Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πώς παίζω στοίχημα μπάσκετ

Πώς παίζω στοίχημα μπάσκετ

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Ο «Βασιλιάς» του στοιχήματος όπως και των σπορ γενικότερα είναι το ποδόσφαιρο, όμως και το μπάσκετ θεωρείται κι αποτελεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα το οποίο πάντως κατά γενική ομολογία έρχεται δεύτερο πίσω από το ποδόσφαιρο. Η «πορτοκαλί» θεά συναρπάζει τους θεατές αλλά κι εκείνους που θέλουν να διασκεδάσουν παίζοντας στοίχημα.

Τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό το μπάσκετ είναι η γρήγορη και πολλές φορές απρόβλεπτη εξέλιξή του, οι συχνές ανατροπές, η ασταμάτητη δράση και το θέαμα. Παράλληλα, οι αγώνες δεν ολοκληρώνονται ισόπαλοι και πάντα πρέπει να αναδεικνύεται νικητής. Φυσικά, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές στοιχημάτων για τους παίκτες που θέλουν να διασκεδάσουν παίζοντας σε κάποια από τις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Οι βασικές επιλογές


Νικητής αγώνα

Το πιο βασικό στοίχημα που αφορά το μπάσκετ δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από το νικητή μίας αναμέτρησης. Πρόκειται για ένα στοίχημα με δύο επιλογές, καθώς μπορεί κάποιος να ποντάρει είτε στη νίκη των γηπεδούχων, είτε στη νίκη των φιλοξενούμενων. Σε περίπτωση ισοπαλίας, το στοίχημα ισχύει κανονικά και στην παράταση. Όσα έξτρα πεντάλεπτα κι αν χρειαστούν, στο φινάλε του αγώνα θα κριθεί αν δικαιώθηκε η επιλογή που έκανε ο παίκτης ή όχι.

Μοναδική περίπτωση για να χάσει ο παίκτης στην πρόβλεψή του για το νικητή του αγώνα, με τον αγώνα να πηγαίνει στην παράταση, είναι αν προτιμήσει την αγορά της τριπλής επιλογής. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί κάποιος να ποντάρει και στην ισοπαλία και ισχύει μόνο μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης, με τις αποδόσεις να είναι καλύτερες, λόγω της τρίτης επιλογής που υπάρχει, αλλά και με τον ορατό κίνδυνο να χαθεί το στοίχημα, αν χρειαστεί έξτρα πεντάλεπτο για να αναδειχθεί νικητής. Το χάντικαπ και το πλεονέκτημα

Ένα πολύ συχνό στοίχημα που συναντάει κάποιος σε αγώνες μπάσκετ και θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι είναι συνυφασμένο με τα παιχνίδια καλαθοσφαίρισης, είναι αυτό που αφορά τα χάντικαπ. Η ομάδα που είναι φαβορί για τη νίκη έχει μειονέκτημα ορισμένων πόντων. Για παράδειγμα, αν στον αγώνα ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Βαλένθια, ο παίκτης επιλέξει τη νίκη της ΤΣΣΚΑ (-3,5), αυτό σημαίνει ότι στο τελικό σκορ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα πρέπει να έχει νικήσει τουλάχιστον με τέσσερις πόντους ούτως ώστε να επαληθευτεί το στοίχημά του.

Φυσικά υπάρχει πάντοτε και η επιλογή του πονταρίσματος στο πλεονέκτημα. Το πλεονέκτημα είναι οι πόντοι που έχει υπέρ της η ασθενέστερη ομάδα. Στον ίδιο αγώνα που αναφέραμε παραπάνω, αν ποντάρει ο παίκτης στη Βαλένθια +6,5, σημαίνει ότι θα επαληθευτεί η επιλογή του, αν η ισπανική ομάδα χάσει από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ακόμα και με έξι πόντους διαφορά. Το πλήθος των χάντικαπ και των πλεονεκτημάτων που προσφέρονται στους περισσότερους αγώνες είναι μεγάλο και υπάρχουν αποδόσεις για όλα τα γούστα.

Σε κάποιες πλατφόρμες ο παίκτης μπορεί να βρει και ασιατικό χάντικαπ στο μπάσκετ. Δηλαδή θα μπορεί να παίξει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας -5 κι αν νικήσει με πέντε πόντους διαφορά, το στοίχημά του επιστρέφεται.

Over και Under

Μία άλλη αρκετά διάσημη επιλογή είναι αυτή του Over και του Under στους συνολικούς πόντους που θα σημειωθούν και από τις δύο ομάδες. Το όριο που ορίζεται στις στοιχηματικές πλατφόρμες προσφέρει συνήθως αποδόσεις κοντά στο διπλασιασμό, ωστόσο υπάρχει πάντοτε η ευχέρεια για τον παίκτη να ποντάρει και σε διαφορετικό όριο, με τις αποδόσεις όπως είναι λογικό να μεταβάλλονται.

Για παράδειγμα αν κάποιος παίκτης επιλέξει το Over 158,5 στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αν αυτός ολοκληρωθεί 80-79, το στοίχημά του θα επιβεβαιωθεί, ενώ αν το άθροισμα είναι μικρότερο από 159 πόντους, δεν θα επιβεβαιωθεί. Αν κάποιος ποντάρει στο Over είναι δεδομένο ότι μία ενδεχόμενη παράταση θα αποτελέσει θετική εξέλιξη για τον ίδιο, ενώ αν έχει ποντάρει στο Under θα είναι αρνητική εξέλιξη.

Φυσικά αν το επιθυμεί μπορεί να εστιάσει και στο Over ή το Under μόνο της μίας ομάδας. Να ποντάρει για παράδειγμα στο Over 76,5 της Μπαρτσελόνα ή το Under 82,5 της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η παράταση

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γίνει μία ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της παράτασης. Η συντριπτική πλειονότητα των στοιχημάτων μπάσκετ στις περισσότερες στοιχηματικές πλατφόρμες περιλαμβάνει και την παράταση. Παράταση είναι το έξτρα πεντάλεπτο που χρειάζεται ούτως ώστε να αναδειχθεί ο νικητής, αν υπάρξει ισοπαλία μετά τη λήξη των σαράντα λεπτών της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αναγράφεται δίπλα στο στοίχημα ότι περιλαμβάνεται και η παράταση, ενώ πάντοτε θα αναγράφεται και στην περίπτωση που δεν περιλαμβάνεται.

Διαφορά νίκης

Μεταξύ των βασικών επιλογών που υπάρχουν στους αγώνες μπάσκετ είναι και η διαφορά νίκης. Αν κάποιος δεν θέλει να επιλέξει το χάντικαπ ή την απλή νίκη, τότε μπορεί να στραφεί στις διαφορές νίκης που προσφέρονται σε καλές τιμές, αλλά αποτελούν ένα αρκετά δύσκολο στοίχημα.

Συνήθως στις στοιχηματικές πλατφόρμες προσφέρονται επιλογές για νίκη της μίας ή της άλλης ομάδας με διαφορές 1-5 πόντων, 6-10 πόντων, 11-15 πόντων, 16-20 πόντων και 21+ πόντων. Σε όλες τις περιπτώσεις οι αποδόσεις είναι ελκυστικές, αλλά είναι αρκετά δύσκολο για κάποιον να μαντέψει σωστά το εύρος της διαφοράς.

Συνολικοί πόντοι στον αγώνα

Αντίστοιχα, όπως υπάρχουν στοιχήματα για τη διαφορά νίκης, έτσι υπάρχουν για τους συνολικούς πόντους, ούτως ώστε ο παίκτης να αποφύγει το Over και το Under σ’ ένα συγκεκριμένο όριο και να επιθυμεί το άθροισμα των πόντων των δύο ομάδων να είναι μεταξύ δύο αριθμών.

Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να ποντάρει ότι το σύνολο των πόντων δύο ομάδων θα είναι 121-130 πόντοι, 131-140 κλπ. Στα πολύ χαμηλά σύνολα και στα πολύ υψηλά σύνολα οι αποδόσεις είναι πολύ μεγάλες. Αυτό βέβαια έχει λογική, καθώς είναι πολύ δύσκολο να επαληθευτούν αυτά τα στοιχήματα.

Στοιχήματα περιόδου

Όποιος παίκτης επιθυμεί πάντως έχει την επιλογή να ποντάρει σε συμβάντα που αφορούν κάθε περίοδο ξεχωριστά. Το πιο απλό αφορά την ομάδα που θα νικήσει σε αυτό το χρονικό διάστημα. Φυσικά κι εδώ υπάρχουν διαθέσιμα χάντικαπ και πλεονεκτήματα.

Επιπλέον ο παίκτης μπορεί να επιλέξει τις αγορές Over και Under συνολικών πόντων αλλά και κάθε ομάδας ξεχωριστά. Αυτά τα στοιχήματα προσφέρονται και πριν το τζάμπολ ενός αγώνα, αλλά συνήθως οι παίκτες τα προτιμούν στο ζωντανό στοίχημα, καθώς πριν την έναρξη ενός παιχνιδιού είναι εξαιρετικά δύσκολο να γνωρίζει κάποιος τι θα συμβεί στην τρίτη περίοδο και σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι δύο αντίπαλοι.

Στοιχήματα ημιχρόνου

Αντίστοιχες αγορές όπως αυτές των περιόδων υπάρχουν και για τα δύο ημίχρονα του αγώνα. Ο παίκτης μπορεί να επιλέξει την ομάδα που πιστεύει ότι θα νικήσει στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και στο δεύτερο. Όταν το στοίχημα αφορά τον νικητή του πρώτου ή του δεύτερου ημιχρόνου, δεν σχετίζεται με την τελική έκβαση της αναμέτρησης.

Και σε αυτήν την περίπτωση ο παίκτης έχει στη διάθεσή του επιλογές που αφορούν επίσης τα Over και τα Under, τόσο τα συνολικά όσο και των ομάδων ξεχωριστά, όπως φυσικά και τα χάντικαπ ή τα πλεονεκτήματα.

Ειδικά στοιχήματα

Τα ειδικά στοιχήματα αποτελούν μία ξεχωριστή και πολύ δημοφιλή επιλογή μεταξύ των παικτών στους αγώνες μπάσκετ.

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και ενδεικτικά μπορεί κάποιος να ποντάρει μεταξύ των παρακάτω:

  • Ημίχρονο/τελικό
  • Ομάδα που θα νικήσει σε όλες τις περιόδους
  • Ομάδα που θα νικήσει και στα δύο ημίχρονα
  • Μονός αριθμός πόντων μίας ομάδας
  • Ζυγός αριθμός πόντων μίας ομάδας
  • Μονός αριθμός συνολικών πόντων και των δύο ομάδων
  • Ζυγός αριθμός συνολικών πόντων και των δύο ομάδων
  • Ποια ομάδα θα κερδίσει το τζάμπολ
  • Ποια ομάδα θα σκοράρει περισσότερα δίποντα
  • Ποια ομάδα θα σκοράρει περισσότερα τρίποντα
  • Ποια ομάδα θα σκοράρει πρώτη
  • Με ποιον τρόπο θα σημειωθούν οι πρώτοι πόντοι (βολή, δίποντο, τρίποντο)
  • Αν θα υπάρξει τεχνική ποινή στον αγώνα

Ειδικά στοιχήματα ομάδων

Τα ειδικά στοιχήματα που αφορούν τις ομάδες αφορούν τις επιδόσεις τους. Για παράδειγμα μπορεί να επιλέξει μεταξύ κάποιων αγορών όπως τα συνολικά τρίποντα που θα πετύχει μία ομάδα ή και οι δύο μαζί συνολικά.

Οι συνολικές βολές που θα εκτελεστούν από τις δύο ομάδες ή και καθεμιάς ξεχωριστά.

Επιπλέον ο παίκτης μπορεί να ποντάρει στην ομάδα που θεωρεί ότι θα μαζέψει περισσότερα ριμπάουντ ή θα μοιράσει περισσότερες ασίστ.

Ειδικά στοιχήματα παικτών

Τα ειδικά στοιχήματα αθλητών έχουν μεγάλη δημοφιλία μεταξύ των παικτών. Οι επιλογές που αφορούν συγκεκριμένους αθλητές είναι ιδιαίτερα ελκυστικές. Δεν έχουν καμία σχέση με το τελικό αποτέλεσμα ενός αγώνα κι ένα στοίχημα επιβεβαιώνεται αποκλειστικά με βάση τις επιδόσεις του παίκτη.

Το συχνότερο στοίχημα αφορά τον πρώτο σκόρερ μίας αναμέτρησης, ενώ λιγότεροι επιλέγουν να ποντάρουν στον παίκτη που θα πετύχει τους πρώτους πόντους του αγώνα. Σε αυτό το ειδικό στοίχημα, αν ο παίκτης δεν βρίσκεται στην αρχική πεντάδα της ομάδας του, τότε υπάρχει επιστροφή του στοιχήματος.

Εκτός όμως από τον πρώτο σκόρερ, υπάρχουν και πολλές επιλογές για τους πόντους που θα σημειώσει κάθε παίκτης ξεχωριστά.

Ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο στην παραγωγικότητα του αθλητή, αλλά και σε άλλους τομείς της στατιστικής όπως τα ριμπάουντ που θα μαζέψει, οι ασίστ που θα δώσει και τα κλεψίματα ή τα κοψίματα που θα κάνει.

Όπως είναι λογικό, αυτή η μεγάλη γκάμα ειδικών στοιχημάτων που αφορούν τις επιδόσεις ενός παίκτη προσελκύουν όλο και περισσότερους φαν του στοιχήματος οι οποίοι αποφασίζουν να διασκεδάσουν με αυτόν τον τρόπο.

Live Betting στο μπάσκετ

Ο ζωντανός στοιχηματισμός στους αγώνες μπάσκετ είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Εκτός από τις πολλές διαθέσιμες επιλογές που καλύπτουν τα γούστα και του πιο απαιτητικού παίκτη, το παιχνίδι από μόνο του είναι ελκυστικό, καθώς διαθέτει γρήγορη εξέλιξη με πολλές ανατροπές.

Γι’ αυτόν τον λόγο αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι προτιμούν να ποντάρουν κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού μπάσκετ τόσο για το νικητή ενός ματς όσο και για άλλες επιλογές όπως εκείνες που αφορούν το σύνολο πόντων, τις περιόδους, τα ημίχρονα και όχι μόνο.

Αν βρήκατε αυτό το κείμενο ενδιαφέρον μπορείτε να δείτε και το στοίχημα στο τένις.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.