Με γκολ που δέχθηκε στο 89ο λεπτό του αγώνα, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) με την Μπραν στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της League Phase του Γιουρόπα Λιγκ. ...
Ο σοβαρός ΠΑΟΚ δεν χάνει
Τι ισχύει: League Phase του Γιουρόπα Λιγκ. Οι οκτώ πρώτες ομάδες της βαθμολογίας προκρίνονται απευθείας στους «16» της διοργάνωσης, ενώ όσες τερματίσουν στις θέσεις 9-24, θα παίξουν διπλά νοκ-άουτ παιχνίδια για να συμπληρώσουν το παζλ του επόμενου γύρου. Οι τελευταίοι 12 της κατάταξης αποκλείονται από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Σημαντικό: Δείτε πόσο πληρώνει ΑΥΤΗ τη στιγμή η νίκη του ΠΑΟΚ! Παίξε Νόμιμα
Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 4) Περισσότερες νίκες, 5) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες, 6) Ματς με αντιπάλους της League Phase (Βαθμοί, Διαφορά τερμάτων, Καλύτερη επίθεση), 7) Λιγότεροι βαθμοί ποινής, 8) Βαθμολογία στο Ranking της UEFA.
Σχετικά με την τηλεοπτική κάλυψη του παιχνιδιού διαβάστε περισσότερα στο ΠΑΟΚ - Μπραν Κανάλι
ΠΑΟΚ
Επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα επικρατώντας της Κηφισιάς με 3-0 στην Τούμπα. Δέχθηκε πίεση και φάσεις, ωστόσο μετά τα πρώτα 25’ κυριάρχησε και είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ανοιξε το σκορ δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωσε του 45’, με το αυτογκόλ του Σιμόν, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς. Στο δεύτερο μέρος η δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε για μαρκάρισμα ο Σόουζα έκανε ακόμη πιο εύκολα τα πράγματα για το σύνολο του Λουτσέσκου, με τον Τάισον να βρίσκει δύο φορές τον… δρόμο προς τα δίχτυα (88’ και 90+3’). Με το αποτέλεσμα αυτό παρέμεινε στη δεύτερη θέση και στο -2 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό έχοντας ρεκόρ 8-2-1 σε έντεκα αναμετρήσεις.
Στο Γιουρόπα Λιγκ στο τελευταίο του παιχνίδι κόντρα στους Γιουνγκ Μπόις κατάφερε και κυριάρχησε από νωρίς, έχοντας πολλές και σημαντικές ευκαιρίες. Η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε η αντίπαλη ομάδα στα πρώτα λεπτά του ματς, έκανε πιο... εύκολο το βράδυ για τον ΠΑΟΚ, μιας και βρήκε περισσότερους χώρους. Επικράτησε με 4-0, με τους Μπιάνκο (54’), Γιακουμάκη (67’), Κωνσταντέλια (72’) και Μπάμπα (76’) να σκοράρουν, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη σε τέσσερις αναμετρήσεις και με ρεκόρ 2-1-1 βρίσκεται μία… ανάσα από την πρώτη οκτάδα. Θέλει να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο επικρατώντας και απόψε αξιοποιώντας στο έπακρο την μεγάλη νίκη στη Γαλλία επί της Λιλ (3-4). Υπενθυμίζεται πως στην πρεμιέρα έμεινε στο 0-0 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Τούμπα ενώ ακολούθησε η ήττα με 3-1 στην έδρα της Θέλτα. Μετά την Μπραν ακολουθούν οι σημαντικοί αγώνες με Λουντογκόρετς, Μπέτις και Λυών.
«Περιμένω από την ομάδα μου να τρέξει και να δώσει μάχες. Η Μπραν είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, με καλή νοοτροπία, που τρέχει και περιμένω έναν αγώνα ωραίο με καλό ρυθμό. Εμείς πρέπει να παίξουμε με ένταση, επιθετικότητα και να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί ανεξαρτήτως έδρας παίζει το ίδιο στυλ και για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό ματς γιατί αν το κερδίσουμε θα είναι ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Ρουμάνος τεχνικός στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου.
Αγωνιστικά Νέα: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον εξαιρετικό Ελληνα διεθνή μεσοεπιθετικό Γιάννη Κωνσταντέλια (17/7), ο οποίος έβγαλε μόνο ένα μέρος το προγράμματος. Προπονήθηκε κανονικά χθες ο πολύτιμος μεσοεπιθετικός Ντεσπότοφ (15/3) που ταλαιπωρήθηκε από ίωση και θέτει υποψηφιότητα για να αγωνιστεί. Πολύ πιθανό να ξεκινήσει βασικός ο Ιβανούσετς (ΜΕ, 17/1), όπως επίσης και ο Τσάλοφ (18/3) στην κορυφή της επίθεσης, με τους Πέλκα (ΜΕ, 10/3) και Γιακουμάκη (Ε, 16/5) να είναι έτοιμοι για να έρθουν από τον πάγκο. Εκτός παραμένει εδώ και καιρό ο τραυματίας Καμαρά (ΚΜ, 9/2).
ΜΠΡΑΝ
Η «άσχημη» πορεία της συνεχίζεται εγχώρια, έχοντας φτάσει πλέον τα τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη (0-1-3). Το τελευταίο 90λεπτο μάλιστα ήταν και το χειρότερό της χάνοντας με 4-0 στην έδρα της Μόλντε. Ενώ είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, στο πρώτο μέρος όσες φορές έφτασε στην αντίπαλη περιοχή δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή να βρει τα δίχτυα. Αυτό της κόστισε καθώς στο δεύτερο ημίχρονο η αντίπαλη ομάδα κατόρθωσε και άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ του Μπρέιβικ στο 54’ και από εκείνο το σημείο «κατέρρευσε». Δέχθηκε άλλα τρία τέρματα με τους Σπίτεν (65’), το αυτογκόλ του Ντίνγκελαντ (75’) και τον Γκράνας (90+3’), αποτέλεσμα με το οποίο έπεσαν στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος και στο -1 από την τρίτη (θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ) Τρόμσο, ενώ απομένει μία τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Χαμ-Καμ.
Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Παρέχεται και δωρεάν live tracker, ο οποίος συνδυάζεται με τρομερή προσφορά* γνωριμίας ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ (*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις).
Στο Γιουρόπα Λιγκ τα έχει καταφέρει καλύτερα έως τώρα, μιας και μετά την εκτός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από την Λιλ (2-1), μετρά δύο εντός έδρας νίκες κόντρα σε Ουτρέχτη (1-0) και Ρέιντζερς (3-0) και μία ισοπαλία χωρίς σκορ στο πιο πρόσφατο στην Μπολόνια. Είναι ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ στους 7 βαθμούς και φυσικά στόχος της είναι να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και να περάσει στην επόμενη φάση, γιατί όχι και μέσω της πρώτης οκτάδας. Παράλληλα, αν απόψε κατορθώσει και κρατήσει ανέπαφη την εστία της, θα γίνει η πρώτη νορβηγική ομάδα που θα φτάσει στα τέσσερα συνεχόμενα 90λεπτα με μηδέν παθητικό σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ακολουθούν τα ματς με Φενερμπαχτσέ, Μίντιλαντ και Στουρμ Γκρατς.
Αγωνιστικά Νέα: Αρκετές είναι οι απουσίες που θα έχει να διαχειριστεί ο προπονητής της ομάδας, Φρέιρ Αλεξάνντεσον. Η πιο σημαντική είναι αυτή του κεντρικού χαφ Φέλιξ Μίρε (8/1), ο οποίος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε. Εκτός και ο νεαρός αναπληρωματικός τερματοφύλακας Μπράμελ (1/0) που αρρώστησε και έμεινε εκτός την τελευταία στιγμή, ενώ νοκ-άουτ εξαιτίας τραυματισμού έχουν τεθεί οι Τόρσβικ (Α, 1/1), Γουόσμπεργκ (ΚΜ, -), Οπσαχλ (ΚΜ, -), Μάγκνουσον (ΜΕ, 7/5).
Εκτίμηση
Δύσκολα ή εύκολα θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να επικρατήσει της Μπραν. Μέσα στην έδρα του είναι πολύ ισχυρός, έχοντας «χτίσει» ένα αήττητο 16 αναμετρήσεων με τα 13 εξ αυτών να είναι νίκες, ενώ παράλληλα θα έχει να αντιμετωπίσει ένα σύνολο που σίγουρα θα έχει το μυαλό του και στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος την Κυριακή. Πάω με την καλύτερη ομάδα και τον άσο.
ΚΠΡ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Μπέρμιγχαμ
Κόβεντρι
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Μίλγουολ
Σουόνσι
Νόριτς
Στόουκ
Ντέρμπι
Ρέξαμ
Μπρίστολ Σίτι
Πρέστον
Μπλάκμπερν
Τσάρλτον
Πόρτσμουθ
Ίπσουιτς
Μίντλεσμπρο
Σαουθάμπτον
Χαλ
Γουότφορντ
Μάντσεστερ Σίτι
Τσέλσι
Φούλαμ
Λίβερπουλ
Τότεναμ
Σάντερλαντ
Νιούκαστλ
Κρίσταλ Πάλας
Έβερτον
Μπρέντφορντ
Λιντς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Παρί Σεν Ζερμέν
Παρί
Χάβρη
Ανζέ
Μπρεστ
Οσέρ
Λοριάν
Μετς
Μαρσέιγ
Ναντ
Νότια Αφρική
Καμερούν
Μαρόκο
Τανζανία
Αλβέρκα
Φαμαλικάο
Ρίο Άβε
Κάζα Πία
Σάντα Κλάρα
Πόρτο
Στουτγκάρδη
Λυών
Μίντιλαντ
Φράιμπουργκ
Άστον Βίλα
Φερεντσβάρος
Μπέτις
Ερυθρός Αστέρας
Φενερμπαχτσέ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Λιλ
Βασιλεία
Θέλτα
Μπράγκα
Γιούνγκ Μπόις
Μπολόνια
Βικτόρια Πλζεν
Παναθηναϊκός
Στουρμ Γκρατς
Γκενκ
Λουντογκόρετς
Σάλτσμπουργκ
Ρόμα
Στεάουα Βουκουρεστίου
Φέγενορντ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Σέλτικ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ουτρέχτη
Μάλμε
Ρέιντζερς
Νις
Μακάμπι Τελ Αβίβ