Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

EURO 2020 - Bόρεια Μακεδονία: Η σταχτοπούτα

EURO 2020 - Bόρεια Μακεδονία: Η σταχτοπούτα

Συντάκτης: Γιώργος Βροντάκης
Γιώργος Βροντάκης
2/6/2021 18:40
Στην παρθενική της συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση έχει ήδη γράψει ιστορία και είναι η σταχτοπούτα του θεσμού μαζί με τη Φινλανδία. Η επιτυχία της έχει επιτευχθεί και πάει στο EURO 2020 χωρίς άγχος και για να χαρεί τη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Του Γιώργου Βροντάκη

Βρίσκεται στην 65η θέση του FIFA ranking και έχει αναπτυχθεί τελευταία ποδοσφαιρικά, ενώ πριν λίγο καιρό θορύβησε όλο τον κόσμο με τη νίκη της επί της Γερμανίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ. Αν υποτιμηθεί είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Προηγούμενες διοργανώσεις


Όπως γράψαμε και παραπάνω θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αφού μέχρι το 1992 δεν υπήρχε ως αυτόνομα κράτος. Πάντως, από το 1996 μέχρι το 2016 δεν είχε καταφέρει να προκριθεί σε EURO, έχοντας έξι αποτυχημένες προσπάθειες.

Πώς προκρίθηκε


Στα προκριματικά βρισκόταν στον ίδιο όμιλο με Πολωνία, Αυστρία, Σλοβενία, Λετονία και Ισραήλ. Με 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες τερμάτισε στην 3η θέση και είχε μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των μπαράζ πρόκρισης από το Nations League. Επικράτησε κόντρα στο Κόσοβο με 2-1 στα Σκόπια και στον τελικό νίκησε με 1-0 τη Γεωργία στην Τιφλίδα, χάρη σε γκολ του Γκόραν Πάντεφ στο 56ο λεπτό και έγραψε ιστορία. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Έλιφ Ελμάς με 4 τέρματα.
EURO 2020 - Bόρεια Μακεδονία: Η σταχτοπούτα

Ο προπονητής Ιγκόρ Ανγκελόφσκι


O 44χρονος Ιγκόρ Ανγκελόφσκι έμελλε να είναι αυτός που οδήγησε την Βόρεια Μακεδονία για πρώτη φορά σε τελική φάση EURO. Ο παλαίμαχος μέσος γεννήθηκε στα Σκόπια ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2013 από τη Ραμποτνίτσκι, κατακτώντας πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Από τον Οκτώβριο του 2015, είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, αντικαθιστώντας τον Λιούμπινκο Ντουρουλόβιτς.
EURO 2020 - Bόρεια Μακεδονία: Η σταχτοπούτα

Το ρόστερ


Συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει και ο Ανγκελόφσκι δεν κάνει πολλές αλλαγές στις αποστολές του και δίνει την ευκαιρία για μια παρουσία σε EURO σε αυτούς που τον έστειλαν εκεί. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται μακριά από τη Βόρεια Μακεδονία και στηρίζεται κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Ο ηγέτης της ομάδας είναι ο σκόρερ του χρυσού γκολ στα μπαράζ, ο Γκόραν Πάντεφ, αλλά σίγουρα πολλά βλέμματα θα τραβήξει και ο 21χρονος, Ελίφ Ελμάς της Νάπολι.

Στόχος


Ο στόχος έχει επετεύχθη ήδη με την παρουσία στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Θα ήθελα να περάσει στην νοκ άουτ φάση, αλλά αυτό φαντάζει πολύ δύσκολο στον όμιλο με Ολλανδία, Αυστρία και Ουκρανία, αλλά ποτέ μην λες ποτέ. Άλλωστε, η Βόρεια Μακεδονία νίκησε τη Γερμανία πριν λίγο καιρό. Όποιος την υποτιμήσει στον όμιλο, θα το πληρώσει.

Η αποστολή


Τερματοφύλακες: Στόλε Ντιμιτριέφσκι (Ράγιο Βαγεκάνο), Νταμιάν Σισόφσκι (Δόξα Κατωκοπιάς), Ρίστε Γιάνκοφ (Ραμποτνίτσκι)

Αμυντικοί: Στεφάν Ριστόφσκι (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Βισάρ Μουσλίου (Φεχερβάρ), Εγκζον Μπεϊτουλάι (Σκεντίγια), Κίρε Ριστέφσκι (Ουίπεστ), Γκόικο Ζάικοφ (Σαρλερουά), Ντάρκο Βελκόφσκι (Ριέκα), Εζτζάν Αλιόσκι (Λιντς)

Μέσοι: Άριαν Αντέμι (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Ενις Μπαρντί (Λεβάντε), Στεφάν Σπιρόφσκι (ΑΕΚ Λάρνακας), Μπόμπαν Νικολόφ (Λέτσε), Τίχομιρ Κοσταντίνοφ (Ρουζεμπερόκ), Φερχάν Χασάνι (Παρτιζάνι Τιράνων), Ελίφ Ελμάς (Νάπολι), Ντάνιελ Αβραμόφσκι (Καϊσερίσπορ), Ντάρκο Τσουρλίνοφ (Στουτγκάρδη), Μάριαν Ραντέσκι (Ακαντέμια Πάντεφ)

Επιθετικοί: Γκόραν Πάντεφ (Τζένοα), Αλεξάνταρ Τραϊκόφσκι (Μαγιόρκα), Ιβάν Τριτσκόφσκι (ΑΕΚ Λάρνακας), Βλάτκο Στογιανόφσκι (Σαμπλί), Κρστε Βελκόφσκι (Σαράγεβο), Μίλαν Ριστόφσκι (Σπάρτακ Τρνάβα)

Τα προφίλ των ομάδων (πατήστε πάνω σε κάθε ομάδα για να μεταβείτε στο αντίστοιχο κείμενο):

1ος όμιλος: Τουρκία, Ιταλία, Ουαλία, Ελβετία

2ος όμιλος: Δανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ρωσία

3ος όμιλος: Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία

4ος όμιλος: Αγγλία, Κροατία, Σκωτία, Τσεχία

5ος όμιλος: Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία

6ος όμιλος: Ουγγαρία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.