Μόνο ο στόχος του Κυπέλλου έμεινε στην Ατλέτικο, τα θέλει όλα η Μπάρτσα
Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα συγκρούονται στο «Μετροπολιτάνο» στη μεγάλη ρεβάνς Κυπέλλου του ασύλληπτου 4-4 στο «Μονζουίκ» πριν από περίπου έναν μήνα, με φόντο ένα «εισιτήριο» για τον τελικό της διοργάνωσης.Α’ Ματς: Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-4
Τι ισχύει: Ρεβάνς για τη φάση των «4» του Κυπέλλου Ισπανίας. Σε περίπτωση συνολικού ισόπαλου αποτελέσματος ακολουθεί παράταση κι αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στον τελικό του «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης στις 26 Απριλίου τη Ρεάλ Μαδρίτης.
* Τρία Over και αμφίσκορα έχουν σημειωθεί στις τρεις φετινές μεταξύ τους συναντήσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Παρουσιάστηκε «διπρόσωπη» στον πρώτο ημιτελικό του «Μονζουίκ» και σε μια ματσάρα με απίθανες ανατροπές, κατέληξε ισόπαλη με τη Μπαρτσελόνα σε ένα «χορταστικό» και θεαματικό 4-4. Μπήκε πολύ αποφασιστικά στο ματς και με τη συμπλήρωση έξι λεπτών, προηγείτο ήδη με 2-0 χάρη σε τέρματα των Άλβαρες (1’) και Γκριεζμάν (6’), όμως από εκεί και πέρα οι «Μπλαουγκράνα» την έβαλαν στη θέση της, καταφέρνοντας να ανατρέψουν πλήρως το σκορ πριν φύγει το ημίχρονο, με τα γκολ των Πέδρι (19’), Κουμπαρσί (21’) και Μαρτίνεθ (41’). Ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με την ομάδα του Φλικ να παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων με το γκολ του Λεβαντόφσκι στο 74’, παρ’ όλα αυτά, οι «ροχιμπλάνκος» είχαν ακόμη σφυγμό, φτάνοντας με πείσμα στην ισοφάριση χάρη στα τέρματα των Γιορέντε (84’) και Σέρλοθ (90+3’).
Τη «δουλειά» τους επομένως την έκαναν και με το παραπάνω, κατορθώνοντας να φύγουν αλώβητοι για δεύτερη φορά στη φετινή σεζόν από το «Μονζουίκ», και πλέον, με τον επαναληπτικό στο γήπεδό τους, θεωρητικά έχουν τον πρώτο λόγο, παρά το γεγονός ότι οι Καταλανοί υπερτερούν από άποψη υλικού μεσοεπιθετικά, ενώ είναι και «νωπές» ακόμη οι μνήμες από το 2-4 στο πρωτάθλημα στα μέσα Μαρτίου.
Πάντως, η Ατλέτικο δεν έχει πλέον άλλον στόχο να κυνηγήσει, αφού αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ και στη Λα Λίγκα βρίσκεται σε απόσταση από την κορυφή που μόνο με θαύμα μπορεί να διανοηθεί έστω να πλησιάσει, συνεπώς, οφείλει να τα δώσει όλα γι’ αυτό το Κύπελλο ώστε να κλείσει κάπως θετικά μια χρονιά που ξεκίνησε με πολλές ελπίδες λόγω της μεγάλης επένδυσης που έγινε το καλοκαίρι, αλλά τελικά κατέληξε σε «ναυάγιο».
Δεν θα κατέβει συνεπώς με καθόλου καλή ψυχολογία σήμερα κόντρα στη Μπαρτσελόνα, αφού η μία αποτυχία διαδέχεται την άλλη, ενώ το περασμένο Σάββατο έμεινε στο 1-1 με την Εσπανιόλ στο «Κορνεγιά Ελ Πρατ, πραγματοποιώντας «άνοστη» εμφάνιση. Μάλιστα, δεν έχει νικήσει σε κανένα από τα τελευταία της πέντε ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Σχετικά με τον στοιχηματικό παράγοντα, μετρά τέσσερα αμφίσκορα στους τελευταίους της πέντε αγώνες σε Ισπανία και Ευρώπη. Σημειώνεται, ότι την Κυριακή έχει ζόρικο εκτός έδρας ματς με τη Σεβίλλη.
«Ο πρώτος αγώνας έληξε 4-4, ήταν ένα πολύ έντονο και σκληρό παιχνίδι, απέναντι σε μία ομάδα που παίζει εξωπραγματικό ποδόσφαιρο. Δεν ασχολούμαι με αυτούς που λένε ότι δεν έχουμε ελπίδες, είναι μια άποψη και είναι σεβαστή. Η ομάδα μας πάντως διανύει μια πολύ καλή σεζόν και ελπίζω ότι θα φτάσουμε ψηλά, έχοντας στο πλευρό μας και την απίστευτη ενέργεια που μας δίνει ο κόσμος μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ενόψει του αποψινού επαναληπτικού, ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε.
Αγωνιστικά Νέα: Με τον χαφ Κόκε (23/1) να επιστρέφει, μοναδική απουσία θα είναι αυτή του τιμωρημένου εξτρέμ Κορέα (25/3). Διαθέσιμος και ο στόπερ Λε Νορμάν (19/0) που έγινε αναγκαστική αλλαγή στον αγώνα με την Εσπανιόλ, λόγω χτυπήματος στο κεφάλι.

Επιθετικά έπιασε το «άριστα» στον πρώτο αγώνα με τους Μαδριλένους, αφού κατάφερε να «σμπαραλιάσει» την καλύτερη άμυνα της Ισπανίας σημειώνοντας τέσσερα γκολ και χάνοντας αρκετές ακόμη τεράστιες ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, όπως ήταν εκείνες του Φεράν Τόρες, όμως ανασταλτικά δεν ήταν συγκεντρωμένη, κάτι που έδειξαν τα δύο γκολ της ομάδας του Σιμεόνε από τα… αποδυτήρια, όπως επίσης και εκείνα στο τέλος, με το σκορ στο 4-2 στο 83’.
Κάπως έτσι, έρχεται με σχετικό μειονέκτημα σε αυτόν τον επαναληπτικό, από τη στιγμή που το δεύτερο «εισιτήριο» για τον τελικό θα κριθεί σε μια πολύ ζόρικη έδρα όπως είναι το «Μετροπολιτάνο», με τους «Μπλαουγκράνα» πάντως να κατεβαίνουν απόψε με οδηγό το πρόσφατο ντέρμπι πρωταθλήματος, όπου είχαν επιβληθεί της ομάδας του Σιμεόνε με 4-2 στη Μαδρίτη, αν και ήταν πίσω με 2-0 έως το 71ο λεπτό.
Στο μεταξύ, η Μπαρτσελόνα έχει ξεχάσει τι θα πει η λέξη «ήττα», αφού η τελευταία της ήταν από την Ατλέτικο τον περασμένο Δεκέμβριο, «τρέχοντας» έκτοτε αήττητο σερί επί 20 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στην παρούσα φάση, ύστερα από την άνετη επικράτησή της (4-1) την Κυριακή κόντρα στη Χιρόνα, μετρά έξι συνεχόμενες νίκες σε Ισπανία και Ευρώπη, μοιράζοντας γκολ με το «τσουβάλι» και δείχνοντας κυριολεκτικά ασταμάτητη, οδηγώντας ταυτόχρονα την κούρσα στη Λα Λίγκα, στο +3 από τη Ρεάλ, ενώ το Σάββατο έχει απαιτητική αποστολή, υποδεχόμενη στη Βαρκελώνη την πολύ ανεβασμένη Μπέτις. Από στοιχηματικής άποψης, μετρά τέσσερα διαδοχικά Over και συνολικά έξι στα τελευταία της επτά παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
Από την πλευρά του, ο κόουτς Χάνσι Φλικ υπογράμμισε τα εξής ενόψει της αποψινής ρεβάνς: «Νομίζω θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, είναι σαν ένας τελικός πριν τον τελικό. Αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ και θέλω να ευχαριστήσω όσους έχουν συμβάλει σε αυτό το επίτευγμα. Η Ατλέτικο έχει έναν εξαιρετικό προπονητή, είναι μια ομάδα με σαφές πλάνο που μάχεται μέχρι τέλους και θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Ωστόσο, πιστεύω ότι θα φτάσουμε στον τελικό, παρ' όλο που δεν θα είναι εύκολο».
Αγωνιστικά Νέα: Με τα γνωστά προβλήματα αφού δεν υπολογίζονται ο πορτιέρο Τερ Στεγκέν (6/0), οι χαφ Μπερνάλ (3/0) και Κασαδό (23/1) και ο μεσοεπιθετικός Όλμο (18/7), με τον Γερμανό πορτιέρο πάντως να είναι κοντά στην επιστροφή του. Από την άλλη, ευχάριστα είναι τα νέα και για τον στόπερ Κρίστενσεν (1/0), που επανήλθε σε φουλ ρυθμούς.

Εκτίμηση
Οι τρεις φετινές συγκρούσεις τους ήταν αμφίρροπες και η αποψινή δεν αναμένεται να αποτελέσει εξαίρεση. Η Μπάρτσα από τη μία έχει στόχο το τρεμπλ, ενώ ο μοναδικός ρεαλιστικός στόχος της Ατλέτικο είναι αυτός του Κυπέλλου και δεν έχει άλλη επιλογή από το να τα δώσει όλα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Σε σαφώς καλύτερη κατάσταση από κάθε άποψη οι «Μπλαουγκράνα», και αν προηγηθούν στο σκορ τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για το σύνολο του Σιμεόνε, παρ' όλα αυτά, θα καταλήξουμε στο θεωρητικά πιο ασφαλές αμφίσκορο, που έχει επιβεβαιωθεί σε όλες τους τις φετινές μονομαχίες.
Το ποιο σειφ το γκολ γκολ
Εγώ όμως θα αρπάξω το οβερ 1.5 φιλοξενουμενου