Ξέρει τον τρόπο η Ουνιόν
ΚΟΛΩΝΙΑ
Ποντάροντας στην κόπωση των γηπεδούχων της Λεβερκούζεν και στην δική της ανασταλτική λειτουργία πήγε για την ισοπαλία αλλά δεν άντεξε μέχρι το τέλος χάνοντας 2-0. Στο πρώτο ημίχρονο το σχέδιο λειτούργησε επειδή οι παίκτες της Μπάγερ ήταν άστοχοι. Είχε μία καλή στιγμή και αυτή ήταν και η τελευταία μέχρι τα δύο γκολ καθώς στη συνέχεια οι «ασπιρίνες» κυριάρχησαν στο τερέν. Πέτυχαν δύο γκολ σε έξι λεπτά (66’, 72’) και κάπου εκεί το ματς κρίθηκε. Δεν μπορούσε να προσδοκά τίποτα παραπάνω η Κολωνία με την συνολικά φτωχή παρουσία της κυρίως δημιουργικά.
Στην έδρα της η τακτική είναι συνήθως φουλ επίθεση άλλες φορές βγαίνει όπως στο 4-1 επί του Αμβούργου και της Φράιμπουργκ άλλες όχι όπως στο 3-4 από την Άιντραχτ και το 1-2 κόντρα στη Στουτγκάρδη.
Επτά αγώνες έχει δώσει έως τώρα για πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Ράιν Ένερτζι και οι επτά έγιναν Goal, από αυτούς οι έξι τελείωσαν όβερ. Για την ώρα, παρά το αρνητικό σερί των πέντε αγώνων χωρίς νίκη (0-2-3) δεν ανησυχεί με απολογισμό 4-4-6 και την διαφορά από την 16η θέση να είναι στους πέντε πόντους.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο βασικός κεντρικός αμυντικός Χούμπερς (8/0), ο ενίοτε βασικός στόπερ Σμίντ (11/0) και ο αμυντικός Κίλιαν που δεν έχει αγωνιστεί φέτος. Επέστρεψε ο αναπληρωματικός στόπερ Χάιντς (6/0).
ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Ήταν η μεγάλη νικήτρια της (έντονης αντιπαλότητας) αναμέτρησης κόντρα στην Λειψία με 3-1. Δεν συνέβησαν πολλά μπροστά στις δύο εστίας στα πρώτα 45 λεπτά. Το ματς άρχισε να ανάβει στο 57’ όταν πήρε το προβάδισμα με τον Μπουρκ. Δεν πέρασαν παρά μόνο τρία λεπτά όταν οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν, το ματς πήρε έντονο ρυθμό και στο 63’ ο Άνσα έγραψε το 2-1. Βγήκαν μπροστά για την ισοπαλία οι φιλοξενούμενοι, η Ουνιόν το εκμεταλλεύτηκε και σκόραρε σε αντεπίθεση στις καθυστερήσεις (90+3’) με τον Σκάρκε για το τελικό σκορ.
Απέναντι στην τεχνική υπεροχή της αντιπάλου αντιπαρέταξε δύναμη και ουσία. Είχε επιπρόσθετα την τύχη σε φάσεις που η Λειψία αστόχησε και κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη που ήρθε ως βάλσαμο μετά τις δύο συνεχόμενες για το πρωτάθλημα από Βόλφσμπουργκ, Χάιτενχαϊμ αλλά και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Μπάγερν.
Με απολογισμό 5-3-6 ανέβηκε στην όγδοη θέση και πλέον απέχει επτά βαθμούς από την γραμμή του υποβιβασμού. Ακριβώς τόση είναι η διαφορά της από την έκτη θέση που δίνει Ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Αγωνιστικά Νέα: Νέα απώλεια ο συνήθως αναπληρωματικός κεντρικός μέσος Χάμπερερ (14/0) που συμπλήρωσε πέντε κίτρινες κάρτες και τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική. Μακροχρόνια απουσιάζει ο επιθετικός Σκοβ (3/0).
Εκτίμηση
Η καλή παράδοση που έχουν οι Βερολινέζοι με την σημερινή αντίπαλό τους σε συνδυασμό με την ικανότητα που έχει να παίζει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, τους δίνει πόντους, τουλάχιστον να μην ηττηθούν. Η Κολωνία βολεύεται συνήθως με το Χ εντός, ειδικά εκεί που δεν μπορεί να παίξει με αντεπιθέσεις. Θα ποντάρω στο Χ2.
Χαλ
Γουέστ Μπρομ
Τσάρλτον
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Ίπσουιτς
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπέρμιγχαμ
Μπρίστολ Σίτι
Μίντλεσμπρο
Ντέρμπι
Πόρτσμουθ
ΚΠΡ
Λέστερ
Μπλάκμπερν
Μίλγουολ
Πρέστον
Νόριτς
Σαουθάμπτον
Κόβεντρι
Γουότφορντ
Στόουκ
Λιντς
Κρίσταλ Πάλας
Έβερτον
Άρσεναλ
Τότεναμ
Λίβερπουλ
Μπράιτον
Σάντερλαντ
Μπόρνμουθ
Μπέρνλι
Μάντσεστερ Σίτι
Γουέστ Χαμ
Γουλβς
Μπρέντφορντ
Νιούκαστλ
Τσέλσι
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Βέστερλο
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Ντέντερ
Σταντάρ Λιέγης
Άουγκσμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης
Αμβούργο
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Βόλφσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Στουτγκάρδη
Χοφενχάιμ
Μακεδονικός
Νέστος Χρυσούπολης
Καμπανιακός
ΠΑΣ Γιάννινα
Καλαμάτα
Καλλιθέα
Ολυμπιακός
Κηφισιά
Βόλος ΝΠΣ
Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης
Άρης
Ρεάλ Μαδρίτης
Σεβίλλη
Γιουβέντους
Ρόμα
Λάτσιο
Κρεμονέζε
Μπρέντα
Τελστάρ
Ναϊμέγκεν
Άγιαξ
Εξέλσιορ
Τσβόλε
Χέρακλες
Χέρενφεν
Ζιλ Βιθέντε
Ρίο Άβε
Εστρέλα Αμαδόρα
Μορεϊρένσε
Σεντ Μίρεν
Λίβινγκστον
Κιλμάρνοκ
Φόλκερκ
Μάδεργουελ
Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ
Χιμπέρνιαν
Μπάγερν Μονάχου
Λειψία
Ντόρτμουντ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Χαϊντενχάιμ
Ζανκτ Πάουλι
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ