Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

EURO 2020 - Ουκρανία: Με σούπερ σταρ τον προπονητή

EURO 2020 - Ουκρανία: Με σούπερ σταρ τον προπονητή

Συντάκτης: Γιώργος Βροντάκης
Γιώργος Βροντάκης
2/6/2021 18:40
Η Ουκρανία αφού πέρασε αρκετές περιπέτειες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στο Nations League, υποβιβάστηκε από την πρώτη κατηγορία τερματίζοντας στην 4η θέση του ομίλου της. Όμως, έχει καταφέρει να προκριθεί στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020.

Του Γιώργου Βροντάκη

Έχοντας την 28η θέση στο FIFA ranking, οι Ουκρανοί θέλουν να αποτελέσουν την έκπληξη της διοργάνωσης, αν και αυτό φαντάζει δύσκολο.

Προηγούμενες διοργανώσεις


Συμμετέχει για τρίτη φορά σε EURO από τότε που διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση και έγινε αυτόνομη χώρα. Μάλιστα, οι δύο προηγούμενες ήταν συνεχόμενες, το 2012 που συνδιοργάνωσε το Euro μαζί με την Πολωνία και το 2016. Πάντως, δεν κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω, αφού είπε το αντίο και τις δύο φορές από τη φάση των ομίλων. Το μεγαλύτερο επίτευγμα της σε μεγάλη διοργάνωση είναι η πρόκριση στους προημιτελικούς του Μουντιάλ του 2006.

Πώς προκρίθηκε


Έκανε την τεράστια έκπληξη στα προκριματικά, αφού τερμάτισε στην κορυφή του 2ου ομίλου όπου ήταν η Πορτογαλία, η Σερβία, το Λουξεμβούργο και η Λιθουανία. Παρέμεινε αήττητη στο γκρουπ με έξι νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως δέχθηκε μόλις τέσσερα γκολ σε 8 αναμετρήσεις. Πρώτος σκόρερ στα προκριματικά ήταν ο Ρομάν Γιάρεμτσουκ με 4 γκολ.
EURO 2020 - Ουκρανία: Με σούπερ σταρ τον προπονητή

Ο προπονητής Αντρέι Σεφτσένκο


Ο Αντρέι Σεφτσένκο είναι ο αναμορφωτής της. Ο 44χρονος προπονητής έκανε τεράστια καριέρα ως ποδοσφαιριστής και θέλει να συνεχίσει και από την άκρη του πάγκου. Στις 28 Ιουλίου 2012, ανακοίνωσε ότι εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο για την πολιτική, αλλά στις βουλευτικές εκλογές (Οκτώβριος 2012) το κόμμα του δεν κατάφερε να κερδίσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Ξεκίνησε την προπονητική ως βοηθός στην Εθνική Ουκρανίας από τις 16 Φεβρουαρίου 2016 και από τις 15 Ιουλίου 2016 έχει αναλάβει ως ομοσπονδιακός τεχνικός και παρότι ήταν επιθετικός έχει κάνει σπουδαία δουλειά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Αντικατέστησε τον Φομένκο και μέχρι σήμερα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη ότι μπορεί να παρουσιάσει κάτι καλό.
EURO 2020 - Ουκρανία: Με σούπερ σταρ τον προπονητή

Το ρόστερ


Το ουκρανικό σύνολο είναι νεανικό με τον Αντρέι Σεφτσένκο να εμπιστεύεται τη νέα φουρνιά, αλλά έχει και παίκτες με εμπειρία. Δεν υπάρχει ο σούπερ ηγέτης που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες της, αλλά η Ουκρανία ό,τι κάνει είναι από την ομαδική δουλειά.

Ο σούπερ σταρ στο Euro 2020 μπορεί να είναι ο Μαλινόφσκι της Αταλάντα που πήρε εμπειρίες από το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στην επιθετική γραμμή τη διαφορά μπορεί να κάνει ο Γιάρεμτσουκ, ο οποίος ήταν και ο πρώτος σκόρερ στα προκριματικά.

Στόχος


Αυτός που δεν έχει καταφέρει ποτέ. Δηλαδή να περάσει στη νοκ άουτ φάση και από εκεί και έπειτα ό,τι προκύψει. Η Ουκρανία αν παρουσιαστεί όπως στα προκριματικά έχει πολλές ελπίδες για να κάνει την έκπληξη στη διοργάνωση. Το πρόγραμμα της ξεκινάει με την Ολλανδία στο Άμστερνταμ και αν πάρει θετικό αποτέλεσμα θα δει με περισσότερες φιλοδοξίες το τουρνουά. Αν μη τι άλλο έχει τα φόντα να τα καταφέρει.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Γκεόργκι Μπούστσαν (Ντινάμο Κιέβου), Αντρέι Πιάτοφ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Ανατόλι Τρούμπιν (Σαχτάρ Ντόνετσκ)

Αμυντικοί: Έντουαρντ Σόμπολ (Κλαμπ Μπριζ), Ιλία Ζαμπάρνι (Ντινάμο Κιέβου), Σέρχι Κρίβστοφ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Ντένις Ποπόφ (Ντινάμο Κιέβου), Ολεξάντρ Τίμτσικ (Ντινάμο Κιέβου), Βιτάλι Μικολένκο (Ντινάμο Κιέβου), Ολεξάντρ Καραβάεφ (Ντινάμο Κιέβου), Μίκολα Ματβιγιένκο (Σαχτάρ Ντόνετσκ)

Μέσοι: Σεργκέι Σίντορτσουκ (Ντινάμο Κιέβου), Ρουσλάν Μαλινόφσκι (Αταλάντα), Μίκολα Σαπαρένκο (Ντινάμο Κιέβου), Μάρλος (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Εβγκένι Μακαρένκο (Κορτράικ), Ολεξάντρ Ζιντσένκο (Μάντσεστερ Σίτι), Βίκτορ Τσιγκάνκοφ (Ντινάμο Κιέβου), Τάρας Στεπανένκο (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Αντρέι Γιαρμολένκο (Γουέστ Χαμ), Ολεξάντρ Ζουμπκόφ (Φερεντσβάρος), Χίορχι Σουντάκοβ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Ρομάν Μπεζούς (Γάνδη)

Επιθετικοί: Ρόμαν Γιάρεμτσουκ (Γάνδη), Αρτέμ Μπεσγέντιν (Ντινάμο Κιέβου), Αρτέμ Ντόβμπικ (Ντνίπρο-1)

Τα προφίλ των ομάδων (πατήστε πάνω σε κάθε ομάδα για να μεταβείτε στο αντίστοιχο κείμενο):

1ος όμιλος: Τουρκία, Ιταλία, Ουαλία, Ελβετία

2ος όμιλος: Δανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ρωσία

3ος όμιλος: Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία

4ος όμιλος: Αγγλία, Κροατία, Σκωτία, Τσεχία

5ος όμιλος: Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία

6ος όμιλος: Ουγγαρία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.