Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πότε ένα στοίχημα θεωρείται value bet

Πότε ένα στοίχημα θεωρείται value bet

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Η αξία στο στοίχημα, το λεγόμενο value bet, είναι από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που ακούει κάποιος στο χώρο του στοιχήματος. Παρόλα αυτά είναι αρκετοί εκείνοι που δε γνωρίζουν την ακριβή σημασία του.

Για να πούμε ότι ένα στοίχημα είναι value bet, θα πρέπει η πιθανότητα επιβεβαίωσης του στοιχήματος να είναι μεγαλύτερη από την πιθανότητα της απόδοσης.

Πως μετατρέπουμε τις αποδόσεις σε πιθανότητες

Κάθε απόδοση, κρύβει μία πιθανότητα η οποία υπολογίζεται αν διαιρέσουμε το 100 προς την απόδοση. Για παράδειγμα για να βρείτε την πιθανότητα στην απόδοση 2.00, κάνετε την πράξη 100/2.00 = 50% πιθανότητα. Αντίστοιχα, μια απόδοση 1.10 αντιστοιχεί σε 100/1.10= 90.9% πιθανότητα να επιβεβαιωθεί το σημείο

Πως βρίσκω value bet;

Το «κλειδί» της επιτυχίας στο στοίχημα είναι να βρίσκεις παιχνίδια που να έχουν στοιχηματική αξία. Αυτό συμβαίνει όταν ο bookmaker σου δίνει απόδοση που αντιστοιχεί σε πιθανότητα μικρότερη της πραγματικής. Ας δούμε το παράδειγμα με το στρίψιμο του νομίσματος. Βάσει του παραπάνω υπολογισμού, η σωστή απόδοση που αντιστοιχεί στα δύο ενδεχόμενα (κορώνα, γράμματα) είναι 2.00 αφού 100/2.00 = 50%΄

Ας πούμε ότι έχουμε 2 bookmakers που δίνουν αποδόσεις για το αν το νόμισμα δείξει κορώνα. Ο bookmaker A μας δίνει απόδοση 1.90 ενώ ο bookmaker B 2.10. Με τον παρακάτω τύπο μπορούμε να υπολογίζουμε αν ένα στοίχημα έχει value αξία:

Value bet= Πραγματική απόδοση να επιβεβαιωθεί το σημείο * Απόδοση > 100Είναι αυτονόητο ότι όσο μεγαλύτερο του 100 είναι το γινόμενο αυτό, τόσο πιο πολύ αξίζει η απόδοσή του.

Με βάση την προσφορά του bookmaker Α βλέπουμε ότι 50% * 1.90=0.95 <100, δεν υπάρχει καμία αξία σε αυτή την απόδοση

Με βάση την προσφορά του bookmaker B βλέπουμε ότι 50% * 2.10 = 105, άρα υπάρχει value αξία 5% σε αυτή την απόδοση

Πώς να βγάζετε τις δικές σας αποδόσεις

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά στο στοίχημα όσο στη ρίψη του νομίσματος. Και φυσικά αναφερόμαστε στον υπολογισμό της πραγματικής πιθανότητας. Σημαντικό σε αυτή την προσπάθεια είναι να γνωρίζετε καλά τα πρωταθλήματα στα οποία στοιχηματίζετε ώστε να έχετε ξεκάθαρη εικόνα για τη δυναμική των ομάδων, τη φόρμα τους, τις ιδιαίτερες συνθήκες κτλ. Στη συνέχεια, θα πρέπει πριν κοιτάξετε τις αποδόσεις ενός αγώνα να σκεφθείτε τις πιθανότητες επιβεβαίωσης του.

Για παράδειγμα, μελετάτε τον αγώνα Μπαρτσελόνα-Τσέλσι και θεωρείτε ότι το ποσοστό επιβεβαίωσης είναι 60% στον “1”, 25% στο “Χ” και 15% στο “2”. Στη συνέχεια υπολογίζετε το δικό σας σετ αποδόσεων (100/πιθανότητα επαλήθευσης).

Σύμφωνα με την παραπάνω εκτίμηση σας, oι «δίκαιες» αποδόσεις που θα έπρεπε να δίνουν οι στοιχηματικές πλατφόρμες είναι: 1.60 – 4.00 – 6.66.

Εάν ύστερα από τον υπολογισμό απόδοσης, βρείτε τη νίκη της Μπαρτσελόνα στο 1.50, σημαίνει ότι κατά τη γνώμη σας ο άσσος δεν έχει αξία. Αν τη βρείτε όμως στο 1.70 ή και στο 2.00 τότε το σημείο έχει αξία.

Πως βγάζουν τις αποδόσεις οι στοιχηματικές πλατφόρμες;

Οι στοιχηματικές πλατφόρμες με τη βοήθεια στατιστικού μοντέλου, αξιολογούν τις πιθανότητες επιβεβαίωσης κάθε σημείου. Λαμβάνουν υπόψη τις φόρμες των ομάδων, τα εντός/εκτός στατιστικά, την προϊστορία, τις απουσίες που μπορεί να υπάρχουν, τις ειδικές συνθήκες όπως κλίμα, κίνητρο, απλήρωτοι παίκτες κ.α, αλλά και τον καιρό. Αφού συγκεντρώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, διαμορφώνουν τις πιθανότητες που στη συνέχεια εκφράζονται σε αποδόσεις και πριν βγει το σετ αφαιρείται το ποσοστό της γκανιότας.

Εν κατακλείδι

Το κυνήγι αποδόσεων δεν είναι εύκολο και απαιτεί χρόνο, μεγάλη υπομονή, σωστές πληροφορίες και πολύ καλή γνώση του πρωταθλήματος στο οποίο στοιχηματίζουμε. Για να μπορεί κάποιος μακροχρόνια να είναι κερδισμένος θα πρέπει να επενδύει τα χρήματα του σε στοιχήματα τα οποία είναι value bet.

Το αν ένα στοίχημα είναι value bet ή όχι, είναι προσωπική μας εκτίμηση και μπορεί εμείς να κάνουμε λάθος στην απόδοση και όχι οι στοιχηματικές πλατφόρμες. Άλλος βγάζει πιθανότητες επαλήθευσης δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στην προϊστορία, άλλος στη φόρμα και άλλος στην απουσία ενός παίκτη που κατά τη γνώμη του θα επηρεάσει σημαντικά την απόδοση μιας ομάδας. Το μεγάλο ιστορικό των στοιχημάτων είναι αυτό που θα μας δείξει αν η δουλειά που κάνουμε είναι σωστή ή λάθος.

Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πως τα μεγάλα φαβορί σπάνια δίνουν value bets διότι οι στοιχηματικές πλατφόρμες γνωρίζουν ότι η «μάζα» θα ποντάρει πάνω τους. Συνήθως οι περισσότερες ευκαιρίες εμφανίζονται στα early odds, στις πλατφόρμες που βγάζουν πρώτες τις αποδόσεις αρκετές ημέρες πριν τον αγώνα. Επίσης, περισσότερα «λάθη» στα σετ αποδόσεων παρατηρούνται συνήθως σε λιγότερο δημοφιλή πρωταθλήματα

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.