Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λεξικό στοιχηματικών όρων

Λεξικό στοιχηματικών όρων

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Το agones.gr σας παρουσιάζει ένα λεξικό για το στοίχημα, στο οποίο παρουσιάζονται οι κυριότερες ελληνικές και αγγλικές ορολογίες. Από τις πιο απλές όπως τι είναι το όβερ και το γκολ/γκολ, στις λίγο πιο περίπλοκες όπως γκανιότα, ασιατικό χάντικαπ, Draw No Bet κτλ.

Ακριβές Σκορ: Το τελικό σκορ μετά το τέλος των 90 λεπτών. Δεν περιλαμβάνεται το σκορ της παράτασης, εκτός αν αναφέρεται στους όρους.

Ακριβές Σκορ και Σκόρερ (Scorecast): Είναι το στοίχημα όπου ο παίκτης ποντάρει στο τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης και τον πρώτο σκόρερ που θα βάλει γκολ.

Ανταλλακτήριο: Είναι μια πλατφόρμα όπου τοποθετούνται στοιχήματα χωρίς τη διαμεσολάβηση μπουκμέικερ και η απόδοση και το κέρδος αγοράζεται από άλλον παίκτη.

Άντερ (Under): Είναι το όριο των γκολ στο ποδόσφαιρο (ή πόντων σε άλλα αθλήματα) που θα πρέπει να σημειωθούν σε έναν αγώνα. Σκέτο άντερ συνηθίζεται να λέμε το άντερ 2.5, δηλαδή να μπουν έως δύο γκολ στο παιχνίδι.

Αουτσάιντερ (Underdog): Η ομάδα που έχει τη μεγαλύτερη απόδοση σε ένα ζευγάρι, που συγκεντρώνει δηλαδή τις μικρότερες πιθανότητες για να κερδίσει.

Απόδοση: Είναι το ποσοστό κέρδους που καταβάλλεται στους παίκτες σε περίπτωση επιτυχίας. Κάθε απόδοση «κρύβει» μια πιθανότητα επαλήθευσης (Δείτε εδώ το εργαλείο μετατροπής απόδοσης - πιθανότητας).Ασιατικό Χάντικαπ (Asian Handicap): Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος στοιχήματος, όπου σας δίνεται η δυνατότητα να ποντάρετε σε 2 αντί για 3 πιθανά αποτελέσματα. Η ομάδα που είναι φαβορί έχει ένα εικονικό μειονέκτημα (γκολ στο ποδόσφαιρο, πόντων στο μπάσκετ), το οποίο καλείται να καλύψει ώστε ο παίκτης που την έχει επιλέξει να πληρωθεί το στοίχημα του. Αντίστοιχα, η ομάδα που είναι αουτσάιντερ έχει εικονικό πλεονέκτημα.

Άσος: Ποντάρισμα στο να κερδίσει η γηπεδούχος ομάδα

Αυτογκόλ: Το ειδικό στοίχημα που προβλέπει αν θα επιτευχθεί αυτογκόλ σε μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση.

Γκανιότα (Juice): Είναι το ποσοστό κέρδους του μπουκμέικερ.

Γκολ-Γκολ (GG, Goal ή BTTS): Το να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Διπλό: Ποντάρισμα στο να κερδίσει η φιλοξενούμενος ομάδα

Διπλό Αποτέλεσμα (Ημίχρονο/Τελικό): Είναι το στοίχημα όπου ο παίκτης πρέπει να προβλέψει σωστά το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου και του τελικού του αγώνα.

Διπλή Ευκαιρία (Double Chance): Είναι το ειδικό στοίχημα όπου ο παίκτης μπορεί να επιλέξει δύο από τα τρία αποτελέσματα (1Χ,12,Χ2).

Δίχως Ισοπαλία (Draw No Bet): Το ειδικό στοίχημα όπου ο παίκτης ποντάρει στην νίκη του γηπεδούχου ή της φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ στην ισοπαλία του επιστρέφεται το ποσό του πονταρίσματος. Παρόμοιο με το Αμερικάνικο Στοίχημα, συναντάται και ως «Ισοπαλία Όχι Στοίχημα».

Δεκαδικές αποδόσεις (Decimal Odds): Είναι ο τύπος των αποδόσεων που χρησιμοποιείται ευρέως στην Ευρώπη για τον υπολογισμό της κάθε επιτυχίας. Λέγονται και Ευρωπαϊκές αποδόσεις και εκφράζονται με δεκαδικά νούμερα όπως το 1.20,1.80, 4.50 κλπ.

Ειδικό Στοίχημα: Είναι η κατηγορία στοιχημάτων που περιλαμβάνει όλα τα είδη πονταρισμάτων εκτός από τα κλασσικά 1Χ2.

Ευρωπαϊκό Χάντικαπ (European Handicap): Είναι το είδος στοιχήματος όπου δίνεται πλεονέκτημα γκολ στο ποδόσφαιρο ή πόντων στο μπάσκετ πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Υπάρχει ακέραιο χάντικαπ σε μία ομάδα και η διαφορά του από το ασιατικό είναι ότι προσφέρεται και η ισοπαλία.

Ζωντανό Στοίχημα (Live Betting): Ο στοιχηματισμός κατά τη διάρκεια ενός αγώνα όπου οι αποδόσεις μεταβάλλονται διαρκώς ανάλογα με την εξέλιξη του.

Ζωντανό Σκόρ (Livescore): Η παρακολούθηση της εξέλιξης ενός αγώνα σε πραγματικό χρόνο.

Ημίχρονο/Τελικό: Ειδικό στοίχημα όπου ο παίκτης καλείται να προβλέψει το αποτέλεσμα του πρώτου και του δεύτερου ημιχρόνου (Χ/1, 1/2, Χ/1, 1/1 κοκ.)

Κατά (Lay): Το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει κατά ενός σημείου

Κλασματικές αποδόσεις (Fractional Odds): Είναι ο τύπος των αποδόσεων που χρησιμοποιούνται κυρίως στην Μεγάλη Βρετανία για τον υπολογισμό της κάθε επιτυχίας. Τις συναντάμε με τη μορφή κλασμάτων τύπου 2/5, 3/7, 2/1 κλπ.

Μακροχρόνιο Στοίχημα (Ante Post Bet): Είναι το ειδικό στοίχημα με μακροχρόνια διάρκεια. Πχ ο νικητής μιας διοργάνωσης, ή πρώτος σκόρερ στο φινάλε της σεζόν.

Μονό αποδεκτό στοίχημα (Single Bet): Είναι το στοίχημα που ο παίκτης ποντάρει μόνο σε ένα παιχνίδι

Μπόνους (Bonus): Είναι οι προσφορές των στοιχηματικών ιστοσελίδων ώστε να προσελκύσουν νέους παίκτες ή να επιβραβεύσουν τους παλιούς.

Μπουκμέικερ ή Μπουκ (Bookmaker ή Bookie): Είναι οι διαχειριστές των αποδόσεων που αναλαμβάνουν τα στοιχήματα που τοποθετούνται από τους παίκτες και την πληρωμή των νικηφόρων κουπονιών.

Όβερ: Είναι ο συνολικός αριθμός των γκολ στο ποδόσφαιρο (ή πόντων σε άλλα αθλήματα) που θα επιτευχθεί σε έναν αγώνα. Σκέτο όβερ συνηθίζεται να λέμε το όβερ 2.5, δηλαδή να μπουν 3+ γκολ συνολικά στο παιχνίδι.

Όρια Στοιχηματισμού (Bet Limit): Είναι τα χρηματικά όρια στα οποία ο παίκτης μπορεί να κάνει το ποντάρισμα του, με ελάχιστο και μέγιστο όριο. Ο κάθε μπουκμάκερ έχει διαφορετικό όρια.

Νο Γκολ (N/G, No Goal): Να σκοράρει μόνο μία ή καμία ομάδα.

Παρολί (Accumulator Bet ή Parlay): Ο συνδυασμός δύο ή και περισσότερων στοιχημάτων σε ένα κουπόνι που για να πληρωθεί πρέπει να είναι όλα επιτυχημένα.

Πρώτος Σκόρερ (First): Είναι το ειδικό στοίχημα όπου ο παίκτης στοιχήματος ποντάρει σε έναν ποδοσφαιριστή για να βάλει το πρώτο γκολ.

Σκόρερ: Είναι τα ειδικά στοιχήματα όπου ο παίκτης ποντάρει σε έναν συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή να βάλει το πρώτο ή το τελευταίο ή οποιοδήποτε ή 2 και άνω γκολ ή χατ-τρικ.

Στάνταρ (Banker): Το στάνταρ είναι το πιο δυνατό σημείο ενός παίκτη. Αν το στάνταρ χαθεί σε ένα σύστημα, τότε ακόμα και όλα τα ζητούμενα σημεία επαληθευθούν, χάνεται το δελτίο. Στο εξωτερικό συναντάμε τον όρο «Banker».

Σύνολο Τερμάτων: Ο συνολικός αριθμός των γκολ μετά το τέλος των 90 λεπτών του αγώνα ανεξαρτήτως το ποια ομάδα θα σκοράρει (πχ 0-1, 2-3, 4-6, 7+)

Σύνολο γκολ Μονά-Ζυγά: Ο τελικός αριθμός τερμάτων, ανεξαρτήτως το ποια ομάδα θα σκοράρει, και το αν αυτός θα είναι μονός η ζυγός.

Σύστημα: Είναι ένα κουπόνι με 3 ή περισσότερες επιλογές, όπου ο παίκτης επιθυμεί να επιβεβαιωθούν μια συγκεκριμένη σειρά από αυτά. Για παράδειγμα το Σύστημα 2-3 γνωστό και ως Trixi προκύπτουν συνολικά 4 στήλες (τρεις δυάδες, μία τριάδα) και ζητούμενο η σωστή επιλογή έστω δύο παιχνιδιών. Δείτε όλα τα συστήματα ΟΠΑΠ

Σύστημα Γιάνκι (Yankee System): Είναι σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 4 διαφορετικές επιλογές παιχνιδιών. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 11 στοιχήματα (στήλες), 1 τετράδα, 4 τριάδες και 6 δυάδες. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Σύστημα Γολιάθ (Goliath System): Είναι σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 8 διαφορετικές επιλογές παιχνιδιών. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 247 στοιχήματα (στήλες) με 1 οκτάδα, 8 επτάδες, 28 εξάδες, 56 πεντάδες,70 τετράδες, 56 τριάδες και 28 δυάδες. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Σύστημα Καναδικό (Canadian System): Είναι σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 5 διαφορετικές επιλογές παιχνιδιών. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 26 στοιχήματα (στήλες) με 1 πεντάδα, 5 τετράδες, 10 τριάδες και 10 δυάδες. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Σύστημα Λάκι 15 (Lucky 15 System): Είναι σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 4 διαφορετικές επιλογές παιχνιδιών. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 15 στοιχήματα (στήλες) με 1 τετράδα, 4 τριάδες, 6 δυάδες και 4 μονά αποδεκτά γεγονότα. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.

Σύστημα Λάκι 63 (Lucky 63 System): Είναι σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 6 διαφορετικές επιλογές παιχνιδιών. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 63 στοιχήματα (στήλες) με 1 εξάδα, 6 πεντάδες, 15 τετράδες, 20 τριάδες, 15 δυάδες και 6 μονά αποδεκτά γεγονότα. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.

Σύστημα Πατέντα (Patent): Είναι σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 3 διαφορετικές επιλογές παιχνιδιών. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 26 στοιχήματα (στήλες) με 1 τριάδα, 3 δυάδες και 3 μονά αποδεκτά γεγονότα. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.

Σύστημα Σούπερ Χέιντζ (Super Heinz System): Είναι σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 7 διαφορετικές επιλογές παιχνιδιών. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 120 στοιχήματα (στήλες) με 1 επτάδα, 7 εξάδες, 21 πεντάδες, 35 τετράδες, 35 τριάδες και 21 δυάδες. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Σύστημα Τρίξι (Trixie System): Είναι σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 3 διαφορετικές επιλογές παιχνιδιών. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 4 στοιχήματα (στήλες) με τριάδα και 3 δυάδες. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Σύστημα Χέιντζ (Heinz System): Είναι σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 6 διαφορετικές επιλογές παιχνιδιών. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 57 στοιχήματα (στήλες) με 1 εξάδα, 6 πεντάδες,15 τετράδες, 20 τριάδες και 15 δυάδες. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Τελικό Αποτέλεσμα: Τελικό αποτέλεσμα αγώνα – νίκη, ισοπαλία, ήττα. Ισχύει στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

Φαβορί (Favorite ή Chalk): Η ομάδα που έχει τη μικρότερη απόδοση του ζευγαριού και είναι η επικρατέστερη για να κερδίσει το παιχνίδι.

Χ: Ποντάρισμα στο να έρθει ένα παιχνίδι ισοπαλία

Anytime Σκόρερ: Να σκοράρει κάποιος παίκτης οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα

Back: Ο πιο συνηθισμένος τρόπος στοιχηματισμού. Ποντάρισμα υπέρ κάποιου σημείου.

Cash Out: Η δυνατότητα που δίνει η στοιχηματική πλατφόρμα στον παίκτη να «κλείσει» το στοίχημα του πριν αυτό ολοκληρωθεί.

Combo Bet: Συνδυαστικό στοίχημα, όπου θα πρέπει να επαληθευτούν και οι δύο επιλογές. Πχ 1 + Over 2.5, 1 + Goal/Goal, Goal/Goal + Over 2.5 κτλ

E-Soccer: Είναι ποδοσφαιρικές μονομαχίες σε υπολογιστή ή κονσόλα που γίνονται μέσω ηλεκτρονικών παιχνιδιών ποδοσφαίρου, όπως το FIFA και το PES (Pro Evolution Soccer). Αυτές διεξάγονται ανάμεσα σε επαγγελματίες παίκτες, ομάδες ή ακόμα και ερασιτέχνες.

E-Sports: Είναι διαγωνισμοί που αφορούν βιντεοπαιχνίδια. Πολλοί επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες αθλητές αγωνίζονται ατομικά ή σε ομάδες με σκοπό να νικήσουν σε διάφορα τουρνουά βιντεοπαιχνιδιών πολλών και διαφορετικών ειδών.

Fixed Odds: Οι προκαθορισμένες αποδόσεις.

Head to Head: Τα στοιχήματα Head to Head προσφέρονται για είδη αθλημάτων, όπου μπορεί να γίνει άμεση σύγκριση μεταξύ δύο ομάδων ή συναθλητών. Εάν παίξετε ένα στοίχημα Head to Head Χάμιλτον/Φέτελ για έναν αγώνα Φόρμουλα 1 και ποντάρετε στον Χάμιλτον, τότε πρέπει αυτός να τερματίσει σε καλύτερη θέση από τον Φέτελ.

Mobile Betting: Στοίχημα στο κινητό τηλέφωνο (smart phone) ή το τάμπλετ.

ROI: Στο στοίχημα, είναι ο δείκτης που μας δείχνει πόσο κέρδος ή απώλειες είχαμε από το αρχικό μας κεφάλαιο.

Sure Bet (Arbitrage Bet): Όταν είστε σε θέση να στοιχηματίσετε σε όλα τα πιθανά αποτελέσματα ενός αγώνα σε αποδόσεις ώστε να προκύπτει κέρδος ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα.

Three Way Bet: Στοίχημα το οποίο έχει τρία πιθανά αποτελέσματα (πχ ποδόσφαιρο)

Tipster: Κάποιος που δίνει προγνωστικά για αγώνες στοιχήματος

Trading: Είναι η τοποθέτηση στοιχημάτων χωρίς τη μεσολάβηση του Bookmaker. Ένας παίκτης αγοράζει απόδοση για ένα γεγονός από κάποιον άλλον παίκτη και όχι από Bookmaker.

Two Way Bet: Στοίχημα το οποίο έχει δύο πιθανά αποτελέσματα (πχ μπάσκετ ή τένις)

Value Bet: Είναι το στοίχημα όπου η πιθανότητα επιβεβαίωσης του στοιχήματος είναι μεγαλύτερη (σύμφωνα με την εκτίμηση του παίκτη) από την πιθανότητα της απόδοσης.

Virtual Sports: Είναι παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, στα οποία οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να στοιχηματίζουν σε διάφορα αθλήματα.

Win to Nil: Στοίχημα να κερδίσει μια ομάδα και να μη δεχτεί γκολ

Yield: Είναι ο δείκτης που εκφράζει την αποτελεσματικότητα των στοιχημάτων σε σύγκριση με το συνολικό μας ποντάρισμα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.