Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

E-sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Fighting

E-sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Fighting

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Τα Esports πλέον έχουν μπει στις ζωές των περισσότερων ανθρώπων με την κατηγορία Fighting να αποτελεί μία από τις αγαπημένες των χρηστών.

Άλλωστε ο κάθε gamer έχει βρεθεί κάποια στιγμή με ένα χειριστήριο στο χέρι ή μπροστά σε ένα πληκτρολόγιο προσπαθώντας να εξουδετερώσει τον αντίπαλο του. Κατατάσσεται στις βασικές κατηγορίες βασικές κατηγορίες των Esports και κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος ακόμα και στο στοιχηματικό κομμάτι.

Το agones.gr σας παρουσιάζει τα 10 κορυφαία fighting games που έχουν εμφανιστεί σε όλες τις κονσόλες παιχνιδομηχανών.

Injustice


Πρόκειται για το νεότερο παιχνίδι της λίστας το οποίο όμως άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στους χρήστες. Ο πρώτος του τίτλος, το God Among Us κυκλοφόρησε από την Warner Bros. Interactive Entertainment το 2013 και κέρδισε την προτίμηση των παικτών. Τέσσερα χρόνια μετά κυκλοφόρησε το sequel, το Injustice 2 το οποίο ήταν ακόμα πιο βελτιωμένο σε όλους τους τομείς. Ο πρώτος τίτλος αποτέλεσε το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις τον μήνα τις κυκλοφορίας του στις ΗΠΑ, καθώς πουλήθηκαν 420 χιλ. αντίτυπα.

Στην ουσία πρόκειται για ένα fighting παιχνίδι με χαρακτήρας από το σύμπαν της DC. Με λίγα λόγια ο Μπάτμαν έρχεται αντιμέτωπος με τον Σούπερμαν και ο Άκουαμαν μπορεί να εξουδετερώσει ή και να νικηθεί από τον Τζόκερ.
E-sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Fighting

Killer Instict


Κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1994, μπαίνοντας ανάμεσα στο δίπολο του Mortal Kombat με το Street Fighter. Μπορεί ο πρώτος τίτλος να μην ήταν τόσο εντυπωσιακός ακολούθησαν όμως άλλοι δύο το Killer Instict 2 (1996) και Killer Instict 3 (2013) οι οποίοι και δικαίωσαν τις προσδοκίες. Τα πρώτα δύο αναπτύχθηκαν από τη Rare, ενώ το τρίτο που αποτελεί και την καλύτερη εκδοχή είχε ως δημιουργό του την Double Helix Games.

Σαν παιχνίδι πάντως έχει δανειστεί κάποιες κινήσεις οι οποίες μοιάζουν σε αυτές του Street Fighter ενώ κάποια "τελειωτικά" χτυπήματα θυμίζουν τεχνικές Mortal Kombat.
E-sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Fighting

Dead or Alive


Με έτος κυκλοφορίας το 1996 από την Temco το Dead or Alive αποτέλεσε την πρώτη προσπάθεια της Team Ninja, η οποία ήταν και η δημιουργός του παιχνιδιού, στο χώρο του fighiting. Επηρεασμένο από το Virtua Fighter του Sega το Dead or Alive πρωτοτύπησε για την εποχή του ειδικά σε θέματα γραφικών και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, βοηθώντας την Temco να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα που είχε.

Πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού ήταν μια γυναίκα, η Kasuimi που έψαχνε εκδίκηση από τον θείο της Raidou ο οποίος είχε αφήσει παράλυτο τον αδερφό της Hayate.

Η δημοφιλία του παιχνιδιού οδήγησε την Team Ninja στην κυκλοφορία άλλων 5 βασικών τίτλων μετά τον αρχικό, ενώ παράλληλα προχώρησε και στην δημιουργία κάποιων έξτρα τίτλων όπως ήταν το Dead or Alive 5 Ultimate και το Dead or Alive 5 Last Round.
E-sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Fighting

Virtua Fighter


Αποτελεί ένα από τα πιο πρωτοπόρα παιχνίδια της κατηγορίας του καθώς ήταν το πρώτο 3D fighting παιχνίδι όταν κυκλοφόρησε το 1993 από τη Sega. Αποτέλεσε στην ουσία τη βάση για κάθε παιχνίδι που χρησιμοποίησε το 3D στη συνέχεια ενώ πολλοί από τους τίτλους ήταν άκρως ρεαλιστικοί στο gameplay τους.

Πέρα από τον αρχικό τίτλο, στην αγορά βγήκαν ακόμα 4 sequel και αρκετές παραλλαγές του παιχνιδιού. Οι βασικοί χαρακτήρες του παιχνιδιού ήταν εννέα και εμφανίστηκαν σε όλους τους τίτλους των παιχνιδιών ενώ στον τελευταίο παρουσιάστηκαν συνολικά 20 χαρακτήρες.
E-sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Fighting

Soulcalibur


Ένα από τα πιο περίπλοκα και ιδιαίτερα παιχνίδια fighting της γενιάς του. Έκανε την εμφάνιση του με αυτόν τον τίτλο το 1998 και στην ουσία αποτέλεσε την εξέλιξη του Soul Edge που είχε κυκλοφορήσει το 1995. To Soulcalibur πήρε τον τίτλο του από το Soul Calibur, ένα θρυλικό όπλο το οποίο ήταν το αντίπαλο δέος του θρυλικού σπαθιού Soul Edge.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του παιχνιδιού ήταν το γεγονός πως ο κάθε παίκτης μπορούσε να χρησιμοποιήσει διάφορα όπλα όπως σπαθιά και τσεκούρια για να εξουδετερώσει τον αντίπαλο του, ενώ μπορούσε να κινήσει τον χαρακτήρα προς πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις και όχι μόνο προς τα μπροστά η προς τα πίσω όπως γινόταν μέχρι τότε.

Μετά το πρώτο Soulcalibur το 1998 κυκλοφόρησαν κατά σειρά τα Soulcalibur II (2002), Soulcalibur III (2005), Soulcalibur Legends (2007), Soulcalibur IV (2008), Soulcalibur: Broken Destiny (2009), Soulcalibur V (2012), Soulcalibur: Lost Swords και Soulcalibur: Unbreakable Soul (2014), Soulcalibur VI (2018).
E-sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Fighting

Super Smash Brosh


Κυκλοφόρησε το 1999 για το Nintendo 64 και συμπεριελάμβανε αρχικά οκτώ χαρακτήρες από παιχνίδια της Nintendo όπως ο Mario και ο Pikachu ενώ στη συνέχεια του παιχνιδιού μπορούσες να ξεκλειδώσεις ακόμα 4 μεταξύ των οποίων ο Luigi και ο Jigglypuff. Η τεράστια επιτυχία του στην Ιαπωνία οδήγησαν στην παγκόσμια κυκλοφορία του.

Πέρα από το single-player mode το παιχνίδι περιελάμβανε προφανώς και Versus Mode εκεί όπου δύο παίκτες μπορούσαν να έρθουν αντιμέτωποι. Νικητής της μονομαχίας αναδεικνυόταν αυτός που είχε τα περισσότερα KOs μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρόνο στη μία εκδοχή, ενώ στη δεύτερη όποιος παρέμενε με περισσότερες "ζωές" στο τέλος.

Ακολούθησαν το Super Smash Bros. Melee (2001) το οποίο συμπεριελάμβανε 26 χαρακτήρες, το Super Smash Bros. Brawl (2008) με 39 συνολικά χαρακτήρες και τελευταίο το Super Smash Bros. Ultimate (2018) στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι χαρακτήρες από όλους τους προηγούμενους τίτλους.
E-sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Fighting

Marvel vs Capcom


Κάποιοι από τους μεγαλύτερους ήρωες του σύμπαντος της Marvel έρχονται αντιμέτωποι με αυτούς από την Capcom,μίας ιαπωνικής εταιρίας ανάπτυξης και διανομής βιντεοπαιχνιδιών με κάποιους από τους πιο σημαντικούς τίτλους παιχνιδιών. Ο Wolverine αντιμετωπίζει τον Mega Man και ο Magneto προσπαθεί να βγάλει εκτός τον Μ. Bison σε ένα παιχνίδι με ωραίο gameplay και εντυπωσιακές κινήσεις.

Αρχικά εμφανίστηκε ο τίτλος X-Men vs. Street Fighter (1996) ο οποίος και περιείχε χαρακτήρες από τους X-men και το Street Fighter. Ένα χρόνο μετά ακολούθησε το Marvel Super Heroes vs. Street Fighter για να έρθει το 1998 το Marvel vs. Capcom: Clash of Super Heroes. Ένας από τους καλύτερους τίτλους της σειράς, το Marvel vs. Capcom 2: New Age of Heroes έκανε την εμφάνιση του το 2000 και χρειάστηκε να περάσουν 11 χρόνια για να κυκλοφορήσει το Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds Ultimate. Το 2012 βγήκε στην κυκλοφορία το Marvel vs. Capcom Origins ενώ τελευταίος τίτλος του παιχνιδιού ήταν το Marvel vs. Capcom: Infinite που κυκλοφόρησε το 2017.
E-sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Fighting

Mortal Kombat


Η εμφάνιση του Mortal Kombat το 1992 από τη Midway έφερε στην επιφάνεια την ωμότητα και την βιαιότητα που μέχρι στιγμής δεν είχε κάνει την εμφάνιση του στα fighting games. Το Street Fighter ήταν ο κυρίαρχος τίτλος μέχρι εκείνη την εποχή, με το Mortal Kombat να αμφισβητεί τα πρωτεία.

Η αρχική ιδέα των δύο δημιουργών του, του Ed Boon και John Tobias ήταν να κυκλοφορήσουν ένα fighting παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Jean-Claude Van Damme, κάτι τέτοιο όμως δεν ευδοκίμησε και έτσι "γεννήθηκε" το Mortal Kombat.

Το χαρακτηριστικό στοιχείο του τίτλου ήταν τα fatalities, δηλαδή τα τελειωτικά χτυπήματα με τα οποία κάποιος παίκτης εξουδετέρωνε τον αντίπαλο του. Το παιχνίδι έδινε την ευκαιρία στον παίκτη να "τελειώσει" τον αντίπαλο του μία χαρακτηριστική κίνηση, η οποία ήταν διαφορετική σε κάθε χαρακτήρα. Κεφάλια καρφωμένα σε παλούκια, χαρακτήρες πάνω σε καρφιά και άλλα διάφορα εμπλούτιζαν τον ωμό χαρακτήρα του παιχνιδιού.

Συνολικά κυκλοφόρησαν 24 τίτλοι παιχνιδιών Mortal Kombat, με τελευταίο το Mortal Kombat 11 το 2019.
E-sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Fighting

Tekken


Μία από τις πιο αγαπημένες σειρές των fighting games η οποία κυκλοφόρησε από την Namco και κέρδισε από την αρχή το ενδιαφέρον των παικτών. Ο πρώτος τίτλος κυκλοφόρησε το 1994 για να ακολουθήσουν στη συνέχεια άλλοι 6 βασικοί τίτλοι, καθώς και δύο Tekken Tag Tournament.

Οι χαρακτήρες των παιχνιδιών έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς στο κοινό. Paul, Eddy, Heihachi, Yoshimitsu,ο καθένας με τις χαρακτηριστικές του κινήσεις ήταν κάποιοι από τους χαρακτήρες που ξεχώρισαν στους περισσότερους τίτλους. Στο βασικό story mode του πρώτου παιχνιδιού όπου έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτοι οκτώ χαρακτήρες, διοργανώνονταν ένα τουρνουά μάχης όπου ο κάθε παίκτης είχε τους δικούς του προσωπικούς λόγους να συμμετάσχει σε αυτό.

Συνολικά η σειρά Tekken πούλησε 49 εκατ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, με το Tekken 3 να κρίνεται βάσει των πωλήσεων το πιο επιτυχημένο καθώς είχε να επιδείξει 8.9 εκατ. πωλήσεις.
E-sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Fighting

Street Fighter


Η ναυαρχίδα της Capcom και ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, τίτλος fighting game που έχουν κυκλοφορήσει. Το Street Fighter έκανε την εμφάνιση του το 1987 και πάνω σε αυτό στηρίχθηκαν πολλά από τα επόμενα fighting games που κυκλοφόρησαν. Συνολικά όλοι οι τίτλοι μέχρι το 2019 είχαν πουλήσει 44 εκατ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Αυτό που ξεχώρισε ήταν το Street Fighter II το οποίο πούλησε 15,5 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως και έκανε το παιχνίδι νούμερο 1 δύναμη στα fighting games. Οι χαρακτήρες της σειράς όπως ο Ryu και ο Ken αγαπήθηκαν από το κοινό, με τον τελικό "κακό" M.Bison να αποτελεί τον ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης Shadaloo.

Κυκλοφόρησαν 7 βασικοί τίτλοι στη σειρά και δεκάδες ακόμα spin off ενώ το 1994 βγήκε στους κινηματογράφους και η ομώνυμη ταινία, χωρίς είναι η αλήθεια μεγάλη επιτυχία.
E-sports: Τα 10 κορυφαία παιχνίδια Fighting
Αν διαλέξατε το αγαπημένο fighting game σας μπορείτε να μελετήσετε και τα 10 κορυφαία Sports παιχνίδια όλων των εποχών.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.