Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2020-Αγγλία: Να το σηκώσει μέσα στο σπίτι της

Euro 2020-Αγγλία: Να το σηκώσει μέσα στο σπίτι της

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/6/2021 18:40

Για πρώτη φορά μετά το 1996 η Αγγλία θα παίξει ως οικοδέσποινα στο Euro, αφού όλα τα παιχνίδια της θα διεξαχθούν στο «Γουέμπλεϊ», και έχει «χρυσή» ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της ιστορίας της.

Του Κώστα Καραγιαννόπουλου:

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκέιτ, τρία χρόνια μετά την πορεία της ως τα ημιτελικά του Μουντιάλ, καλείται αυτή τη φορά να διαχειριστεί την ταμπέλα του φαβορί, η οποία αποδείχθηκε βαρύτατη για τις προηγούμενες φουρνιές των «τριών λιονταριών», και να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Το ρόστερ της ομάδας μοιάζει το πιο πλήρες μετά το 2006, το ταλέντο ξεχειλίζει και δεν είναι τυχαίο που οι μπουκ την έχουν χρίσει πρώτο φαβορί μαζί με την Γαλλία.

Προηγούμενες διοργανώσεις


Για τη χώρα που ανέπτυξε το ποδόσφαιρο και τη δυναμική που είχαν οι ομάδες της, η παρουσία της στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι απογοητευτική, αφού όχι μόνο δεν έχει κατακτήσει το τρόπαιο στο παρελθόν, αλλά δεν έχει καταφέρει να φτάσει ούτε στον τελικό.

Η καλύτερη της παρουσία είναι η 3η θέση που κατέλαβε στην πρώτη της συμμετοχή, το θεσμό το μακρινό 1968, όπου αν και πρωταθλήτρια κόσμου, δεν μπόρεσε να φτάσει στον τελικό, γνωρίζοντας την ήττα στα ημιτελικά από την Γιουγκοσλαβία του Τζάγιτς. Αρκέστηκε στην 3η θέση μετά τη νίκη επί της Σοβιετικής Ένωσης.

Η επόμενη φορά που έφτασε στα ημιτελικά ήταν το 1996, όπου ως οικοδέσποινα, αποκλείστηκε από την Γερμανία στα πέναλτι. Έκτοτε έχει προκριθεί δύο φορές στα προημιτελικά, ενώ το 2008 δεν κατάφερε καν να φτάσει στην τελική φάση.

Πως προκρίθηκε:


Εξασφάλισε χωρίς προβλήματα την πρόκριση στην τελική φάση του Euro, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου της με +6 από την 2η Τσεχία και +10 από το 3ο Κόσοβο. Σημείωσε 7 νίκες και μόλις 1 ήττα, αυτή στην Πράγα από την Τσεχία που έβαλε τέλος στο αήττητο σερί 43 αγώνων σε προκριματικά Euro.

Σημείωσε 37 γκολ και δέχτηκε μόλις 6, ενώ στα Highlight της ήταν οι νίκες με Τσεχία (5-0 εντός) και Μαυροβούνιο (7-0 εντός).

Προπονητής: Γκάρεθ Σάουγκέιτ

Euro 2020-Αγγλία: Να το σηκώσει μέσα στο σπίτι της
Ανέλαβε την Αγγλία τον Σεπτέμβριο του 2016 αντικαθιστώντας τον Σαμ Αλαρντάις και στο πρώτο του μεγάλο τουρνουά οδήγησε τα «τρία λιοντάρια» έως τα ημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018. Ένα χρόνο αργότερα έφτασε την ομάδα στα τελικά του νεοσύστατου Nations League, καταλαμβάνοντας την 3η θέση του τουρνουά.

Αν μη τι άλλο το πέρασμα του στην Εθνική Αγγλίας κρίνεται μέχρι στιγμής πετυχημένο, ωστόσο το μεγάλο στοίχημα είναι μπροστά του. Το 2018 ανέλαβε μια ομάδα σε μεταβατικό στάδιο και χωρίς μεγάλες προσδοκίες, πλέον όμως διαθέτει ένα ρόστερ που δείχνει έτοιμο να πρωταγωνιστήσει και μένει να φανεί αν θα μπορέσει να το διαχειριστεί σωστά και να οδηγήσει τα «τρία λιοντάρια» στην κορυφή.

Φόρεσε 57 φορές τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας ως παίκτης, ωστόσο συνέδεσε το όνομα του με το χαμένο πέναλτι στη σχετική διαδικασία, στα ημιτελικά του Euro 1996 με τη Γερμανία. Ο ίδιος έχει μικρή εμπειρία σε συλλογικό επίπεδο αναλαμβάνοντας για μία τριετία τον πάγκο της Μίντλεσμπρο, την οποία έριξε στην Τσάμπιονσιπ το 2009.

Το ρόστερ

Euro 2020-Αγγλία: Να το σηκώσει μέσα στο σπίτι της
Μπορεί το ρόστερ της να είναι γεμάτο αστέρια, ωστόσο υπάρχει κάποιος που ξεχωρίζει και αυτός είναι ο επιθετικός της Τότεναμ, Χάρι Κέιν. Ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ της Ρωσίας, σάρωσε τα βραβεία στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας τα περισσότερα γκολ αλλά και ασίστ της κατηγορίας και θα ηγηθεί της επίθεσης των «τριών λιονταριών».

Το επιθετικό οπλοστάσιο της Αγγλίας είναι εντυπωσιακό, αφού εκτός του Κέιν, υπάρχουν παίκτες όπως οι Ράσφορντ, Στέρλινγκ, Σάντσο, Μάουντ, Γκρίλις, Φόντεν κ.α. Οι Χέντερσον και Ράις αναμένεται να καλύψουν τις δύο θέσεις στον άξονα, ενώ στην άμυνα μένει να φανεί αν ο Σάουθγκέιτ θα προτιμήσει σχήμα με τρεις στόπερ ή θα πάει με δύο κεντρικούς αμυντικούς, όπου εκεί το δίδυμο αναμένεται να είναι αυτό των Μαγκουάιρ-Στόουνς. Στα μπακ ο Σάουθγκέιτ θα έχει ευχάριστο πονοκέφαλο αφού διαθέτει ουκ ολίγες ακραίους αμυντικούς που προέρχονται από εξαιρετική σεζόν και μάλιστα δέχτηκε αρκετό... τρολάρισμα για το γεγονός πως συμπεριέλαβε στην αποστολή 4 δεξιούς μπακ. Κάτω από τα δοκάρια, το κενό του τραυματία Πόουπ θα καλύψει πιθανότατα ο Πίκφορντ.

Στόχος


Διαθέτοντας ένα από τα πιο πλούσια και ταλαντούχα ρόστερ των τελευταίων ετών σε συνδυασμό με το γεγονός πως θα δώσει όλα τα παιχνίδια της στο «Γουέμπλεϊ», ο στόχος είναι ξεκάθαρος, να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Βρίσκεται σε ιδιαίτερο όμιλο αφού εκτός από τη γειτόνισσα Σκωτία, θα αντιμετωπίσει την Κροατία, που την απέκλεισε στα ημιτελικά του Μουντιάλ του 2018, αλλά και την Τσεχία, η οποία της έσπασε το αήττητο στην προκριματική φάση. Η λογική λέει ότι θα επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και θα τερματίσει πρώτη, όμως στο πρώτο νοκ-άουτ θα αντιμετωπίσει τον 2ο από τον όμιλο της… φωτιάς, ανάμεσα σε Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ουγγαρία. Με λίγα λόγια, ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Καθοριστικός παράγοντας θα αποδειχτεί η αμυντική της λειτουργία, αφού λείπει ο αμυντικός παγκόσμιας κλάσης, ενώ ο Πίκφροντ δεν φημίζεται για τη σταθερότητα του κάτω από τα δοκάρια.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Τζόρναν Πίκφορντ (Έβερτον), Ντιν Χέντερσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Σαμ Τζόνστον (Γουέστ Μπρομ)

Αμυντικοί: Κάιλ Γουόκερ, Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι), Χάρι Μαγκουάιρ, Λουκ Σο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Κίριαν Τρίπιερ (Ατλέτικο), Μπεν Τσίλγουελ, Ρις Τζέιμς (Τσέλσι), Τάιρον Μινγκς (Άστον Βίλα), Μπεν Γουάιτ (Μπράιτον)

Μέσοι: Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ), Ντέκλαν Ράις (Γουέστ Χαμ), Μέισον Μάουντ (Τσέλσι), Κάλβιν Φίλιπς (Λιντς), Φιλ Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι), Τζακ Γκρίλις (Άστον Βίλα), Μπουκάγιο Σακά (Άρσεναλ), Τζουντ Μπέλιμγχαμ (Ντόρτμουντ)

Επιθετικοί: Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι), Χάρι Κέιν (Τότεναμ), Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ), Τζέιντον Σάντσο (Ντόρτμουντ), Ντομινίκ Κάλβερτ-Λιούιν (Έβερτον)

Τα προφίλ των ομάδων (πατήστε πάνω σε κάθε ομάδα για να μεταβείτε στο αντίστοιχο κείμενο):

1ος όμιλος: Τουρκία, Ιταλία, Ουαλία, Ελβετία

2ος όμιλος: Δανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ρωσία

3ος όμιλος: Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία

4ος όμιλος: Αγγλία, Κροατία, Σκωτία, Τσεχία

5ος όμιλος: Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία

6ος όμιλος: Ουγγαρία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις