Με αυτοπεποίθηση η Ατλέτικο μετά το «διπλό» στο «Σάντσεθ Πιθχουάν»
Ατλέτικο Μαδρίτης και Βαγιαδολίδ ρίχνουν στο «Μετροπολιτάνο» την αυλαία της 31ης αγωνιστικής της Λα Λίγκα, με τους «ροχιμπλάνκος» να θέλουν να εξαντλήσουν τις ελάχιστες πιθανότητες που διατηρούν για το πρωτάθλημα, και τους καταρρακωμένους ψυχολογικά Καστιγιάνους να έχουν ως πρωταρχικό στόχο να μην συντριβούν, όπως στο ματς του πρώτου γύρου.* Έξι συνεχόμενες νίκες μετρά κόντρα στη Βαγιαδολίδ η Ατλέτικο και επτά σερί εντός έδρας, με την τελευταία επικράτηση των Καστιγιάνων να πηγαίνει αρκετά πίσω, στο όχι και πολύ κοντινό 2009.

«Απέδρασε» με ένα μεγάλο «διπλό» από το «Σάντσεθ Πιθχουάν την περασμένη αγωνιστική, νικώντας τη Σεβίλλη με 2-1 στις καθυστερήσεις. Ζορίστηκε αρκετά, και έμεινε κιόλας πίσω στο σκορ από το εκπληκτικό γκολ του Αγκουμέ στο 7’, αλλά στο 23’ ήταν τυχερή, κερδίζοντας πέναλτι σε μία ανύποπτη φάση, με τον Άλβαρες να εκτελεί εύστοχα για το 1-1. Από εκεί και πέρα κινδύνευσε ορισμένες φορές και με δεύτερο γκολ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα τα έδωσε όλα για την ανατροπή, και εν τέλει δικαιώθηκε με την παλικαρίσια ενέργεια του Μπάριος στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Έτσι, η Ατλέτικο επέστρεψε στις νίκες βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί που «έτρεχε» επί τρεις αγωνιστικές, με δύο ήττες και μία ισοπαλία, παίρνοντας ένα «τρίποντο» κυρίως ψυχολογίας, σε μια κρίσιμη καμπή για την ίδια, όπου όλα της πήγαιναν «στραβά», και ενώ προερχόταν από αποκλεισμό και από το Κύπελλο Ισπανίας, στον επαναληπτικό ημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα, η οποία της «έκοψε» τον δρόμο για τον τελικό.
Δεν έχει συνεπώς κάτι άλλο να ασχοληθεί μέχρι τη λήξη της σεζόν, και θα ρίξει αναγκαστικά όλο το «βάρος» πια στο πρωτάθλημα, όπου μπορεί να έχει απειροελάχιστες ελπίδες για την κούπα, ούσα στο -10 από την κορυφή, παρ’ όλα αυτά τις πιθανότητές της θα τις εξαντλήσει, ποντάροντας και στο ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα των συνδιεκδικητών του τίτλου. Προφανώς βέβαια και είναι must win το αποψινό ματς απέναντι στη Βαγιαδολίδ που έχει «χαιρετήσει» την κατηγορία, με τους «ροχιμπλάνκος» να θέλουν να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν, μετά την ήττα από τη Μπαρτσελόνα στο «Μετροπολιτάνο», η οποία ήταν η πρώτη τους στη σεζόν. Όσον αφορά το στοιχηματικό σκέλος, μετρούν τέσσερα συνεχόμενα αμφίσκορα στη Λα Λίγκα.
Ενόψει Βαγιαδολίδ, ο προπονητής Ντιέγκο Σιμεόνε δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν θέτουμε κάποιον στόχο έως το τέλος της σεζόν και είμαστε συγκεντρωμένοι στο ματς με τη Βαγιαδολίδ και μόνο. Έχουμε ενθουσιασμό και όρεξη ώστε να παλέψουμε μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα, και πηγαίνοντας παιχνίδι με παιχνίδι, θα αναπτερωθεί το ηθικό μας».
Αγωνιστικά Νέα: Δεν φαίνεται να προλαβαίνουν ο χαφ Ντε Πολ (27/3) και ο εξτρέμ Λίνο (25/3), ενώ τιμωρημένος παραμένει ο εξτρέμ Κορέα (25/3). Αμφίβολος επίσης και ο μεσοεπιθετικός Λεμάρ (3/0). Αντίθετα, εξέτισε κι επιστρέφει ο στόπερ Χιμένες (23/0).

Υπέστη μεγάλη συντριβή από τη Χετάφε την περασμένη εβδομάδα και μάλιστα στο γήπεδό της, γνωρίζοντας βαριά ήττα με σκορ 0-4. Το πλάνο της πήγε «περίπατο» αφού δέχθηκε τέρμα πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού, ενώ με τη λήξη του ημιχρόνου τα πάντα είχαν κριθεί, μιας και οι Μαδριλένοι ήταν τρία γκολ μπροστά, με τον Τεράτς να προσθέτει ακόμη δύο (19’, 38’), ενώ η ομάδα του Ρούμπιο έμεινε και με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του χαφ της, Μάριο Μαρτίν. Τυπική διαδικασία συνεπώς το δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα του Μπορδαλάς να ολοκληρώνει τον θρίαμβό της στο 80’, όταν ο Ντουάρτε «έγραψε» το 4-0.
Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ήττα της Βαγιαδολίδ και η δέκατη στις τελευταίες έντεκα αγωνιστικές, με την ομάδα των Καστιγιάνων να βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης σε κάθε επίπεδο, κάτι που φάνηκε και κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Χετάφε, όπου δυο ποδοσφαιριστές της, ο Πέρεθ και ο Λατάσα, είχαν έντονη κόντρα στον πάγκο και λίγο έλειψε να «πιαστούν στα χέρια», μιας και ο εκνευρισμός που υπήρχε ήταν ιδιαίτερα έντονος.
Δεν υπάρχει φυσικά σωτηρία για την «πουθέλα» η οποία βρίσκεται στο -15 από την έξοδό της από τη ζώνη του υποβιβασμού, και αυτό που θα κάνει στο εξής είναι να κυνηγήσει κανέναν βαθμό μέχρι το τέλος ώστε να «χαμογελάσουν» λίγο οι οπαδοί της, οι οποίοι θα δουν την ομάδα τους του χρόνου να επιστρέφει άμεσα στη Σεγούντα, ενώ το μέλλον του συλλόγου βρίσκεται ταυτόχρονα στον «αέρα». Δεν περιμένει βέβαια πολλά απόψε, απέναντι στην πολύ ανώτερη Ατλέτικο και μάλιστα μέσα στο «Μετροπολιτάνο», ενώ στο μεταξύ μετρά δέκα σερί ήττες μακριά από το γήπεδό της και έχει ρεκόρ 1-0-14 στις εξόδους της συνολικά. Σχετικά με τον στοιχηματικό παράγοντα, η Βαγιαδολίδ έχει τρία Over στους τελευταίους της τέσσερις αγώνες.
«Υπάρχουν παιχνίδια όπου το αποτέλεσμα μοιάζει προφανές, αλλά το ποδόσφαιρο μερικές φορές σε εκπλήσσει. Δουλέψαμε πολύ όλη την εβδομάδα για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί κόντρα στην Ατλέτικο και να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του ματς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να είμαστε στιβαροί πίσω και να τους «πληγώσουμε» στις αντεπιθέσεις», τόνισε ο τεχνικός της Βαγιαδολίδ, Άλβαρο Ρούμπιο, ενόψει της αποψινής αναμέτρησης.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει εκτός ο βασικός πορτιέρο Χέιν (28/0), ενώ τιμωρημένος είναι ο χαφ Μαρτίν (25/0). Στο μεταξύ, «παίζεται» η συμμετοχή του μπακ Πέρεθ (27/0), ο οποίος επιτέθηκε στον Λατάσα, ενώ κάποιες ενοχλήσεις έχουν ο μεσοεπιθετικός Αμαλά (19/3) και ο εξτρέμ Ιβάν Σάντσεθ (25/1), οπότε αμφότεροι είναι αμφίβολοι. Αντίθετα, εξέτισαν κι επιστρέφουν οι στόπερ Τόρες (18/0) και Χάβι Σάντσεθ (22/1).

Εκτίμηση
Η Ατλέτικο θέλει να συνεχίσει με νίκη και η «πεσμένη» Βαγιαδολίδ δεν μπορεί να της σταθεί εμπόδιο και μάλιστα μέσα στο «Μετροπολιτάνο», με το ερώτημα να είναι πόσες δυνάμεις θα θελήσουν να ξοδέψουν οι παίκτες του Σιμεόνε. Δελεαστική η επιλογή των 4-6 γκολ αλλά θα προτιμήσουμε τον «άσο» από ημίχρονο, εκτιμώντας ότι οι «ροχιμπλάνκος» θα μπουν δυνατά για να «καθαρίσουν» όσο πιο γρήγορα γίνεται.