Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πτώση Αποδόσεων στο στοίχημα

Πτώση Αποδόσεων στο στοίχημα

Συντάκτης: Agones team
Agones team
Η πτώση αποδόσεων δείχνει την τάση που κινείται η στοιχηματική αγορά σε έναν αγώνα. Παρακάτω αναλύουμε τους λόγους πίσω από αυτές τις μεταβολές αλλά και τον βέλτιστο τρόπο αξιοποίησης τους.

Γιατί πέφτουν οι αποδόσεις στο στοίχημα;

Άνιση κατανομή του τζίρου: Όταν ένα σημείο δέχεται αρκετό ποντάρισμα, τότε η απόδοση υποχωρεί όσο χρειαστεί μέχρι να ισορροπήσει σε μια δίκαιη τιμή και να αποθαρρύνει τους υπόλοιπους να την επιλέξουν. Οι μπουκ παίζουν πάντα με τη γκανιότα και γι΄αυτό και φροντίζουν να αλλάζουν τις αποδόσεις ανάλογα με τα πονταρίσματα που δέχεται κάθε παιχνίδι. Ρίχνουν την απόδοση σε ένα σημείο το οποίο έχει δεχτεί αρκετό ποντάρισμα, για παράδειγμα ένα over, ώστε να προστατεύσουν ενδεχόμενες απώλειες και παράλληλα ανεβάζουν την απόδοση του under προκειμένου να την κάνουν πιο ελκυστική για τον παίκτη και να ισοσκελίσουν το ποντάρισμα και στα δύο σημεία.

Ειδησεογραφία: Ανακοίνωση αποστολής ομάδας με αρκετές απουσίες βασικών παικτών, μια πληροφορία της τελευταίας στιγμής για τραυματισμό ή επιστροφή σημαντικού παίκτη, απόλυση προπονητή λίγες μέρες πριν το παιχνίδι, τσακωμός μεταξύ των παικτών στην προπόνηση, ταλαιπωρία στο ταξίδι, βαθμολογικό κίνητρο (ή έλλειψη) που προκύπτει σε ματς έπειτα από αποτελέσματα άλλων αγώνων, έκτακτες καιρικές συνθήκες κ.α., είναι γεγονότα που λαμβάνουν υπόψη οι μπουκ με αποτέλεσμα να αλλάξουν τις αποδόσεις στο σετ.

Early Odds/Λάθος αρχική εκτίμηση των μπουκ: Μεγάλες αλλαγές παρατηρούνται συνήθως στις πλατφόρμες στοιχηματος που ανοίγουν αποδόσεις αρκετές μέρες πριν το παιχνίδι, όπως και στα λιγότερο δημοφιλή πρωταθλήματα, όπου υπάρχει μικρότερη πληροφόρηση και ως εκ τούτου μεγαλύτερη πιθανότητα για λανθασμένη αρχική εκτίμηση του μπουκ.Η επιρροή των tipsters: Υπάρχει πολύς κόσμος που ακολουθεί και εμπιστεύεται συγκεκριμένους επαγγελματίες στον χώρο του στοιχήματος. Αν λοιπόν ένας γνωστός tipster ή ειδικός προτείνει ένα ματς που εκτιμά πως υπάρχει αξία, ενδέχεται αρκετός κόσμος να ακολουθήσει και να ποντάρει μαζικά στο συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα να οδηγήσει στην πτώση της απόδοσης.

Χειραγώγηση αγοράς από κερδοσκόπους: Υπάρχουν περιπτώσεις όπου συνδικάτα παικτών θέλουν να οδηγήσουν το τζίρο σε συγκεκριμένα σημεία, προκειμένου να ρίξουν την απόδοση σε ένα σημείο και να εκμεταλλευτούν την άνοδο στα άλλα δύο.

Μια πληροφορία για χειραγώγηση αγώνα ενδέχεται να οδηγήσει μια στοιχηματική πλατφόρμα σε αλλαγή στο σετ αποδόσεων ή και στο κλείδωμα του αγώνα. Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι μια πτώση απόδοσης οφείλεται σε ποικίλους λόγους που αναλύθηκαν παραπάνω και είναι λάθος το σκεπτικό ότι η απόδοση υποχώρησε επειδή το παιχνίδι είναι στημένο.

Τι πρέπει να προσέχουμε

Όταν μελετάμε τις πτώσεις, είναι σημαντικό να προσέχουμε σε πόσες στοιχηματικές πλατφόρμες έπεσε η απόδοση, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική εικόνα για την τάση της αγοράς. Παράλληλα θα πρέπει να μπορούμε να αξιολογήσουμε πότε μια πτώση απόδοσης έχει αξία. Για παράδειγμα αν μια απόδοση πέσει από το 2.60 στο 2.40 δε θεωρείται σημαντική πτώση. Αντίθετα, αν μια απόδοση από το 2.60 γυρίσει σε φαβορί στο 1.70, τότε αξίζει να ρίξουμε προσοχή. Σε αποδόσεις έως 2.00, σημαντική πτώση θεωρείται αυτή των 0.30 μονάδων και πάνω, ενώ σε αποδόσεις από 2.01 έως 3.00 αξίζει να δώσουμε προσοχή σε πτώση 0.40-0.50 μονάδων και πάνω. Σε αποδόσεις από 3.01 έως 5.00 σημαντική θεωρείται η πτώση 1 μονάδας και πάνω, ενώ σε μεγαλύτερες αποδόσεις η πτώση θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλη για να θεωρηθεί σημαντική.

Πτώση αποδόσεων δε σημαίνει και επιβεβαίωση

Σε καμία περίπτωση μια πτώση αποδόσεων σε ένα σημείο δε σημαίνει και επιβεβαίωση του. Όπως προαναφέρθηκε, η πτώση αποδόσεων δείχνει την τάση που κινείται η στοιχηματική αγορά και είναι καλή ως γενική πληροφορία. Αν για παράδειγμα, κάνοντας τη μελέτη μας καταλήξουμε στην απόφαση να ποντάρουμε σε ένα σημείο και στη συνέχεια παρατηρήσουμε ότι το αντίθετο σημείο έχει πάρει την κατιούσα, τότε ίσως κάτι να ξέφυγε από την προσοχή μας.

Συμπερασματικά, μπορεί να αποβεί χρήσιμο στη στοιχηματική μελέτη να έχουμε μία επαφή με τους τζίρους και την πτώση αποδόσεων, να ξέρουμε τι παίζει ο περισσότερος κόσμος, να εκτιμούμε πότε είναι σημαντική μια μεταβολή κι αν μπορούμε να διερευνήσουμε το γιατί συμβαίνει αυτό.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βλέπετε την πτώση αποδόσεων σε όλους τους σημαντικούς αγώνες της ημέρας καθώς και τους τζίρους.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.