Φουλ επίθεση υπόσχονται Ατλέτι, Άιντραχτ
Τι ισχύει: League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι οκτώ πρώτες ομάδες της βαθμολογίας προκρίνονται απευθείας στους «16» της διοργάνωσης, ενώ όσες τερματίσουν στις θέσεις 9-24, θα παίξουν διπλά νοκ-άουτ παιχνίδια για να συμπληρώσουν το παζλ του επόμενου γύρου. Οι τελευταίοι 12 της κατάταξης αποκλείονται από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 4) Περισσότερες νίκες, 5) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες, 6) Ματς με αντιπάλους της League Phase (Βαθμοί, Διαφορά τερμάτων, Καλύτερη επίθεση), 7) Λιγότεροι βαθμοί ποινής, 8) Βαθμολογία στο Ranking της UEFA.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν η Ατλέτικο, είχε δυσκολία επιβολής του παιχνιδιού της ακόμη και σε ομάδες μικρότερης δυναμικότητας στην Λα Λίγκα. Το κομβικό σημείο αφύπνισης συνέβη στην πρεμιέρα της League Phase. Η ήττα από την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ (3-2) έτσι όπως ήρθε, πίσω με 2-0, ισοφάριση από τον Γιορέντε (45+3’, 81’) και γκολ-μαχαιριά από τον Φαν Ντάικ στο 92’ πόνεσε του παίκτες και τον προπονητή που αποβλήθηκε μετά από λογομαχία με οπαδούς των γηπεδούχων. Έτσι, στην προηγούμενη αγωνιστική πέτυχε κάτι που είχε ξανακάνει πριν από 75 χρόνια, δηλαδή να φορτώσει την εστία της Ρεάλ Μαδρίτης με 5 γκολ (5-2 εντός)! Άρχισε δυνατά, προηγήθηκε με τον Λε Νορμάντ στο 14’, η Ρεάλ απάντησε δύο φορές και έπειτα το ντέρμπι εξελίχθηκε σε μονόλογο των γηπεδούχων. Ισοφάριση στο 45+3’ με τον Σόρλοθ, δύο γκολ από τον Άλβαρες στο 51’ και στο 63’, το κερασάκι στην τούρτα από τον Γκριεζμάν στις καθυστερήσεις. Τεράστια και συνάμα επιβλητική νίκη που δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και του Τσάμπιονς Λιγκ.
Τρέχει αήττητο σερί έξι αγώνων στο πρωτάθλημα αλλά με τρεις νίκες (3-3-0) και «σκαρφάλωσε» στην 5η θέση, στο -7 από την κορυφή. Τις επόμενες αγωνιστικές στο Τσάμπιονς Λιγκ θα αντιμετωπίσει τις: Άρσεναλ, Ουνιόν, Ίντερ, Αϊντχόφεν, Γαλατασαράι, Μπόντο Γκλιμτ.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρία μιας αγωνιστικής επιβλήθηκε στον Ντιέγο Σιμεόνε που αποβλήθηκε στο Άνφιλντ. Από την άκρη του πάγκου θα καθοδηγήσει ο βοηθός του Νέλσον Βίβας. Επέστρεψε ο μεσοεπιθετικός Μπαένα, δεν είναι ακόμη έτοιμοι ο στόπερ Χιμένεθ, ο μέσος Καρντόσο, ο επιθετικός Αλμάδα.
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ
Ομάδα που προκαλεί το θαυμασμό για την επιθετική προσέγγιση που δείχνει σε όλα τα ματς η Άιντραχτ. Στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, απέδειξε πόσο εύκολα μπορεί από μια διαφαινόμενη ήττα να φτάσει στον θρίαμβο, διαλύοντας με 5-1 την Γαλατασαράι στην Φρανκφούρτη. Η τουρκική ομάδα προηγήθηκε νωρίς στο 8' αλλά η ισοφάριση από το αυτογκόλ του Σάντσες στο 37’ έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση. Το ημίχρονο έληξε 3-1 με γκολ από Ουζούν, Μπούρκαρντ που πέτυχε κι άλλο ένα γκολ στο 66’. Τον θρίαμβο (5-1) έγραψε ο Κνάουφ στο 75’. Στο πιο πρόσφατο ματς για την Μπουντεσλίγκα ήταν καταιγιστική. Προηγήθηκε της Μπορούσια στο Μεχενγκλάντμπαχ με 6-0! Τα γκολ οι Κοχ (11, 47’), Κνάουφ (15’), Μπούρκαρντ (35’), Τσαΐμπι (39’), Ουζούν (45’). Έπειτα οπισθοχώρησε, έγιναν αλλαγές, η γηπεδούχος επιδίωξε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, το τελικό σκορ παρέπεμπε σε αγώνα πόλο (4-6). Επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο «κολλητές» ήττες φτάνοντας τους 9 βαθμούς σε πέντε αγωνιστικές (3-0-2) και βρίσκεται στην 4η θέση.
Ιδιαίτερη μνεία για τις επιθετικές επιδόσεις της δεν απαιτούνται απλά το μόνο που χρειάζεται να αναφερθεί είναι πως σε όσα ματς έδωσε φέτος εμφανίστηκε το όβερ 2,5 μαζί με το Goal.
Ο Ντίνο Τοπμέλερ υποψιασμένος για το τι περιμένει τους παίκτες του στη Μαδρίτη είπε πως «θα πρέπει να παραμείνουμε πειθαρχημένοι και να μην εμπλακούμε σε μικροσυμπλοκές. Αν θέλουμε να πάρουμε κάτι πρέπει να δώσουμε τα πάντα». Επόμενοι αντίπαλοι: Λίβερπουλ, Νάπολι, Αταλάντα, Μπαρτσελόνα, Καραμπάγκ, Τότεναμ.
Αγωνιστικά Νέα: Μοναδικό πρόβλημα για τον Τοπμέλερ η απουσία του τραυματία δεξιού μπακ Κρίστενσεν (4/0).
Εκτίμηση
Η Ατλέτικο έχει να χάσει στη Μαδρίτη από Γερμανική ομάδα 29 χρόνια. Από τότε μετρά 11 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες. Η Άιντραχτ έχει να χάσει στην Ισπανία από το 1969. Σε έξι ματς που έδωσε εκεί μετρά τλεσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Εμπειρία εναντίον ενθουσιασμού. Ας μιλήσουν τα γκολ. Οβερ.
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ροσάριο Σεντράλ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Πλατένσε
Σαρμιέντο Χουνίν
Αλντοσίβι
Μπόκα Τζούνιορς
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Ρίβερ Πλέιτ
Σιντ Τρούιντεν
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Γκενκ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Σαρλερουά
Άντερλεχτ
Σερκλ Μπριζ
Κλαμπ Μπριζ
Μαλίν
Ντέντερ
Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης
Βέστερλο
Λέουβεν
Αντβέρπ
Κορίνθιανς
Φλαμένγκο
Ιντερνασιονάλ
Σαπεκοένσε
Βιτόρια Μπαΐα
Μιρασόλ
Ρέμο
Μπαΐα
Ατλέτικο Παραναένσε
Κοριτίμπα
Κρουζέιρο
Σάντος
Βάσκο Ντα Γκάμα
Γκρέμιο
Ναντ
Στρασβούργο
Άουγκσμπουργκ
Στουτγκάρδη
Ζανκτ Πάουλι
Φράιμπουργκ
Βίμποργκ
Μίντιλαντ
Άαρχους
Μπρόντμπι
ΑΕΚ
Κηφισιά
Άρης
ΟΦΗ
Αστέρας Τρίπολης
Παναθηναϊκός
Λεβαδειακός
Ατρόμητος
Ολυμπιακός
ΑΕΛ Novibet
Παναιτωλικός
Πανσερραϊκός
Βόλος ΝΠΣ
ΠΑΟΚ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σιάτλ Σάουντερς
Πόρτλαντ Τίμπερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σαν Ντιέγκο
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Σινσινάτι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Μπέτις
Ρεάλ Μαδρίτης
Φιορεντίνα
Ίντερ
Ρόμα
Λέτσε
ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΠΟΕΛ
Αλβέρκα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπράγκα
Πόρτο
Μπάγερν Μονάχου
Τότεναμ
Άρσεναλ
Τσέλσι
Μπαρτσελόνα
Νιούκαστλ
Λίβερπουλ
Μάντσεστερ Σίτι
Γιουβέντους
Παρί Σεν Ζερμέν
Ντόρτμουντ
Νάπολι
Γαλατασαράι
Αταλάντα
Καραμπάγκ
Πάφος
Μπενφίκα
Μονακό
Μαρσέιγ
Κοπεγχάγη
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Μπόντο Γκλιμτ
Αϊντχόφεν
Σλάβια Πράγας
Βιγιαρεάλ
Καϊράτ Αλμάτι
Άγιαξ