Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

EURO 2020 - Αυστρία: Με καλή φουρνιά για τη διάκριση

EURO 2020 - Αυστρία: Με καλή φουρνιά για τη διάκριση

Συντάκτης: Γιώργος Βροντάκης
Γιώργος Βροντάκης
2/6/2021 18:40
Η Αυστρία δεν έχει εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις, αφού έχει δώσει μόλις δύο φορές το παρών σε τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι Αυστριακοί έχουν από τις καλύτερες φουρνιές στην ιστορία τους και θέλουν να το δείξουν και στον αγωνιστικό χώρο.

Του Γιώργου Βροντάκη

Βρίσκεται στο Νο 23 του ranking της FIFA και έχει προκριθεί σε επτά Παγκόσμια Κύπελλα, αλλά το πιο πρόσφατο ήταν και το 1998. Με την παρουσία της στο EURO 2020 θέλει να δείξει πως επέστρεψε για τα καλά στην ελίτ του ποδοσφαίρου.

Προηγούμενες διοργανώσεις


Έπαιξε για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2008, όταν το συνδιοργάνωση με την Ελβετία και ξανά εμφανίστηκε σε Euro το 2016. Η φετινή θα είναι μόλις η τρίτη της συμμετοχή στο θεσμό και θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και να φτάσει μέχρι τα νοκ άουτ. Στις δύο προηγούμενες παρουσίες της αποκλείστηκε από τους ομίλους καταλαμβάνοντς την 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

Πώς προκρίθηκε


Στα προκριματικά βρέθηκε στον ίδιο όμιλο με τις Σλοβενία, Λετονία, Βόρεια Μακεδονία, Ισραήλ και Πολωνία και τερμάτισε στην 2η θέση έχοντας ρεκόρ 6 νίκες, μια ισοπαλία και 3 ήττες. Δεν ξεκίνησε καλά στο γκρουπ έχοντας δύο ήττες, αλλά φόρτσαρε και βρέθηκε στα τελικά. Πρώτος της σκόρερ στον όμιλο ήταν ο Μάρκο Αρναούτοβιτς με 6 γκολ.
EURO 2020 - Αυστρία: Με καλή φουρνιά για τη διάκριση

Ο προπονητής Φράνκο Φόντα


Ο 54χρονος Γερμανός προπονητής έχει κάνει σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής και δη αμυντικός. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα πριν από 20 χρόνια, όταν ήταν βοηθός στη Στουρμ Γκρατς κα ανέλαβε ως πρώτος από τις 20 Σεπτεμβρίου ως τις 20 Νοεμβρίου 2002.

Με τη Στουρμ Γκρατς κέρδισε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2010–11 και το Κύπελλο την αγωνιστική περίοδο 2009–10. Από τον Οκτώβριο του 2017 είναι ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Αυστρίας και αυτός που την έστειλε στο τρίτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ιστορίας της.
EURO 2020 - Αυστρία: Με καλή φουρνιά για τη διάκριση

Το ρόστερ


Ο ηγέτης και σούπερ σταρ της ομάδας είναι ο Νταβίντ Αλάμπα, ο οποίος μετά την Μπάγερν Μονάχου θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όλα τα φώτα θα είναι σε αυτόν για να πιέσει τους συμπαίκτες του και τη δόξα μπορεί να του πάρει μόνο ο πρώτος σκόρερ Μάρκο Αρναούτοβιτς.

Στόχος


Δεν υπάρχει άλλος στόχος από το να περάσει στα νοκ άουτ. Τρώγοντας ανοίγει όρεξη για τους Αυστριακούς που αν καταφέρουν να περάσουν στον όμιλο θα κοιτάξουν για το καλύτερο δυνατό. Πάντως, δεν πιστεύουμε πως μπορούν να φτάσουν παραπέρα και μια πρόκριση από τους ομίλους είναι ο κύριος στόχος τους.

Η αποστολή


Τερματοφύλακες: Ντάνιελ Μπάχμαν (Γουότφορντ), Παβάο Περβάν (Βόλφσμπουργκ), Αλεξάντερ Σχλάγκερ (ΛΑΣΚ)

Αμυντικοί: Νταβίντ Αλάμπα (Μπάγερν Μονάχου), Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς (Λεβερκούζεν), Μάρκο Φρίεντλ (Βέρντερ Βρέμης), Μάρτιν Χιντερέγκερ (Φρανκφούρτης), Στέφαν Λάινερ (Γκλάντμπαχ), Φίλιπ Λίενχαρτ (Φράιμπουργκ), Στέφαν Ποσχ (Χοφενχάιμ), Κρίστοφερ Τρίμελ (Ουνιόν Βερολίνου), Αντρέας Ούλμερ (Σάλτσμπουργκ)

Μέσοι: Τζούλιαν Μπαουμγκάρτλινγκερ (Λεβερκούζεν), Κρίστοφ Μπαουμγκάρτνερ (Χοφενχάιμ), Φλοριάν Γκρίλιτσχ (Χοφενχάιμ), Στέφαν Ιλσάνκερ (Φρανκφούρτη), Κόνραντ Λάιμερ (Λειψία), Βαλεντίνο Λαζάρο (Iντερ), Μάρσελ Σάμπιτσερ (Λειψία), Λούις Σαμπ (Λουκέρνη), Χαβέρ Σλάγκερ (Βόλφσμπουργκ), Αλεσάντερο Σέπφ (Σάλκε)

Επιθετικοί: Μάρκο Αρναούτοβιτς (Σανγκάη Πορτ), Μίχαελ Γκρέγκοριτς (Άουγκσμπουργκ), Σάσα Καλάϊντζιτς (Στουτγκάρδη), Καρίμ Ονισίβο (Μάιντζ)

Τα προφίλ των ομάδων (πατήστε πάνω σε κάθε ομάδα για να μεταβείτε στο αντίστοιχο κείμενο):

1ος όμιλος: Τουρκία, Ιταλία, Ουαλία, Ελβετία

2ος όμιλος: Δανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ρωσία

3ος όμιλος: Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία

4ος όμιλος: Αγγλία, Κροατία, Σκωτία, Τσεχία

5ος όμιλος: Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία

6ος όμιλος: Ουγγαρία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις