Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Το προφίλ της Νότιας Κορέας

Το προφίλ της Νότιας Κορέας

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/6/2018 18:33
Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το agones.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τις 32 ομάδες που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της Ρωσίας.

Γράφει ο Κώστας Καραγιαννόπουλος

Παρότι προβλημάτισε με τις εμφανίσεις της στα προκριματικά, πήρε το εισιτήριο για τα τελικά της Ρωσίας και θα δώσει το «παρών» σε Μουντιάλ για 9η σερί φορά. Ο Ούλι Στίλικε αντικαταστάθηκε δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των προκριματικών από τον γηγενή Σιν Τάε Γιονγκ, ο οποίος όμως δεν έχει μπορέσει μέχρι στιγμής να αντιστρέψει την κατάσταση.

Τα σενάρια που ήθελαν τον Γκους Χίντινκ να αναλαμβάνει την ομάδα δεν επιβεβαιώθηκαν και οι «Taegeuk Warriors» θα πορευτούν στο Μουντιάλ με τον άπειρο Ν. Κορεάτη τεχνικό. Γι’ αυτό το λόγο η Ομοσπονδία έφερε στον πλάι του τον Τόνι Γκράντε, άλλοτε βοηθό προπονητή της Ρεάλ και της Εθνικής Ισπανίας. Οι προσδοκίες δεν είναι μεγάλες και οι Ασιάτες, που έχουν «χτυπηθεί» από προβλήματα τραυματισμών, ελπίζουν πολλά στην ταχύτητα, τη φυσική τους κατάσταση και την ποιότητα του Σον Χιουνγκ-Μιν.

Ιστορία στο Μουντιάλ:


Το προφίλ της Νότιας Κορέας
Με 10 παρουσίες σε Μουντιάλ (9 συνεχόμενες) είναι με διαφορά η ασιατική ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στο θεσμό. Κορυφαία της επίδοση είναι η παρουσία στα ημιτελικά στη διοργάνωση του 2002, όπου ήταν οικοδέσποινα.

Βέβαια η πορεία της μέχρι τα ημιτελικά επισκιάστηκε από ευνοϊκά και πολλές φορές προκλητικά σφυρίγματα των διαιτητών, τόσο εις βάρος της Ιταλίας στη φάση των «16» (2-1 στην παράταση) όσο και της Ισπανίας στα προημιτελικά (5-3 στα πέναλτι). Στα ημιτελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γερμανίας (0-1), ενώ ηττήθηκε και στο μικρό τελικό από την Τουρκία (2-3).

Έκανε ντεμπούτο στο θεσμό στη διοργάνωση του 1954 όπου αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων με δύο συντριβές από Ουγγαρία (0-9) και Τουρκία (0-7). Επέστρεψε σε Μουντιάλ το 1986 όπου ήταν ανταγωνιστική αλλά δεν είχε τύχη σε όμιλο με Ιταλία, Αργεντινή και Βουλγαρία. Ακολούθησαν άλλες τρεις σερί παρουσίες σε τελικές φάσεις όπου δεν κατάφερε να πάρει νίκη.

Το 2006 άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, αποσπώντας ισοπαλία (1-1) από την μετέπειτα φιναλίστ Γαλλία, ωστόσο έχασε την πρόκριση για ένα βαθμό. Στα γήπεδα της Ν. Αφρικής το 2010 κέρδισε με 2-0 την Ελλάδα και μετά το ισόπαλο 2-2 με τη Νιγηρία πήρε την πρόκριση για τους «16», όπου ηττήθηκε με 2-1 από την Ουρουγουάη. Στο τελευταίο Μουντιάλ, δεν κατάφερε να πάρει νίκη σε όμιλο με Βέλγιο, Αλγερία και Ρωσία και τερμάτισε στην τελευταία θέση.

Πως προκρίθηκε:


Έδειξε τάσεις αυτοχειρίας αλλά πήρε την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική σε όμιλο με Ιράν, Συρία, Ουζμπεκιστάν, Κίνα και Κατάρ. Τερμάτισε στην 2η θέση με -7 από το πρωτοπόρο Ιράν και μόλις στο +3 από την… 5η Κίνα.

Τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες (11-10 τέρματα) ο απολογισμός της. Για να φτάσει στον τελικό γύρο χρειάστηκε πρώτα να τερματίσει πρώτη σε όμιλο με Λίβανο, Κουβέιτ, Μιανμάρ και Λάος, κάνοντας το 8x8 με 27-0 τέρματα.

Ωστόσο, στον τελικό γύρο τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα. Τέσσερις νίκες σε δέκα ματς και συγκομιδή δύο βαθμών στα πέντε τελευταία παιχνίδια την έφεραν μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού. Την τελευταία αγωνιστική ήθελε νίκη στο Ουζμπεκιστάν για να πάρει την πρόκριση, ωστόσο το 0-0 την ανάγκασε να παρακολουθεί με αγωνία τα τελευταία λεπτά στο Ιράν-Συρία για να μάθει αν θα πάρει το εισιτήριο. Γνώρισε ήττες-σοκ από Κίνα (0-1 εκτός) και Κατάρ (2-3 εκτός), ενώ δεν κέρδισε το Ιράν (0-0 εντός, 0-1 εκτός).

Προπονητής: Σιν Τάε Γιονγκ (49 ετών)


Το προφίλ της Νότιας Κορέας
Ανέλαβε την Ν. Κορέα τον Ιούνιο του 2017 αντικαθιστώντας τον Ούλι Στίλικε μετά την εκτός έδρας ήττα από το Κατάρ (2-3). Ο Ν. Κορεάτης τεχνικός δεν κατάφερε να πάρει νίκη στα δύο τελευταία παιχνίδια των προκριματικών, ωστόσο ευνοήθηκε από τα άλλα αποτελέσματα και κέρδισε το εισιτήριο για τη Ρωσία.

Με εξαίρεση μια διετία στην Σεονγκνάμ, όπου κατέκτησε το ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ, ο 49χρονος δεν έχει εμπειρία πρώτου προπονητή σε επίπεδο Ανδρών. Από το 2014 είχε καθήκοντα βοηθού στον πάγκο της Ν. Κορέας, ενώ ήταν προπονητής στην Κ-20 και την Ολυμπιακή ομάδα της χώρας.

Δεν φημίζεται ως ειδήμων της τακτικής και ο ίδιος παραδέχτηκε πως συμβουλεύτηκε τον τεχνικό της Τότεναμ, Μαουρίτσιο Ποκετίνο για το πως θα πάρει το καλύτερο από τον Σον. Είναι αμφίβολο τι σύστημα θα παρουσιάσει, αφού στα τελευταία φιλικά έχει δοκιμάσει σχήμα με τρεις στόπερ αλλά και 4-3-3 αντί του παραδοσιακού 4-4-2 που παρατάσσεται η Ν. Κορέα. Λόγω της απειρίας του, η Ομοσπονδία πλαισίωσε δίπλα του τον 70χρονο Ισπανό Τόνι Γκράντε, που διατέλεσε για χρόνια βοηθός σε Ρεάλ και Εθνική Ισπανίας στο πλευρό του Ντελ Μπόσκε.

Το δυναμικό:


Το προφίλ της Νότιας Κορέας
Σταρ: Ο επιθετικός της Τότεναμ, Σον Χιουνγκ-Μιν είναι ο ηγέτης της Ν. Κορέας και ο ποιοτικότερος παίκτης στο ρόστερ της. Ο 25χρονος προέρχεται από πολύ καλή χρονιά στην Αγγλία (18 γκολ, 11 ασίστ) καιθα σηκώσει στις πλάτες του την ομάδα. Ο ίδιος θα προσπαθήσει να οδηγήσει την χώρα του σε διάκριση ώστε να αυξήσει και τις πιθανότητες να αποφύγει την διετή υποχρεωτική στράτευση που θα σταθεί εμπόδιο στην καριέρα του. Γι’ αυτό ενδεχομένως δώσει το «παρών» και στους Ασιατικούς Αγώνες της Ινδονησίας τον Σεπτέμβριο.

Πολύτιμοι: Στο κέντρο ξεχωρίζει η παρουσία του Κι Σουνγκ-Γιονγκ. Ο αρχηγός της Ν. Κορέας έφτασε πρόσφατα τις 100 συμμετοχές με το εθνόσημο και είναι η πιο αξιόπιστη λύση στη μεσαία γραμμή. Μετά από έξι χρόνια στη Σουόνσι ετοιμάζεται να αποχωρήσει, με την Έβερτον να είναι ένας πιθανός προορισμός για την καριέρα του. Από πολύ καλή σεζόν με την Σάλτσμπουργκ προέρχεται ο επιθετικός Χουάνγκ Χι-τσαν, ενώ αξίζει να γίνει αναφορά στον 20χρονο εξτρέμ της Βερόνα, Λι Σέουνγκ-Γου που αποτελεί προϊόν της Μασία. Χωρίς «Ευρωπαίο» στην άμυνα και κάτω από τα γκολπόστ.

Απουσίες: Πολλές και σημαντικές. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός της Ντιζόν, Κουόν Τσανγκ-χουν πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν στο Σαμπιονά (11 γκολ), ωστόσο τον Μάιο υπέστη ρήξη του αχίλλειου τένοντα και τέθηκε εκτός. Εκτός και ο πρώην μπακ της Χοφενχάιμ, Τζιν-Σου Κιμ όπως και ο χαφ της Κρίσταλ Πάλας, Λι Τσουνγκ-Γιονγκ που δεν μπόρεσε να βρει τη φόρμα του μετά το κάταγμα που υπέστη στο πόδι. Νοκ-άουτ και ο βετεράνος εξτρέμ Λι Κιουν Χο των 84 συμμετοχών με το εθνόσημο.

Τι θέλει/Τι μπορεί:


Να αποδείξει ότι δεν είναι ο φτωχός συγγενής του γκρουπ και να διεκδικήσει την πρόκριση για τα νοκ-άουτ. Σε όμιλο με Γερμανία, Σουηδία και Μεξικό οι πιθανότητες της για πρόκριση είναι περιορισμένες και αυτό οφείλεται περισσότερο στη δική της αγωνιστική εικόνα.

«Χτυπημένη» από τραυματισμούς αλλά και με άπειρο προπονητή στον πάγκο, η Ν. Κορέα στηρίζεται αποκλειστικά στην ταχύτητα και την αντοχή των ποδοσφαιριστών της, καθώς δεν έχει καταφέρει να λύσει το διαχρονικό πρόβλημα με την άμυνα της, ενώ στερείται και την παρουσία ενός αξιόλογου γκολκίπερ. Τα δείγματα γραφής στα τελευταία φιλικά δεν ήταν ενθαρρυντικά (1-1-3) και το πιθανότερο είναι να αποτελέσει ρυθμιστής του ομίλου, κάνοντας τη ζημιά σε μια εκ των Μεξικό και Σουηδία. Στα αξιοσημείωτα πως η τελευταία της νίκη σε Μουντιάλ ήταν απέναντι στην Ελλάδα του Ρεχάγκελ το 2010.

Το ρόστερ:


Τερματοφύλακες: Κιμ Σέουνγκ-γκιού (Βίσελ Κόμπε), Κιμ Τζιν-χιεόν (Σερέζο Οσάκα), Τσο Χιούν-γου (Νταεγκού)

Αμυντικοί: Κιμ Γιούνγκ-γκουόν (Γκουανγκζού Εβεργκράντε), Τζανγκ Χιούν-σου (FC Τόκιο), Τζουνγκ Σέουνγκ-χιούν (Σάγκαν Τόσου), Γιούν Γιόνγκ-σουν (Σεονγκνάμ), Οχ Μπαν-σουκ (Τζεζού Γιουνάιτεντ), Κιμ Μιν-γου (Σανγκτζού Σανγκμού), Παρκ Τζου-χο (Ουλσάν Χιουντάι), Χονγκ Τσουλ (Σανγκτζού Σανγκμού), Γκο Γιο-χαν (FC Σεούλ), Λι Γιόνγκ (Τζεονμπούκ Χιουντάι Μότορς)

Μέσοι: Κι Σουνγκ-γιουένγκ (Σουόνσι), Τζουνγκ Γου-γιούνγκ (Βίσελ Κόμπε), Τζου Σε-γιόνγκ (Ασάν Μουγκούνγκχουα), Κου Τζα-τσέολ (Άουγκσμπουργκ), Λι Τζάε-σουνγκ (Τζεονμπούκ Χιουντάι Μότορς), Λι Σέουνγκ-γου (Βερόνα), Μουν Σέον-μιν (Ιντσεόν Γιουνάιτεντ)

Επιθετικοί: Κιμ Σιν-γουκ (Τζεονμπούκ Χιουντάι Μότορς), Σον Χέουνγκ-μιν (Τότεναμ), Χουάνγκ Χι-τσαν (Σάλτσμπουργκ)

Το πρόγραμμα:


18 Ιουνίου: N. Κορέα – Σουηδία, Νίζνι Νόβγκοροντ

23 Ιουνίου: Ν. Κορέα – Μεξικό, Ροστόφ επί του Ντον

27 Ιουνίου: Ν. Κορέα – Γερμανία, Καζάν

Διαβάστε το προφίλ των άλλων ομάδων:


1ος όμιλος: Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Ουρουγουάη, Αίγυπτος

2ος όμιλος: Ισπανία, Πορτογαλία, Μαρόκο, Ιράν

3ος όμιλος: Γαλλία, Αυστραλία, Δανία, Περού

4ος όμιλος: Αργεντινή, Ισλανδία, Κροατία, Νιγηρία

5ος όμιλος: Βραζιλία, Ελβετία, Κόστα Ρίκα, Σερβία

6ος όμιλος: Γερμανία, Μεξικό, Ν. Κορέα, Σουηδία

7ος όμιλος: Αγγλία, Βέλγιο, Παναμάς, Τυνησία

8ος όμιλος: Κολομβία, Πολωνία, Σενεγάλη, Ιαπωνία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.