Επιστροφή Εμπαπέ στη Γαλλία
Η Κροατία υποδέχεται τη Γαλλία στο Σπλιτ για τα προημιτελικά των πλέι οφ του Nations League.Τι ισχύει: Πρώτο παιχνίδι για τα προημιτελικά των πλέι οφ του Nations League. Ακολουθεί ρεβάνς στη Γαλλία Σε περίπτωση συνολικού ισόπαλου αποτελέσματος ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Όποιος προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του Ολλανδία - Ισπανία.

Δεν εντυπωσίασε με την παρουσία της στον 1ο όμιλο της πρώτης κατηγορίας του Nations League και λίγο έλειψε να χάσει και τη δεύτερη θέση. Το ξεκίνημα της βέβαια ήταν σχετικά καλά καθώς μπορεί να ηττήθηκε από την Πορτογαλία στην πρεμιέρα αλλά ακολούθησαν δύο εντός έδρας νίκες απέναντι σε Πολωνία και Σκωτία που την έφεραν σε πλεονεκτική θέση. Στη συνέχεια βέβαια ήρθε ισόπαλη με τους Πολωνούς, ηττήθηκε στη Γλασκώβη κι έτσι την τελευταία αγωνιστική ήθελε τουλάχιστον ένα βαθμό στην εντός έδρας αναμέτρηση με την αδιάφορη Πορτογαλία.
Έδειξε δύο πρόσωπα στο παιχνίδι, ήταν καλύτερη στην επανάληψη και μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος αλλά ισοφάρισε με τον Γκβάρντιολ στο 65’ και εν τέλει πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε.
Αν έχουμε να σημειώσουμε κάτι από την πορεία της στον όμιλο είναι το γεγονός ότι εκτός έδρας παρουσιάστηκε πιο αδύναμη και δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι της, δεχόμενη γκολ και στα τρια ματς που έδωσε. Ο Ντάλιτς δέχεται κατά καιρούς κριτική, κάποιες φορές δικαιολογημένη και κάποιες όχι. Η αλήθεια είναι ότι σιγά σιγά πρέπει να επιχειρήσει μία ανανέωση στο ρόστερ της ομάδας με το συμβόλαιο του ίδιου να λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι μετά το τέλος του Μουντιάλ.
Δεν μοιάζει ικανή πάντως να διακριθεί στα πλέι οφ και θα μου κάνει έκπληξη αν αποκλείσει τη Γαλλία που προσωπικά θεωρώ ότι είναι μία ταχύτητα πάνω.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν βρίσκονται στις κλήσεις σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι ο στόπερ Έρλιτς (Μπολόνια) οι μέσοι Ιβάνουσεκ (Φέγενορντ), Σούσιτς (Σοσιεδάδ) και Σόσα (Τορίνο) και οι επιθετικοί Ματάνοβιτς (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Πιάτσα (Ντινάμο Ζάγκρεμπ).
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Λιβάκοβιτς (Φενέρμπαχτσε), Κοτάρσκι (ΠΑΟΚ), Ίβουσιτς (Πάφος).
Αμυντικοί: Γκβάρντιολ (Μάντσεστερ Σίτι), Τσαλέτα - Τσαρ (Λυών), Στάνισιτς (Μπάγερν), Σούταλο (Άγιαξ), Πόνγκρατσιτς (Φιορεντίνα), Γιουράνοβιτς (Ουνιόν Βερολίνου)
Μέσοι: Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Πάσαλιτς (Αταλάντα), Σούτσιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Γιάκιτς (Άουγκσμπουργκ), Μπατούρινα (Ντινάμο Ζάγκρεμπ), Μόρο (Μπολόνια), Φρουκ (Ριέκα), Κόβασιτς (Μάντσεστερ Σίτι)
Επιθετικοί: Πέρισιτς (Αϊντχόφεν), Κράμαριτς (Χόφενχαϊμ), Μπούντιμιρ (Οσασούνα), Ιβάνοβιτς (Ουνίον Σεν Ζιλουάζ)

Μπορεί το ξεκίνημα της στον όμιλο της στο Nations League να μην ήταν το καλύτερο καθώς γνώρισε με 3-1 την ήττα από την Ιταλία στο Παρίσι όμως στη συνέχεια έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση. Νίκησε δύο φορές το Βέλγιο και μία το Ισραήλ αλλά «γκέλαρε» στην εντός έδρας αναμέτρηση με το δεύτερο (0-0) κι έτσι την τελευταία αγωνιστική έψαχνε νίκη με δύο γκολ διαφορά στο «Σαν Σίρο» για να βρεθεί στην κορυφή και τα κατάφερε. Μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδο και φάνηκε ότι πίστευε πώς μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε, νικώντας στο τέλος με 3-1.
Η πρώτη θέση αυτή «έσβησε» όποια συζήτηση είχε δημιουργήσει η μη κλήση του Κιλιάν Εμπαπέ στα τελευταία παιχνίδια των «μπλε». Πλέον ο αρχηγός της ομάδας επέστρεψε στην αποστολή και θα ηγηθεί της προσπάθειας για την κατάκτηση του τίτλου.
Για άλλη μία φορά η Γαλλία μοιάζει να έχει πλήρες ρόστερ και το πιο αισιόδοξο για την ίδια είναι ότι «βγαίνουν» συνεχώς παίκτες που μοιάζουν ικανοί να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Επιπλέον πέρα από τον Εμπαπέ που κάνει τρομερή σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχει και ο Ντεμπελέ που αδιαμφισβήτητα διανύει την πιο ώριμη φάση της καριέρας του και δικαιώνει επιτέλους τις προσδοκίες που υπήρχαν για τον ίδιο, βάσει του ταλέντου του.
Ο Ντεσάν έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026, θα οδηγήσει εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου τη Γαλλία στο Μουντιάλ και έπειτα η λογική λέει ότι θα αποχωρήσει, με τον Ζιντάν να περιμένει εδώ και λίγα χρόνια να τον διαδεχτεί.
Αγωνιστικά Νέα:Δεν βρίσκεται αυτή τη φορά στην αποστολή ο μέσος Καντέ (Αλ Ιτιχάντ), ενώ έμειναν εκτός οι επιθετικοί Ενκουνκού (Τσέλσι) και Κομάν (Μπάγερν Μονάχου).
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Μενιάν (Μίλαν), Σαμπά (Λανς), Σεβαλιέ (Λιλ)
Αμυντικοί: Ντίν (Άστον Βίλα), Κουντέ (Μπαρτσελόνα),Τ. Ερναντέζ (Μίλαν), Σαλιμπά (Άρσεναλ), Κονατέ (Λίβερπουλ), Κλος (Νις), Ουπαμεκανό (Μπάγερν Μονάχου), Παβάρ (Ίντερ)
Μέσοι: Ραμπιό (Μαρσέιγ), Καμαβινγκά (Ρεάλ Μαδρίτης), Γκεντουζί (Λάτσιο), Ζαΐρ-Εμερί (Παρί Σεν Ζερμέν), Κονέ (Ρόμα), Τσουαμενί (Ρέαλ Μαδρίτης)
Επιθετικοί:Εμπαπέ (Ρεάλ Μαδρίτης), Ντεμπελέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Τουράμ (Ίντερ), Κολό Μουανί (Γιουβέντους), Ολίσε (Μπάγερν Μονάχου), Μπαρκολά (Παρί Σεν Ζερμέν), Ντουέ (Παρί Σεν Ζερμέν).

Εκτίμηση
Η Κροατία στην έδρα της είναι σαφώς πιο δυνατή και διαθέτει ένα σύνολο που μπορεί να πάρει αποτέλεσμα απέναντι σε κάθε ομάδα. Θεωρώ όμως ότι η Γαλλία το συγκεκριμένο διάστημα είναι από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, έχει παίκτες σε εξαιρετική κατάσταση και είναι ικανή να φύγει νικήτρια από το Σπλιτ. Θα επιλέξω το διπλό.
X και g-g