«Καίγεται» για νίκη ο ΠΑΟΚ, επικίνδυνος ο Παναθηναϊκός
*Aγώνας για τα Playoffs των θέσεων 1-4 που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή
*Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Βαθμοί στα μεταξύ τους (κανονική περίοδος και playoffs/playouts), 2) Διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες (κανονική περίοδος και playoffs/playouts), 3) Θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος
*Στην κανονική περίοδο: (09/11) Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1 / (21/12) ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0
ΠΑΟΚ
Η ομάδα του Λουτσέσκου έδειξε κακή νοοτροπία στη Θεσσαλία και το πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο, καθώς αν και προηγήθηκε νωρίς στο σκορ δέχθηκε την ψυχρολουσία της απόλυτης ανατροπής από τον Βόλο, πετώντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στο κυνήγι του φετινού τίτλου. Ο Γερεμέγεφ ήταν εκείνος που μόλις στο 13ο λεπτό έκανε το 0-1 για τον ΠΑΟΚ που έπειτα νόμισε ότι θα έχει εύκολο έργο, αλλά ο Βόλος εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητά του και μετά τις προειδοποιητικές βολές πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, έφερε τα πάνω κάτω στην επανάληψη. Ο «Δικέφαλος» αρχικά είδε τον Μαρτίνες να ισοφαρίζει (64’) και στη συνέχεια αύξησε την πίεση στα καρέ των γηπεδούχων χωρίς αποτέλεσμα, ενώ έπαθε την απόλυτη ψυχρολουσία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με το τελικό 2-1 να τον προσγειώνει ξαφνικά στην 3η θέση της βαθμολογίας.
Άμεση ανάκαμψη αναζητά πλέον ο ΠΑΟΚ αρχής γενομένης του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, καθώς σε κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης κινδυνεύει να μείνει πίσω sto κυνήγι του τίτλου με το «καλημέρα» των Playoffs.
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφουν o βασικός φορ Γιακουμάκης (33/15) και ο πολύτιμος στόπερ Μιχαηλίδης (35/0) που αποθεραπεύτηκαν, όπως και ο επιτελικός χαφ Ιβανούσετς (29/2) που εξέτισε την τιμωρία του. Διαθέσιμοι οι Κωνσταντέλιας (μεσοεπιθετικός, 33/13) και Ζαφείρης (χαφ, 22/0) που ανάρρωσαν από την ίωση που τους ταλαιπώρησε. Παραμένουν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού o κομβικός εξτρέμ Ζίβκοβιτς (38/6), o βασικός χαφ Μεϊτέ (37/3) και ο βασικός μπακ Κένι (38/0).
Αυτή 👇 η προσφορά* αξίζει σήμερα
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Επικράτησε εύκολα στην Τρίπολη με 2-1 του τοπικού Αστέρα για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, δείχνοντας ότι ξεπέρασε γρήγορα το σοκ της «τεσσάρας» στη Σεβίλλη που τον άφησε εκτός Γιουρόπα Λιγκ. Στους 49 βαθμούς οι «πράσινοι» που απέχουν 11 βαθμούς από την πρώτη θέση και δείχνουν ότι θα αποτελέσουν τους ρυθμιστές στα φετινά Playoffs που θα κρίνουν τον πρωταθλητή.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μπενίτεθ ήταν ακόμα μία φορά ο Ανδρέας Τεττέη που είχε συμμετοχή και στα δύο τέρματα του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας επιθετικός έδειξε ξανά ότι ήταν αναγκαία μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό στο επιθετικό κομμάτι, καθώς αρχικά κέρδισε πέναλτι που αξιοποίησε ο Ζαρουρί (31’) δίνοντας το προβάδισμα στο «τριφύλλι», ενώ στη συνέχεια σκόραρε ο ίδιος από την άσπρη βούλα (45’+5’) τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς από το πρώτο μέρος. Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός έκανε διαχείριση του προβαδίσματος και εκεί που έδειχνε ότι θα πάρει σβηστά τη νίκη, ένα απίθανο αυτογκόλ του Ίνγκασον στο 82’ έβαλε πάλι στον αγώνα τους γηπεδούχους με το 1-2 όμως να παραμένει ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Στόχος για το «τριφύλλι» στα επερχόμενα Playoffs είναι να συνεχίσει την ανοδική πορεία του τελευταίου 1,5 μήνα και να πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους τρεις διεκδικητές του τίτλου.
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφουν οι βασικοί στόπερ Γεντβάι (21/4) και Ερνάντεθ (10/2) που ξεπέρασαν τον τραυματισμό τους. Ξανά απών ο φορ Ντέσερς (8/3), ενώ εκτός αποστολής έμειναν λόγω τραυματισμού ο νεαρός χαφ Κοντούρης (21/2), οι βασικοί μπακ Πάλμερ Μπράουν (28/1) και Κάτρης (23/0), όπως και ο έμπειρος χαφ Σισοκό (4/0) που χάνει τη σεζόν.
Εκτίμηση
Mε το... μαχαίρι στον λαιμό ξεκινά τη διαδικασία των Playoffs o ΠΑΟΚ που θα κυνηγήσει τη νίκη ώστε να διατηρηθεί σε απόσταση βολής από την κορυφή. Από την άλλη μεριά, το «τριφύλλι» θα προσπαθήσει να κάνει τη ζημιά παίζοντας για το γόητρό του καθώς δύσκολα θα διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Δύσκολο για σημείο, προτιμότερη η επιλογή των 2-3 γκολ.
Κρίσταλ Πάλας
Νιούκαστλ
Λίβερπουλ
Μπράιτον
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπόρνμουθ
Σάντερλαντ
Λιντς
Χαλ
Μπρέντφορντ
Ρίβερ Πλέιτ
Ρασίνγκ Κλουμπ
Αλντοσίβι
Μπελγράνο
Μπαράκας Σεντράλ
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Ιντεπεντιέντε
Μπόκα Τζούνιορς
Σέντραλ Κόρδοβα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Σαν Λορέντζο
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ροσάριο Σεντράλ
Ουρακάν
Λασκ Λίντσερ
Σάλτσμπουργκ
Στουρμ Γκρατς
Ριντ
Γάνδη
Άντερλεχτ
Γκενκ
Σταντάρ Λιέγης
Κλαμπ Μπριζ
Σιντ Τρούιντεν
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Σερκλ Μπριζ
Σάντος
Μπαΐα
Σαπεκοένσε
Φλουμινένσε
Ανζέ
Λοριάν
Μαρσέιγ
Χάβρη
Οσέρ
Λε Μαν
Ρεν
Στρασβούργο
Τουλούζ
Τρουά
Μονακό
Λιλ
Φράιμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου
Χοφενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Μπραουνσβάιγκ
Αννόβερο
Όσναμπρικ
Γκρόιτερ Φιρτ
Χόλσταϊν Κίελ
Ντιναμό Δρέσδης
Άαρχους
Βίμποργκ
Χόρσενς
Σοντερίσκε
Σίλκεμποργκ
Νόρτζελαντ
Μίντιλαντ
Λίνγκμπι
Βασιλεία
Γκρασχόπερς
Σιόν
Λωζάνη
Τουν
Λουγκάνο
Πανιώνιος
Μαρκό
Αναγέννηση Καρδίτσας
ΠΑΟΚ Β'
Πανθρακικός
Άστερας Τρίπολης Β'
Άρης
Ατρόμητος
Ολυμπιακός
Καλαμάτα
ΟΦΗ
Βόλος Elabet
Λος Άντζελες
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σαν Ντιέγκο
Σιάτλ Σάουντερς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σεντ Λούις Σίτι
Κολοράντο Ράπιντς
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ντάλας
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντιναμό Χιούστον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Σάρλοτ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Όστιν
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σικάγο Φάιαρ
Ορλάντο Σίτι
Νιου Γιόρκ Σίτι
DC Γιουνάιτεντ
Σινσινάτι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Αταλάντα
Φροζινόνε
Τζένοα
Βενέτσια
Λέτσε
Γιουβέντους
Ουντινέζε
Μίλαν
Ίντερ
Φιορεντίνα
ΑΕ Λεμεσού
Άρης Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια 29ης Μαΐου
Καρμιώτισσα
Απόλλων Λεμεσού
Πούμας
Τίγκρες
Μοντερέι
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Λεόν
Τολούκα
Στρόμεν
Στρομσγκόντσετ
Σάντνες Ουλφ
Λιν
Στάμπαεκ
Οντ
Σογκντάλ
Κόνγκσβινγκερ
Μπρίνε
Έγκερσουντ
Μος
Ασάνε
Χάουγκεσουντ
Χοντ
Αϊντχόφεν
Φέγενορντ
Άλκμααρ
Τβέντε
Ναϊμέγκεν
Χρόνινγκεν
Σπάρτα Ρότερνταμ
Άγιαξ
Φορτούνα Σιτάρντ
Εξέλσιορ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ακαντέμικο Βίσεου
Νασιονάλ Μαδέιρα
Μπράγκα
Ρίο Άβε
Φαμαλικάο
Εστορίλ
Μορεϊρένσε
Μάδεργουελ
Χαρτς
Χιμπέρνιαν
Σέλτικ
Γκάις
Γκέτεμποργκ
ΑΕΚ