Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2020-Δανία: Υπάρχει ελπίδα στους «Βίκινγκς»

Euro 2020-Δανία: Υπάρχει ελπίδα στους «Βίκινγκς»

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
2/6/2021 18:40
Η Δανία ρίχνεται στην «αρένα» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έχοντας ψυχολογία και ενώ βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Στις τελευταίες της επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, πετυχαίνοντας 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι σε Ισραήλ, Μολδαβία και Αυστρία και μάλιστα έχοντας απολογισμό τερμάτων το 14-0!

Του Θάνου Τσαλουχίδη

Προηγούμενες διοργανώσεις


Δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έλαβε μέρος στην Γαλλία και σίγουρα αυτή ήταν μία αποτυχία για τους Δανούς. Φυσικά οι ίδιοι έχουν προσφέρει ένα από τα ωραιότερα παραμύθια στον θεσμό, καθώς το 1992 έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης αν και έμαθαν ότι θα λάβουν μέρος στο τουρνουά μόλις 10 μέρες πριν την έναρξη του. Η διάλυση της τότε ενιαίας Γιουγκοσλαβίας οδήγησε στον αποκλεισμό της από την διοργάνωση και την θέση της πήραν οι Δανοί.

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Σμάιχελ και Λάουντρουπ εξέπληξαν τους πάντες, ιδιαίτερα στον ημιτελικό όταν και άφησαν έξω την τρομερή Ολλανδία των Ράικαρντ, Γκούλιτ, Φαν Μπάστεν και Μπέργκαμπ. Από εκεί και έπειτα αυτό θα είναι το 9 Euro στο οποίο θα λάβει μέρος. Πέρα από το χρυσό μετάλλιο το 1992, έχει να επιδείξει μία 4η θέση το μακρινό 1964, μία 3η θέση το 1984 και μία πρόκριση στα ημιτελικά το 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Πώς προκρίθηκε:


Ολοκλήρωσε αήττητη την διαδικασία των προκριματικών με 4 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες και έτσι βρέθηκε στην 2η θέση έναν βαθμό πίσω από την Ελβετία. Τελευταία αγωνιστική έψαχνε δύο αποτελέσματα απέναντι στην Ιρλανδία στο Δουβλίνο, ήρθε ισόπαλη με 1-1 και έτσι πανηγύρισε την πρόκριση. Είχε βέβαια εξασφαλίσει και την συμμετοχή της στο Nations League οπότε ακόμα και σε περίπτωση ήττας θα είχε 2η ευκαιριά.

Σε έναν όμιλο με Ελβετία, Ιρλανδία, Γεωργία και Γιβραλτάρ είχε την καλύτερη επίθεση με 23 τέρματα ενώ δέχτηκε μόλις 6. Μία από τις δύο πρώτες θέσεις βέβαια ήταν εφικτός στόχος, σε όποια άλλη περίπτωση θα θεωρούταν αποτυχημένη η συμμετοχή της.
Euro 2020-Δανία: Υπάρχει ελπίδα στους «Βίκινγκς»

Προπονητής: Kάσπερ Γιούλμαντ


Υπό φυσιολογικές συνθήκες η Δανία θα πήγαινε στο EURO 2020 με τον Άγκε Χαρέιντε. Το συμβόλαιο του Δανού τεχνικού τελείωνε τον Σεπτέμβριο του 2020 και παρά την άκρως επιτυχημένη του πορεία στον πάγκο της ομάδας δεν υπήρξε ανανέωση. Έτσι ομοσπονδιακός τεχνικός ανέλαβε ο Κάσπερ Γιούλμαντ. Ο πρωταθλητής του 2012 με την Νόρτζελαντ ανέλαβε την εθνική της χώρας του με σκοπό να συνεχίσει το καλό έργο του προκατόχου του και αν κρίνουμε από την εικόνα στα προκριματικά τα καταφέρνει μια χαρά. Με τις επιλογές του βέβαια στην αποστολή έχει προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.
Euro 2020-Δανία: Υπάρχει ελπίδα στους «Βίκινγκς»

Το ρόστερ


Ο πρωταθλητής Ιταλίας, Κρίστιαν Έρικσεν ήταν και είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός τελείωσε ιδανικά την χρονιά και φαίνεται έτοιμος να καθοδηγήσει την χώρα του η οποία βέβαια διαθέτει εμπειρία και ταλέντο σε κάθε θέση. Ο Κάσπερ Σμάιχελ στο τέρμα παραμένει από τους πιο σταθερούς τερματοφύλακες, ενώ στην άμυνα δεσπόζει κυρίως η παρουσία του Σίμον Κιάερ. Ο Ντιλέινι και ο Χόιμπιεργκ στο κέντρο είναι άξιοι συμπαραστάτες του Έρικσεν, ενώ στην επίθεση υπάρχουν αρκετές και ποιοτικές λύσεις.

Ο Γιούλμαντ βέβαια δέχθηκε κριτική καθώς δεν κάλεσε ούτε έναν παίκτη από την πρωταθλήτρια Μπρόντμπι. O πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Μίκαελ Ούρε, δεν κλήθηκε στην αποστολή αν και η αλήθεια είναι πως δεν έχει σημειώσει ούτε μία συμμετοχή με την φανέλα της εθνικής.

Στόχος


Η εικόνα που δείχνει τον τελευταίο καιρό αλλά και το ρόστερ της τής επιτρέπουν να κάνει όνειρα. Βασικός στόχος βέβαια είναι η πρόκριση της από τον όμιλο. Το Βέλγιο είναι τα φαβορί για την πρώτη θέση, η Ρωσία είναι η κύρια αντίπαλος της καθώς θα είναι έκπληξη αν της βάλει δύσκολα και η Φινλανδία. Προσωπικά σαν ομάδα η Δανία μου γεμίζει το μάτι και τα προημιτελικά θεωρώ πως είναι ένας εφικτός στόχος. Μέχρι εκεί.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Κάσπερ Σμάιχελ (Λέστερ), Φρέντερικ Ρένοφ (Σάλκε), Γιόνας Λεσλ (Μίντιλαντ).

Αμυντικοί: Σίμον Κιάερ (Μίλαν), Αντρέας Κρίστενσεν (Τσέλσι), Ματίας Γιόργκενσεν (Κοπεγχάγη), Γιάνικ Βέστεργκααρντ (Σαουθάμπτον), Γιοακίμ Άντερσεν (Φούλαμ), Γιανς Στρίγκερ Λάρσεν (Ουντινέζε), Γιοακίμ Μέλε (Αταλάντα), Ντάνιελ Βας (Βαλένθια), Νικολάι Μπόιλεσεν (Κοπεγχάγη).

Μέσοι: Ματίας Γένσεν (Μπρέντφορντ), Πιέρ Χόιμπιεργκ (Τότεναμ), Κρίστιαν Νόργκααρντ (Μπρέντφορντ),Τόμας Ντιλέινι (Ντόρτμουντ), Άντερς Κρίστιανσεν (Μάλμε), Κρίστιαν Έρικσεν (Ίντερ), Ρόμπερτ Σκοβ (Χόφενχαϊμ), Μίκελ Ντάμσγκααρντ (Σαμπντόρια).

Επιθετικοί: Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ (Μπαρτσελόνα), Αντρέας Κορνέλιους (Πάρμα), Αντρέας Σκοβ Όλσεν (Μπολόνια), Κάσπερ Ντόλμπεργκ (Νις), Γιουσούφ Πούλσεν (Λειψία), Γιόνας Βιντ (Κοπεγχάγη).

Τα προφίλ των ομάδων (πατήστε πάνω σε κάθε ομάδα για να μεταβείτε στο αντίστοιχο κείμενο):

1ος όμιλος: Τουρκία, Ιταλία, Ουαλία, Ελβετία

2ος όμιλος: Δανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ρωσία

3ος όμιλος: Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία

4ος όμιλος: Αγγλία, Κροατία, Σκωτία, Τσεχία

5ος όμιλος: Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία

6ος όμιλος: Ουγγαρία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.