Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βασικές κατηγορίες των Esports

Βασικές κατηγορίες των Esports

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Τα Esports έχουν μπει πλέον στις ζωές πολλών ανθρώπων οι οποίοι παρακολουθούν, παίζουν και περνάνε αρκετή ώρα από την μέρα τους μπροστά σε μία οθόνη υπολογιστή. Η ιστορία τους βέβαια ξεκινάει από τα μέσα του 20 αιώνα και με την πάροδο των χρόνων η εξέλιξη τους είναι μεγάλη και ανοδική.

Η δυναμική τους στον χώρο μεγαλώνει και μια βασική πληροφορία για κάποιον που ξεκινάει τώρα την ενασχόληση του είναι να καταλάβει ότι υπάρχουν ξεχωριστές κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται τα Esports. Οι πιο βασικές λοιπόν από αυτές είναι οι εξής:


Sports


Πρόκειται για μία κατηγορία η οποία ασχολείται με αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Οι πιο διάσημοι τίτλοι παιχνιδιών είναι το FIFA και το PES για το ποδόσφαιρο και το NBA2K για το μπάσκετ. Το ποδόσφαιρο μάλιστα είναι αρκετά διαδεδομένο στα esports και στις περισσότερες στοιχηματικές πλατφόρμες έχει την δική του ξεχωριστή κατηγορία αυτή του Esoccer.


First Person Shooter (FPS)

Βασικές κατηγορίες των Esports
Σε αυτήν την κατηγορία ο χρήστης «βλέπει» το παιχνίδι μέσα από τα μάτια του παίκτη του κάτι που κάνει την εμπειρία ακόμα πιο ζωντανή. Χρειάζεται γρήγορες αντιδράσεις και συντονισμένες κινήσεις για την καλύτερη διαχείριση του χαρακτήρα.

Τα πιο διάσημα FPS παιχνίδια στα Esports είναι το Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), το Overwatch και το Halo.

Real Time Strategy (RTS)

Βασικές κατηγορίες των Esports
Πρόκειται για παιχνίδια τα οποία όπως μαρτυράει και το όνομα βασίζονται στην στρατηγική και δεν εξελίσσονται σε ξεχωριστούς γύρους. Το όνομα τους επινοήθηκε από έναν Αμερικανό σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών, τον Μπρετ Σπέρι ο οποίος ήθελε να προωθήσει το παιχνίδι Dune ΙΙ το 1992.

Σε ένα παιχνίδι RTS υπάρχουν ομάδες οι οποίες κατέχουν συγκεκριμένες περιοχές, συγκεντρώνουν πόρους προκειμένου να αναπτύξουν την βάση τους και να την επεκτείνουν. Ο στόχος συνήθως είναι να να διαχειριστείς σωστά τους πόρους σου να χτίσεις μία γερή βάση και έναν δυνατό «στρατό» ο οποίος θα είναι ικανός να νικήσει τους αντιπάλους σου. Το πιο διαδεδoμένο RTS game στα Esports είναι το Starcraft ΙΙ.

Multiplayer Online Battle Arena (MOBA)

Βασικές κατηγορίες των Esports
Η συγκεκριμένη κατηγορία έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την RTS ωστόσο η στρατηγική και η διαχείριση του παιχνιδιού είναι διαφορετική. Σε αυτήν την κατηγορία δεν χρειάζεται να «χτίσεις» στρατό, αρκεί να διαχειρίζεσαι με τον καλύτερο τρόπο τον χαρακτήρα που έχεις και να συνεργάζεσαι όσο το δυνατόν καλύτερα με την ομάδα σου. Αντί για έναν στρατό εξελίσσεις τον παίκτη σου, ανεβάζοντας τον level, προσθέτοντας του νέα όπλα κ.α.

Τα πιο διαδεδομένα MOBA Games στα Esports είναι τα Defense of the Ancients 2 (DOTA 2) και League of Legends (LoL). Tα MOBA Games είναι από τα δημοφιλή στο χώρο των Esports μαζεύοντας εκατομμύρια κόσμο στα τουρνουά που διοργανώνονται.

Fighting

Βασικές κατηγορίες των Esports
Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε βρεθεί με ένα χειριστήριο στο χέρι πατώντας ταυτόχρονα τα κουμπιά του ώστε να εξουδετερώσουμε τον αντίπαλο μας σε κάποιο Tekken. Σε αυτήν την κατηγορία άλλωστε ανήκει και ο συγκεκριμένος τίτλος παιχνιδιού με τα fighing παιχνίδια να κερδίζουν τον δικό τους χώρο στα esports. Πρόκειται στην ουσία για 1vs1 μονομαχίες δύο χαρακτήρων όπου στόχος είναι η εξουδετέρωση του αντιπάλου μέσω των χτυπημάτων που του προκαλεί ο άλλος χαρακτήρας.

Τα πιο δημοφιλή παιχνίδια Fighting Games στα Esports είναι τα Super Smash Bros. Ultimate, Mortal Kombat X και Street Fighter V.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.