Ξεκουράζει παίκτες εν όψει Κυπέλλου ο Γκαρσία
ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αναμετρούνται στην Τούμπα, με τους «πράσινους» να «καίγονται» για βαθμούς στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του και τον ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.* Χωρίς κόσμο
ΠΑΟΚ
Κέρδισε με 1-0 τον Άρη μεσοβδόμαδα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τον έπιασε στην 2η θέση της βαθμολογίας. Παρατάχθηκε για δεύτερο σερί παιχνίδι με τρεις στην άμυνα (Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο) και προηγήθηκε μόλις στο 6’ με τον Σβαμπ,. Στη συνέχεια οπισθοχώρησε αλλά έκανε εξαιρετική διαχείριση. Είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, ενώ δεν πλήρωσε την αποβολή του Ουάρντα στο 86’. Κινδύνεψε σημαντικά μονάχα σε μια φάση, αλλά ο Πασχαλάκης έκανε σωτήρια απόκρουση σε κοντινό σουτ του Μπερτόγλιο στο 90+1’.
Πανευτυχής ο τεχνικός του Γκαρσία μετά το παιχνίδι: «Για μας είναι ένα ακόμα βήμα. Θεωρώ πως οι ποδοσφαιριστές στα τελευταία παιχνίδια δείχνουν πραγματικό χαρακτήρα. Κερδίσαμε μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα που αγωνίζεται καλά. Όπως γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, πρόκειται για το ντέρμπι της πόλης οπότε ήταν πάρα πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα για εμάς».
Με ανεβασμένη ψυχολογία αφού αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη μετά από αυτή με τον Ολυμπιακό. Στα αξιοσημείωτα πως δεν είχε πάρει δύο «κολλητές» νίκες στο πρωτάθλημα μετά τις 27 Φλεβάρη. Στο 3-1-2 το ρεκόρ του στα έξι τελευταία, ισοβαθμεί με τον Άρη στην 2η θέση και εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την ευρωπαϊκή έξοδο, όντας στο +7 από τον 5ο Παναθηναϊκό. Σε περίπτωση νίκης στο σημερινό, ουσιαστικά θα εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Ακολουθεί η ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στην Τούμπα (29/4) και ο βοηθός του Γκαρσία, Σνάουτσνερ παραδέχτηκε πως η ομάδα θα προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές: «Σίγουρα θα κάνουμε κάποιες αλλαγές, κάποιοι παίκτες χρειάζονται ανάσες. Δεν φοβάμαι όμως έχουμε μεγάλο ρόστερ. Χρειαζόμαστε μία ακόμα νίκη, η αυριανή αν έρθει θα μας μεγαλώσει την απόσταση από τον Παναθηναϊκό. Η διαφορά θα πάει στους δέκα βαθμούς και νομίζω θα τελειώσει».
Αγωνιστικά Νέα: Δεν ανακοινώθηκε αποστολή αλλά εκτός απροόπτου ο Γκαρσία δεν μπορεί να υπολογίζει στον βασικό εξτρέμ Ζίβκοβιτς (25/5), ο οποίος παραμένει κλινήρης, λόγω πυρετού, τις τελευταίες δύο μέρες. Προπονήθηκε κι επιστρέφει ο στόπερ Ίνγκασον (21/5), ωστόσο νοκ-άουτ έχει τεθεί ο έτερος στόπερ Κρέσπο (14/1). Τιμωρημένος ο επιθετικός μέσος Ουάρντα (17/3), σταθερά εκτός ο έτερος μεσοεπιθετικός Καγκάβα (5/0), ο μπακ Περέιρα (9/0) και ο στόπερ Μιχάι (2/0). Προανήγγειλε αλλαγές ο Σνάουτσνερ.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Βρίσκονταν λίγα λεπτά μακριά από ένα μεγάλο «διπλό» στην έδρα της ΑΕΚ αλλά ισοφαρίστηκε σε 1-1 στο 90+2’. Σε δεύτερο ρόλο στο ματς, δεν επέτρεψε στην «Ένωση» να απειλήσει και στο 36’ χτύπησε στην κόντρα, ανοίγοντας το σκορ με τον Ιωαννίδη. Απειλήθηκε σημαντικά μονάχα σε μια φάση στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη πάντως το παιχνίδι ήταν μονότερμα, με τον ίδιο να κρατούσε με νύχια και με δόντια το μηδέν. Αμύνονταν αποτελεσματικά ώσπου στο 90+2’ πλήρωσε στιγμή αδράνειας στην άμυνα και δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης.
Μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του Μπόλονι δήλωσε: «Κάναμε καλό πρώτο ημίχρονο. Κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου χάσαμε την μπάλα. Οι αντίπαλοι πήραν πολλά ρίσκα. Κοιτάξτε τώρα αμφιταλαντεύομαι. Λένε πως όταν φέρνεις ισοπαλία εκτός έδρας είναι θετικό. Εγώ θα πω ότι σημερινό αποτέλεσμα είναι αδύναμο για τις δύο ομάδες».
Παραμένει σε πολύ δύσκολη θέση για την έξοδο στην Ευρώπη, αφού δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά των 5 βαθμών από την τετράδα. Το σημερινό έχει χαρακτήρα τελικού για τον ίδιο, σε περίπτωση που δεν πάρει θετικό αποτέλεσμα, τότε το έργο του για το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο. «Όλοι οι αγώνες είναι σημαντικοί, αλλά και πάρα πολύ δύσκολοι. Ο στόχος μας είναι πάντα οι νίκες και οι τρεις βαθμοί. Όσο περισσότερο κερδίζουμε τόσο φτάνουμε πιο κοντά στον στόχο μας», δήλωσε ο Μπόλονι.
Αγωνιστικά Νέα: Απρόοπτο με τον αριστερό μπακ Χουάνκαρ (16/0), ο οποίος νιώθει ενοχλήσεις στη μέση και έμεινε εκτός αποστολής. Επιστρέφει ο στόπερ Σένκεφελντ (25/1) που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού αλλά και ο μέσος Μαουρίσιο (22/1) ο οποίος ήταν τιμωρημένος στο προηγούμενο. Ξανά εκτός οι εξτρέμ Χατζηγιοβάνης (26/1), Σαβιέ (7/0) και ο κάπτεν/μέσος Κουρμπέλης (10/1).
Εκτίμηση
Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από δύο σπουδαίες νίκες στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Άρη που τον έφεραν πολύ κοντά στην ευρωπαϊκή έξοδο και δίνουν την πολυτέλεια στον Γκαρσία να ξεκουράσει ορισμένους παίκτες εν όψει του ερχόμενου αγώνα με την ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός παραμένει με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την τετράδα και «καίγεται» για βαθμούς αλλά δεν πείθει καθόλου με τις εμφανίσεις του. Πάντως η ομάδα του Μπόλονι, παρότι θες… κολλύρια για να την παρακολουθείς, καταφέρνει να παίρνει αποτελέσματα στα δύσκολα. Δεν θα μπλέξουμε με σημείο και θα πάμε με το 2-3 γκολ, που επιβεβαιώθηκε και στα 3 προηγούμενα μεταξύ τους τη φετινή σεζόν.
Μπέρνλι
Γουέστ Χαμ
Γουότφορντ
Σαουθάμπτον
Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι
Ρίβερ Πλέιτ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Σέντραλ Κόρδοβα
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Μπαράκας Σεντράλ
Ροσάριο Σεντράλ
Σαρμιέντο Χουνίν
Ουρακάν
WSG Τιρόλ
Σάλτσμπουργκ
Χάρτμπεργκ
Αούστρια Βιέννης
Ραπίντ Βιέννης
Γκράτσερ ΑΚ
ΣΚ Μπέβερεν
Άντερλεχτ
Λόμελ
Σαρλερουά
Μαλίν
Σταντάρ Λιέγης
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Γάνδη
Βιτόρια Μπαΐα
Μποταφόγκο
Κορίνθιανς
Κρουζέιρο
Μιρασόλ
Φλαμένγκο
Βάσκο Ντα Γκάμα
Σάντος
Ατλέτικο Μινέιρο
Γκρέμιο
Σαπεκοένσε
Μπαΐα
Λανς
Παρί Σεν Ζερμέν
Αννόβερο
Βόλφσμπουργκ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Κότμπους
Ντιναμό Δρέσδης
Ντάρμσταντ
Ράντερς
Κοπεγχάγη
Λίνγκμπι
Μίντιλαντ
Οντένσε
Χόρσενς
Νόρτζελαντ
Σίλκεμποργκ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σιάτλ Σάουντερς
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Σικάγο Φάιαρ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Ντάλας
Εσπανιόλ
Λεβάντε
Σανταντέρ
Βιγιαρεάλ
Βερόνα
Βίρτους Εντέλα
Λάτσιο
Μάντοβα
Τζένοα
Άσκολι
Φροζινόνε
Γιούβε Στάμπια
Τιχουάνα
Κρουζ Αζούλ
Σάντος Λαγκούνα
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Κλαμπ Αμέρικα
Ατλέτικο Σαν Λούις
Πούμας
Κερέταρο
Φρέντρικσταντ
Κρίστιανσουντ
Σάρπσμποργκ 08
Σάντεφιορντ
Μπραν
Χαμ Καμ
Μόλντε
Τρόμσο
Αάλεσουντ
Βαλερένγκα
Χοντ
Στρόμεν
Σογκντάλ
Σάντνες Ουλφ
Ράουφος
Ασάνε
Κόνγκσβινγκερ
Χάουγκεσουντ
Έγκερσουντ
Στάμπαεκ
Άγιαξ
Χέρενφεν
Τβέντε
Τσβόλε
Φέγενορντ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Φαμαλικάο
Μαρίτιμο
Αρούκα
Μορεϊρένσε
Νασιονάλ Μαδέιρα
Εστορίλ
Ρέιντζερς
Σεντ Μίρεν
Χιμπέρνιαν
Πάρτικ Θιστλ
Χαρτς
Ινβερνές
Στενχάουσμιουρ
Μάδεργουελ
Βάρναμο
Έστερσουντ
Κάλμαρ
Χάμαρμπι
Γκάις
Μάλμε
Γιουργκόρντεν
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Ντέγκερφορς
Γκέτεμποργκ
Μπρομαποϊκάρνα
Έργκριτε
Ολυμπιακός
Αστέρας Τρίπολης
Άρης
ΑΕΚ