Χωρίς «διπλό» σε 31 διαδοχικά μεταξύ τους η Φούλαμ
Άρσεναλ και Φούλαμ αναμετρούνται στο «Έμιρειτς» για την 30η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με τους «κανονιέρηδες» να δίνουν τον πρώτο τους αγώνα μετά τις 16 Μαρτίου ενώ οι «κότατζερς» αποκλείστηκαν πριν λίγες μέρες στο Κύπελλο από την Κρίσταλ Πάλας* Λονδρέζικο ντέρμπι, χωρίς αντιπαλότητα
* Η Άρσεναλ είναι αήττητη σε 31 διαδοχικά ματς πρωταθλήματος με την Φούλαμ στην έδρα της (24-7-0). Πρόκειται για το μεγαλύτερο εντός έδρας αήττητο απέναντι σε μία ομάδα στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος
* Βέβαια, η Φούλαμ είναι αήττητη στα τρία τελευταία μεταξύ τους (0-2-1)
* Η Άρσεναλ έχει κερδίσει και τα επτά παιχνίδια που έχει δώσει Πρωταπριλιά στην Πρέμιερ Λιγκ με συνολικό σκορ 25-3

Στο τελευταίο της παιχνίδι στις 16 Μαρτίου, κέρδισε με 1-0 την Τσέλσι στην έδρα της και διατήρησε ζωντανές τις όποιες ελπίδες της για το πρωτάθλημα. Έκανε τα απολύτως απαραίτητα, σκοράροντας με τον Μερίνο έπειτα από κόρνερ στο 20’ και απειλήθηκε μονάχα σε μία φάση σε όλο το ματς. Είχε τον απόλυτο έλεγχο φτάνοντας σε μία άνετη επικράτηση.
Επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές (0-2-1) και παραμένει μόνη στην 2η θέση αλλά στο -12 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Με εννέα αγωνιστικές να απομένουν πριν το φινάλε του πρωταθλήματος χρειάζεται κάτι παραπάνω από θαύμα για να στεφθεί πρωταθλήτρια.
Ο μεγάλος της στόχος είναι πλέον το Τσάμπιονς Λιγκ και στο μυαλό της βρίσκεται το μεγάλο παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης την ερχόμενη εβδομάδα στο «Έμιρειτς». Προέχουν βέβαια δύο διαδοχικά ματς με Φούλαμ και Έβερτον για το πρωτάθλημα και όπως είπε ο τεχνικός της Αρτέτα: «Στη διακοπή είχαμε καλό χρόνο για να σκεφτούμε και βάλαμε τους εαυτούς μας σε πολύ καλή θέση για να πάμε για το πιο συναρπαστικό κομμάτι της σεζόν. Η προετοιμασία είναι να είμαστε καλύτεροι από τη Φούλαμ και να τη νικήσουμε. Εάν το κάνουμε αυτό, θα αρχίσουμε να χτίζουμε ένα μομέντουμ που θα μας βοηθήσει και στις δύο διοργανώσεις».
Έχει μόλις μία ήττα στα 19 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος (11-7-1) ενώ μετράει 17 clean sheet φέτος σ’ όλες τις διοργανώσεις.
Αγωνιστικά Νέα: Επέστρεψε στις προπονήσεις ο σταρ/εξτρέμ Σάκα (16/5) και σύμφωνα με τον Αρτέτα είναι έτοιμος να ξεκινήσει στο σημερινό ύστερα από τρεις μήνες απουσίες. Διαθέσιμος και ο μπακ Τίμπερ (26/1) που ταλαιπωρήθηκε από ίωση, αντίθετα νοκ-άουτ για μερικές εβδομάδες τέθηκε ο στόπερ Καλαφιόρι (17/2). Παραμένει δίχως σέντερ φορ αφού συνεχίζουν εκτός ο βασικός επιθετικός Χάβερτς (21/9), ο έτερος φορ Ζεσούς (17/3) αλλά και ο μπακ Τομιγιάσου (1/0).

Ηττήθηκε με το βαρύ 3-0 από την Κρίσταλ Πάλας το μεσημέρι του Σαββάτου στην έδρα της και έμεινε εκτός ημιτελικών στο Κύπελλο. Είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Μουνίς στο 2’ και άλλες δύο καλές στιγμές στο πρώτο 25λεπτο αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Δέχτηκε δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών στο πρώτο μέρος (34’, 38’), απείλησε μονάχα σε μια φάση και αυτή από κόρνερ και στο 75’ η αντίπαλος της «κλείδωσε» το ματς στο τρανζίσιον.
Μετά το ματς ο τεχνικός της Σίλβα εξέφρασε την απογοήτευση του για τις χαμένες ευκαιρίες στο ξεκίνημα ενώ τόνισε πως έπρεπε να δοθεί δεύτερη κίτρινη σε παίκτη της Κρίσταλ Πάλας.
Αναμφίβολα μία ήττα που την «πλήγωσε» αφού είχε μεγάλο στόχο να βρεθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 2002 και να δώσει αγώνα στο «Γουέμπλεϊ». Πρόκειται άλλωστε για ομάδα που δεν έχει κατακτήσει ποτέ μεγάλο τίτλο στην ιστορία της.
Αφοσιώνεται πλέον στο πρωτάθλημα και τη μάχη που δίνει για την παρουσία στις ευρωπαϊκές θέσεις. Στο τελευταίο της ματς πρωταθλήματος νίκησε με 2-0 την Τότεναμ στην έδρα της χάρη σε δύο γκολ των Μουνίς (78’) και Σεσενιόν (88’) που είχαν περάσει ως αλλαγή στο ματς. Είχε κινδύνεψε σοβαρά μονάχα σε μία φάση, φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη.
Έφτασε τις τέσσερις νίκες στα έξι τελευταία (4-0-2) και ανέβηκε στην 7η θέση με 45 βαθμούς, στο -2 από Νιούκαστλ και Μπράιτον που ισοβαθμούν στην εξάδα.
Εν όψει του σημερινού ο Σίλβα τόνισε η Άρσεναλ έχει ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι της ομάδας του επειδή δεν έπαιξε ποδόσφαιρο το περασμένο Σαββατοκύριακο: «Είναι σημαντικό για εμάς να παίξουμε γρήγορα μετά από μια ήττα, αλλά μάλλον όχι τόσο γρήγορα. Ένα παιχνίδι την Τετάρτη θα είχε πολύ πιο νόημα για εμάς να ανακτήσουμε τους παίκτες. Αλλά είμαστε εδώ για να το σεβαστούμε και να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε».
Στο σημερινό μπορεί να ισοφαρίσει το ρεκόρ της νικώντας πέντε σερί λονδρέζικα ντέρμπι στο πρωτάθλημα. Έχει κρατήσει το μηδέν μόλις στα τέσσερα από τα 20 τελευταία στην Πρέμιερ Λιγκ.
Αγωνιστικά Νέα: Δύσκολα θα επιστρέψουν στο σημερινό ο χρήσιμος εξτρέμ Γουίλσον (19/5) κι ο μπακ Τέτε (15/0), σταθερά εκτός ο εξτρέμ Νέλσον (12/1).

Εκτίμηση
Πολύ σημαντική η επιστροφή του Σάκα στην Άρσεναλ, η οποία βέβαια παραμένει δίχως σέντερ φορ και έχει εκτροχιαστεί από την κούρσα του πρωταθλήματος. Μονόδρομος η νίκη αν θέλει να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες για το πρωτάθλημα. Πιο ποιοτική και ξεκούραστη από την Φούλαμ, η οποία από την πλευρά της ψάχνει αντίδραση μετά τη βαριά ήττα-αποκλεισμό από την Κρίσταλ Πάλας στο Κύπελλο. Φαβορί φυσικά οι «κανονιέρηδες» αλλά στο 1.44 ο άσος δεν έχει κάποια αξία απέναντι στην αρκετά επικίνδυνη φέτος ομάδα του Μάρκο Σίλβα, που διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σπάνια μένουν στο μηδέν φέτος οι «κότατζερς» που έχουν αρκετά επιθετική προσέγγιση και αν αξίζει κάτι είναι το αμφίσκορο.