«Πονηρό» ματς που εξαρτάται από την Μπάρτσα
Η Μπενφίκα φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα για την 7η αγωνιστική της League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ισοπαλία στο «σπίτι» τους με την Μπολόνια, ενώ οι φιλοξενούμενοι νίκησαν εκτός έδρας την Ντόρτμουντ.Τι ισχύει: Οι οκτώ πρώτες ομάδες της βαθμολογίας προκρίνονται απευθείας στους «16» της διοργάνωσης, ενώ όσες τερματίσουν στις θέσεις 9-24, θα παίξουν διπλά νοκ-άουτ παιχνίδια για να συμπληρώσουν το παζλ του επόμενου γύρου. Οι τελευταίοι 12 της κατάταξης αποκλείονται από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 4) Περισσότερες νίκες, 5) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες, 6) Ματς με αντιπάλους της League Phase (Βαθμοί, Διαφορά τερμάτων, Καλύτερη επίθεση), 7) Λιγότεροι βαθμοί ποινής, 8) Βαθμολογία στο Ranking της UEFA.

Την προηγούμενη Παρασκευή έπαιξε εντός έδρας με τη Φαμαλικάο για την Πριμέιρα Λίγκα κι αναζητούσε επιστροφή στις νίκες έπειτα από δύο αρνητικά αποτελέσματα που είχαν προηγηθεί. Τα κατάφερε κερδίζοντας εύκολα με 4-0 και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον μέσο από το Λουξεμβούργο, Μπαρέιρο ο οποίος πέτυχε ανέλπιστο χατ-τρικ και ο Κοκτσού διαμόρφωσε μέσα σε αποθέωση το τελικό αποτέλεσμα.
Πριν από περίπου ένα μήνα στον τελευταίο της αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ έπρεπε να επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό του φαβορί απέναντι στη θεωρητικά αδύναμη Μπολόνια στο «Ντα Λουζ». Δεν τα κατάφερε και «κόλλησε» στη «λευκή» ισοπαλία (0-0). Θέλησε να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα έκανε πιο εύκολο το έργο της και το πέτυχε μόλις στο 2’ με τον Παυλίδη, έμελλε όμως να ακυρωθεί σωστά ως οφσάιντ. Συνάντησε μία αντίπαλο που αμυνόταν μαζικά και τη δυσκόλευε πάρα πολύ. Είχε τον απόλυτο έλεγχο όμως αδυνατούσε να διασπάσει το «πούλμαν». Όσο κυλούσε ο χρόνος το άγχος μεγάλωνε και τελικά έμεινε στο 0-0, σ’ ένα παιχνίδι που είχε μεγάλη ένταση και ο διαιτητής έδειξε συνολικά έντεκα κίτρινες κάρτες.
Η Μπενφίκα δεν μπόρεσε να βάλει ένα δεύτερο «τρίποντο» στη σειρά και είναι αλήθεια ότι παρουσιάζεται εξαιρετικά απρόβλεπτη και καθόλου σταθερή, μια και ξεκίνησε εντυπωσιακά με δύο επιτυχίες, ακολούθησαν δύο «χαστούκια» και στη συνέχεια μία νίκη και μία ισοπαλία. Σίγουρα οι «αετοί» δεν αποτελούν ένα σύνολο πρώτης ταχύτητας όμως αναμφίβολα είναι υπολογίσιμοι αντίπαλοι για όλους. Οι «κόκκινοι» έχουν μαζέψει 10 βαθμούς και στέκονται στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με τις Μονακό, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Φέγενορντ και Κλαμπ Μπριζ.
Αγωνιστικά Νέα: Αμφίβολος με καλές πιθανότητες ο βετεράνος σούπερ σταρ Ντι Μαρία. Δεν μπορούν να προσφέρουν ο μέσος Ρενάτο Σάντσες και ο πλάγιος μεσοεπιθετικός Πρεστιάνι. Πάντοτε στα «πιτς» ο εξτρέμ Γκουβέια.

Το περασμένο Σάββατο ταξίδεψε στα προάστια της Μαδρίτης ούτως ώστε να δοκιμαστεί εκτός έδρας από την Χετάφε. Αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά «λίγη» στη Λα Λίγκα και προκαλεί θλίψη με την παρουσία της και την αναποτελεσματικότητά της. Εντός συνόρων «τρέχει» αρνητικό σερί τεσσάρων αναμετρήσεων χωρίς «τρίποντο». Μάλιστα έχει μόλις ένα «τρίποντο» στα οκτώ τελευταία και είναι αποκαρδιωτική, με τον Χάνσι Φλικ να μοιάζει ανήμπορος να αλλάξει την κατάσταση. Το 1-1 διαμορφώθηκε από το γκολ του Κουντέ που της έδωσε προβάδισμα στο 9’, πριν ισοφαριστεί στο 34’. Έχει «κατρακυλήσει» στην 3η θέση και η διαφορά όλο και μεγαλώνει από τις ομάδες της Μαδρίτης.
Όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, θα δώσει δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από τη βάση της, καθώς στην προηγούμενη «στροφή» είχε μεταβεί στη Βεστφαλία της Γερμανίας για να δοκιμαστεί εκτός έδρας από την Ντόρτμουντ. Έκανε το καθήκον της κι έφυγε μ’ ένα μεγάλο «διπλό» (2-3) στις αποσκευές της. Το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ήταν αρκετά ήσυχο και κανείς δεν περίμενε την «καταιγίδα» που θα ακολουθούσε. Στο 53’ πήρε το προβάδισμα με τον Ραφίνια και ισοφαρίστηκε επτά λεπτά μετά από πέναλτι του Γκιρασί. Έγινε... χαμός προς το τέλος, καθώς στο 75’ ο Τόρες της έδωσε εκ νέου «κεφάλι», με τον Γκιρασί να «χτυπάει» ξανά στο 78’ για το 2-2. Η τελευταία «λέξη» όμως ήταν δική της και στο 85’ ξανά ο Φεράν Τόρες «κλείδωσε» την επικράτησή της.
Με αυτόν τον τρόπο η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε ότι δεν αστειεύεται και ότι έχει θέσει ως έναν και μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Βέβαια αρχικά την ενδιαφέρει να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στη League Phase, να τσεκάρει το εισιτήριό της για τη φάση των «16» και στη συνέχεια θα δει που θα φτάσει. Πάντως μετά την απρόσμενη ήττα της πρεμιέρας στο Πριγκιπάτο από τη Μονακό, οι «μπλαουγκράνα» έχουν «χτίσει» ένα νικηφόρο σερί πέντε αγώνων. Η συγκομιδή των 15 πόντων τους φέρνει μόνους στην 2η θέση της κατάταξης, καταδιώκοντας την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Αρέσκονται να παίζουν «ανοιχτά» και τα έξι ματς τους ολοκληρώθηκαν Over.
Αγωνιστικά Νέα: Θα λείψουν ο πορτιέρο Τερ Στεγκέν, ο στόπερ Ινίγο Μαρτίνεθ και ο μέσος Μπερνάλ. Φρέσκο πρόβλημα αυτό του παικταρά μεσοεπιθετικού Ντάνι Όλμο.

Εκτίμηση
Δεδομένα η Μπενφίκα θεωρείται μία από τις ανταγωνιστικές ομάδες της League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν πρόκειται να φοβηθεί την Μπαρτσελόνα. Η τελευταία όμως αποτελεί το δεύτερο κορυφαίο σύνολο της διοργάνωσης πίσω από τη Λίβερπουλ και στοχεύει ακόμα και στην κορυφή. Επίσης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση παρουσιάζεται σοβαρή, το αντίθετο δηλαδή απ’ ό,τι συμβαίνει στη Λα Λίγκα. Το «Ντα Λουζ» δεν είναι μία εύκολη έδρα για κανέναν, ωστόσο είναι αλήθεια ότι οι «αετοί» δεν... τρομάζουν. Κρίνουμε ελκυστική την απόδοση του «διπλού» και θα το στηρίξουμε περιμένοντας εύκολα ή δύσκολα ότι θα επιβεβαιωθεί.
Γκολ γκολ και οβερ