«Μιλούν» οι επιθέσεις στην Πολωνία
*Πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Έπεται η ρεβάνς στην Τούμπα. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο συνολικό σκορ, ακολουθεί παράταση κι αν χρειαστεί πέναλτι.Υπάρχει στοιχηματική που προσφέρει δωρεάν* ποντάρισμα για το live του παιχνιδιού και αφορά κάθε νέα 👉εγγραφή.
*Ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον αντίστοιχο του ζευγαριού Χάμαρμπι - Άντερλεχτ στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο ηττημένος θα συναντήσει τον αντίστοιχο του ζευγαριού Καραμπάγκ - ΤΣΣΚΑ Σόφιας στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ
*Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο ουδέτερο «Μότορ Λούμπλιν» της Πολωνίας
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ
Aποτελεί την πιο παραδοσιακή ποδοσφαιρική δύναμη στην Ουκρανία ούσα πολυνίκης στα εγχώρια πρωταθλήματα με 19 κατακτήσεις, αλλά και πάλαι ποτέ υπολογίσιμη αντίπαλος στο ευρωπαϊκό στερέωμα μετρώντας πολλές πορείες στα κύπελλα Ευρώπης, με τρεις κατακτήσεις ευρωπαϊκών τροπαίων.
Η κατάσταση στη χώρα τα τελευταία χρόνια, όμως, όπως είναι λογικό έριξε τη δυναμική της, ενώ την περασμένη σεζόν κατάφερε να βγει στην Ευρώπη χάρη στην κατάκτηση του εγχώριου κυπέλλου, όπου επικράτησε στον τελικό της άσημης Τσερνίκοφ με 3-1.
Το πρώτο βήμα στην προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ έγινε, καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο της Ουνιβερσιτατέα Κλουζ μετά από δύο στείρες αναμετρήσεις, ούσα πιο ψύχραιμη στη διαδικασία των πέναλτι στον επαναληπτικό της Ρουμανίας. Στόχος για την ομάδα του Κόστιουκ είναι η συμμετοχή για τρίτη συνεχόμενη σεζόν σε League Phase ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με το δύσβατο εμπόδιο του ΠΑΟΚ να αποτελεί πρόκληση για τους Ουκρανούς.
Σημαντικότερη προσθήκη στο ρόστερ είναι εκείνη του πρώην άσου του «Δικεφάλου», Τόμας Κεντζιόρα, με τον Πολωνό μπακ να προσθέτει ποιότητα και εμπειρία στα μετόπισθεν.
Η Ντινάμο μετά τα δύο ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα υποδεχόμενη τη Λίβγι.
Αγωνιστικά Νέα: Νοσοκομείο θυμίζει η ουκρανική ομάδα. Nέα σοβαρή απώλεια για τους Ουκρανούς αυτή του βασικού αριστερού μπακ Βιβτσαρένκο που τραυματίστηκε σοβαρά στον αγώνα με την Ουνιβερσιτατέα Κλουζ και θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Δεδομένοι απόντες είναι και οι τραυματίες μπακ Σιρότα και Ποπόβ, όπως και ο μέσος Ραμαντάνι. Οι τέσσερις προαναφερθέντες είναι εκτός λίστας μαζί με τους Τόρες (μεσοεπιθετικός) και Μπλανούτσα (φορ). Μεγάλη είναι και η απουσία του βασικού εξτρέμ Καμπάγιεφ. Επίσης, σχεδόν απίθανο μοιάζει να αγωνιστούν οι Ζαχαρτσένκο (μπακ), Σαλένκο (μέσος) και Οσιπένκο (στόπερ). Λογικά εκτός οι Τίμτσικ (μπακ), Μιχαϊλένκο (χαφ) που έκαναν ατομικό, ωστόσο προπονήθηκε κανονικά ο μέσο Λόνβικ (μέσος) και έχει ελπίδες να αγωνιστεί.
ΠΑΟΚ
Σε νέα εποχή μπήκε ο ΠΑΟΚ το τρέχον καλοκαίρι, καθώς μετά την αποχώρηση του Ράζβαν Λουτσέσκου έπειτα από μία πενταετία, στην άκρη του πάγκου θα κάθεται ο Aλέσιο Λίσι που έχει το δύσκολο έργο να οδηγήσει τον «Δικέφαλο» του Βορρά σε νέες επιιτυχίες.
Μετά την κατάληψη της 3ης θέσης στο περσινό πρωτάθλημα, αφετηρία αποτελούν οι αγώνες κόντρα στην έμπειρη Ντινάμο Κιέβου για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με τους «ασπρόμαυρους» να θέλουν την υπέρβαση στη διοργάνωση καθώς στις τελευταίες δύο σεζόν το ταξίδι σταμάτησε στους «32» της νοκ άουτ φάσης.
Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε αρκετές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, με σημαντικότερες αυτές των μπακ Χατζηδιάκου και Ελουστόντο, του φορ Τάχα Αλί και του χαφ Σανταμαρία Μπαπτίστ. Όσον αφορά τις αποχωρήσεις, οι πιο ηχηρές ήταν αυτές των αμυντικών Σάντσες και Κεντζιόρα, με τον τελευταίο να συναντά την πρώην ομάδα του στον πρώτο επίσημο αγώνα της τρέχουσας σεζόν, μετά τη μεταγραφή του στην Ντινάμο Κιέβου.
Η ομάδα του Λίσι έδωσε τέσσερα φιλικά κατά την περίοδο της προετοιμασίας ενόψει των πρώτων ευρωπαϊκών αναμετρήσεων, στα οποία έδειξε πολλές επιθετικές αρετές αλλά αντιμετώπισε και μερικά αμυντικά προβλήματα, με τον Ιταλό τεχνικό να κάνει πολλές δοκιμές. Ο «Δικέφαλος» πήρε τη νίκη στα πρώτα τρία τεστ απέναντι σε Μπέβερεν (4-1), Βέστερλο (4-0) και ΑΕΚ Λάρνακας (3-2), ενώ ηττήθηκε στην πρόβα τζενεράλε από την Τβέντε με 2-3.
Με δεδομένο ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκινά στις 22 Αυγούστου, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται αρκετά πίσω σε ετοιμότητα σε σχέση με τους Ουκρανούς που θα ξεκινήσουν τις εγχώριες υποχρεώσεις τους 20 μέρες νωρίτερα.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός λίστας βρίσκονται ο φορ Τσάλοφ που συνεχίζει την αποκατάστασή του στη Μόσχα, ο εξτρέμ Σορετίρε που έκανε ατομικό, ο ομοθεσίτης Ντεσπόντοφ και ο χαφ Μεϊτέ που συνέχισαν θεραπεία. Κανονικά στην αποστολή οι νεοφερμένοι Τάχα Άλι (φορ), Σανταμαρία Μπαπτίστ (χαφ), Παντελής Χατζηδιάκος (μπακ) και Ελουστόντο (μπακ). Μέσα και ο αριστερός οπισθοφύλακας Ράχμαν Μπάμπα που επέστρεψε τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη και θα ταξιδέψει κανονικά στο Λούμπλιν.
Διαβάστε ακόμη:
👉Πως θα εξασφαλίσετε απόδοση 20.00 στο διπλό του Παναθηναϊκού;👉Η διαδικασία για να λάβει κανείς αποδοσάρα 100.00 στην πρόκριση των «πρασίνων».
Εκτίμηση
Oι Θεσσαλονικείς θέλουν να βάλουν βάσεις πρόκρισης στο ουδέτερο της Πολωνίας απέναντι στους έμπειρους και πιο έτοιμους στην παρούσα φάση Ουκρανούς. Δεν αποκλείεται να δούμε ανοικτό ματς με αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ποντάρισμα στο over που καλοπληρώνει.
Άστον Βίλα
Άρσεναλ
Τίγκρε
Μπαράκας Σεντράλ
Ντεφένσα Xoυστίσια
Πλατένσε
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Σαν Λορέντζο
Κοπεγχάγη
Σοντερίσκε
Λεβαδειακός
Παναθηναϊκός
Αταλάντα
Μπολόνια
Λέτσε
Ρόμα
Ομόνοια
Ομόνοια Αραδίππου
Μπράγκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Σίριους
Μάλμε
Γιουργκόρντεν
Μιάλμπι
Γκάις
Μπρομαποϊκάρνα
Αμέντ Σπορτίφ
Τραμπζονσπόρ
Μπεσίκτας
Τσορούμ