H εμπειρία απέναντι στον ενθουσιασμό
*Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό
*Αν δεν υπάρξει νικητής στην κανονική διάρκεια, ακολουθεί ημίωρη παράταση κι αν χρειαστεί πέναλτι
*Μοιρασμένοι θα είναι οι οπαδοί των δύο ομάδων, που προμηθεύτηκαν αμφότερες 7.872 εισιτήρια
*Άλλοι πέντε τελικοί έχουν διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό (2007, 2017, 2020, 2023, 2024)
*Και οι πέντε εξ αυτών στο συγκεκριμένο γήπεδο κρίθηκαν στην κανονική διάρκεια
*Η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο, θα πάρει αυτομάτως το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο που οδηγεί στα Playoffs του Γιουρόπα Λιγκ
*Στην περίπτωση που το τρόπαιο καταλήξει στον ΟΦΗ, η 5η θέση στο πρωτάθλημα δεν δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο
ΠΑΟΚ
Η ομάδα του Λουτσέσκου για να φτάσει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου, πέρασε από αρκετά αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα, κυρίως στη League Phase της διοργάνωσης όπου μετά τις 4 αγωνιστικές της διαδικασίας τερμάτισε στην 8η θέση της βαθμολογίας και αναγκάστηκε να δώσει έξτρα νοκ άουτ αγώνα για τα Playoffs, όπου απέκλεισε εντός έδρας στα πέναλτι στον Ατρόμητο και πέρασε στα προημιτελικά. Εκεί, έδωσε σούπερ παράσταση στο Φάληρο, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό με 2-0, ενώ στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός δεν αποδείχθηκε υψηλό εμπόδιο για τον «Δικέφαλο» που πήρε με δύο νίκες (0-1, 2-0) το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
Η κατάκτηση του τροπαίου είναι πλέον αυτοσκοπός για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που θέλει να γιορτάσει με έναν τίτλο την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή της. Οι «ασπρόμαυροι» ψάχνουν το 9ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία τους και το 5ο στα τελευταία 9 χρόνια. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στην κοινή συνένετυξη Τύπου ενόψει του μεγάλου τελικού περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο όλα όσα έχει ζήσει το τελευταίο διάστημα στον ΠΑΟΚ. Δήλωσε ότι έχει περάσει ένας... τυφώνας από τις ψυχές όλων στον οργανισμό, αφού ο ίδιος έχασε τον πατέρα του, ο μεγαλομέτοχος Ιβάν Σαββίδης τον αδερφό του, δολοφονήθηκε ο νεαρός Κλεομένης. Παρόλα αυτά τόνισε ότι εκείνος και οι παίκτες του είναι έτοιμοι να σηκώσουν ένα Κύπελλο, που για όλους αυτούς τους λόγους θα είναι ξεχωριστό.
Αγωνιστικά Νέα: Τρεις σοβαρές απουσίες έχει να διαχειριστεί ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Εκτός αποστολής έμειναν ο βασικός φορ Γιακουμάκης (34/15), ο έμπειρος στόπερ Λόβρεν (18/0) και ο εξτρέμ Ντεσπόντοφ (30/5) που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.
Νέα προσφορά* γνωριμίας που αφορά άμεσα και το συγκεκριμένο παιχνίδι. Διαθέσιμο δωρεάν* στοίχημα σημαντικής αξίας. Μάθετε περισσότερα κάνοντας εγγραφή
ΟΦΗ
Βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση τον τελευταίο καιρό και πάει σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό Κυπέλλου, έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του τροπαίου για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Οι Κρητικοί προέρχονται από ένα μίνι αήττητο σερί τριών αγώνων στο πρωτάθλημα (2-1-0) που τους έχει ανοίξει διάπλατα και δεύτερο δρόμο όσον αφορά την εύρεση ευρωπαϊκού εισιτηρίου για την ερχόμενη σεζόν. Μετά τη νίκη με 2-0 επί του Λεβαδειακού στην Κρήτη, η ομάδα του Χρήστου Κόντη πλησίασε τους Βοιωτούς στους 2 βαθμούς στο μίνι πρωτάθλημα των Playoffs και σε περίπτωση ήττας στον τελικό κυπέλλου, θα διεκδικήσει με αξιώσεις την 5η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στην Ευρώπη.
Ο ΟΦΗ έφτασε στον τελικό του Πανθεσσαλικού, έχοντας διαγράψει σταθερή πορεία σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Στη League Phase τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 3-0-1 και αντιμετώπισε στον νοκ άουτ αγώνα των Playoffs τον Αστέρα Τρίπολης, του οποίου επιβλήθηκε άνετα με 2-0 στην Κρήτη παίρνοντας το εισιτήριο για τα νοκ άουτ. Στους «8» της διοργάνωσης έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη στον φετινό θεσμό, πετώντας εκτός συνέχειας την ΑΕΚ με το εκκωφαντικό 0-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στα ημιτελικά βρήκε μπροστά του τον Λεβαδειακό, τον οποίο νίκησε με 1-0 στη Λιβαδειά παίζοντας με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, έχοντας ως παρακαταθήκη το 1-1 στο Παγκρήτιο.
Ακραία περίπτωση προσφοράς* γνωριμίας - Περισσότερα κάνοντας εγγραφή ή "κλικ" στο ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ!
*Ισχύουν Όροι & ΠροϋποθέσειςΈτσι, οι Κρητικοί πήραν την πρόκριση σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό Κυπέλλου, καθώς πέρυσι δεν κατάφεραν να σηκώσουν το τρόπαιο μετά την ήττα με 0-2 από τον Ολυμπιακό στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ο Χρήστος Κόντης στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του μεγάλου αγώνα, στάθηκε στην καλή κατάσταση της ομάδας του, χαρακτηρίζοντας πάντως ως φαβορί τον ΠΑΟΚ. Μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει κατακτήσει τέσσερα Κύπελλα την τελευταία δεκαετία. Το όνειρό μας είναι τεράστιο. Θέλουμε μόνο ένα πράγμα. Να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο και, στο τέλος, να σηκώσουμε το Κύπελλο».
Αγωνιστικά Νέα: Όλους τους ποδοσφαιριστές πήρε στην αποστολή για τον τελικό ο προπονητής του ΟΦΗ. Επέστρεψαν ο πολύτιμος φορ Φούντας (28/8) και ο ομοθεσίτης Ισέκα (17/2) που αποθεραπεύτηκαν, όπως επίσης και οι αναπληρωματικοί Χριστόπουλος (μπακ, 9/0), Μπαΐνοβιτς (χαφ, 10/0). Ο βασικός μπακ Μπόρχα Γκονθάλεθ (25/3), πάντως, είναι εξαιρετικά αμφίβολος για να αγωνιστεί στο ματς, καθώς έκανε ατομικό αφού τραυματίστηκε στον αγώνα των Playoffs με τον Λεβαδειακό.
Εκτίμηση
Πολύ μεγάλο ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που τον τελευταίο καιρό βρίσκονται σε διαφορετική κατάσταση όσον αφορά την ψυχολογία. Όλα αυτά βέβαια πάνε περίπατο σε έναν μεγάλο τελικό, με τη δίψα αμφότερων να είναι μεγάλη για την κατάκτηση του τροπαίου. Ανώτερος ποιοτικά ο ΠΑΟΚ, αλλά ο ΟΦΗ θα το παλέψει όσο δεν πάει για να οδηγήσει το τρόπαιο στην Κρήτη. Δεν αποκλείεται να δούμε παράταση για πρώτη φορά σε τελικό στο Πανθεσσαλικό. Η αξία στο Χ2.
Άστον Βίλα
Λίβερπουλ
Λέουβεν
Αντβέρπ
Εθνικός Άχνας
Ομόνοια Αραδίππου
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Ανόρθωση
Ακρίτας Χλώρακας
ΑΕ Λεμεσού
Σάντνες Ουλφ
Έγκερσουντ
τιτλος για τα 100 χρονια.. Ασσος