Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

EURO 2020 - Ολλανδία: Να ξανά ζήσει το 1988

EURO 2020 - Ολλανδία: Να ξανά ζήσει το 1988

Συντάκτης: Γιώργος Βροντάκης
Γιώργος Βροντάκης
2/6/2021 18:40
Η Ολλανδία που βρίσκεται στο νούμερο 14 του ranking της FIFA, έλειψε στο προηγούμενο EURO, αλλά έχει όνειρα και φιλοδοξίες σε αυτό που θα συν-φιλοξενήσει.

Του Γιώργου Βροντάκη

Οι οράνιε έχουν μια νέα φουρνιά που θέλει να κάνει την έκπληξη και να φτάσει αρκετά μακριά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020. Οι Ολλανδοί δεν κατάφεραν να προκριθούν ούτε στο Μουντιάλ 2018 και έχουν απουσιάσει από τις δύο τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις.

Προηγούμενες διοργανώσεις


Θέλει να ξανά ζήσει κάποια στιγμή το 1988, όπου κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γερμανία, μιας και αυτός είναι ο μοναδικός της τίτλος της σε Euro. Η πρώτη της παρουσία ήταν το 1976 όπου τερμάτισε στην 3η θέση και το επανέλαβε το 1992 και το 2004.

Όπως γράψαμε και παραπάνω στο EURO 2016 δεν έδωσε το παρών και σε αυτό του 2012 αποκλείστηκε στους ομίλους. Τελευταία της αξιοπρεπέστατή εμφάνιση ήταν το 2008, όταν η πορεία της σταμάτησε στα προημιτελικά.

Πώς προκρίθηκε


Δεν αντιμετώπισε δυσκολίες στον προκριματικό γύρο, αφού βρέθηκε στον 3ο όμιλο μαζί με την Γερμανία, τη Β. Ιρλανδία, την Εσθονία και τη Λευκορωσία. Τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με την Γερμανία έχοντας ρεκόρ 6-1-1 και σκοράροντας κατά ριπάς.

Σημείωσε 24 γκολ (δέχθηκε 7) και είχε για πρώτο σκόρερ τον Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ με 8 τέρματα και δύο λιγότερα πέτυχε ο Μέμφις Ντεπάι.
EURO 2020 - Ολλανδία: Να ξανά ζήσει το 1988

Ο προπονητής Φρανκ Ντε Μπουρ


Από τις 23 Σεπτεμβρίου 2020, Ο Φρανκ Ντε Μπουρ είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους οράνιε μέχρι το φθινόπωρο του 2022. Αντικατέστησε τον Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος ανέλαβε ξαφνικά την Μπαρτσελόνα.

Ο Ντε Μπουρ ήταν βοηθός του Μπερτ φαν Μααρβάικ στο Μουντιάλ του 2010 και δεν ξεκίνησε καλά τη θητεία του, αφού την πρώτη νίκη την πήρε στο πέμπτο του ματς στον πάγκο.

Ο 50χρονος τεχνικός έχει αναλάβει ως πρώτος προπονητής τον Άγιαξ (2010-2016), την Ίντερ (2016, έμεινε μόλις 85 μέρες με ρεκόρ 4-2-5), την Κρίσταλ Πάλας (Ιούλιος 2017-Σεπτέμβριος 2017) και την Ατλάντα Γιουνάιτεντ (2019-2020). Μετράει 4 πρωταθλήματα με τον Άγιαξ και ένα Κύπελλο Αμερικής με την Ατλάντα.
EURO 2020 - Ολλανδία: Να ξανά ζήσει το 1988

Το ρόστερ


Για μια ακόμα φορά στην αποστολή της Ολλανδίας δεν λείπει το τεράστιο ταλέντο και οι νεαροί παίκτες, αλλά δεν υπάρχει, όμως, ο ποδοσφαιριστής που θα κάνει την διαφορά. Ο λεγόμενος σούπερ σταρ.

Οι Οράνιε δεν έχουν την ισχυρή προσωπικότητα που θέλουν μιας και ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ θα απουσιάζει λόγω τραυματισμού. Ο ηγέτης αυτής της ομάδας θα είναι ή ο Βαϊνάλντουμ ή ο Φρένκι ντε Γιονγκ, αλλά κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει από τον Μέμφις Ντεπάι.

Πάντως, ο Φρανκ Ντε Μπουρ έχει λύσεις σε όλες τις γραμμές και κάλεσε δύο παίκτες, τους Κόντι Χάκπο και Γιούριεν Τίμπερ, οι οποίοι θα ντεμπουτάρουν με τα πορτοκαλί.

Στόχος


Η Ολλανδία θέλει σίγουρα να περάσει τον όμιλο και μπορεί να τα καταφέρει, αφού αγωνίζεται εντός έδρας (Άμστερνταμ) και έχει αντιπάλους στα μέτρα της. Το μόνο αρνητικό είναι πως ξεκινάει το Euro 2020 με την Ουκρανία και έχει το πιο... εύκολο ματς στο φινάλε με την Βόρεια Μακεδονία.

Στη συνέχεια, οι διασταυρώσεις δεν είναι εύκολες για την ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ και ταβάνι μοιάζει να είναι τα προημιτελικά. Πάντως, οι εταιρίες την έχουν ως τέταρτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η αποστολή


Τερματοφύλακες: Μάρκο Μπίζοτ (Άλκμααρ), Τιμ Κρουλ (Νόριτς), Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ (Άγιαξ)

Αμυντικοί: Ντάλει Μπλιντ (Άγιαξ), Στεφάν Ντε Φράι (Ίντερ), Ζόελ Φέλτμαν (Μπράιτον), Ματάις Ντε Λιχτ (Γιουβέντους), Νατάν Ακέ (Μάντσεστερ Σίτι), Ντένζελ Ντάμφριζ (Αϊντχόφεν), Πάτρικ Φαν Άανχολτ (Κρίσταλ Πάλας), Όουεν Βάινταλ (Άλκμααρ), Γιούριεν Τίμπερ (Άγιαξ)

Μέσοι: Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ (Λίβερπουλ), Φρένκι Ντε Γιονγκ (Μπαρτσελόνα), Ντάβι Κλάασεν (Άγιαξ), Μάρτεν Ντε Ρόον (Αταλάντα), Ντόνι Φαν Ντε Μπέεκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ράιαν Χράφενμπερχ (Άγιαξ), Τουν Κόπμεϊνερς (Άλκμααρ)

Επιθετικοί: Μέμφις Ντεπάι (Λυών), Κουίνσι Πρόμες (Σπαρτάκ Μόσχας), Στίβεν Μπεργκίς (Φέγενορντ), Ντόνιελ Μάλεν (Αϊντχόφεν), Βουτ Βέγκχορστ (Βόλφσμπουργκ), Κόντι Γκάκπο (Αϊντχόφεν)

Τα προφίλ των ομάδων (πατήστε πάνω σε κάθε ομάδα για να μεταβείτε στο αντίστοιχο κείμενο):

1ος όμιλος: Τουρκία, Ιταλία, Ουαλία, Ελβετία

2ος όμιλος: Δανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ρωσία

3ος όμιλος: Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία

4ος όμιλος: Αγγλία, Κροατία, Σκωτία, Τσεχία

5ος όμιλος: Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία

6ος όμιλος: Ουγγαρία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.