Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

EURO 2020-Ουαλία: Χωρίς Γκιγκς αλλά με ανεβασμένο Μπέιλ

EURO 2020-Ουαλία: Χωρίς Γκιγκς αλλά με ανεβασμένο Μπέιλ

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
2/6/2021 18:40
Η Ουαλία ξεκινάει λίγο μουδιασμένα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά και την απομάκρυνση του Ράιαν Γκιγκς από την τεχνική της ηγεσία αλλά παρόλα αυτά θα ψάξει να κάνει και πάλι την έκπληξη.

Του Θάνου Τσαλουχίδη

Έχει καταφέρει με την αξιοπρόσεχτη και την ανοδική της πορεία τα τελευταία χρόνια να βρεθεί στην 17η θέση της κατάταξης της FIFA και στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έδειξε πως έχει εξελιχθεί σε μία σκληροτράχηλη ομάδα.


Προηγούμενες διοργανώσεις:


Αυτή είναι η μόλις 2η παρουσία της σε EURO αλλά στο ντεμπούτο της το 2016 στην Γαλλία φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία της φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά. Αρχικά έκανε την μεγάλη έκπληξη και πήρε την πρώτη θέση σε έναν όμιλο με Αγγλία, Σλοβακία και Ρωσία και στους «16» έπεσε πάνω στην Βόρεια Ιρλανδία την οποία και απέκλεισε με 1-0. Στα προημιτελικά αντιμετώπισε ένα από τα φαβορί εκείνου του τουρνουά, το Βέλγιο και πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση επικράτησε με 3-1 και ετοιμάστηκε να γράψει ιστορία. Η μετέπειτα πρωταθλήτρια όμως Πορτογαλία αποδείχτηκε το μεγαλύτερο εμπόδιο στον ημιτελικό αλλά η πορεία της Ουαλίας προκάλεσε έκπληξη.

Πως προκρίθηκε:


Μπορεί να ξεκίνησε τα προκριματικά με δύο ήττες στους τρεις πρώτους αγώνες, από εκεί και έπειτα όμως μέτρησε τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες και πήρε την 2η θέση πίσω από την Κροατία. Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο παιχνίδι βέβαια όπου υποδέχτηκε την Ουγγαρία και έψαχνε μόνο τη νίκη για να πάρει την πρόκριση και τελικά τα κατάφερε χάρη σε 2 τέρματα του Ράμσεϊ.

Είχε ως όπλο της την καλή αμυντική λειτουργία καθώς δέχτηκε 6 γκολ, η καλύτερη επίδοση του ομίλου της, πέτυχε βέβαια 10 τέρματα αλλά αυτό δεν την πτόησε.
EURO 2020-Ουαλία: Χωρίς Γκιγκς αλλά με ανεβασμένο Μπέιλ

Προπονητής: Ρομπ Πέιτζ


Ο βοηθός του Ράιν Γκιγκς βρέθηκε ξαφνικά τον Νοέμβριο σε ρόλο πρώτου προπονητή καθώς ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατηγορείται για βιαιοπραγία ενάντια της συζύγου του και της αδερφής της. Ο ίδιος ο Γκιγκς στο δικαστήριο αρνήθηκε τις κατηγορίες τονίζοντας πως όλα γίνονται για να τον εκβιάσουν και να του αποσπάσουν χρήματα, ωστόσο η ομοσπονδία αποφάσισε την παύση των καθηκόντων του.

Ο άπειρος Πέιζτ λοιπόν που πέρα από τις μικρές εθνικές έχει περάσει ως πρώτος προπονητής από Πορτ Βέιλ και Νορθάμπτον θα είναι αυτός που θα αναλάβει να καθοδηγήσει την Ουαλία σε 2ο σερί EURO.
EURO 2020-Ουαλία: Χωρίς Γκιγκς αλλά με ανεβασμένο Μπέιλ

Το ρόστερ


Ο Γκάρεθ Μπέιλ άρχισε το τελευταίο εξάμηνο της σεζόν να δείχνει και πάλι στην Τότεναμ δείγματα του τεράστιου ταλέντου του, είναι ο ηγέτης της εθνικής του και από αυτόν θα περνάνε όλα. Μπορεί να κερδίσει παιχνίδια ακόμα και μόνος του, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση. Από κοντά θα έχει και τον Άαρον Ράμσεϊ ο οποίος βέβαια δεν έκανε κάποια καλή σεζόν με την φανέλα της Γιουβέντους, παραμένει όμως ένας αξιοπρεπής μέσος. Από εκεί και έπειτα ταλέντο υπάρχει σε παίκτες όπως ο Ντάνιελ Τζέιμς και ο Ράμπι Ματοντό, ωστόσο στην μαχητικότητα της θα στηριχθεί.

Στόχος:


Μπορεί στο προηγούμενο EURO να εντυπωσίασε αλλά μοιάζει δύσκολο τώρα να επαναλάβει παρόμοια πορεία. Αν περάσει και πάλι τον όμιλο θα μιλάμε για επιτυχία, η Τουρκία αυτή την στιγμή μοιάζει σαφώς πιο δεμένη. Η λογική και η άποψη μας λέει ότι θα χαιρετήσει νωρίς την διοργάνωση, αν και η ίδια μπορεί να ονειρεύεται παρόμοια πορεία με αυτήν προ 5 ετών. Μοιάζει δύσκολο.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Γουέιν Χένεσι (Κρίσταλ Πάλας), Ντάνι Γουόρντ (Λέστερ), Άνταμ Ντέιβις (Στόουκ)

Αμυντικοί: Μπεν Ντέιβις (Τότεναμ), Τζο Ρόντον (Τότεναμ), Κρις Μέρφαμ (Μπόρνμουθ) Ρις Νόρινγκτον-Ντέιβις (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Νέκο Γουίλιαμς (Λίβερπουλ), Τομ Λόκιερ (Λούτον), Κρις Γκάντερ (Τσάρλτον), Κόνορ Ρόμπερτς (Σουόνσι). ΜΠεν Καμπάνγκο (Σουόνσι).

Μέσοι: Τζo Άλεν (Στόουκ), Τζο Μόρελ (Λούτον), Έιθαν Αμπάντου (Τσέλσι), Μάθιου Σμιθ (Μάντσεστερ Σίτι), Τζόναθαν Γουίλιαμς (Κάρντιφ), Άαρον Ράμσεϊ (Γιουβέντους), Ντίλαν Λέβιτ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ρούμπιν Κόλγουιλ (Κάρντιφ), Ντέιβιντ Μπρουκς (Μπορνμουθ).

Επιθετικοί: Κίφερ Μουρ (Κάρντιφ), Χάρι Γουίλσον (Κάρντιφ), Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Ντέιβιντ Μπρουκς (Μπόρνμουθ), Τάιλερ Ρόμπερτς (Λιντς).

Τα προφίλ των ομάδων (πατήστε πάνω σε κάθε ομάδα για να μεταβείτε στο αντίστοιχο κείμενο):

1ος όμιλος: Τουρκία, Ιταλία, Ουαλία, Ελβετία

2ος όμιλος: Δανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ρωσία

3ος όμιλος: Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία

4ος όμιλος: Αγγλία, Κροατία, Σκωτία, Τσεχία

5ος όμιλος: Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία

6ος όμιλος: Ουγγαρία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.