Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2020-Ουγγαρία: Δεν περνάει ούτε με... θαύμα

Euro 2020-Ουγγαρία: Δεν περνάει ούτε με... θαύμα

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
2/6/2021 18:40
Η Ουγγαρία θα δώσει το «παρών» σε δεύτερη διαδοχική τελική φάση ενός Euro, όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι το έργο της θα είναι πρώτα απ’ όλα να παρουσιαστεί αξιοπρεπής απέναντι στα τρία μεγαθήρια με τα οποία βρίσκεται στον ίδιο όμιλο.

Του Δημήτρη Ρήγα

Οι Μαγυάροι έχουν ανέβει στην 37η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA και προσπαθούν να επιστρέψουν σιγά-σιγά στις υπολογίσιμες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ έχουν ξεκινήσει με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις τους νικώντας σε δύο από τα τρία πρώτα παιχνίδια τους, ενώ αναδείχθηκαν και ισόπαλοι σε μία περίπτωση. Στο τελευταίο Nations League εντυπωσίασαν και τερμάτισαν στην κορυφή του ομίλου τους στη δεύτερη κατηγορία, παίρνοντας το εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία της διοργάνωσης στην οποία βρίσκονται όλα τα μεγαθήρια.

Προηγούμενες διοργανώσεις


Η Ουγγαρία θα καταγράψει μόλις την τέταρτη συμμετοχή της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στην παρθενική της παρουσία το μακρινό 1964 είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι την 3η θέση στα γήπεδα της Ισπανίας. Οκτώ χρόνια αργότερα επί βελγικού εδάφους τερμάτισε 4η.

Τις επόμενες δέκα διοργανώσεις οι Μαγυάροι τις παρακολούθησαν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Απουσίασαν μάλιστα από τελική φάση μεγάλου τουρνουά για 30 ολόκληρα χρόνια, καθώς είχαν προκριθεί στο Μουντιάλ του Μεξικού το 1986.

Εκμεταλλεύτηκαν το νέο σύστημα και τις 24 ομάδες και πέρασαν στο Euro 2016 στη Γαλλία. Εκεί μάλιστα έκαναν την έκπληξη και προκρίθηκαν από τον όμιλό τους τερματίζοντας στην κορυφή και προσπερνώντας Ισλανδία και Πορτογαλία. Στους «16» όμως βρήκαν μπροστά τους το Βέλγιο και διασύρθηκαν 4-0 με το ταξίδι τους να τελειώνει άδοξα.

Πώς προκρίθηκε


Η κληρωτίδα την είχε φέρει στον πέμπτο όμιλο της προκριματικής φάσης. Οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματά της δεν ήταν καλά και τερμάτισε στην 4η θέση. Έμεινε πίσω από Κροατία, Ουαλία και Σλοβακία. Κατάφερε να προσπεράσει μόνο το αδύναμο Αζερμπαϊτζάν.

Ωστόσο έμεινε «ζωντανή» για την πρόκριση εξαιτίας της καλής πορείας της στο Nations League. Στα πλέι οφ πρόκρισης στο Euro αρχικά πέτυχε μεγάλο «διπλό» μέσα στη Βουλγαρία με το εμφατικό 3-1 τον περασμένο Οκτώβριο.

Πλέον χρειαζόταν ακόμα μία νίκη, φιλοξενώντας το Νοέμβριο την Ισλανδία στη Βουδαπέστη. Τα κατάφερε με «τρελό» τρόπο. Έχανε από νωρίς από τέρμα του Γκίλφι Σίγκουρντσον, όμως δεν τα παράτησε κι αρχικά ισοφάρισε με Νέγκο στο 88’. Στις καθυστερήσεις ο Σομποσζλάι της έδωσε την πρόκριση με 2-1, δίχως να χρειαστεί παράταση.

Ο προπονητής: Μάρκο Ρόσι

Euro 2020-Ουγγαρία: Δεν περνάει ούτε με... θαύμα

Ο 56χρονος Ιταλός προπονητής βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της Εθνικής Ουγγαρίας από το καλοκαίρι του 2018 όταν κι αντικατέστησε τον Βέλγο Ζορζ Λίκενς. Θεωρείται ότι έχει αναμορφώσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, καθώς υπό τις οδηγίες του έχουν σημειωθεί σπουδαία αποτελέσματα.

Δεν έχει σπουδαίο βιογραφικό και πριν γίνει Ομοσπονδιακός τεχνικός καθοδηγούσε την Ντουνάισκα Στρέντα αλλά και τη Χόνβεντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν βρισκόταν στον πάγκο στο μπαράζ πρόκρισης με την Ισλανδία επειδή είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Μέχρι στιγμής σε 27 αναμετρήσεις στο «τιμόνι» των Μαγυάρων μετράει 14 νίκες, 4 ισοπαλίες και 9 ήττες, με τα τέρματα να είναι 41-31.

Το ρόστερ

Euro 2020-Ουγγαρία: Δεν περνάει ούτε με... θαύμα
Τα μεγάλα αστέρια δεν είναι πολλά στο έμψυχο δυναμικό της Ουγγαρίας και γι’ αυτόν το λόγο θα πρέπει να στηριχθεί στο καλό της σύνολο. Εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει εμφανιστεί κάποιος ποδοσφαιριστής που να έχει κάνει τη διαφορά στο κορυφαίο επίπεδο.

Δύο παίκτες της Λειψίας αποτελούν τα πιο «βαριά» ονόματα που βρίσκονται στην αποστολή. Ο λόγος για τον γκολκίπερ Πέτερ Γκουλάστσι -ο οποίος θεωρείται ένας καλός γκολκίπερ στην Μπουντεσλίγκα- και για τον συμπαίκτη του στους «κόκκινους ταύρους», Ντόμινικ Σομποσζλάι. Ο τελευταίος αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός κι έχει έφεση στο σκοράρισμα.

Στη γραμμή κρούσης υπάρχει ο πολύπειρος Άνταμ Τσάλαϊ ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του με πολλά όνειρα, όμως αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών.

Στόχος


Αν η κλήρωση την είχε φέρει σε κάποιον πιο... γήινο όμιλο τότε θα μπορούσε να κάνει κρυφά όνειρα για την πρόκριση. Τώρα θα πρέπει να τα βάλει στην πρεμιέρα με την Πορτογαλία, εν συνεχεία με τη Γαλλία και να κλείσει τις υποχρεώσεις της κόντρα στη Γερμανία. Το μοναδικό ευχάριστο για εκείνη ότι τα πρώτα δύο ματς θα τα δώσει εντός έδρας και μάλιστα μπροστά σε γεμάτο γήπεδο.

Ρεαλιστικά θα πρέπει να προσπαθήσει απλώς να είναι ανταγωνιστική και να μην «φορτώσουν» την εστία της με πολλά τέρματα οι αντίπαλοι. Άλλωστε όλοι θα περιμένουν το συγκεκριμένο ματς θεωρώντας σίγουρους τους τρεις βαθμούς. Κατά τη δική μας άποψη αν πάρει ένα βαθμό θα κριθεί επιτυχημένη.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Άνταμ Μπογκντάν (Φερεντσβάρος), Ντένες Ντίμπουζ (Φερεντσβάρος), Πέτερ Γκουλάστσι (Λειψία)

Αμυντικοί: Μπεντεγκούζ Μπόλα (Φέχερβαρ), Έντρε Μπότκα (Φερεντσβάρος), Ατίλα Φιόλα (Φέχερβαρ), Άκος Κέτσκες (Λουγκάνο), Άνταμ Λανγκ (Ομόνοια), Γκέργκο Λόβρενσιτς (Φερεντσβάρος), Βίλι Ορμπάν (Λειψία), Λόιτς Νέγκο (Φέχερβαρ), Ατίλα Τσάλαϊ (Φενέρμπαχτσε)

Μέσοι: Τάμας Τσέρι (Μεζοκόβεσντ), Ντάνιελ Γκάζνταγκ (Χόνβεντ), Λάζλο Κλάινχαϊσλερ (Όσιγιεκ), Άνταμ Νάγκι (Μπρίστολι Σίτι), Άντρας Σάφερ (Ντουνάισκα Στρέντα), Νταβίντ Σιγκέρ (Φερεντσβάρος), Κέβιν Βάργκα (Κασίμπασα), Ρόλαντ Βάργκα (ΜΤΚ Βουδαπέστης)

Επιθετικοί: Γιάνος Χαν (Πακς), Φίλιπ Χόλεντερ (Παρτιζάν), Νεμάνια Νίκολιτς (Φέχερβαρ), Ρολάντ Σάλαϊ (Φράιμπουργκ), Σζάμπολτς Σον (Ντάλας), Άνταμ Τσάλαϊ (Μάιντς)

Τα προφίλ των ομάδων (πατήστε πάνω σε κάθε ομάδα για να μεταβείτε στο αντίστοιχο κείμενο):

1ος όμιλος: Τουρκία, Ιταλία, Ουαλία, Ελβετία

2ος όμιλος: Δανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ρωσία

3ος όμιλος: Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία

4ος όμιλος: Αγγλία, Κροατία, Σκωτία, Τσεχία

5ος όμιλος: Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία

6ος όμιλος: Ουγγαρία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.