Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2020-Ιταλία: Με όνειρα η «Σκουάντρα Ατζούρα»

Euro 2020-Ιταλία: Με όνειρα η «Σκουάντρα Ατζούρα»

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
2/6/2021 18:40
Η Ιταλία έχοντας ανέβει στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA ξεκινάει με όνειρα και φιλοδοξίες την διοργάνωση, στην οποία θα παίξει όλα τα παιχνίδια του ομίλου της στην Ρώμη.

Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση έχοντας ξεκινήσει με 3 νίκες στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, ενώ πήρε και την πρώτη θέση στο προηγούμενο Nations League αφήνοντας πίσω της Ολλανδία, Πολωνία και Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Έχει δίψα για διάκριση και διαθέτει αρκετό ταλέντο στο ρόστερ της.

Προηγούμενες διοργανώσεις


Το μακρινό 1968 και στην πρώτη της συμμετοχή στον θεσμό κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια στην διοργάνωση που φιλοξένησε η ίδια. Αφού ήρθε ισόπαλη με την Γιουγκοσλαβία σε κανονική διάρκεια και παράταση στον τελικό, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά έπειτα από 2 ημέρες με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 2-0.

Από τότε έφτασε άλλες δύο φορές μέχρι την πηγή αλλά νερό δεν ήπιε. Την πρώτη μάλιστα της έλειψαν λίγα αγωνιστικά λεπτά στο Ρότερνταμ το 2000 απέναντι στην Γαλλία. Μέχρι το 93' βρισκόταν μπροστά στο σκορ με γκολ του Ντελβέκιο, όμως δέχτηκε την ισοφάριση από τον Βιλτόρ και στην παράταση το χρυσό γκολ του Τρεζεγκέ την έριξε στο καναβάτσο.

Την δεύτερη φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά καθώς η Ισπανία το 2012 δεν της άφησε κανένα περιθώριο στο Κίεβο και την συνέτριψε με 4-0. Στην προηγούμενη διοργάνωση που διεξήχθη στην Γαλλία, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά όπου και αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Γερμανία.

Πως προκρίθηκε


Ήταν το απόλυτο αφεντικό στον 10ο όμιλο των προκριματικών στον οποίο συμμετείχε και η Ελλάδα, έκανε το 10/10 και με 30 βαθμούς πήρε άνετα την πρώτη θέση. Έδειξε χαρακτήρα σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας, είχε φυσικά όπλο της την άμυνα καθώς δέχτηκε μόλις 4 γκολ αλλά έδειξε και τις επιθετικές της αρετές.

Highlight της ήταν τα 9 γκολ με τα οποία «φιλοδώρησε» την Αρμενία την τελευταία αγωνιστική, ενώ συνολικά απέναντι στον Λιχτενστάιν πέτυχε 11 τέρματα. Με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν συνάντησε δυσκολίες, ζορίστηκε περισσότερο απέναντι σε Βοσνία/Ερζεγοβίνη και Φινλανδία αλλά και πάλι έδειξε την ποιότητα της.
Euro 2020-Ιταλία: Με όνειρα η «Σκουάντρα Ατζούρα»

Ο προπονητής: Ρομπέρτο Μαντσίνι


Μετά το όχι και τόσο επιτυχημένο πέρασμα του από την Ρωσία και την Ζενίτ, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ανέλαβε τον Μάιο του 2018 την εθνική ομάδα της χώρας του προκειμένου να την επαναφέρει και πάλι σε μία μεγάλη διοργάνωση, καθώς δεν συμμετείχε στο Μουντιάλ του ίδιου έτους. Απέτυχε να πάρει την πρώτη θέση στο πρώτο Nations League, όμως μετράει πλέον 23 παιχνίδια αήττητος στον πάγκο της και φαίνεται να χτίζει ένα δεμένο σύνολο.

Είναι η πρώτη φορά που κάθεται σε πάγκο εθνικής ομάδας, έχει να παρουσιάσει αρκετούς τίτλους στο βιογραφικό του και σίγουρα μπορεί να μεταφέρει το πάθος για διάκριση στους ποδοσφαιριστές του. Έχει να διαχειριστεί ένα ποιοτικό αλλά και σχετικά νεανικό από την μέση και μπροστά ρόστερ και οι βλέψεις είναι μεγάλες. Τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά.

Ο Μαντσίνι πάντως έβαλε ήδη την υπογραφή του σε επέκταση του συμβολαίου του ως το 2026, πράγμα που σημαίνει πως θα καθοδηγήσει την Ιταλία σε 2 Παγκόσμια Κύπελλα (2022,2026) αλλά και σε ακόμη ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αυτό του 2024.
Euro 2020-Ιταλία: Με όνειρα η «Σκουάντρα Ατζούρα»

Το ρόστερ


Μπορεί να λείπει το τεράστιο όνομα από την αποστολή ωστόσο υπάρχουν παίκτες που πρωταγωνιστούν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αν ψάξει κανείς για εμπειρία θα στραφεί στο αμυντικό δίδυμο της Γιουβέντους, Κιελίνι και Μπονούτσι οι οποίοι έχουν φορέσει αθροιστικά 207 φορές την φανέλα με το εθνόσημο (106 ο πρώτος και 101 ο δεύτερος).

Στο τέρμα ο Ντοναρούμα μπορεί να μόλις 22 χρονών αλλά έχει ήδη 215 συμμετοχές στην Σέριε Α' και αποτελεί τον βασικό τερματοφύλακα. Στον χώρου του κέντρου ο Βεράτι φαίνεται να είναι αυτός που θα τραβήξει το μεγαλύτερο βάρος, με τους Μπαρέλα και Σένσι να έρχονται ως πρωταθλητές από την Ίντερ και τον Λοκατέλι να έχει κάνει μία εξαιρετική χρονιά στην Σασσουόλο.

Ο κάτοχος του περσινού Χρυσού Παπουτσιού Ιμόμπιλε μπορεί να είναι το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, το ταλέντο μπροστά όμως ξεχειλίζει καθώς υπάρχουν οι Κιέζα, Μπελότι, Μπεράρντι και ο γερόλυκος Ινσίνιε.

Στόχος


Από την στιγμή που δίνει όλα τα παιχνίδια του ομίλου (Τουρκία, Ελβετία, Ουαλία) στην Ρώμη, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως όχι απλά η πρόκριση αλλά και το απόλυτο των νικών θα αποτελέσει τον πρώτο βασικό στόχο. Στους «16» λογικά αν περάσει ως πρώτη θα είναι το φαβορί, τα δύσκολα αρχίζουν στα προημιτελικά όπου υπάρχει πιθανότητα να πέσει πάνω στο Βέλγιο και εκεί θα κληθεί να δείξει τις δυνάμεις της. Όλα αυτά βέβαια είναι υποθετικά, όπως και να έχει είναι μέσα στα 5 φαβορί.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Μίλαν), Άλεξ Μερέτ (Νάπολι), Σαλβατόρε Σιρίγκου (Τορίνο)

Αμυντικοί: Φραντσέσκο Ατσέρμπι (Λάτσιο), Αλεσάντρο Μπαστόνι (Ίντερ), Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντους), Τζόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους), Τζιοβάνι Ντι Λορέντσο (Νάπολι), Αλεσάντρο Φλορέντσι (Παρί Σεν Ζερμέν),Λεονάρντο Σπινατσόλα (Ρόμα), Ραφαέλ Τολόι (Αταλάντα), Έμερσον (Τσέλσι)

Μέσοι: Νικολό Μπαρέλα (Ίντερ), Μπρίαν Κριστάντε (Ρόμα), Μάνουελ Λοκατέλι (Σασουόλο), Γκαετάνο Καστροβίλι (Φιορεντίνα), Ματέο Πεσίνα (Αταλάντα), Μάρκο Βεράτι (Παρί Σεν Ζερμέν), Ζορζίνιο (Τσέλσι).

Επιθετικοί: Αντρέα Μπελότι (Τορίνο), Ντομένικο Μπεράρντι (Σασουόλο), Φεντερίκο Μπερναρντέσκι (Γιουβέντους), Φεντερίκο Κιέζα (Γιουβέντους),Τσίρο Ιμόμπιλε (Λάτσιο), Λορέντσο Ινσίνιε (Νάπολι), Τζιάκομο Ρασπαντόρι (Σασουόλο).

Τα προφίλ των ομάδων (πατήστε πάνω σε κάθε ομάδα για να μεταβείτε στο αντίστοιχο κείμενο):

1ος όμιλος: Τουρκία, Ιταλία, Ουαλία, Ελβετία

2ος όμιλος: Δανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ρωσία

3ος όμιλος: Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία

4ος όμιλος: Αγγλία, Κροατία, Σκωτία, Τσεχία

5ος όμιλος: Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία

6ος όμιλος: Ουγγαρία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.