Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2020-Ελβετία: Συγκρατημένη αισιοδοξία

Euro 2020-Ελβετία: Συγκρατημένη αισιοδοξία

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
2/6/2021 18:40
Ξεκινάει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχοντας καλή ψυχολογία μετά την θετική της εκκίνηση στα προκριματικά του Μουντιάλ. Εκεί έχει δώσει δύο παιχνίδια απέναντι σε Βουλγαρία και Λιθουανία, έχει πετύχει ισάριθμες νίκες και στον δρόμο της είναι και πάλι η Ιταλία.

Βρίσκεται σταθερά στις μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, ξεκινάει τις περισσότερες φορές με όνειρα αλλά δεν έχει καταφέρει να κάνει την υπέρβαση ως τώρα. Βρίσκεται στην 13η θέση του ranking της FIFA, είναι υπολογίσιμη δύναμη αλλά πάντα κάπου κολλάει.

Προηγούμενες διοργανώσεις:


Έχει δώσει το παρών σε συνολικά πέντε EURO και την καλύτερη της επίδοση την σημείωση το 2016 στην Γαλλία. Προκρίθηκε από έναν όμιλο απέναντι σε Γαλλία, Ρουμανία και Αλβανία όντας μάλιστα αήττητη αλλά με 2 ισοπαλίες και μία νίκη πήρε την 2η θέση. Στους «16» βρήκε μπροστά της την Πολωνία, είχε την ευκαιρία για να περάσει πρώτη φορά στους «8» όμως γνώρισε τον αποκλεισμό στα πέναλτι.

Πώς προκρίθηκε:


Έδωσε μάχη με την Δανία στον 4ο όμιλο των προκριματικών και στο τέλος κατάφερε να βγει νικήτρια και να πάρει την πρώτη θέση έχοντας έναν βαθμό διαφορά από την αντίπαλο της. Δεν κατάφερε βέβαια να κερδίσει σε κάποιο από τα 2 παιχνίδια την ομάδα από την Σκανδιναβία, ωστόσο στις υπόλοιπες αναμετρήσεις είχε μόνο νίκες με εξαίρεση την ισοπαλία στην έδρα της Ιρλανδίας. Στις τελευταίες αγωνιστικές έδειξε την δέουσα προσοχή και με το 3/3 πήρε την πρόκριση.
Euro 2020-Ελβετία: Συγκρατημένη αισιοδοξία

Ο προπονητής: Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς


Ο γεννημένος στο Σαράγεβο Ελβετός κόουτς, ανέλαβε την εθνική το 2014 μετά το Μουντιάλ και την οδήγησε στην καλύτερη της πορεία που έχει κάνει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όπως αναφέραμε παραπάνω. Επιτυχημένη η ως τώρα πορεία του αν σκεφτεί κανείς ότι στο πρώτο Nations League βρέθηκε στην κορυφή στην ισοβαθμία με το Βέλγιο. Έχει συμβόλαιο ως το 2022, θα κλείσει οκτώ χρόνια στον πάγκο και η πορεία του στο συγκεκριμένο τουρνουά ίσως παίξει ρόλο.
Euro 2020-Ελβετία: Συγκρατημένη αισιοδοξία

Το ρόστερ


Ο, αρχηγός, Γκρανίτ Τσάκα (Άρσενα) και ο Σερντάν Σακίρι (Λίβερπουλ) είναι οι δύο πιο έμπειροι παίκτες του ρόστερ και αυτοί με τις περισσότερες συμμετοχές. Στους δύο τους είναι που θα πέσει το μεγαλύτερο βάρος. Από εκεί και έπειτα ο Πέτκοβιτς πήρε τους καλύτερους παίκτες που θα μπορούσε μαζί του.

Ο Ζόμερ θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια και οι «Γερμανοί» Ακάντζι και Ελβέντι στο κέντρο της άμυνας. Υπάρχει ταλέντο σε κάθε θέση, Εμπολό και Σεφέροβιτς μπροστά μπορούν να προσφέρουν και το θέμα είναι πόσο μπορεί να αντέξει στην πίεση.

Ο Στέφεν της Βόλφσμπουργκ έκανε καλή χρονιά αλλά δυστυχώς για τους Ελβετούς είναι τραυματίας και δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει την αποστολή.

Στόχος


Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και η πρόκριση από τον όμιλο αποτελεί τον μεγαλύτερο στόχο της στο φετινό Euro. Αν πούμε πως η Ιταλία είναι το φαβορί για την πρώτη θέση, τότε θα παλέψει κυρίως με την Τουρκία για την 2η αν και η Ουαλία είναι υπολογίσιμος αντίπαλος. Δεν έχει φτάσει ποτέ σε προημιτελικά διοργάνωσης και το θετικό είναι ότι ο 2ος του πρώτου ομίλους θα διασταυρωθεί με τον 2ο του δεύτερου ομίλου οπότε και θα αποφύγει λογικά κάποιο μεγαθήριο. Υπάρχει αισιοδοξία πως μπορεί να τα καταφέρει.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Γιαν Ζόμερ (Γκλάντμπαχ), Ιβόν Εμβογκό (Αϊντχόφεν),Γιόνας Ομλίν (Μονπελιέ)

Αμυντικοί: Ρικάρντο Ροντρίγκεζ (Τορίνο), Φαμπιάν Σερ (Νιούκαστλ), Μανουέλ Ακαντζί (Ντόρτμουντ), Νίκο Ελβέντι (Γκλάντμπαχ), Σιλβάν Βίντμερ (Βασιλεία), Λορίς Μπενίτο (Μπορντό), Κέβιν Εμπαμπού (Βόλφσμπουργκ), Εράι Τσίμερτ (Βασιλεία), Μπεσίρ Ομέρατζιτς (Ζυρίχη), Ζορντάν Λοτόμπα (Νις)

Μέσοι: Γκρανίτ Τζάκα (Άρσεναλ), Σερντάν Σακίρι (Λίβερπουλ), Στέφεν Ζούμπερ (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Ντένις Ζακάρια (Γκλάντμπαχ), Ρέμο Φρόιλερ (Αταλάντα), Εντιμίλσον Φερνάντες (Μάιντς), Τζιμπρίλ Σο (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης)

Επιθετικοί: Χάρις Σεφέροβιτς (Μπενφίκα), Αντμίρ Μεχμέντι (Βόλφσμπουργκ),Μπρέελ Εμπολό (Γκλάντμπαχ), Μάριο Γκαβράνοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Ρούμπεν Βάργκας (Άουγκσμπουργκ), Κρίστιαν Φάσναχτ (Γιουνγκ Μπόις).

Τα προφίλ των ομάδων (πατήστε πάνω σε κάθε ομάδα για να μεταβείτε στο αντίστοιχο κείμενο):

1ος όμιλος: Τουρκία, Ιταλία, Ουαλία, Ελβετία

2ος όμιλος: Δανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ρωσία

3ος όμιλος: Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία

4ος όμιλος: Αγγλία, Κροατία, Σκωτία, Τσεχία

5ος όμιλος: Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία

6ος όμιλος: Ουγγαρία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.