Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Fantasy Sports: Τα πιο διάσημα πρωταθλήματα

Fantasy Sports: Τα πιο διάσημα πρωταθλήματα

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Τα Fantasy Sports ανθίζουν τα τελευταία χρόνια και οι φαν του αθλητισμού οι οποίοι δημιουργούν τις δικές τους ομάδες και συμμετέχουν σε πρωταθλήματα γίνονται ολοένα και περισσότεροι.

Το agones.gr σας παρουσίασε ήδη όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Fantasy Sports , ενώ σας έδωσε και ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να παίζετε.

Ποιες είναι όμως αυτές οι λίγκες οι οποίες είναι περισσότερο δημοφιλείς στον πλανήτη; Τα Fantasy Sports ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ και όπως είναι λογικό στην άλλη όχθη του Ατλαντικού είναι περισσότερο... μυημένοι και μάλιστα έχει χτιστεί μία ολόκληρη βιομηχανία γύρω από αυτά...

Ωστόσο, όσο κυλούν τα χρόνια και με την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει η ανάπτυξη της τεχνολογίας και το ίντερνετ, τα Fantasy Sports μπαίνουν στα σπίτια των ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν -χωρίς κόστος στις περισσότερες περιπτώσεις- τις δικές τους ομάδες και να προσπαθήσουν να διακριθούν και να κερδίσουν δώρα, αν τερματίσουν στις πρώτες θέσεις.

Πλέον πάντως για όποιον επιθυμεί υπάρχει και η δυνατότητα της δημιουργίας ομάδας στη στοιχηματική πλατφόρμα του Stoiximan και του ανταγωνισμού με άλλους χρήστες, σε μία αναμφίβολα πρωτοποριακή κίνηση.

Το agones.gr σας παρουσιάζει τα 10 πιο διάστημα πρωταθλήματα στα Fantasy Sports:
Fantasy Sports: Τα πιο διάσημα πρωταθλήματα

10. Tennis Fantasy League

Αποτελεί ένα από τα τελευταία αθλήματα που μπήκαν στον κόσμο των Fantasy Sports. Από τον Ιανουάριο του 2017 δημιουργήθηκε η σχετική λίγκα και ο παίκτης που θέλει να συμμετέχει πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα. Να επιλέξει τους τενίστες και τις τενίστριες οι οποίοι θα αποτελέσουν την ομάδα του σε τουρνουά και στη συνέχεια συγκεντρώνει βαθμούς με βάση την πορεία του καθενός και της καθεμιάς ξεχωριστά. Οι περιορισμοί δίνονται από τους διοργανωτές του Fantasy League.

Συνήθως αφορούν συγκεκριμένο αριθμό αθλητών που θα πρέπει να έχει και φυσικά δεν είναι εφικτό να έχει κάποιος στο ρόστερ του, όλους εκείνους οι οποίοι βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις της κατάταξης. Το τένις είναι ένα άθλημα με μεγάλο κοινό κι έτσι αρκετά γρήγορα έγινε διάσημη και η λίγκα του στο Fantasy.

Fantasy Sports: Τα πιο διάσημα πρωταθλήματα
9. PGA Tour Fantasy League

Είναι πιθανότατα το άθλημα από το οποίο ξεκίνησαν τα Fantasy Sports, καθώς για πρώτη φορά ένα είδος «Roto», όπως ονομάζεται αλλιώς, είχε κάνει την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘50. Η Fantasy League διεξάγεται υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (PGA) και είναι αρκετά δημοφιλής.

Σε όλα τα επίσημα αναγνωρισμένα τουρνουά (από το US Open που αποτελεί τη «ναυαρχίδα» μέχρι και τα πιο μικρά) που διεξάγονται, μπορεί ο παίκτης να επιλέξει τους δικούς του γκόλφερς κι ανάλογα με την πορεία τους, στο τέλος της διοργάνωσης προστίθενται οι πόντοι τους. Με βάση το σύστημα που υπάρχει στο συγκεκριμένο άθλημα, όποιος έχει τους λιγότερους πόντους, είναι ο νικητής.

Fantasy Sports: Τα πιο διάσημα πρωταθλήματα
8. Europa League Fantasy League

Η UEFA έχει μπει εδώ και πολλά χρόνια στον κόσμο των Fantasy Sports. Η δεύτερη τη τάξει κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση είναι αρκετά δημοφιλής μεταξύ των παικτών. Το ποδόσφαιρο παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι μέσω του παιχνιδιού αυτού καταφέρνουν να πάρουν τον αγαπημένο τους ρόλο, αυτόν του προπονητή.

Οι πολλοί σύλλογοι που λαμβάνουν μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση βοηθούν στη συμμετοχή ακόμα περισσότερων παικτών, ενώ το γεγονός ότι ξεπηδούν και διακρίνονται αρκετοί νέοι παίκτες, αλλά και ομάδες-εκπλήξεις, καθιστούν τη συγκεκριμένη λίγκα ακόμα πιο απρόβλεπτη κι ενδιαφέρουσα. Κάθε χρόνο παρουσιάζεται αύξηση των ανθρώπων οι οποίοι επιλέγουν να παίξουν στο Europa League και οι υπηρεσίες βελτιώνονται συνεχώς. Όποιος θέλει να παίξει, φτιάχνει την ομάδα του με συγκεκριμένο μπάτζετ και στη συνέχεια μπορεί να κάνει συγκεκριμένο αριθμό αλλαγών πριν από κάθε αγωνιστική.

Fantasy Sports: Τα πιο διάσημα πρωταθλήματα
7. EuroLeague Fantasy League

Η Ευρωλίγκα αποτελεί μία από τις καλύτερα οργανωμένες λίγκες του κόσμου στον τομέα των Fantasy Sports. Σε άλλα ζητήματα η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τον συγκεκριμένο τομέα όπου παρουσιάζει εξαιρετική εικόνα και γι’ αυτόν το λόγο πάρα πολλοί συνδρομητές δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στη EuroLeague Fantasy League.

Ο παίκτης που θα θελήσει να παίξει, θα πρέπει να φτιάξει την ομάδα του με βάση το συγκεκριμένο μπάτζετ που θα έχει και το οποίο δεν του επιτρέπει σε καμία περίπτωση να γεμίσει με αστέρες. Πριν από κάθε αγωνιστική μπορεί να προχωρήσει σε συγκεκριμένο αριθμό αλλαγών, ενώ ανάλογα με τις αποδόσεις των παικτών αλλάζει και η τιμή τους στο «χρηματιστήριο» της Fantasy League. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι νικητές της λίγκας κερδίζουν εισιτήρια για το Final 4 της διοργάνωσης...

Fantasy Sports: Τα πιο διάσημα πρωταθλήματα
6. Champions League Fantasy League

Αποτελεί το μεγάλο «αδερφάκι» του Europa League και είναι σαφώς μία πιο διάσημη λίγκα. Οι κορυφαίοι των κορυφαίων παίζουν στο UEFA Champions League τόσο στο γήπεδο όσο και στα Fantasy Sports. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, καθώς οι έμπειροι παίκτες κονταροχτυπιούνται με τους πιο νέους που ψάχνουν την έκπληξη.

Κι εδώ ο παίκτης δημιουργία μία ομάδα με συγκεκριμένο μπάτζετ και πριν την έναρξη κάθε αγωνιστικής έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε αλλαγές. Φυσικά πιο κερδισμένοι είναι εκείνοι οι οποίοι ασχολούνται με την ομάδα τους τακτικά, αλλά κι εκείνοι οι οποίοι κατορθώνουν να ανακαλύπτουν «λαβράκια» σε προνομιακές τιμές, ή παίκτες οι οποίοι πραγματοποιούν το ξεπέταγμά τους. Συχνά-πυκνά τα δώρα για τους νικητές αφορούν και εισιτήρια για τον τελικό της διοργάνωσης.

Fantasy Sports: Τα πιο διάσημα πρωταθλήματα
5. NHL Fantasy League

Στην Ευρώπη δεν είναι τόσο διαδεδομένο άθλημα και παίζεται κυρίως στις χώρες της Σκανδιναβίας και στη Ρωσία. Παρ’ όλα αυτά το χόκεϊ επί πάγου είναι εξαιρετικά δημοφιλές τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά, με αποτέλεσμα και τα πρωταθλήματα Fantasy να είναι πολύ διάσημα και να συμμετέχουν σε αυτά εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο σκοπός παραμένει ο ίδιος με τα υπόλοιπα αθλήματα. Ο παίκτης δημιουργεί το ρόστερ της αρεσκείας του. Στόχος του είναι να μαζέψουν οι αθλητές που έχει επιλέξει περισσότερους πόντους στο σύνολο από την αντίπαλη ομάδα. Οι λίγκες συνήθως αποτελούνται από οκτώ έως δώδεκα ομάδες. Το εντυπωσιακό στο χόκεϊ -όπως και στα υπόλοιπα αθλήματα των ΗΠΑ και του Καναδά- είναι ότι γίνεται κανονικά ντραφτ και οι χρήστες καλούνται να κάνουν τις κατάλληλες επιλογές όταν έρχεται η σειρά τους, γεγονός που κάνει την εμπειρία ακόμα πιο διασκεδαστική.

Fantasy Sports: Τα πιο διάσημα πρωταθλήματα

4. Premier League Fantasy League

Η Μεγάλη Βρετανία αποτελεί παραδοσιακά μία χώρα στην οποία οι άνθρωποι αγαπούν το στοίχημα και τους αρέσει να ποντάρουν σε οτιδήποτε είναι διαθέσιμο. Τα Fantasy Sports αντιμετωπίζονται κατά τέτοιο τρόπο, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται να δημιουργούν ομάδες και να εκτελούν χρέη προπονητή στο φανταστικό τους σύνολο.

Το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης -η Πρέμιερ Λιγκ είναι κατά γενική ομολογία το καλύτερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον πλανήτη-, οι πολλοί αγώνες, αλλά και οι αρκετές εκπλήξεις την κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, με αποτέλεσμα να μην περιορίζεται στα σύνορα της Αγγλίας. Φίλοι του ποδοσφαίρου απ’ όλο τον κόσμο δημιουργούν τις δικές τους ομάδες και παλεύουν για να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους. Είναι τόσο δημοφιλής η λίγκα αυτή που υπάρχει μεγάλο ποσοστό χρηστών από τις ΗΠΑ, που ως γνωστόν δεν έχουν ιδιαίτερη αγάπη για τo soccer όπως το αποκαλούν.

Fantasy Sports: Τα πιο διάσημα πρωταθλήματα
3. NBA Fantasy League

Το μότο «όποιος αγαπάει το ΝΒΑ αγαπάει και το Fantasy» δεν περιγράφει ακριβώς την πραγματικότητα, όμως η αλήθεια είναι ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη για τα Fantasy Sports. Όλο και περισσότεροι φίλοι της πορτοκαλί μπάλας δημιουργούν τις δικές τους ομάδες ψάχνοντας τη διάκριση στη δική τους λίγκα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία των ΗΠΑ έχουν τις δικές τους εφαρμογές για το ΝΒΑ Fantasy, ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει μία τέτοια και η επίσημη ιστοσελίδα της λίγκας. Κάθε χρήστης δημιουργεί τη δική του ομάδα μέσα από τη διαδικασία του ντραφτ όπως και στην πραγματικότητα ενώ επιτρέπονται και οι ανταλλαγές παικτών μεταξύ των ομάδων. Μετά το φινάλε της κανονικής περιόδου του παιχνιδιού ακολουθούν και πλέι οφ μέσω των οποίων αναδεικνύεται ο πρωταθλητής.

Fantasy Sports: Τα πιο διάσημα πρωταθλήματα
2. MLB Fantasy League

Πολλοί το χαρακτηρίζουν «βαρετό» και δεν καταλαβαίνουν για ποιο λόγο έχει τόσους οπαδούς στις ΗΠΑ και γενικότερα στη Βόρεια Αμερική. Ειδικά στην Ευρώπη, ελάχιστοι είναι εκείνοι οι οποίοι ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο άθλημα και το παρακολουθούν στενά. Παρ’ όλα αυτά το μπέιζμπολ διαθέτει πολύ μεγάλο κοινό και το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, ακόμα και για τις Fantasy Leagues του.

Αποτελεί το άθλημα στο οποίο παίζονται τα περισσότερα χρήματα σε ομάδες Fantasy, καθώς είναι λιγοστοί εκείνοι που παίζουν για τη χαρά του παιχνιδιού. Υπάρχουν αρκετές λίγκες και διαφορετικά συστήματα διεξαγωγής πρωταθλημάτων που αφορούν την επαγγελματική λίγκα του μπέιζμπολ.

Fantasy Sports: Τα πιο διάσημα πρωταθλήματα
1. NFL Fantasy League

Είναι με διαφορά το πιο αναπτυγμένο άθλημα στα Fantasy Sports κι αυτό δεν αμφισβητείται ακόμα κι από τους μεγάλους εχθρούς του. Το αμερικάνικο ποδόσφαιρο αποτελεί κι αυτό ένα άθλημα που δεν έχει πάρα πολλούς fans μακριά από τη Βόρεια Αμερική, αν και η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η δημοφιλία του και στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα στα τέσσερα παιχνίδια που διεξάγονται κάθε χρόνο στο «Γουέμπλει», τα εισιτήρια να γίνονται ανάρπαστα.

Ο χρήστης και σε αυτήν την περίπτωση εκτελεί χρέη τζένεραλ μάνατζερ και διευθυντή δημιουργώντας μέσω ντραφτ το ρόστερ της ομάδας του. Υπάρχουν τόσες παραλλαγές στις λίγκες που υπάρχουν 13 διαφορετικές κατηγορίες πρωταθλημάτων, η καθεμία με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον αποτελεί και το πλήθος εκπομπών που υπάρχουν, οι οποίες ασχολούνται αποκλειστικά με τους πόντους που συγκεντρώνουν οι αθλητές των ομάδων για το Fantasy!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι επειδή κάθε ομάδα έχει ενεργό ρόστερ 53 παικτών, στις περισσότερες κατηγορίες των λιγκών, οι χρήστες διαλέγουν αθλητές για την επίθεσή τους και μία ολόκληρη ομάδα για την άμυνά τους.

Μπορείτε πάντοτε να ενημερωθείτε για όλα όσα πρέπει να ξέρετε γύρω από τα Fantasy Sports αλλά και τις απαραίτητες συμβουλές για το πως παίζονται.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.