαρές για χάρη του θεάματος και των μεγάλων σκορ. Επίσης σε αρκετά τουρνουά που παίζονται στο FIFA, επιτρέπεται η χρήση Ultimate Teams, μικτές ομάδες που δημιουργούν οι παίκτες για την καλύτερη δυνατή χημεία.
  • Υπεύθυνο παιχνίδι, όχι «ανοίγματα». Όπως σε όλα τα είδη στοιχηματισμού, έτσι και εδώ, καλούμαστε να παίζουμε υπεύθυνα. Ειδικά σε ένα άθλημα όπως το E-Soccer, που δεν είναι γνωστό στην πλειοψηφία του κόσμου, είναι καλό να είμαστε επιφυλακτικοί και να κάνουμε μικρά πονταρίσματα. Άλλωστε μη ξεχνάμε πως υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας και δεν αποκλείεται να γίνει κάποιο λάθος από το χειριστή του παιχνιδιού που δεν είχαμε προβλέψει και το ποντάρισμα να πάει χαμένο. Στοιχηματίζουμε υπεύθυνα και πάντα με μικρό ποσό από το αρχικό κεφάλαιο που έχουμε διαθέσει για στοιχηματισμό. Μην ποντάρετε ποτέ χρηματικά ποσά που σας κάνουν να νιώθετε άβολα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.