Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ε-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια FPS όλων των εποχών

Ε-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια FPS όλων των εποχών

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Η κατηγορία FPS (First Person Shooter) είναι εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ όσων ασχολούνται με τα E-Sports και το agones.gr σας παρουσιάζει τα κορυφαία παιχνίδια όλων των εποχών.

Αποτελεί μία από τις πέντε βασικές κατηγορίες των E-Sports και παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον για τους παίκτες οι οποίοι γίνονται στην ουσία «ένα» με τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα του παιχνιδιού.

Παρακάτω θα βρείτε τη λίστα με τις δέκα καλύτερες σειρές παιχνιδιών FPS...


10. Wolfenstein

Ε-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια FPS όλων των εποχών
Πρόκειται για μία κλασική σειρά FPS παιχνιδιών που αντέχει στο χρόνο. Η πρώτη έκδοσή του, το «Castle Wolfenstein» κυκλοφόρησε το μακρινό 1981 και η τελευταία, το «Wolfenstein Cyberpilot» το 2019. Το «Wolfenstein 3D» το οποίο βγει στην αγορά το 1992 προκάλεσε αίσθηση και θεωρείται ένα από τα παιχνίδια που καθιέρωσαν την κατηγορία FPS.

Όσον αφορά την ιστορία, ο πρωταγωνιστής είναι ένας Αμερικανός κατάσκοπος ο οποίος μάχεται ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
9. Bioshock

Ε-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια FPS όλων των εποχών
Έκανε την εμφάνισή του το 2007 κι αμέσως απέσπασε εξαιρετικές κριτικές κι έγινε διάσημο μεταξύ των παικτών που προτιμούν τα βιντεοπαιχνίδια FPS. Ακολούθησε η κυκλοφορία του Bioshock 2 το 2010 και το τρίτο και τελευταίο μέχρι σήμερα παιχνίδι της σειράς είναι το Bioshock 3.

Οι φαν περιμένουν με αγωνία την τέταρτη έκδοσή του. Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο πρωταγωνιστής, να προστατέψει τον εαυτό του και την οικογένειά του από τους εχθρούς.
8. Team Fortress

Ε-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια FPS όλων των εποχών
Ένα ακόμα παιχνίδι που έχει εξελιχθεί σε κλασικό. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1996 κι έκτοτε έχει κερδίσει την εκτίμηση εκατομμυρίων παικτών σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η τρίτη του έκδοση θα κυκλοφορήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον Ιανουάριο του 2021.

Σε αυτό το παιχνίδι υπάρχουν 9 διαφορετικοί χαρακτήρες τους οποίους μπορεί να χειριστεί ο παίκτης και γίνονται ομαδικές «μάχες» σε πέντε διαφορετικά modes. Θυμίζει σε κάποια από αυτά το paintball!
7. Call of Duty

Ε-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια FPS όλων των εποχών
Ένα ακόμα παιχνίδι το οποίο προκάλεσε αίσθηση όταν κυκλοφόρησε το 2003. Γι’ αυτόν τον λόγο κι ακολούθησαν 15 εκδοχές του με πιο πρόσφατη αυτή που τέθηκε στη διάθεση του κοινού τον Οκτώβριο του 2019.

Το πρώτο Call of Duty είχε ως θέμα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τον παίκτη να έχει το ρόλο ενός στρατιώτη, όμως στη συνέχεια τα παιχνίδια καταπιάστηκαν και με άλλες κρίσιμες καμπές της ιστορίας. Από την Αρχαία Ρώμη μέχρι και τον πόλεμο του Βιετνάμ...
6. Half Life

Ε-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια FPS όλων των εποχών
Όταν κυκλοφόρησε το 1998 δεν ήταν πολλοί εκείνοι που πίστευαν ότι θα έχει τόσο μεγάλη επιτυχία. Έχει περάσει στην ιστορία ως ένα από τα κορυφαία παιχνίδια όλων των εποχών για την κατηγορία FPS και μάλιστα θεωρείται πρωτοπόρο για την εποχή του, βοηθώντας σημαντικά στην εξέλιξη του gameplay κι ανοίγοντας νέους ορίζοντες.

Η δεύτερη και τελευταία έκδοσή του μέχρι σήμερα κυκλοφόρησε το 2004. Η ιστορία αφορά τον φυσικό Γκόρντον Φρίμαν ο οποίος παγιδεύεται σε μία υπόγεια ερευνητική βάση έπειτα από ένα αποτυχημένο πείραμα και προσπαθεί να αποδράσει.
5. Left 4 Dead

Ε-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια FPS όλων των εποχών
Η εξάπλωση του κορωνοϊού το 2020 το έκανε πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά, καθώς η ιστορία του παιχνιδιού αφορά μία πανδημία με ιό ο οποίος όταν προσβάλει τους ανθρώπους, τους μεταμορφώνει σε ζόμπι. Τέσσερις επιζόντες προσπαθούν να αποφύγουν τις επιθέσεις που δέχονται και να παραμείνουν ασφαλείς.

Η πρώτη έκδοση του Left 4 Dead κυκλοφόρησε το 2008 κι ακολούθησε μία ακόμα, έναν χρόνο αργότερα. Οι φαν του περιμένουν ακόμα το τρίτο κομμάτι της σειράς...
4. Battlefield

Ε-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια FPS όλων των εποχών
Το όνομα του παιχνιδιού μαρτυρά περί τίνος πρόκειται. Ένα πεδίο μάχης δηλαδή. Το πολύ διάσημο βιντεοπαιχνίδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2002 και ονομαζόταν «Battlefield 1942». Αφορούσε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο παίκτης είχε τη δυνατότητα να ελέγξει έναν στρατιώτη σε μία ιστορική μάχη.

Ακολούθησαν άλλες 15 εκδοχές του παιχνιδιού το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές. Η τελευταία από αυτές κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2018.
3. Overwatch

Ε-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια FPS όλων των εποχών
Πρόκειται ένα παιχνίδι το οποίο προκάλεσε αίσθηση από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του το 2013. Ο παίκτης έχει δικαίωμα να επιλέξει έναν από τους ξεχωριστούς ήρωες που είναι διαθέσιμοι. Οι μάχες γίνονται ανάμεσα σε δύο ομάδες που αποτελούνται από έξι παίκτες και διαγωνίζονται σε αρκετούς διαφορετικούς χάρτες.

Θεωρείται ένα από τα πιο διάσημα παιχνίδια αυτή τη στιγμή στον πλανήτη κι ένα από τα πιο δημοφιλή E-Sports. Είναι χαρακτηριστικό προσφέρεται και για στοιχηματισμό.2. Doom

Ε-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια FPS όλων των εποχών
Θεωρείται ένα από τα κορυφαία παιχνίδια όλων των εποχών ανεξαρτήτως είδους. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1993 κι αμέσως κέρδισε τις εντυπώσεις. Βέβαια είχε κι αρκετούς εχθρούς στο παρελθόν λόγω των βίαιων εικόνων του. Παρ’ όλα αυτά παραμένει διάσημο.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος αφορά έναν πεζοναύτη ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με τέρατα και προσπαθεί να μην τους επιτρέψει να επιτεθούν στη γη. Η τελευταία έκδοσή του, το «Doom Eternal» κυκλοφόρησε στις 20/3/2020.
1. Counter Strike

Ε-Sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια FPS όλων των εποχών
Ακόμα κι εκείνοι που δεν το προτιμούν παραδέχονται ότι αποτελεί το κορυφαίο FPS βιντεοπαιχνίδι όλων των εποχών. Από το 1999 όταν και κυκλοφόρησε έγραψε τη δική του ιστορία και πλέον το Counter Strike: Global Offensive παίζεται από εκατομμύρια παίκτες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Παράλληλα έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές E-Sport και στο στοίχημα με τους παίκτες να το προτιμούν όλο και περισσότερο καθώς συνδυάζει την ασταμάτητη δράση με την αδρεναλίνη...


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.