Να αποδείξει ότι είναι το φαβορί του ζευγαριού
Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται με την Ριέκα στην Κροατία στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια για τα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.Τι ισχύει: Πρώτο από τα δύο παιχνίδια για τα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Ακολουθεί ρεβάνς στην Τουρκία. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο συνολικό σκορ μετά τη ρεβάνς ακολουθεί παράταση κι αν χρειαστεί πέναλτι. Ο νικητής του ζευγαριού εξασφαλίζει πρόκριση στην League Phase του Γιουρόπα Λιγκ, ο ηττημένος σε αυτή του Κόνφερενς Λιγκ
* Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί ίδια περίοδο τον Αύγουστο του 2021 για τα πλει-οφ του Κόνφερενς Λιγκ, με τον ΠΑΟΚ να φέρνει ισοπαλία 1-1 εντός και να παίρνει την πρόκριση με 2-0 στην Κροατία
* Χωρίς κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΟΚ
ΡΙΕΚΑ
Τα… χρειάστηκε για να αποκλείσει την Σέλμπουρν στον προηγούμενο προκριματικό γύρο. Η ήττα-σοκ με 2-1 στην Κροατία την έφερε με την πλάτη στον τοίχο αλλά ανέτρεψε τα δεδομένα στη ρεβάνς της Ιρλανδίας και το πέναλτι του Όρετς στο 90’ της χάρισε την πρόκριση μετά τη νίκη με 3-1. Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη της ευρωπαϊκή πρόκριση έχοντας χάσει το πρώτο ματς στην έδρα της.
Προέρχεται από ιστορική σεζόν καθώς κατέκτησε το κροατικό πρωτάθλημα για δεύτερη φορά στην ιστορία της και το Κύπελλο ήταν το… κερασάκι στην τούρτα. Τα όνειρα για το Τσάμπιονς Λιγκ «έσβησαν» νωρίς μετά τον αποκλεισμό από την Λουντογκόρετς στην παράταση και λίγο έλλειψε να ακολουθεί κάζο ολκής και από την Σέλμπουρν, ανατρέποντας εν τέλει την κατάσταση.
Δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της. Χρειάστηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις για να νικήσει στην πρεμιέρα την Σλάβεν Μπελούπο (2-0 εντός), ακολούθησε η «λευκή» ισοπαλία στην έδρα της Οσίγιεκ και το Σάββατο γνώρισε εντός έδρας ήττα με 2-0 στο ντέρμπι με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για την 3η αγωνιστική.
Για την ώρα καλείται να αφήσει πίσω τις εντός έδρας υποχρεώσεις και να ρίξει το βάρος στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ έχοντας ως μαξιλαράκι την εγγυημένη θέση στην League Phase του Κόνφερενς Λιγκ.
Συνεχίζει από πέρσι στον πάγκο ο τεχνικός της Ντάλοβιτς, ο οποίος είπε: «Μας περιμένει ένας πολύ δύσκολος αγώνας, ο ΠΑΟΚ είναι έμπειρος, υψηλής ποιότητας ομάδα, αλλά ο στόχος μας είναι να αποκτήσουμε κάποιο πλεονέκτημα για τον επαναληπτικό αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Όλοι μας, συμπεριλαμβανομένου και εμού, είχαμε το βάρος της επιθυμίας να εξασφαλίσουμε μια θέση στην Ευρώπη. Το καταφέραμε, σίγουρα έχουμε το Κόνφερενς Λιγκ, αλλά θέλουμε να προκριθούμε στο Γιουρόπα. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι όπως ήταν η Βόλφσμπεργκερ, αλλά να το πάμε ένα βήμα πιο πέρα, ειδικά στο επιθετικό τρίτο».
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο βασικός δεξιός μπακ Όρετς (2/1) που σκόραρε το πέναλτι της πρόκρισης κόντρα στην Σέλμπουρν. Μακροχρόνια εκτός ο στόπερ Σκόριτς (-) ενώ προέκυψε «φρέσκο» πρόβλημα και δεν υπολογίζεται ο νεοφερμένος επιθετικός χαφ Γιανκόβ (1/0) λόγω πένθους.
ΠΑΟΚ
Ζορίστηκε χαρακτηριστικά κόντρα στην Βόλφσμπεργκερ και χρειάστηκε ένα τρομερό γκολ του Καμαρά στην παράταση για να πάρει τη νίκη-πρόκριση με 1-0 επί των Αυστριακών στο Κλάγκενφουρτ. Παρουσίασε μεγάλο πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι και παράλληλα αντιμετώπιζε θέματα στα μετόπισθεν αλλά ευτύχησε να έχει σε μεγάλη ημέρα τον Παβλένκα, ο οποίος κατέβασε ρολά στην κανονική περίοδο. Εν τέλει η οβίδα του Καμαρά στο 115’ «έσπασε» τα κουλούρια στο ζευγάρι και ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε το εισιτήριο για τα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
Με αυξημένη ψυχολογία κύλησε η εβδομάδα μιας και έχει εξασφαλίσει ως μίνιμουμ την παρουσία του στην League Phase του Κόνφερενς Λιγκ και κόντρα στην Ριέκα θα διεκδικήσει τη δεύτερη διαδοχική συμμετοχή σε αυτή του Γιουρόπα Λιγκ. Υπάρχει ευφορία και στα μεταγραφικά αφού «έκλεισε» για τον Γενάρη τον χαφ Ζαφείρη από την Σλάβια.
Την Κυριακή υποδέχεται την ΑΕΛ στην Τούμπα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά προέχει ο αγώνας με την Ριέκα στην Κροατία όπου καλείται να επιβεβαιώσει ότι είναι το φαβορί του ζευγαριού.
Όπως είπε ο τεχνικός του Λουτσέσκου: «Η Ριέκα είναι ομάδα που κέρδισε τον τίτλο στην Κροατία. Από αυτή την οπτική περιμένουμε μια ομάδα που της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο με ποιότητα. Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Αλλά επίσης έχουμε την νοοτροπία να βγούμε έξω και να παίξουμε για τη νίκη. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα. Να ελέγξουμε το παιχνίδι με και χωρίς τη μπάλα. Η Ριέκα είναι μια ομάδα που της αρέσει να παίζει με τη μπάλα και το στυλ παιχνιδιού της είναι να κυριαρχεί στο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε αυστηροί με τις αρχές μας και τακτικά πειθαρχημένοι», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Αγωνιστικά Νέα: Κανονικά στην αποστολή ο νεοφερμένος φορ Γιακουμάκης αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος και στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Τσάλοφ. Παραμένει τραυματίας ο εξτρέμ Τάισον ενώ εκτός έμειναν επίσης ο ομοθεσίτης Πέλκας και ο επιθετικός χαφ Σορετίρε. Αντίθετα, δηλώθηκε κανονικά στην αποστολή ο εξτρέμ Ντεσπόντοφ.
Εκτίμηση
Ο ΠΑΟΚ έδειξε στην Αυστρία ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά, η πρόκριση όμως ήρθε επί της Βόλφσμπεργκερ και πλέον βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τη δεύτερη σερί παρουσία στην League Phase του Γιουρόπα Λιγκ. Αντίπαλος του η περσινή πρωταθλήτρια Κροατίας, Ριέκα η οποία δεν πείθει σε καμία περίπτωση σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν και λίγο έλειψε να γνωρίσει ντροπιαστικό αποκλεισμό από την ιρλανδική Σέλμπουρν. Έχει την ποιότητα ο ΠΑΟΚ για να θέσει από το πρώτο ματς τις βάσεις πρόκρισης, το θέμα είναι ότι η εικόνα του με την Βόλφσμπεργκερ δεν ήταν τέτοια ώστε μας ωθήσει να στραφούμε στο «διπλό». Προτιμότερη η εναλλακτική του 2-3 γκολ που καλύπτει διάφορα ενδεχόμενα.
Άστον Βίλα
Φούλαμ
Σουόνσι
Μπλάκμπερν
Σαουθάμπτον
ΚΠΡ
Μπόλτον
Μπρίστολ Σίτι
Μπέρνλι
Πόρτσμουθ
Μίντλεσμπρο
Τσάρλτον
Μίλγουολ
Ντέρμπι
Γουλβς
Κάρντιφ
Γουέστ Χαμ
Γουέστ Μπρομ
Στόουκ
Πρέστον
Νόριτς
Γουότφορντ
Λίνκολν Σίτι
Μπέρμιγχαμ
Τότεναμ
Κρίσταλ Πάλας
Χαλ
Ίπσουιτς
Μπρέντφορντ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Μπόρνμουθ
Λιντς
Μάντσεστερ Σίτι
Μπράιτον
Κόβεντρι
Σάντερλαντ
Τσέλσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Βελέζ Σάρσφιλντ
Σαν Λορέντζο
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Λασκ Λίντσερ
WSG Τιρόλ
Αλτάχ
Ριντ
ΣΚ Μπέβερεν
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Άντερλεχτ
Βέστερλο
Σταντάρ Λιέγης
Κόρτραϊκ
Μαλίν
Γκενκ
Κοριτίμπα
Βιτόρια Μπαΐα
Τρουά
Λε Μαν
Βέρντερ Βρέμης
Χοφενχάιμ
Άουγκσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Γκλάντμπαχ
Πάντερμπορν
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Στουτγκάρδη
Σάλκε
Λειψία
Μπάγερν Μονάχου
Ντόρτμουντ
Βόλφσμπουργκ
Όσναμπρικ
Καϊζερσλάουτερν
Χέρτα Βερολίνου
Καρλσρούη
Χαϊντενχάιμ
Ντάρμσταντ
Μαγδεμβούργο
Λουκέρνη
Σιόν
Σεντ Γκάλεν
Σερβέτ
Γκρασχόπερς
Βαντούζ
Κηφισιά
Ολυμπιακός
Νίκη Βόλου
Αναγέννηση Καρδίτσας
Νέστος Χρυσούπολης
Πανθρακικός
Κολόμπους Κρου
DC Γιουνάιτεντ
Κολοράντο Ράπιντς
Σικάγο Φάιαρ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Όστιν
Νιου Γιόρκ Σίτι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σινσινάτι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Ντάλας
Σάρλοτ
Ορλάντο Σίτι
Σεντ Λούις Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Λεβάντε
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μίλαν
Ίντερ
Ουντινέζε
Ρόμα
Μπολόνια
Μόντσα
Ομόνοια
ΑΕ Λεμεσού
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
ΑΕΚ Λάρνακας
Απόλλων Λεμεσού
Πάφος
Φρέντρικσταντ
Ρόζενμποργκ
Άγιαξ
Άλκμααρ
Αϊντχόφεν
Βίλεμ
Καμπούρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Φέγενορντ
Φορτούνα Σιτάρντ
Χέρενφεν
Ναϊμέγκεν
Πόρτο
Εστορίλ
Μορεϊρένσε
Εστρέλα Αμαδόρα
Κιλμάρνοκ
Σεντ Τζόνστον
Μάδεργουελ
Σεντ Μίρεν
Ρέιντζερς
Αμπερντίν
Φάλκενμπεργκ
Σάντβικενς ΙΦ
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Σούντσβαλ
Νόρμπι
Βάρναμο
Νόρκεπινγκ
Έστερσουντ
Φενερμπαχτσέ
Γκεζτεπέ
Κοτζάελισπορ
Ρίζεσπορ
Ερζουρουμσπόρ
Τσορούμ