Απαιτητικό ντεμπούτο Ματαράτσο στη Σοσιεδάδ, με απουσίες στη μεσαία γραμμή
* Μόνο στο Κύπελλο έχει ηττηθεί η Ατλέτικο στις 6 τελευταίες επισκέψεις της στο Σαν Σεμπαστιάν. Παρέμεινε αήττητη στα 5 υπόλοιπα ματς, για το πρωτάθλημα (3-2-0).
ΣΟΣΙΕΔΑΔ
Ήταν καλύτερη, κι έχασε τους βαθμούς της νίκης στις καθυστερήσεις, την αδικεί το 1-1 με τη Λεβάντε. Σε αυτό το παιχνίδι παρατάχθηκε με υπηρεσιακό, πλέον έχει νέο τεχνικός στον πάγκο, τον Πελεγκρίνο Ματαράτσο (πρώην Στουτγκάρδη, Χόφενχαϊμ).
Στο αγωνιστικό σκέλος, δυσκολεύτηκε από το σκληρό παιχνίδι της Λεβάντε (6 κίτρινες, έναντι 2 των «ροχιμπλάνκος»). Στο 23' ο Οϊαρθάμπαλ, στο 37' ο Μαρτίν, έχασαν ευκαιρίες, ενώ στο 45+1', ο Κούμπο έκανε το 0-1. Στο δεύτερο ημίχρονο για λίγο δεν μπόρεσε να εδραιώσει τη νίκη της, χάνοντας ευκαιρίες στο 75' και στο 89', με τον Οϊαρθάμπαλ και στο 79' με τον Κούμπο. Στο τέλος του αγώνα αποδείχτηκε «μοιραία» η αλλαγή του προπονητή, που έβαλε τον Μαριεθκουρένα, ένα παίχτη που δεν είχε ξαναπαίξει στο πρωτάθλημα, ο οποίος ανέτρεψε τον Άλβαρεθ και με το πέναλτι διαμορφώθηκε το τελικό 1-1.
Απαιτητικό το έργο που πρέπει να κάνει ο νέος τεχνικός, αφού η ομάδα κινδυνεύει με υποβιβασμό. Επόμενος αγώνας στις 9/1 εκτός έδρας με τη Χετάφε.
Αγωνιστικά Νέα: Σημαντικές απώλειες, ο μέσοι Γκοροτσατέχι (16/1), Θουμπέλδια (14/0), που συμπλήρωσαν κάρτες και είναι τιμωρημένοι. Επίσης, θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών ο μέσος Γιάνκελ Ερέρα (2/0) και ο μπακ Ρουπέρεθ κι ο επιθετικός Καρικαμπούρου (6/0). Επανέρχεται ο επιθετικός Μπαρενετσέα (15/3)
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Σε ένα παιχνίδι «μαγική εικόνα» από πλευράς στατιστικών, που θα έδειχναν ισοπαλία, μέτρησε η υψηλή αποτελεσματικότητα των ποιοτικών παικτών της και επιβλήθηκε 3-0 της Τζιρόνα. Η αντίπαλος προσπάθησε να μπλοκάρει το παιχνίδι του Σιμεόνε, το κατάφερε σε ένα βαθμό, αλλά η ποιότητα των «ροχιμπλάνκος» έκανε τη διαφορά. Στο 13' ο Κόκε έκανε το 0-1, στο 38' ο Γκάλαχερ, που είχε χάσει λίγο πριν (34') σημαντική ευκαιρία, έκανε το 0-2. Στο 90+2' ο Γκριεζμάν , που είχε μπει αλλαγή έδωσε διαστάσεις στο σκορ, πετυχαίνοντας το 0-3 και το 6ο προσωπικό του τέρμα.
Βρίσκεται στην 3η θέση με 37 βαθμούς, έδειξε αδυναμία να κάνει την υπέρβαση και να διεκδικήσει τον τίτλο, δεν μπορεί να πιάσει την Μπαρτσελόνα, ωστόσο βρίσκεται εντός της ζώνης που δίνει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Επόμενος αγώνας για το Σούπερ Καπ, με την Ρεάλ στις 8/1, που από ότι δήλωσε ο προπονητής, η επικράτηση είναι ένας από τους βασικούς στόχους της Ατλέτικο.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός λόγω τραυματισμών, ο στόπερ Λενγκλέ (9/0) και ο επιθετικός Γκονδάλεθ (15/1). Επανέρχονται ο δεξιός μπακ-χαφ Γιορέντε (13/0) κι ο στόπερ Χιμένεθ (7/0).
Εκτίμηση
Νέα σελίδα στη Σοσιεδάδ, με έναν προπονητή στον πάγκο που είναι αμφιλεγόμενος και παίζει επιθετικά. Σταθερά καλή και ποιοτική ομάδα, με βάθος πάγκου η Ατλέτικο, είναι σε καλύτερη κατάσταση και πιο ομοιογενής, μπορεί να φύγει με το διπλό από το Σαν Σεμπαστιάν.
Σαρμιέντο Χουνίν
Μπάνφιλντ
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Λανούς
Ουνιόν Σάντα Φε
Μπελγράνο
Τίγκρε
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Ντεφένσα Xoυστίσια
Γκενκ
Μάλμε
Ερυθρός Αστέρας
Θέλτα
Βασιλεία
Βικτόρια Πλζεν
Πόρτο
Ρέιντζερς
Σέλτικ
Ουτρέχτη
Στεάουα Βουκουρεστίου
Φενερμπαχτσέ
Λουντογκόρετς
Νις
Λιλ
Φράιμπουργκ
Λυών
ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός
Ρόμα
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Μπολόνια
Νότιγχαμ Φόρεστ
Φερεντσβάρος
Στουτγκάρδη
Γιούνγκ Μπόις
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Μπράγκα
Μπέτις
Φέγενορντ
Άστον Βίλα
Σάλτσμπουργκ
Μίντιλαντ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Στουρμ Γκρατς
Μπραν
Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ
Έλτσε
Οσασούνα
Εσπανιόλ
Αλαβές
Βαλένθια
Μαγιόρκα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Σεβίλλη
Τζιρόνα
Ράγιο Βαγιεκάνο
Χετάφε
Ρεάλ Οβιέδο
Λεβάντε
Διπλό