Μέρος δεύτερο, πράξη δεύτερη
Η Νάπολι υποδέχεται τη Λάτσιο στο παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Σέριε Α. Ψάχνουν εκδίκηση για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο οι «παρτενοπέι».Δεν μπόρεσε να φανεί όσο ανταγωνιστική θα ήθελε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λάτσιο την Πέμπτη ηττήθηκε με 3-1 και αποκλείστηκε από το Κύπελλο. Ο Κόντε προχώρησε σε αρκετές αλλαγές αλλά οι παίκτες του δεν τον δικαίωσαν. O Καπρίλε βέβαια την κράτησε όρθια στο 21’ αποκρούοντας το πέναλτι του Τζακάνι όμως στο 32’ δέχτηκε το γκολ. Είχε άμεση αντίδραση βέβαια και ισοφάρισε τέσσερα λεπτά μετά με μία προβολή του Σιμεόνε.
Πριν τη λήξη του ημιχρόνου βέβαια είδε την αντίπαλο της να κάνει το 2-1 και λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης ο Νόσλιν με χατ τρικ διαμόρφωσε από νωρίς το τελικό αποτέλεσμα. Η ίδια μετά ανέβασε την απόδοση της αλλά δεν μπόρεσε να μπει και πάλι στο παιχνίδι.
Σίγουρα την επηρέασαν οι αλλαγές αλλά έδειξε ξεκάθαρα που θα ρίξει το βάρος. Ακόμα και ο ιδιόρρυθμος Ντε Λαουρέντις συμφώνησε με τον Κόντε όσον αφορά το rotation.Το πρωτάθλημα είναι αυτό που την ενδιαφέρει και σήμερα θα ψάξει τη νίκη που θα την επαναφέρει στην κορυφή της βαθμολογίας καθώς αυτή τη στιγμή είναι στο -2 από την τρομερή φέτος Αταλάντα. Το αξιοσημείωτο με την ίδια βέβαια είναι πως και στις τρεις φετινές της ήττες έχει δεχθεί από 3 γκολ, δείχνοντας πως ίσως αποσυντονίζεται όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει εκτός ο μπακ Ματζόκι (9/0).
Άφησε με τον καλύτερο τρόπο πίσω της την ήττα από την Πάρμα την προηγούμενη αγωνιστική για τη Σέριε Α και πήρε μία εμφατική νίκη-πρόκριση την Πέμπτη με 3-1 απέναντι στη Νάπολι για τους «16» του Κυπέλλου. Μπορεί να είδε τον Τζακάνι να χάνει πέναλτι στο 21’ αλλά δεν πτοήθηκε και στο 32’ προηγήθηκε με κεφαλιά του Νόσλιν. Τέσσερα λεπτά μετά βέβαια δέχτηκε την ισοφάριση αλλά ο Ολλανδός επιθετικός ήταν και πάλι εκεί να πετύχει το 2-1 στο 41’ έπειτα από υπέροχη ομαδική προσπάθεια. Στο 50’ μάλιστα ο Νόσλιν ολοκλήρωσε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα της ομάδας πετυχαίνοντας χατ τρικ και στη συνέχεια η ίδια διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ της σκορ.
Έβγαλε έτσι αντίδραση, επικράτησε ενός σπουδαίου αντιπάλου και συνεχίζει στο Κύπελλο το οποίο αποτελεί έναν στόχο της. Το σημερινό παιχνίδι βέβαια είναι σαφώς πιο δύσκολο, η Νάπολι θα είναι πιο υποψιασμένη και θα αγωνιστεί και με όλους τους βασικούς της παίκτες.
Η ήττα από την Πάρμα την προηγούμενη αγωνιστική την απομάκρυνε λίγο από την κορυφή αλλά δεν είχε τεθεί και ποτέ τέτοιος στόχος. Η παρουσία της στην 4αδα και η γενική της εικόνα της έχουν δώσει αυτοπεποίθηση και έτσι θα εμφανιστεί και στη σημερινή αναμέτρηση. Την Πέμπτη αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Άγιαξ για την 6η αγωνιστική της League Phase του Γιουρόπα Λιγκ.
Αγωνιστικά Νέα:Τιμωρημένος ο μέσος Ροβέλα (12/0). Παραμένουν εκτος οι μέσοι Βεσίνο (10/1) και Καστροβίλι (6/0) αλλά επιστρέφουν ο μπακ Ταβάρες (9/0) κι ο φορ Ντιά (11/4).
Εκτίμηση
Η Νάπολι θέλει να αφήσει πίσω της τον αποκλεισμό και να δείξει πως η εμφάνιση στο Κύπελλο ήταν μία κακή «παρένθεση». Δεν με ξεγελάει το τελικό 3-1, έπαιξε με αρκετές αλλαγές και θεωρώ πως μπορεί να αντιδράσει. Η Λάτσιο πήρε μία μεγάλη νίκη αλλά θα έρθει και περισσότερο κουρασμένη στο σημερινό παιχνίδι. Θα πάω με τον άσο.