Επιστροφή Σπαλέτι στην Φλωρεντία
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ
Δεν είχε και την καλύτερη δυνατή παρουσία στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τζένοα, ωστόσο πήρε το 2-2 στην Γένοβα και παράλληλα έναν σημαντικό βαθμό, τον πρώτο του Βανόλι στον πάγκο της ομάδας. Η κατάσταση της παραμένει επικίνδυνη καθώς μετά από 11 αγωνιστικές δεν έχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα έχοντας 5 ισοπαλίες και 6 ήττες. Βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και καλείται να βρει άμεσα απαντήσεις για να αναρριχηθεί. Στη Φλωρεντία πάντως, θυμούνται όλοι πολύ καλά το περσινό 3-0 απέναντι στην Γιουβέντους και ψάχνουν το back to back.
« Ξέρουμε πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι για τους οπαδούς μας. Θέλω να δω ένταση από τους παίκτες μου αύριο. Δεν πρέπει να χάσουν την ελπίδα τους και θα πρέπει να επιστρέψουν άμεσα εάν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας που σημαίνει πως το σημερινό παιχνίδι δεν θα αλλάξει άμεσα την κατάσταση. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αλλάξουμε την κατάσταση. Είμαστε οικογένεια», δήλωσε ο Βανόλι.
Αγωνιστικά Νέα: Υπάρχουν ερωτηματικά για την ενδεκάδα. Τελευταία στιγμή θα κριθεί η παρουσία του στόπερ Φορτίνι (6/0) στο αρχικό σχήμα, ενώ εξετάζεται και η φυσική κατάσταση των μέσων Εντούρ (7/0) και Ζομ (9/0). Εκτός παραμένουν ο μπακ Λάμπτεϊ (2/0), ο μπακ χαφ Γκόζενς (9/1) και ο φορ Κουαμέ. Στην επίθεση θα παίξουν οι Κιν και Γκούτνμουντσον.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Σπατάλησε πάρα πολλές ευκαιρίες στο εντός έδρας ντέρμπι με την Τορίνο, για την ακρίβεια 22, όμως δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ και έτσι έμεινε στο 0-0 παίρνοντας τον βαθμό. Δεύτερο σερί αρνητικό αποτέλεσμα μετά το 1-1 με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σπαλέτι ακόμα ψάχνει να βρει τα πατήματα του στον πάγκο και να δέσει σωστά την ομάδα. Πλέον, με ένα σερί 5-4-2 έχει 19 βαθμούς και βρίσκεται στην έκτη θέση μένοντας πίσω από την κορυφή. Εκτός έδρας έχει μόλις 2 νίκες σε 5 εξόδους (2-1-2).
« Ήμουν στην Φιορεντίνα πριν και ξέρω καλά τα πράγματα βρισκόμενος για πολύ καιρό εκεί. Θα σταθώ στο γήπεδο όμως ως προπονητής της Γιουβέντους. Τους σεβάστηκα όλους και δεν χρωστά τίποτα και σε κανέναν. Είμαι χαρούμενος που είμαι προπονητής της Γιουβέντους, ακόμα και στο γήπεδο της Φιορεντίνα. Περιμένω ένα υπέροχο παιχνίδι επειδή θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα και μία ολόκληρη πόλη που δίνουν τα πάντα, οπότε θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Περιμένω να δείξουμε ότι είμαστε επαγγελματίες», δήλωσε ο Σπαλέτι. Ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπόντο Γκλιμτ.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός οι στόπερ Μπρέμερ (4/0) και Ρουγκάνι (5/0), όπως ο τερματοφύλακας Πινσόλιο και ο επιθετικός Μίλικ. Κανονικά βρίσκονται στην αποστολή οι Βλάχοβιτς, Κέλι και Καμπάλ.
Εκτίμηση
Η Φιορεντίνα ψάχνει σαν τρελή την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Η παρουσία του Βανόλι στον πάγκο θα την βελτιώσει και εντός έδρας τουλάχιστον θα είναι δυνατή. Η Γιουβέντους εκτός έδρας δεν τα πηγαίνει τόσο καλά και ο Σπαλέτι στο ξεκίνημα του ψάχνεται. Πιθανή η επιλογή του G/G χωρίς να μπλέξουμε με σημείο.
Γουέστ Χαμ
Άρσεναλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Νιούκαστλ
Κρίσταλ Πάλας
Έβερτον
Μπέρνλι
Άστον Βίλα
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ροσάριο Σεντράλ
Ιντεπεντιέντε
Βελέζ Σάρσφιλντ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ρίβερ Πλέιτ
Σαν Λορέντζο
Λασκ Λίντσερ
Σάλτσμπουργκ
Ραπίντ Βιέννης
Αούστρια Βιέννης
Χάρτμπεργκ
Στουρμ Γκρατς
Γκενκ
Βέστερλο
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Μαλίν
Αντβέρπ
Σαρλερουά
Γάνδη
Άντερλεχτ
Μιρασόλ
Σαπεκοένσε
Κορίνθιανς
Σάο Πάουλο
Ρέμο
Παλμέιρας
Ατλέτικο Μινέιρο
Μποταφόγκο
Χάβρη
Μαρσέιγ
Τουλούζ
Λυών
Ρεν
Παρί
Παρί Σεν Ζερμέν
Μπρεστ
Οσέρ
Νις
Μονακό
Λιλ
Μετς
Λοριάν
Ανζέ
Στρασβούργο
Χέρτα Βερολίνου
Γκρόιτερ Φιρτ
Φορτούνα Ντίσελντορφ
Έλβερσμπεργκ
Πρόισεν Μούνστερ
Ντάρμσταντ
Μάιντζ
Ουνιόν Βερολίνου
Κολωνία
Χαϊντενχάιμ
Αμβούργο
Φράιμπουργκ
Μπρόντμπι
Άαρχους
Βέιλε
Φρεντερίτσια
Νόρτζελαντ
Μίντιλαντ
Σίλκεμποργκ
Κοπεγχάγη
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λουγκάνο
Σεντ Γκάλεν
Σιόν
Τουν
ΑΕΚ
Παναθηναϊκός
Άρης
ΟΦΗ
Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ
Βόλος ΝΠΣ
Λεβαδειακός
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Όστιν
Νιου Γιόρκ Σίτι
Κολόμπους Κρου
Λος Άντζελες
Ντιναμό Χιούστον
Ρεάλ Οβιέδο
Χετάφε
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Βαλένθια
Μαγιόρκα
Βιγιαρεάλ
Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης
Μίλαν
Αταλάντα
Πάρμα
Ρόμα
Κρεμονέζε
Πίζα
Τζένοα
Βερόνα
Κόμο
Ομόνοια
ΑΕΚ Λάρνακας
Απόλλων Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Πάφος
Άρης Λεμεσού
Ασάνε
Στρομσγκόντσετ
Μος
Μπρίνε
Ράουφος
Λιν
Σάντνες Ουλφ
Στάμπαεκ
Σογκντάλ
Χάουγκεσουντ
Στρόμεν
Χοντ
Κφουμ Όσλο
Βίκινγκ
Τρόμσο
Μόλντε
Σάντεφιορντ
Κρίστιανσουντ
Ρόζενμποργκ
Λίλεστρομ
Άγιαξ
Ουτρέχτη
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Αϊντχόφεν
Χρόνινγκεν
Ναϊμέγκεν
Εξέλσιορ
Φόλενταμ
Μπρέντα
Χέρενφεν
Τβέντε
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τελστάρ
Χέρακλες
Φέγενορντ
Άλκμααρ
Φορτούνα Σιτάρντ
Τσβόλε
Αλβέρκα
Εστορίλ
AVS Φουτεμπόλ
Πόρτο
Σέλτικ
Ρέιντζερς
Χάκεν
Μάλμε
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Γιουργκόρντεν
Κάλμαρ
Χάλμσταντ
Ίντερ
Νάπολι
Σασσουόλο
Λάτσιο
Τορίνο
Ουντινέζε
Κάλιαρι
Μπολόνια
Λέτσε