Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τι είναι Ευρωπαϊκό Χάντικαπ στο στοίχημα;

Τι είναι Ευρωπαϊκό Χάντικαπ στο στοίχημα;

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Το Ευρωπαϊκό Χάντικαπ είναι μια αρκετά δημοφιλής αγορά στο στοίχημα. Σε αυτού του είδος το στοίχημα, η μία από τις δύο ομάδες έχει ακέραιο πλεονέκτημα (γκολ, πόντοι κτλ) και η άλλη ακέραιο μειονέκτημα. Η διαφορά που παρατηρείται σε σχέση με το Ασιατικό Χάντικαπ είναι ότι έχουμε τρία πιθανά αποτελέσματα, καθώς προσφέρεται και η ισοπαλία.

Όπως και σε όλα τα είδη χάντικαπ, η ομάδα που έχει το πλεονέκτημα (+1, +2 κτλ) θα πρέπει να το υπερασπιστεί ώστε το στοίχημα να επιβεβαιωθεί. Στον αντίποδα, η ομάδα που έχει το μειονέκτημα, θα πρέπει να το υπερκαλύψει.

Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι μία ομάδα ποδοσφαίρου που έχει -1 χάντικαπ, είναι σαν να ξεκινάει το παιχνίδι έχοντας δεχτεί ένα γκολ. Αντίστοιχα, μια ομάδα που έχει +1 χάντικαπ, είναι σαν να ξεκινάει το παιχνίδι με υπέρ της 1-0.

Όπως γίνεται ευκόλως κατανοητό, το μειονέκτημα τοποθετείται συνήθως στην ομάδα που είναι ξεκάθαρο φαβορί, ώστε να ανέβει η απόδοση της και το παιχνίδι να είναι πιο ενδιαφέρον στοιχηματικά.

Πάμε να δούμε και ένα παράδειγμα με αποδόσεις. Στον αγώνα Σμόλεβιτσι – Ντιναμό Μινσκ έχετε το παρακάτω σετ αποδόσεων:
Τι είναι Ευρωπαϊκό Χάντικαπ στο στοίχημα;
Εάν στον αγώνα μεταξύ αυτών των ομάδων, επιλέξετε:

  • Σμολέβιτσι (+1): Για να κερδίσετε, θα πρέπει το παιχνίδι να λήξει ισόπαλο ή να κερδίσει η Σμολέβιτσι με οποιοδήποτε σκορ
  • Ισοπαλία (-1): Για να κερδίσετε, θα πρέπει η Σμολέβιτσι να κερδίσει με ακριβώς ένα γκολ διαφορά (πχ. 1-0, 2-1 κοκ)
  • Ντιναμό Μινσκ (-1): Για να κερδίσετε, θα πρέπει η Ντιναμό Μινσκ να κερδίσει με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά (π.χ. 0-2, 1-3, κοκ)

Γενικά, για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα στο Ευρωπαϊκό Χάντικαπ αρκεί να προσθέσετε στο τελικό σκορ, το ή τα γκολ για την ομάδα που έχει το ακέραιο προβάδισμα (χάντικαπ).

Παραλλαγές στοιχημάτων με Ευρωπαϊκό Χάντικαπ


Η συνηθέστερη μορφή Ευρωπαϊκού Χάντικαπ είναι με line +1/-1. Ωστόσο σε πολλές στοιχηματικές πλατφόρμες θα βρείτε στοιχήματα με διαφορετικά line. Μερικά από αυτά είναι τα εξής:

  • Ευρωπαϊκό Χάντικαπ +2/-2, +3/-3, +4/-4 κλπ
  • Ευρωπαϊκό Χάντικαπ 1ου ημιχρόνου
  • Ευρωπαϊκό Χάντικαπ 2ου ημιχρόνου

Παραπάνω, σχολιάσαμε ότι το μειονέκτημα πηγαίνει κυρίως στην ομάδα που είναι το φαβορί ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον. Σκεφτείτε για παράδειγμα έναν αγώνα Γερμανία – Σαν Μαρίνο. Ο άσος σπάνια θα προσφερθεί πάνω από 1.03. Ωστόσο αν στην Γερμανία μπει χάντικαπ -3, τότε η απόδοση του άσου θα αυξηθεί.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου το μειονέκτημα πηγαίνει στην ομάδα που είναι το αουτσάιντερ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, που προσφέρονται ως εναλλακτικά στοιχήματα με Ευρωπαϊκό Χάντικαπ, οι πιθανότητες το αουτσάιντερ να κερδίσει και να υπερκαλύψει το μειονέκτημα, είναι μικρές, εξ ου και οι πολύ μεγάλες αποδόσεις.
Τι είναι Ευρωπαϊκό Χάντικαπ στο στοίχημα;

Πότε επιλέγουμε ευρωπαϊκό χάντικαπ


Το ευρωπαϊκό χάντικαπ επιλέγεται συνήθως για μεγάλα φαβορί, ομάδες που έχουν μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, ώστε να αυξήσουμε την απόδοση σε ενδεχόμενο νίκης, πάντα με το ανάλογο ρίσκο. Ας δούμε συνοπτικά τις συνηθέστερες περιπτώσεις που οι παίκτες διαλέγουν ευρωπαϊκό χάντικαπ:

  • Ανάμεσα σε δύο ομάδες με σημαντική διαφορά δυναμικότητας
  • Όταν η γηπεδούχος είναι πιο ισχυρή από τη φιλοξενούμενη και η τελευταία έχει αδυναμία στα εκτός έδρας παιχνίδια, με κακή αμυντική επίδοση και αδυναμία στο σκοράρισμα.
  • Σε ομάδες που είναι αρκετά επιθετικές και αντιμετωπίζουν αντίπαλο με κακή αμυντική επίδοση.
  • Αν μια ομάδα-φαβορί θέλει να «ξεσπάσει» από ένα ή διαδοχικά άσχημα αποτελέσματα
  • Αν θέλουμε να κυνηγήσουμε μια έκπληξη, πηγαίνοντας «κόντρα» στο χάντικαπ για ομάδα που βρίσκεται σε κακή φόρμα, έχει εσωτερικά προβλήματα κτλ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.