Πρώτη μάχη για μία θέση στον τελικό
Τι ισχύει:Πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου. Ακολουθεί ο επαναληπτικός στην έδρα του ΠΑΟΚ την επόμενη εβδομάδα. Σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά το φινάλε του δεύτερου αγώνα, ακολουθεί η παράταση κι αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι
*Πρώτη αναμέτρηση για τους «4» του κυπέλλου Ελλάδας
*Στο πρωτάθλημα: (09/11) Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1, (21/12) ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Μετά την ενθαρρυντική εμφάνιση και την ισοπαλία απέναντι στη Ρόμα, συνέχισε στον ίδιο ρυθμό επικρατώντας άνετα της Κηφισιάς με 3-0 στη Λεωφόρο. Παραμένει στο κυνήγι του 4ου Λεβαδειακού, με τη διαφορά όμως να είναι αμετάβλητη στους 9 βαθμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες, με το «τριφύλλι» να έχει αγώνα λιγότερο.
Πολύ καλά δείγματα από τους νεοφερμένους Τεττέη, Αντίνο και Κοντούρη, με τον Αργεντίνο εξτρέμ να βγάζει την ασίστ στον διεθνή Έλληνα επιθετικό που άνοιξε το σκορ στο 21', πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα, και τον ταλαντούχο χαφ να βγάζει χαρακτήρα και μεγάλη ποιότητα στο χορτάρι παρά το νεαρό της ηλικίας του. Στο δεύτερο ημίχρονο «καθάρισαν» τον αγώνα οι Σβιντέρσκι (82’) και Ταμπόρδα (84) με τον δεύτερο να βρίσκει δίχτυα ξανά, αφού ήταν ο σκόρερ των «πράσινων» απέναντι στη Ρόμα.
Η ομάδα του Μπενίτεθ έχει πλέον διπλό στόχο στις εγχώριες διοργανώσεις, καθώς από τη μία θέλει να προλάβει την πρώτη τετράδα στο πρωτάθλημα, αφετέρου θέλει να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας που δίνει το «καλό» ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αντίπαλος στον πρώτο ημιτελικό της Λεωφόρου ο ΠΑΟΚ, ενώ εν συνεχεία το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» πριν μεταβεί στην Τούμπα για τον επαναληπτικό των ημιτελικών απέναντι στον «Δικέφαλο».
Στο μεταξύ, το μεταγραφικό ντεμαράζ συνεχίζεται, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του χαφ Σισοκό και του αριστερού μπακ Χάβι Ερνάντεθ, ενώ πάει για τουλάχιστον δύο προσθήκες ακόμη.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν ανακοίνωσε αποστολή ο Μπενίτεθ. Λογικά επιστρέφει ο πολύτιμος μπακ Καλάμπρια (21/2), ενώ ενδέχεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή ο νεοφερμένος Χάβι Ερνάντεθ. Εκτός αυτής τελικά ο έτερος νεοαποκτηθείς Σισοκό, που τραυματίστηκε. Δεδομένα εκτός θα είναι ο πολύτιμος εξτρέμ Τζούρισιτς (26/5) και ο βασικός χαφ Τσιριβέγια (31/0) λόγω τραυματισμού, ο βασικός μπακ Κώτσιρας (21/0), ο εξτρέμ Πελίστρι (10/0) και ο φορ Ντέσερς (8/3) που έκαναν θεραπεία, αλλά και ο βασικός στόπερ Τουμπά (31/0) λόγω πνευμονίας. Δεν υπολογίζεται ο μπακ Μλαντένοβιτς.
ΠΑΟΚ
Μέσα σε βαριά συναισθηματικά ατμόσφαιρα λόγω της τραγωδίας στη Ρουμανία, επικράτησε άνετα με 4-1 του Πανσερραϊκού στην Τούμπα και βγήκε κερδισμένος από την ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πλέον, έχοντας 44 βαθμούς βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας όντας στο -1 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, αλλά έχοντας αγώνα λιγότερο από την Ένωση, ενώ έναν βαθμό πίσω βρίσκεται ο τρίτος Ολυμπιακός.
Η ομάδα του Λουτσέσκου, που προέβη σε 10 αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, «καθάρισε» το ματς με τους Σερραίους στο πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας και τα τέσσερα τέρματα μέχρι το 26ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ ενδιάμεσα ο Πανσερραϊκός είχε μειώσει σε 2-1. Φοβερός ο επιθετικός πλουραλισμός για τον «Δικέφαλο», που είχε ως σκόρερ τους Γερεμέγεφ, Ντεσπόντοφ, Πέλκα και Βολιάκο οι οποίοι δεν πανηγύρισαν τα γκολ που πέτυχαν, τιμώντας τους επτά οπαδούς της ομάδας που χάθηκαν άδικα στην Τιμισοάρα την περασμένη εβδομάδα.
Ο «Δικέφαλος» καλείται να δώσει μέσα σε διάστημα 15 ημερών πέντε πολύ απαιτητικούς αγώνες, καθώς πέραν των δύο αναμετρήσεων με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, θα αντιμετωπίσει Άρη (εκτός), ΑΕΚ (εντός) και Θέλτα (εκτός) με καθέναν από αυτούς να είναι κομβικός για τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ταυτόχρονα, υπάρχει και ο πονοκέφαλος για τον τραυματισμό του Κωνσταντέλια, που εκτός από τον πρώτο ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, θα χάσει και το ντέρμπι με τον Άρη.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν ανακοίνωσε αποστολή ο Λουτσέσκου. Διαθέσιμος ο πολύτιμος μπακ Κένι (30/0) που εξέτισε την τιμωρία του. Εκτός θα μείνουν ο πολύτιμος μεσοεπιθετικός Κωνσταντέλιας (28/12) και o βασικός ομοθεσίτης Ιβανούσετς (25/2) λόγω τραυματισμού. Ο φορ Τσάλοφ ετοιμάζει βαλίτσες για Τουρκία.
Να λάβετε και το δωρεάν* στοίχημα που αφορά τον θεσμό 👇
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
Εκτίμηση
Πολύ μεγάλο ντέρμπι με φόντο τον τελικό της διοργάνωσης. Σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση οι φιλοξενούμενοι, με το «τριφύλλι» να προσπαθεί να βρει ομοιογένεια λόγω των πολλών χειμερινών μεταγραφών. Δύσκολα θα ξεφύγει το σκορ, πάμε στα 2-3 γκολ.
Λέστερ
Σουόνσι
Μίντλεσμπρο
Πόρτσμουθ
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Γουότφορντ
Σαουθάμπτον
Ντέρμπι
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Χαλ
Στόουκ
Μπλάκμπερν
Τσάρλτον
Πρέστον
Λίβερπουλ
Φούλαμ
Μπρέντφορντ
Έβερτον
Μπέρνλι
Μπράιτον
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Μπαράκας Σεντράλ
Μπόκα Τζούνιορς
Ιντεπεντιέντε
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ουνιόν Σάντα Φε
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Μπλάου Βάις Λινζ
WSG Τιρόλ
Βολφσμπέργκερ
Ριντ
Αλτάχ
Γκράτσερ ΑΚ
Σιντ Τρούιντεν
Κλαμπ Μπριζ
Σερκλ Μπριζ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Σταντάρ Λιέγης
Βέστερλο
Σάντος
Ατλέτικο Μινέιρο
Μιρασόλ
Μπαΐα
Ρέμο
Βάσκο Ντα Γκάμα
Βιτόρια Μπαΐα
Σάο Πάουλο
Ρεν
Ανζέ
Οσέρ
Ναντ
Ντάρμσταντ
Αννόβερο
Ζανκτ Πάουλι
Μπάγερν Μονάχου
Χαϊντενχάιμ
Ουνιόν Βερολίνου
Ντόρτμουντ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Βόλφσμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Ζυρίχη
Λουγκάνο
Βίντερτουρ
Γκρασχόπερς
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Κολοράντο Ράπιντς
Ντιναμό Χιούστον
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
DC Γιουνάιτεντ
Ντάλας
Σεντ Λούις Σίτι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Λος Άντζελες
Σικάγο Φάιαρ
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Τορόντο
Σινσινάτι
Σάρλοτ
Νάσβιλ
Ίντερ Μαϊάμι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Όστιν
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σαν Ντιέγκο
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σεβίλλη
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα
Εσπανιόλ
Έλτσε
Βαλένθια
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Αλαβές
Τορίνο
Βερόνα
Κάλιαρι
Κρεμονέζε
Αταλάντα
Γιουβέντους
Μίλαν
Ουντινέζε
Τρόμσο
Κρίστιανσουντ
Βίκινγκ
Μπόντο Γκλιμτ
Λίλεστρομ
Σταρτ
Χέρακλες
Άγιαξ
Χρόνινγκεν
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ουτρέχτη
Τελστάρ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Αϊντχόφεν
AVS Φουτεμπόλ
Βιτόρια Γκιμαράες
Σάντα Κλάρα
Ρίο Άβε
Εστρέλα Αμαδόρα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Χαρτς
Μάδεργουελ
Σέλτικ
Σεντ Μίρεν
Νταντί Γιουνάιτεντ
Λίβινγκστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί
Αμπερντίν
Χιμπέρνιαν
Έστερσουντ
Νόρμπι
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Χέλσινγκμποργκ
Μιάλμπι
Έργκριτε
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Γκέτεμποργκ
Χάκεν