«Γαζώνει» εσχάτως η Μπάρτσα, σε φόρμα και η Ράγιο
* Μόνο ένα διπλό τα τελευταία 25 χρόνια στη Βαρκελώνη έχει πάρει η Ράγιο. Στα υπόλοιπα 12 ματς η Μπαρτσελόνα έχει επίδοση 10-2-0.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Μοιράζει γκολ και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου διέσυρε 7-2 τη Νιουκάστλ και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης (8/4 το πρώτο εντός). Η αγγλική ομάδα στην αρχή παρακολούθησε το σκορ, στη συνέχεια όμως δεν μπόρεσε να σταματήσει τον επιθετικό “χείμαρρο” της Μπαρτσελόνα. Στο 6' ο Ραφήνια έκανε το 1-0, γκολ που ισοφαρίστηκε στο 15'. Στο 18' ο Μπερνάλ έκανε το 2-1 αλλά στο 28' το σκορ επανήλθε στα ίσα. Στην παράταση του ημιχρόνου στο 45+7' ο Γιαμάλ με πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 3-2. Ο Φερμίν στο 51' και ο Λεβαντόφσκι στο 56' και στο 61', ανέβασαν το σκορ στο 6-2, το οποίο διαμόρωσε στο 72' ο Ραφίνια.
Στη Λα Λίγκα συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της, συνέτριψε την Σεβίλλη με 5-2. Δεν έδωσε καμία τύχη στην αντίπαλό της, που έπαιξε ανοικτά. Στο 38' είχε προηγηθεί με 3-0, με δύο γκολ του Ραφίνια (9' και 21') και ένα του Όλμο. Στο 45+3' η Σεβίλλη μείωσε σε 3-1. Στο δεύτερο ημίχρονο ο στο 51' ο Ραφίνια πέτυχε το 4-1, κάνοντας χατ τρικ και στο 60' ο Κανσέλο, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο σκορ, κάνοντας το 5-1. Ωστόσο ο Σο στο 90+2', πέτυχε το 5-2, διασώζοντας κάπως την εικόνα της αντιπάλου της.
Κρατάει την πρωτιά στη Λα Λίγκα στο +4 από τη δεύτερη Ρεάλ. Έχει μόνο νίκες στην έδρα της (14-0-0) και ενώ, το πρωτάθλημα βαίνει προς το τέλος του, φαίνεται να βρίσκεται σε περίοδο μεγάλης φόρμας. Μετά τη διακοπή για τις Εθνικές θα παίξει δύο φορές με την Ατλέτικο Μαδρίτης, στις 4/4 εκτός για το πρωτάθλημα και στις 8/4 εντός για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Αγωνιστικά Νέα: Θα απουσιάσουν ξανά, λόγω τραυματισμών, ο στόπερ Κρίστενσεν (12/0), ο χαφ Φρένκι ντε Γιονγκ (19/1), ο δεξιός μπακ Κουντέ (25/1) και ο αριστερός μπακ Μπαλντέ (21/0). Ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά δύσκολα θα ξεκινήσει o δεξιός μπακ Έρικ Γκαρθία (27/1), υπολογίζεται ο κίπερ Χουάν Γκαρθία (22/0).
ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΕΚΑΝΟ
Χωρίς να είναι χειρότερη, ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα της από την Σαμσουνσπορ, αλλά προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ, επειδή είχε κερδίσει με 3-1 στην Τουρκία. Στο παιχνίδι προσπάθησε να υπερασπιστεί το σκορ του πρώτου αγώνα και τα κατάφερε. Στο 65' στην μοναδική φάση που έκανε η αντίπαλός της δέχτηκε το 0-1. Μετά το γκολ «έσβησε» το παιχνίδι και δεν επέτρεψε να γίνουν επικίνδυνες φάσεις και γενικά έλεγξε το αποτέλεσμα. Πλέον στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, σε διπλά ματς, στις 9/4 εντός και στις 16/4 στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Στο πρωτάθλημα παραχώρησε 1-1 υποδεχόμενη τη μαχητική Λεβάντε. Έπαιξε καλύτερα, αλλά καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν η αποβολή του Μεντί στο 53', και ενώ ήταν ήδη πίσω στο σκορ με 0-1 από το 41'. Τα πράγματα έγιναν δύσκολα στη συνέχεια, παρ΄ όλα αυτά επιτέθηκε, έκανε ευκαιρίες και κατάφερε να ισοφαρίσει με «μπάζερ μπίτερ» του Σις, στο 90+4'.
Με ικανοποιητικό τρόπο εξελίσσονται εσχάτως τα αποτελέσματά της. Αήττητη στα 6 τελευταία για όλες τις διοργανώσεις (με δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες). Βρίσκεται στη 14η θέση με 32 βαθμούς κι έχει ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την Έλτσε (3/4).
Αγωνιστικά Νέα: Θα απουσιάσουν, λόγω τιμωρίας ο αποβληθείς στόπερ Μεντί (18/2) και λόγω τραυματισμού ο αναπληρωματικός μέσος Μέντεθ. Επανέρχεται ο δεξιός εξτρέμ Άκχομαχ (6/0).
Εκτίμηση
Η Μπαρτσελόνα βαδίζει με ταχύ βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι σε εξαιρετική κατάσταση επιθετικά και δεν έχει περιθώρια για απώλεια βαθμών. Η Ράγιο επίσης είναι σε καλή φόρμα αλλά υπάρχει διαφορά ποιότητας. Πάμε στα γκολ και τον έντονο ρυθμό που έχουν οι αγώνες των Καταλανών, το τελευταίο διάστημα.
Κέμπριτζ Γιουνάιτεντ
Σουίντον Τάουν
Γουίγκαν
Λέιτον Όριεντ
Μπαράκας Σεντράλ
Σαρμιέντο Χουνίν
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Μπόκα Τζούνιορς
Τίγκρε
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Λανούς
Πλατένσε
Φλουμινένσε
Κορίνθιανς
Κοριτίμπα
Βάσκο Ντα Γκάμα
Μπαΐα
Ατλέτικο Παραναένσε
Κρουζέιρο
Βιτόρια Μπαΐα
Μποταφόγκο
Μιρασόλ
Ιντερνασιονάλ
Σάο Πάουλο
Ατλέτικο Μαδρίτης
Ρεάλ Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ
Οσασούνα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Μπέτις
Έλτσε
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Βαλένθια
Μαγιόρκα
Εσπανιόλ
Αλαβές
Τζιρόνα
Χετάφε
Θέλτα
Σεβίλλη
Λεβάντε
Ρεάλ Οβιέδο
4-1