Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σύστημα D'Alembert

Σύστημα D'Alembert

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Το σύστημα D’ Alembert είναι ένα ακόμη δημοφιλή σύστημα στο στοίχημα το οποίο όπως και το Martingale έχει τις ρίζες του στο καζίνο και την ρουλέτα. Εφευρέτης του είναι ο Γάλλος φυσικός και μαθηματικός Jean le Rond D’ Alembert, ο οποίος έζησε τον 18ο αιώνα (1717-1783).

Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στους παίκτες που το χρησιμοποιούν καθώς μετριάζει τους. Βασίζεται στη θεωρία της καθυστέρησης, που τονίζει ότι ένα γεγονός το οποίο δεν έχει επαληθευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πιθανότερο να συμβεί από ότι ένα γεγονός που συνέβη πρόσφατα.

Αυτό είναι κάτι που έχει ειπωθεί και από τον μαθηματικό Γκάους, ο οποίος είχε επισημάνει ότι αν ρίξουμε ένα κέρμα και αυτό έρθει κορώνα για κάποιες συνεχόμενες φορές, τότε οι πιθανότητες να "κάτσει" στα γράμματα την επόμενη φορά είναι αυξημένες.

Σε γενικές γραμμές είναι ένα εύκολο σύστημα, παρόμοιο με το Martingale αλλά σίγουρα πιο ασφαλές. Έχει μείνει γνωστό και ως σύστημα πυραμίδα ή ως montant et demontant.

Εφαρμογή του συστήματος


Στην πράξη λειτουργούμε όπως και στο σύστημα Maritngale με αλλαγή του ποσού πονταρίσματος μας ανάλογα με το αποτέλεσμα. Η διαφορά βέβαια στο D’ Alembert είναι ότι σε περίπτωση νίκης μειώνουμε το ποντάρισμα μας κατά μία μονάδα ενώ σε περίπτωση ήττας το αυξάνουμε επίσης κατά μία μονάδα.

Για παράδειγμα αν ποντάρουμε σε ένα παιχνίδι 10 € στην επιλογή G/G και αυτή επαληθευτεί τότε το επόμενο μας ποντάρισμα θα είναι στα 9 €. Αν είμαστε σωστοί και στη 2η προσπάθεια μας τότε το ποσό πονταρίσματος θα μειωθεί στα 8€. Αντίθετα αν χάσουμε τότε θα αυξήσουμε το ποντάρισμα μας και πάλι κατά μία μονάδα καθώς οι πιθανότητες επαλήθευσης του επόμενου στοιχήματος είναι θεωρητικά πιο αυξημένες.

Πρόκειται για ένα αρκετά συντηρητικό στοίχημα το οποίο απαιτεί μεγάλη υπομονή, εξασφαλίζει όμως το γεγονός ότι αν το τηρήσετε σωστά οι απώλειες σας θα είναι μικρές, πάντα βέβαια σε περίπτωση που δεν υπάρχει κέρδος.

Επειδή όμως με την προσθαφαίρεση της μίας μόνο μονάδας θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να δείτε κέρδη στο λογαριασμό σας, μπορείτε να επιλέξετε ως αρχικό ποντάρισμα τα 10€ το οποίο θα αποτελεί και τη βάση σας.

Για παράδειγμα αν ποντάρετε 10 ευρώ σε μία επιλογή διπλού αποτελέσματος (under/over) και κερδίσετε στο πρώτο ποντάρισμα τότε αυτό παραμένει σταθερό. Αν η επόμενη επιλογή σας βγει λανθασμένη τότε προσθέτετε άλλα 10€ στο επόμενο ποντάρισμα και συνεχίζεται με την ίδια λογική τις προσθαφαιρέσεις. Αξίζει βέβαια να τονιστεί ότι όπως και στο Martingale απαραίτητη προϋπόθεση για την σωστή εφαρμογή του συστήματος είναι η απόδοση που έχετε να είναι πάντα ίση ή μεγαλύτερη του 2.00.

Παράδειγμα


  • Ποντάρισμα 1 : 10€/ Nίκη/ Κέρδος-Ζημία:+10€
  • Ποντάρισμα 2: 10 €/ Ήττα/ Κέρδος-Ζημία:-10€
  • Ποντάρισμα 3 : 20€/ Ήττα/ Κέρδος-Ζημία:-20€
  • Ποντάρισμα 4: 30€/ Ήττα/ Κέρδος-Ζημία:-30€
  • Ποντάρισμα 5: 40€/Ήττα/ Κέρδος-Ζημία:-40€
  • Ποντάρισμα 6: 50€/ Νίκη/ Κέρδος-Ζημία:+50€
  • Ποντάρισμα 7: 40€/ Νίκη/ Κέρδος -Ζημία:+40€
  • Ποντάρισμα 8: 30€/Ήττα/ Κέρδος-Ζημία:-30€
  • Ποντάρισμα 9:40€/Νίκη/ Κέρδος-Ζημία:+40€


Σε αυτήν την περίπτωση ο παίκτης μπορεί να έχει κερδίσει μόλις 4 φορές από τις 9 στις οποίες πόνταρε και πάλι όμως έχει βγάλει ένα κέρδος ύψους 10€.

Πλεονεκτήματα

  • Πρόκειται για μία πιο ασφαλή επιλογή συστήματος που απευθύνεται και σε παίκτες οι οποίοι δεν έχουν μεγάλο κεφάλαιο να διαθέσουν, όπως για παράδειγμα χρειάζεται στο Martingale.
  • Αποτελεί ένα απλό σύστημα, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να εφαρμοστεί αλλά σύνεση και υπομονή
  • Θα χρειαστεί μεγάλα αρνητικά σερί για να χάσετε το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου σας.

Μειονεκτήματα

  • Το σύστημα D Alembert δεν προσφέρεται για μεγάλα κέρδη αν εφαρμοστεί κατά γράμμα.
  • Ακριβώς λοιπόν επειδή η σωστή εφαρμογή του χρειάζεται μεγάλη υπομονή, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος παίκτης να ξεφύγει και να ανεβάσει το ποντάρισμα του για γρηγορότερα κέρδη.

Συνοπτικά, θα λέγαμε ότι το σύστημα D’ Alebert ενδείκνυται περισσότερο για παίκτες οι οποίοι δεν διαθέτουν μεγάλο κεφάλαιο και προτιμούν ένα συντηριτικό τρόπο παιχνιδιού.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.