Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πώς παίζω στοίχημα βόλεϊ

Πώς παίζω στοίχημα βόλεϊ

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Το βόλεϊ αποτελεί ένα αρκετά δημοφιλές ομαδικό άθλημα σε ολόκληρο τον πλανήτη το οποίο αποκτά συνεχώς περισσότερους φίλους. Στην Ελλάδα θεωρείται ως το τρίτο δημοφιλέστερο πίσω από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, ενώ σε κάποιες χώρες όπως η Κούβα, είναι το εθνικό σπορ.

Ο λόγος που η πετοσφαίριση -όπως λέγεται στα ελληνικά- κινεί το ενδιαφέρον και στο στοίχημα είναι η γρήγορη εξέλιξή της, αλλά και οι θεαματικές ανατροπές που γίνονται συχνά-πυκνά, με αποτέλεσμα να την καθιστούν απρόβλεπτη και συνάμα συναρπαστική. Επιπλέον, ένα άλλο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου αθλήματος είναι ότι οι αγώνες δεν γίνεται να ολοκληρωθούν ισόπαλοι και πάντοτε προκύπτει νικητής.

Όπως είναι λογικό υπάρχουν πολλές επιλογές στοιχημάτων για τους παίκτες που θέλουν να διασκεδάσουν παίζοντας σε κάποια από τις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Οι βασικοί κανόνες του βόλεϊ

Τα βασικά χαρακτηριστικά της πετοσφαίρισης είναι ότι παίζεται από δύο ομάδες των έξι ατόμων, και η περιοχή της καθεμιάς χωρίζεται από το δίχτυ (φιλέ), με το άθλημα να μην περιλαμβάνει σωματική επαφή. Το γήπεδο έχει διαστάσεις 9Χ18 μέτρα.

Το δίχτυ βρίσκεται πάνω από την κεντρική γραμμή, έχει μήκος 9,5 μ., πλάτος 1μ. και ύψος 2,43 για τους άνδρες και 2,24 για τις γυναίκες. Το ύψος του φιλέ εξαρτάται από την κατηγορία της αναμέτρησης, καθώς τοποθετείται και σε άλλα ύψη, αν πρόκειται για αγώνες παιδικού ή εφηβικού πρωταθλήματος.

Όσον αφορά την μπάλα, αυτή είναι πολύχρωμη για να είναι πιο εύκολα ορατή από τους θεατές και ζυγίζει 260-280 γραμμάρια με την περιφέρειά της να είναι 65-67 εκατοστά.
Πώς παίζω στοίχημα βόλεϊ
Σκοπός του παιχνιδιού είναι να νικήσει μία ομάδα σε τρία σετ και να πάρει τη νίκη. Κάθε σετ τελειώνει στους 25 πόντους, ενώ αν οι ομάδες μετά από τέσσερα σετ είναι ισόπαλες (2-2), τότε παίζεται το πέμπτο και τελευταίο σετ το οποίο ονομάζεται τάι μπρέικ και ολοκληρώνεται όταν μία ομάδα φτάσει στους 15 πόντους.

Υποχρεωτική συνθήκη για να τελειώσει ένα σετ ή ο αγώνας είναι η ομάδα που φτάνει τους 25 ή τους 15 πόντους να έχει διαφορά δύο πόντων από την αντίπαλό της. Αν δεν συμβαίνει αυτό τότε το σετ λήγει όταν εξασφαλιστεί αυτή η διαφορά. Οι έξτρα πόντοι που παίζονται μετά τους 25 (ή τους 15 στο τάι μπρέικ) λέγονται «παράταση».

Για να κερδίσει μία ομάδα έναν πόντο πρέπει είτε να στείλει την μπάλα στο τερέν των αντιπάλων, είτε εκείνοι να κάνουν λάθος και να τη στείλουν άουτ. Η ομάδα που κερδίζει πόντο είναι εκείνη που συνεχίζει τον αγώνα με σερβίς. Όταν χάσει πόντο η ομάδα που έκανε σερβίς, τότε κάνει η αντίπαλη ομάδα

Το «χρυσό» σετ

Όταν σε διπλούς αγώνες το αποτέλεσμα και στα δύο παιχνίδια είναι ίδιο (πχ νίκη της μίας ομάδας με 3-2 στον πρώτο αγώνα και νίκη της αντίπαλης με 3-2 στον επαναληπτικό), τότε παίζεται ένα επιπλέον σετ το οποίο λέγεται «χρυσό». Είναι ίδιο με το τάι μπρέικ και νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που φτάνει πρώτη στους 15 πόντους.

Τα βασικά στοιχήματα στο βόλεϊ


Οι επιλογές για στοίχημα στο βόλεϊ είναι πολλές και καλύπτουν όλα τα γούστα ακόμα και των πιο απαιτητικών παικτών, με τις βασικότερες να είναι οι παρακάτω:

Νικητής Αγώνα

Πρόκειται για το βασικότερο στοίχημα που υπάρχει κι αφορά την τελική έκβαση μίας αναμέτρησης στο βόλεϊ. Επειδή δεν υπάρχει ισοπαλία σε αυτό το άθλημα, είναι μία αγορά δύο επιλογών. Πολλές φορές πάντως τα φαβορί βρίσκονται σε αρκετά χαμηλές τιμές.
Πώς παίζω στοίχημα βόλεϊ
Νικητής σετ

Σε αυτήν την αγορά ο παίκτης καλείται να επιλέξει ποια ομάδα θα νικήσει το σετ. Πριν από την έναρξη ενός αγώνα αυτή η επιλογή προσφέρεται αποκλειστικά για τα τρία πρώτα σετ τα οποία θα διεξαχθούν σίγουρα, ακόμα κι αν ο αγώνας ολοκληρωθεί με 3-0. Εφόσον πάρουν και οι δύο ομάδες σετ, τότε ο παίκτης μπορεί να ποντάρει και για το τέταρτο ή και για το πέμπτο σετ.
Πώς παίζω στοίχημα βόλεϊ
Χάντικαπ και πλεονέκτημα

Αυτά τα στοιχήματα θυμίζουν αρκετά τα αντίστοιχα του μπάσκετ. Κι αυτό διότι τα φαβορί ξεκινούν με χάντικαπ (πχ -5,5 πόντοι) και τα αουτσάιντερ με πλεονέκτημα (πχ +5,5 πόντοι). Αυτό που θα πρέπει να προσέξει ο παίκτης είναι ότι τα χάντικαπ αφορούν κατά κύριο λόγο τους συνολικούς πόντους. Αυτό σημαίνει ότι αν σ’ έναν αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος μεταξύ της Περούτζια και της Ματσεράτα οι γηπεδούχοι νικήσουν 25-18 στο πρώτο σετ, αλλά χάσουν 25-22 στο δεύτερο, θα προηγούνται μετά τα δύο πρώτα σετ 47-43 στους συνολικούς πόντους.

Φυσικά για όποιον παίκτη το επιθυμεί μπορεί να ποντάρει και στο χάντικαπ ή το πλεονέκτημα μίας ομάδας σ’ ένα και μόνο σετ. Δηλαδή, να επιλέξει νίκη της Περούτζια (-3,5) στο πρώτο σετ με τη Ματσεράτα και να επιθυμεί να νικήσουν οι γηπεδούχοι με διαφορά τουλάχιστον τεσσάρων πόντων (25-21).

Over και Under στο ματς και το σετ

Και στο βόλεϊ ο παίκτης έχει τη δυνατότητα εφόσον το επιθυμεί να ποντάρει σε Over ή Under. Η βασική αγορά στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά τους συνολικούς πόντους και των δύο ομάδων μετά το τέλος της αναμέτρησης. Είναι αρκετά ριψοκίνδυνη καθώς πόσοι πόντοι θα σημειωθούν εξαρτάται κι από τα συνολικά σετ που θα παιχτούν.

Επιπλέον, μπορεί κάποιος να επιλέξει για Over ή Under στους πόντους ενός σετ, αλλά και στους πόντους κάθε ομάδας ξεχωριστά. Ένα Over 47,5 πόντων σ’ ένα σετ σημαίνει ότι αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί τουλάχιστον με 25-23 υπέρ της μίας ομάδας.

Όσον αφορά τους πόντους κάθε ομάδας ξεχωριστά, συνήθως πρόκειται για τις ομάδες που είναι αουτσάιντερ. Αν κάποιος παίξει την πιο αδύναμη ομάδα Over 18,5, σημαίνει ότι θα πρέπει να σκοράρει τουλάχιστον 19 πόντους και το στοίχημά του θα έχει επιβεβαιωθεί, ακόμα κι αν χάσει το σετ.
Πώς παίζω στοίχημα βόλεϊ

Τα ειδικά στοιχήματα στο βόλεϊ


Η πετοσφαίριση είναι ένα άθλημα που ευνοεί τη δημιουργία αρκετών ειδικών στοιχημάτων, καθώς μπορούν να συμβούν αρκετά γεγονότα σ’ έναν αγώνα. Ένα ειδικό στοίχημα είναι αυτό που αφορά το σύνολο πόντων και θα είναι μονό ή ζυγό αλλά και οι παρακάτω κατηγορίες.

Ακριβές σκορ

Όταν κάποιος επιθυμεί να ποντάρει στο ακριβές σκορ ενός αγώνα βόλεϊ καλείται να επιλέξει μεταξύ έξι ενδεχόμενων. Διότι μόλις τόσα είναι τα πιθανά αποτελέσματα. Ένα παιχνίδι βόλεϊ μπορεί να ολοκληρωθεί με τα παρακάτω σκορ:

  • 3-0
  • 3-1
  • 3-2
  • 0-3
  • 1-3
  • 2-3


Ανάλογα με το φαβορί της αναμέτρησης όπως είναι λογικό κυμαίνονται και οι αποδόσεις κάθε περίπτωσης, όμως είναι μία αγορά αρκετά δημοφιλής, καθώς η νίκη ενός φαβορί -της τάξεως του 1,35 πριν τον αγώνα- με 3-0 σετ, προσφέρεται σε αποδόσεις που προσεγγίζουν ή μπορεί και να ξεπερνούν το διπλασιασμό.
Πώς παίζω στοίχημα βόλεϊ
Η διαφορά

Σε αυτήν την αγορά ο παίκτης μπορεί να ποντάρει στη διαφορά της νίκης μίας ομάδας σ’ ένα σετ ή και σ’ έναν αγώνα, σε πλαίσιο που ορίζεται από την στοιχηματική πλατφόρμα. Για παράδειγμα μπορεί να επιλέξει ότι το φαβορί θα νικήσει με τη συνολική διαφορά των πόντων να είναι μεταξύ 1-6, 7-12 ή 13 και περισσότεροι.

Το ίδιο ισχύει και σε κάθε σετ ξεχωριστά, με τη σημείωση ότι μία τέτοια πρόβλεψη εμπεριέχει αρκετό ρίσκο, καθώς πολλές φορές οι ομάδες που ξεφεύγουν χαλαρώνουν ή εκείνες που μένουν αρκετά πίσω, προτιμούν να αδιαφορήσουν για τη συνέχεια ενός σετ, κρατώντας τις δυνάμεις τους για το επόμενο. Επίσης, συχνά παρατηρείται το φαινόμενο αλλαγών από την ομάδα που βρίσκεται πίσω το σκορ.

Αριθμός σετ

Ένα άλλο ιδιαίτερο ειδικό στοίχημα αφορά τον αριθμό των σετ τα οποία θα παιχτούν. Αυτό το στοίχημα είναι τριών επιλογών, καθώς μόνο τρία ενδεχόμενα υπάρχουν.

  • 3 σετ
  • 4 σετ
  • 5 σετ


Σε αυτήν την αγορά δεν ενδιαφέρει καθόλου τον παίκτη ποια ομάδα θα νικήσει, αλλά να ολοκληρωθεί ο αγώνας με βάση την πρόβλεψή του. Αν ποντάρει ότι ο ακριβής αριθμός σετ θα είναι 3, τότε επιθυμεί τη νίκη μίας από τις δύο ομάδες με 3-0. Αν ποντάρει στα 4 σετ, θέλει να νικήσει μία από τις δύο ομάδες με 3-1, ενώ αν ποντάρει στα 5 σετ, θέλει να οδηγηθούν οι ομάδες σε τάι μπρέικ.

Ειδικά στοιχήματα ομάδων

Αυτή η κατηγορία ειδικών στοιχημάτων προσφέρεται συνήθως σε αγώνες που αφορούν μεγάλες διοργανώσεις και σχετίζεται με στατιστικά των κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Ο παίκτης μπορεί να επιλέξει Over ή Under σε σύνολο άσων μίας ομάδας. Επίσης μπορεί να ποντάρει τα συνολικά επιτυχημένα μπλοκ μίας ομάδας ή τα λάθη που θα κάνει. Είναι αγορές με μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά για να τις προτιμήσει κάποιος παίκτης θα πρέπει να παρακολουθεί αρκετά στενά το άθλημα.

Ειδικά στοιχήματα παικτών

Πρόκειται για αντίστοιχη κατηγορία με την παραπάνω η οποία όμως εστιάζει σε παίκτες ξεχωριστά. Υπάρχει η επιλογή του πονταρίσματος στον πρώτο σκόρερ μίας αναμέτρησης, αλλά και στο Over ή Under στους πόντους του, στους άσους του και στα μπλοκ του. Την παλαιότερη εποχή του αθλήματος, ο διαγώνιος ήταν εκείνος ο οποίος συνήθως ολοκλήρωνε τον αγώνα με περισσότερους πόντους, ωστόσο πλέον αυτό δεν είναι τόσο βέβαιο. Παρ’ όλα αυτά κι εδώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελεί μία δημοφιλή αγορά.

Live Betting


Το ζωντανό στοίχημα βόλεϊ γίνεται όλο και πιο ελκυστικό για τους παίκτες κι αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί αγώνες προσφέρονται και σε Live Streaming, ενώ υπάρχουν και διαφορετικά ενδεχόμενα τα οποία μπορεί να επιλέξει κάποιος, εκτός από τις αγορές που υπάρχουν ήδη και πριν την έναρξη ενός παιχνιδιού.

Πρώτος στους Χ πόντους

Σε κάθε σετ, ο παίκτης μπορεί να στοιχηματίσει στην ομάδα που θα φτάσει πρώτη σ’ ένα συγκεκριμένο αριθμό πόντων. Για παράδειγμα στην αρχή ενός σετ, πολλές φορές, η πιο αδύναμη ομάδα ξεκινάει πιο δυνατά, ούτως ώστε να βελτιώσει την ψυχολογία της. Έτσι λοιπόν ενδεχομένως και να έχει αξία σε κάποιες περιπτώσεις το ποντάρισμά ότι θα πάει πρώτη στους 5 ή στους 10 πόντους. Αντίστοιχες επιλογές υπάρχουν και για τους 15 και 20 πόντους.

Πόσα σετ θα έχουν «παράταση»

Αυτή η αγορά αφορά τα σετ που θα χρειαστεί η ομάδα που θα νικήσει, να ξεπεράσει τους 25 πόντους για να τα κατακτήσει. Αν οι δύο ομάδες βρεθούν ισόπαλες στους 24 πόντους, τότε οδηγούνται στους 26 και το φινάλε του σετ αναβάλλεται μέχρι ένας από τους δύο αντιπάλους να αποκτήσει διαφορά δύο πόντων, ακόμα κι αν χρειαστεί το σετ να ολοκληρωθεί με 54-52, όπως είχε συμβεί το 2007 σε αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ.

Πρόκειται κι εδώ για ένα στοίχημα με μεγάλο ρίσκο που όμως έχει αξία αν οι ομάδες είναι ισάξιες... Ο παίκτης καλείται να μαντέψει σωστά πόσα σετ θα οδηγηθούν στην «παράταση».

Συνολικά, το στοίχημα στο βόλεϊ γίνεται όλο και πιο δημοφιλές επειδή υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών που καλύπτει τα γούστα και του πιο απαιτητικού παίκτη, αλλά και διότι η συναρπαστική εξέλιξη του παιχνιδιού το καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ελκυστικό.

Εκτός βέβαια από το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο, μπορείτε να στοιχηματίσετε στο μπάσκετ αλλά και στο στο τένις.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.